Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Halleluja på dansgolvet

Vad menar Casanovas och textskrivaren med den här texten? Halleluja är ett hebreiskt uttryck som betyder "Lova Herren". Är det detta man vill göra med låten? Eller varför ska man sjunga halleluja? Det får jag inte ihop. Och en gospelkör är med på skivan också. Vad vill de säga med sin medverkan? Flera frågor men inga svar då jag lyssnar till detta. Många kommer säkert att reta sig på det jag skriver. Men det är intressant att få veta meningen med Hallelujalåten.

 
 
 
 

 

Onsdagen den 15 mars 2017 kl. 22:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Älskar äventyr - vågar inget

De kommer aldrig på tanken att vika av från stigen och gå längre ut i naturen, kan inte tänka sig att gå på dejt, att ställa upp i Fångarna på fortet. Men de ÄLSKAR att titta på TV-serier som denna. Gladiatorerna, Farmen, Bonde söker fru och liknande program Varför? Dessa räddhågsna oroliga personer. Jag har börjat förstå: det är en ersättning för det som de inte vågar göra i sina egna liv. Att se extrema grejer som andra gör. Stackars människor!
 

 

Måndagen den 6 mars 2017 kl. 12:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Att inte svara den som frågar

En ny trend. När man frågar människor nånting får man inte några svar. De tittar, kollar på datorn efter det man frågade om. Om man inte tvingar fram en förklaring så ger de inga svar. Är det sånt som kallas "socialt flyt"? En omöjlig konversation. Kan det ha sina orsaker i att på Facebook med flera sociala medier är det bara några få ord som gäller, kanske bara en smiley. Undrar bara.....
 

 

 

Fredagen den 24 februari 2017 kl. 12:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Stoppa SJ:s orimliga regler

Den här Facebookgruppen (Stoppa SJ:s orimliga regler) bara måste startas.

Bakgrund: jag blev annandag jul 2015 avslängd av tåget då jag inte fått tag på nån biljett. Varken SJ:s hemsida eller Pressbyrån i Örebro kunde ordna det. Automaten KANSKE funkade. Jag gick på tåget utan biljett och konduktören kom snabbt. Gå av i Hallsberg och köp biljett annars skriver jag ut böter på tusen kronor, sa han. Med kräksjuka och diarré fick jag där vänta i två timmar på nästa tåg. Nu har SJ kundservice svarat på mina klagomål. "Vi anser att du blev väl behandlad som slapp bötesbeloppet som är på 1200 kr".

Ni som håller med om att reglerna är orimliga: gå med i denna Facebookgrupp.

 

 

Måndagen den 16 januari 2017 kl. 23:38

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Politiska partier - bara skit

Nu tål jag ingenting längre. Blir så förbannad på folks agerande i olika sammanhang. De politiska partierna är bland det mest enerverande. Prat, lögner och feghet är det dominerande bland dessa. Läste nyss en fråga till KD:s Ebba Busch-Thor om de liksom Miljöpartiet blivit som de andra partierna. Självklart har de det eller är på god väg att bli det. Alla nya partier blir lika opålitliga, förstockade och fega efter ett tag då de fått lite makt och inflytande.
 
Att påverka genom politiken tror jag inte mycket på. Man behöver ha ett helt liv på sig för att få se resultat av de förslag, diskussioner, utredningar och utspel som politikerna ägnar sin mesta tid åt.
Men pengar tjänar de tydligen och allehanda skumma resor och förmåner tar de ut. Nä, fy för den där skiten!
 

 

Torsdagen den 16 juni 2016 kl. 20:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Eurovision - helt sjukt

Sjukligt intresse, det är exakt vad det är. Jag menar melodifestivalen, eurovision som   det ska kallas nu. Ett en timme långt "uppsnack" inför en semifinal. Diskussioner och samtal som görs på ett så allvarligt sätt så det kunde inte vara mer allvar om det handlade om krig, svält och terror i världen. Ja, då är det nåt sjukt över hela jippot, för ett jippo är det. Att jag skriver det här beror på Johan Cronemans uttalande i en dagstidning: "Det finns en koppling mellan den sjukliga svenska schlagerhysterin och ett relativt ointresse för världens tillstånd".

Sexan i den svenska uttagningen 1968, så kunde det låta då. Det var bättre förr.

 

 

Onsdagen den 11 maj 2016 kl. 15:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Glömd?

Kyrkogården besöker jag nästan aldrig. Men ibland känns det som man måste, så var det idag. En av mina vänner som gick bort nyss. Inte mycket blommor fick han. Och det är bättre att skicka pengar till någon bra grej. Blommorna gör inte nån nytta när personen är död.

Kan inte låta bli att undra ändå. Hur många skickade pengar till det som föreslogs i annonsen? Han kände alla, men var fanns de riktiga vännerna? Hjälpte många, men är han glömd nu när hjälpen är borta? Undrar....

Människor glöms bort fort när de inte finns mer.

 

 

Torsdagen den 28 april 2016 kl. 14:35

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Måste gå emot allt negativt som skrivs

 Måste lägga ut det här uppropet för asylrätt. Många organisationer ligger bakom och många människor har redan skrivit under. Det kommer så oerhört mycket negativt om flyktingar och invandrare,inte minst på Facebook. Man kan inte bara se det dåliga i allting. Och tänka på sig själv. Jag tror inte det är rätt väg som nästan alla partier har slagit in på nu. Som någon skrev: "jag blir så trött på detta tjat om välfärd när miljoner inte ens har mat för dagen och är på flykt".Alltför mycket negativitet tvingar en att se positiva saker. Så är det!

 http://www.folkkampanjforasylratt.se

 

 

 

Måndagen den 25 april 2016 kl. 22:24

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Matmissionen i Rågsved

 Matmissionen i Rågsved brann ner för cirka en månad sen. Affären sålde mat till låga priser för människor som har begränsad ekonomi. Varorna var sådant som livsmedelskedjorna slänger, varor med kort datum eller som inte ser så bra ut.

Stadsmissionen i Stockholm grundade butiken i samarbete med livsmedelskoncernen Axfood. Målsättningen var bland annat att minska matsvinnet.

Men snart kan Matmissionen vara igång igen. Man letar för närvarande efter nya lokaler.

Följ utvecklingen på Matmissionens Facebook-sida.

 

 

Tisdagen den 19 april 2016 kl. 14:32

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

I en annan värld

 Lever i en värld för mej själv, en annan värld. Bryr mej inte så mycket om vad som händer omkring mej, får reda på det ändå. På nåt sätt. Vem bryr sej om vad jag gör? Inte nån. Lever i en värld av musik. Musik på skiva, kassett, på Spotify, Youtube, Itunes, på radio. Musik i köket, sovrummet, vardagsrummet, på jobbet. Gammal musik - och oj vad tiden har gått, var det så många år sen den spelades. Okänd musik som ingen känner till, utom kanske jag. Ny musik - det finns bra sån också. Fast ibland kan man inte tro det.

 

 

Torsdagen den 24 mars 2016 kl. 19:23

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Knivattacken misslyckades

Mannen tänkte knivdöda pastorn men då denne säger "det finns kraft i Jesu namn" faller mannen till golvet. Många är tveksamma till det som hände i pingstkyrkan Ipuc Bosa la Cabana i Bogota. Men andra intygar att det som övervakningskameran visar är sant. Det är vanligt med sådana kameror i kyrkorna i Colombia idag då det är många människor som går på gatorna med knivar.

Här videon från Youtube:

 

 

Onsdagen den 17 februari 2016 kl. 20:35

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Coola ner

"Vill man vara lik Gud krävs det att man inser värdet av stillhet, att sakta ner, dra sig undan oväsendet och hastigheten i dagens tempo. Att utvidga våra liv med evighetens perspektiv".

(Citat från boken "Nattljus" av Charles Swindoll.)

Detta hittade jag vid helt rätt tillfälle, då jag sett Melodifestivalens skrikiga programledare och till en del artister av samma slag. Bingolotto i söndags var också påverkat av tidens hetsiga tempo. Casper Janebrink gjorde programledarrollen på ett mycket bra sätt, trevlig och glad. Men varför prata så högt, alla tittare är inte döva än, trodde jag.

Lugnet finns inte på TV, nej det finns här: på Sognfjället.

 

Tisdagen den 9 februari 2016 kl. 14:43

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Hem till lugna vatten

Hemma igen i tystnaden. Klarade inte av mer än fem dagar bland människor. Prat, ljud... ta hänsyn till det... å det... å det... å det.... Mobilen störde, bara min, andra kan ha på sina hur mycket som helst. Somnade i kyrkan på julbönen, midnattsmässan, två gudstjänster till. Grötrim, åh vad jag hatar dem. Mycket bra åxå - nya människor som gav nya impulser, ny inspiration.

Den stängda kyrkan, klubben för inbördes beundran, en glimt av den. Motsatsen, den öppna kyrkan: tidigare pastorn, nuvarande prästen bjuder på julkaffe hemma i bostaden varje år efter midnattsmässan. 50 personer kom i år.

Hemma nu, det är tyst. Ta mej genom natten - till lugna vatten.

 

 

 

Måndagen den 28 december 2015 kl. 22:01

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Dagen då Sappo lämnade oss

 Det här är Sappo, några månader gammal. Just idag för 50 år sen, 19 november 1965, lämnade han platsen på landet där han föddes. Han hämtades för att bo i en lägenhet i Tibro. Vi hade låtit vår hund Lady behålla en av sina valpar men tyckte inte att vi kunde ha två hundar. 

Hela dagen ringde folk som läst vår annons i lokaltidningen om att en hundvalp bortskänktes.

Ingemar, boendes på samma gata som jag bor idag, hann först fram på telefonen och fick ta med sig Sappo. Efter ett tag lämnade han över honom till sina föräldrar som bodde på landet. Sappo fick det bra men jag såg honom aldrig mer tyvärr. Nu är han sedan länge borta.

På bilden ser vi lite av den snö som i början av 1966 skulle öka kraftigt. Snödrivorna ligger höga på foton som vi tog den vintern.

 

 Och på radion spelades Elisabethserenad på programmet "Det ska vi fira" för det var och är fortfarande Elisabeth den här dagen.

 

Torsdagen den 19 november 2015 kl. 20:24

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Virussanera kyrkorna

Ett dödligt kyrkvirus härjar i församlingarna. Ingen nyhet, det har märkts länge. Undrar om några kyrkor har börjat skanna och virussanera än. Det krävs regelbundna uppdateringar för att se alla skeenden och tendenser i den andliga världen. Ett dödat samvete, godtyckliga tolkningar av Bibeln, människoförgudning är dödsbringande följder av viruset. Om spridningen fortsätter kan krisenheten utplånas helt. (Det här står i boken "Varning - dödligt kyrkvirus" skriven av Bertil Holgersson).

I boken ges en uppmaning till total skanning och virussanering NU.

 

 

 

Onsdagen den 4 november 2015 kl. 12:59

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Bojkott av Israel - ett experiment

Läsa om Israel kan behövas för jag fattar inte mycket av det som händer där. Författaren till boken jag läser föreslår ett experiment: Den bojkott av varor från Israel som K.G. Hammar (före detta ärkebiskop) och Stefan Löfvén (S) krävde en gång ska utökas till att gälla allt som kommer från Israel. Enligt en undersökning kan en sådan bojkott lamslå världen. Saker som sjukvård, flygtrafik, datorer skulle upphöra att fungera. Därför att kunskapen kommer från det judiska folket.

Varför inte prova detta? Det är så populärt att anklaga Israel i alla sammanhang så prova bojkott och se vad som händer. En del kan ändra åsikt då. Tror jag.

 

 

Torsdagen den 15 oktober 2015 kl. 13:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Svenskt samhällsklimat tar död på tron

"Förföljelsen som kristna möter i Sverige innebär att samhället sakta men säkert tar smaken av kristen tro ur kyrkorna". Säger Mansour Khajehpour, ledare för den kristna TV-kanalen SAT-7 PARS. Till skillnad mot förföljelsen i Iran och övriga Mellanöstern som styrker de kristna. Tron hos de som kommer till Sverige förkvävs och dör långsamt. Sverige utsätts för en dold form av förföljelse i ett sekulariserat och materialistiskt samhälle.

Håkan Giselsson, missionsledare i NOREA Sverige: "Läs och tillämpa Bibelns ord så gör vi motstånd mot den som förföljer oss"

 

 

 

Torsdagen den 17 september 2015 kl. 21:07

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Plågsam död för hönsen

Så är livet för en höna. Vid födelsen sorteras hanarna ut och dödas. Honorna körs under ett dygn, utan vatten och mat, till en uppfödningsanläggning. Efter 15 veckor levereras de till en värpanläggning med ett ljusprogram, foder och genetik som gör att hönan årligen värper över 300 ägg.

Då värpfrekvensen minskar vid 18 månaders ålder är hönan inte lönsam. Den blir då ihjälgasad eller transporteras i trånga lådor till ett slakteri. Vid slakten hängs hönan upp i stålbyglar i fötterna och huvudet doppas i ett strömförande vattenbad. Det gör att hönan förlorar medvetandet innan hon avblodas. (Källa: Djurens Rätt)

Det är ett vansinnigt sätt att behandla hönsen, anser jag. Titta också på denna video. Usch!

 

 

Söndagen den 13 september 2015 kl. 14:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Ord med värde och ord utan värde

De skämtade om aktiv dödshjälp i TV:s Parlamentet. Va roligt! Så lagom roligt då det kan bli aktuellt. Det kallar inte jag för underhållning. TV har inget sinne för det ordet överhuvudtaget. Vilket snatter på deltagarna i Parlamentet! En kaskad av ord som inte har något innehåll. Tänk... om alla dessa ord använts till något bra. Slösa med ord på skit.

Hörde en predikan, föreläsning eller vad man vill kalla det tidigare idag. Det var innehåll som gav behållning efteråt. Bingolotto - detta av många hatade program - har mycket mer av positiv atmosfär än annat dravel på TV. Ger faktiskt åxå någonting av värde och så blir man glad av det. Ingvar Oldsberg kan göra TV-program. Många andra programledare har inget att komma med. Program med ett magert innehåll som ger noll behållning.

 

Söndagen den 6 september 2015 kl. 23:54

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Tragisk händelse i sommarnatten

Nils Cedermark var farfar till dragspelaren Roland Cedermark. På en skiva tillägnad hundraårsminnet av hans död skriver Roland att hans farfar bagarmästaren och spelmannen Nils Cedermark år 1904 bragtes om livet på väg hem i sommarnatten med dragspelet på ryggen. Det hände i Älvros kyrkby i Härjedalen och Nils var endast 44 år gammal.

Detta var något jag inte visste och förmodligen inte så många andra heller.

 

 

Måndagen den 13 april 2015 kl. 19:14

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Provocera - utan ansvar

De ger sig inte. Att försvara yttrandefriheten går för långt. En tidning skriver: "Att Lars Vilks fått tala i Karlstad känns som en seger för yttrandefriheten". Läser man vidare förstår man att vad som helst får göras och sägas utan en tanke på någon som helst respekt för något. Nej, då är det bättre som det skrivs i en annan tidning: "När yttrandefriheten används för att förnedra och trampa på andra eller för att provocera, bara för provokationens skull, vilket ansvar tar man då för sin frihet?"

Vd:n för TV-kanalen Sat7 skriver, bland annat att "det är bättre att förmedla hopp och hjälp än att attackera. Bara för att vi har rätt att tala fritt betyder det inte att vi har tillåtelse att i onödan trampa på religiös och moralisk känslighet eller att hetsa andra till hat".

Läs mera på http://noreasverige.se/jag-är-inte-charlie

 

 

 

Onsdagen den 18 mars 2015 kl. 13:01

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Revolution!

Revolution! Behövs på många områden i Sverige. Svenskar finner sig i allting, tycker inte det är lönt att protestera. Till exempel på arbetsplatser där en person ska göra jobb som tidigare två personer gjort. Varför säger de inte ifrån? Vägrar att göra jobben? Typiskt svenskt, finner sig i allt. Revolution är vad som behövs. Revolution!

 

 

Måndagen den 9 mars 2015 kl. 15:12

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Kristallklart budskap på olika vis

Ett kristallklart budskap, det sa han i Frälsningsarméns gudstjänst. Rätt, jovisst och det var bra det andra han sa åxå, men.... Musiken, usch, jag ser en person som långsamt släpar sig upp för en skidbacke. Som en armé i motvind som försöker ta sig upp för backen. Frälsningsarmén har blivit likriktad med övriga samfund. Denna släpiga långsamma musik, samma i 90 procent av kyrkornas gudstjänster. Jag tröttnar, slutar snart se TV-gudstjänsterna åxå.

För att inte somna helt letar jag efter något som väcker upp. Hittar nedanstående, efter sju minuter kommer musiken igång. Bara som en upplysning till dom som inte kan vänta. Åxå ett kristallklart budskap men åh så mycket gladare.

Snälla, snälla, kan vi inte få 10 procent mer av sånt här i kyrkorna. Innan sömnen tar över helt.

 

 

Söndagen den 22 februari 2015 kl. 12:57

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Tibro - a lonely town

Övergivenhet,enslighet,ödslighet och mörker.Vad kan mer framkalla såna känslor än en promenad genom Tibro en kväll som den här. Några enstaka utspridda människor syns på de tomma gatorna, inne i husen har Tibroborna stängt in sig med fönsterlamporna lysande och de flimrande TV-rutorna som sällskap. Bara en tur genom Munkfors tror jag kan mäta sig med upplevelsen av Tibro en höstkväll eller som idag, en kväll i februari.

 

 

Onsdagen den 18 februari 2015 kl. 21:19

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Provocera till varje pris?

 Är det nödvändigt att provocera så som t.ex. konstnären Lars Vilks gör? Yttrandefrihet, naturligtvis, men varför hålla på och provocera bara för att det av någon anledning till varje pris ska  göras. Vem tjänar på det?  

Ann Heberlein (författare, kulturskribent och teologie doktor i etik) skriver i Dagens Nyheter: "Man måste inte säga och skriva allt bara för att man kan. Varje rättighet medför en skyldighet, det gäller även yttrandefriheten. Den bör hanteras med varsamhet, med ansvar och respekt för andra människor". Hon tog upp detta också i kvällens extra Agenda i TV. Varför är det inte flera som diskuterar detta i media?

 

Måndagen den 16 februari 2015 kl. 00:10

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Hen är diskriminerande

Diskriminering är det. Att kalla någon för hen. Ordet betyder höna på engelska. Trots att höns hör till mina favoritdjur tycker jag att det är diskriminering att kalla människor för höns. Hen kan tydligen också översättas med hona. Och vad är inte det om annat än diskriminerande. Hen ska väl vara ett nytt ord för ett nytt kön, eller? Rätt konstigt då att detta ska ersättas med ännu en hon. Dubbelt upp, alltså. Nä, bort med ord som inte behövs och när de dessutom är felsyftande är det helt åt skogen.

 

Måndagen den 26 januari 2015 kl. 16:05

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

I Tibro är allt möjligt

Skalpotatis mitt i vintern. Är det nån slags innegrej eller är det bara i Tibro som restaurangerna serverar det. Ett sätt att skapa miljöer som sticker ut? Några skrumpna potatisar lockar inte till att äta. För mej är skalpotatis sånt som serveras på sommaren då potatisen är färsk. Då är det jättegott men inte nu. Det är inte meningen att de ska skalas av den som köper heller för ofta ligger de indränkta i sås. Vi som har mat ska inte klaga, ja jag vet det. Men att betala närmare hundra kronor för att få skrumpna skalpotatisar. Det anser jag är dåligt!

 

Torsdagen den 22 januari 2015 kl. 15:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Liv på distans

 Ett liv på distans. Det är och har varit hela mitt liv. Radiolyssning på distans, dx-ing, inte konstigt att det blev det största intresset i många, många år. Vänner har flyttat, funnits på distans i bästa fall. Så har de gjort under alla perioder av livet. Eller har jag flyttat och då blev det till en tid vänner på distans här också. Distans till länder och städer, säkrast så. Grannar och ytligt bekanta, bäst att ha distans, där också.

Inte säga för mycket, nää, distans.

Det blev som det blev - mest på distans.

 

 

 

 

Torsdagen den 15 januari 2015 kl. 20:02

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Söker mina vänner efter Gud???

Vår djupaste längtan är längtan efter Gud, läser jag. Människor har olika sätt att söka Gud. Många av mina vänner söker inte efter någon Gud, trodde jag. Men de gör visst det, förstår jag.

 

Tvivlets väg går de som måste ha bevis för att det finns en Gud, de kan  inte tro på det som inte kan förklaras. Andra går på utforskandets väg. Har läst Bibeln minst en gång och kan eventuellt tro att det finns någonting. Men de kan inte tänka sig att låta Gud påverka sitt liv.

 

Så har vi dom som går förvirringens väg. De har växt upp i ett kristet hem men vet inte själva vad de ska tro. Kyrkan kan vara bra ibland men att ta ställning till om Gud finns, nej så långt vill de inte gå.

 

Bland mina vänner har jag också såna som tagit avstånd från all organiserad religion. De har bestämda åsikter om hur kyrkan och "de religiösa" är och håller sig på lagom avstånd från det. De går självständighetens väg. Hit hör jag själv men jag går även trons väg där tron är en viktig del av livet. Trots att jag inte kan fatta kyrkornas agerande. Trots allt........

 

 

Lördagen den 10 januari 2015 kl. 14:05

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ta ett litet steg

Det har jag gjort. Stigit ut ur nuet. Då stiger man åxå ut ur livet. Oroande. Det verkliga livet är närvarande endast nu. Pröva att stiga in i verkligheten och handla därefter. Det gick inte i dag. För då måste jag göra det som ligger och väntar. Nej, det går inte idag.

 

Varje individuell handling har betydelse för andra. Oj! Jag har bara ringt två telefonsamtal, inget mer idag. Det jag inte har gjort idag har vadå betydelse för andra?

 

Inskränk inte din frihet genom att låta bli att göra grejer. Nähä, då håller jag mej själv i fångenskap idag alltså... Men hur ska jag kunna ändra på det, ingenting funkar ju. Inga överraskningar blir det idag därför att jag väntar mej inte det. Det är en skitdag. Om jag går bara ett litet steg åt rätt håll kanske det händer nåt. Det spelar ju ingen roll hur sakta jag går så länge jag inte stannar.

 

 

Onsdagen den 19 november 2014 kl. 14:41

Taggar: ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kändisnissar som inte förstått

Olika åsikter är bra så varför reta sig på Jonas Wahlberg, Lasse Åberg och Claes Malmberg. Men visst missar de mycket, dessa tre, som inte är ett dugg intresserade av internet och sociala medier. Principer är bra också, det har man själv ett antal. Men tycker att såna här människor är lite gammaldags på ett negativt vis. De yrar om livskvalitet men har inte förstått att nätet kan ge otroligt mycket av den varan. Om det utnyttjas på rätt sätt. Vore rätt skönt att höra låten om Åke Tråk nu, de är rätt tråkiga de här tre kändisnissarna. Nä men se, här kommer han: Åke Tråk själv.

 

 

Tisdagen den 11 november 2014 kl. 22:35

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Livet försvinner

Ser inte ut att bli något skrivet på bloggen ikväll. Idéerna försvann. Och livet försvinner också, i väntan på det, stod det på en blogg. Dags att dra i bromsen och stoppa den framrusande tiden. Konstigt liv, mest händelser av ytligt slag. Och rekord i ytlighet upplever jag när jag råkar snubbla över en TV-apparat. De senaste fyra gångerna: matlagning. Svenskarna blir allt tjockare, lever för mat. Jag försöker förändra en del i mitt liv, men.... lyckas jag? Jo, lite...

 

 

Torsdagen den 6 november 2014 kl. 23:14

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

En enkelriktad väg

Det måste vara ett ganska tråkigt liv, helt okänslig för nyanser och variation. Musiken ska låta precis som jag vill, annars intresserar det mej inte. Inte ser de att det blommar i dikesrenen, nej det går obemärkt förbi dem.

Åh vad tråkigt det var här, inget som jag gillar. Att det var platsen för en av Sveriges vackraste hmbygdsgårdar det märkte de inte, nää de såg inte  naturen, inte gärdsgårdarna runt husen. Vad såg de då?

 

Regnet, dimman, blåsten som ven, fjälltopparna som knappast syntes i ovädret. Det var en tjusning med det också. Men nää, för andra var det bara skitväder.

 

De går genom livet på en enkelriktad väg, ser inget mer än det de programmerat in - nyanslösa. Absolut inga HSP-människor (Highly sensitive persons).

 En stenmur på Haekeli fjell i Norge. Jag slår vad om att vissa inte ser nånting utan bara går vidare. Lite blommor och en stenmur, är väl inget?

 

Onsdagen den 22 oktober 2014 kl. 12:01

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Djurens Dag för hemlösa djur

Den 4 oktober infaller Djurens Dag som i år uppmärksammar de hemlösa djuren. De flesta hemlösa djuren är katter. Det finns omkring 1,2 miljoner katter i Sverige och av dessa är tiotusentals hemlösa. För att förhindra att ens katt kommer bort kan man ID-märka den, problemen kan också minska om man kastrerar katten. Djurens Rätt tipsar om att det är bättre att adoptera en hemlös katt än att köpa en.

I Skövde, Karlskrona och Eskilstuna anordnas promenader för de hemlösa djuren den 4 oktober. Då det samtidigt är Kanelbullens dag bjuder Djurens Rätt Skaraborg på kanelbullar i Skövde.

www.djurensratt.se

www.katthemmet.nu

www.djurensratt.se/skaraborg

 

 

Lördagen den 4 oktober 2014 kl. 00:18

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Soiré på läroverk för flickor

 TILL FÖRMÅN FÖR VÅR SKOLRESA

ger klass 8 vid Kungsholms läroverk för flickor SOIRÉ söndagen den 3 februari kl. 7 e.m. i skolans lokal.

PROGRAM

1. Geografisk bilderbok: Visor i kostym

2. Drottning Kristina i dikt och film

                               *

PAUS

 

3. Kardborrar: Komedi i 1 akt av E. Lundquist

4. Hjältedyrkan (Slutkuplett)

 

Så står det att läsa på en biljett jag hittat i gömmorna. Tror att det är från då min moster var i Stockholm och hälsade på släktingar. Bör ha varit före 1 juli 1938 då skolan slogs samman med Kungsholms  elementarskola för flickor.

 

Tar en annan lapp också från ungefär samma tid.

Aron Andersson fr. Malmö och Tage Sjöberg tala i FILADELFIAKYRKAN, Rörstrandsgatan 5-7, söndagen den 7 april kl. 11 f.m.

Sång av Einar Ekberg och församlingens sångare.

Kl.7.30 e.m. TAGE SJÖBERG OCH ARON ANDERSSON.

Alla hjärtligt välkomna!

(I Stockholm om någon inte förstår det).

Kanske framfördes den här sången denna vårkväll i Stockholm.

 

 

Fredagen den 3 oktober 2014 kl. 17:10

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Jag kom till sista mötet

Tänk att jag kom till det femte mötet med Hembygdsföreningens bokkommitté. Det sista innan årsboken ska tryckas, och jag hade fått allt klart till sista dagen för manusstopp. Ett trevligt slut på mitt uppdrag, kaffe med smörgås och kaka plus en fin utsikt från höjden. Dags att tacka för mej i en kommitté där jag inte haft nån motivation att göra nåt. 

Men jag kan ändra mej igen - allt som ger en tillräcklig personlig vinning kan jag fortsätta med. Och det kan ge en del nästa år, faktiskt.... Man får tänka på sig själv i första hand. För det gör de flesta....... Några måsten ska jag inte ha. "Alla måste framkallar en känsla av press. Som en följd av att man låter sig styras av krafter utanför det egna jaget bidrar alla måste alltid till att på ett eller annat sätt störa de mänskliga relationerna".

Så det så, för det har jag läst.

 

 

 

 

 

Tisdagen den 30 september 2014 kl. 22:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Mina regler för att bli Facebookvän

Nu har jag 16 vänförfrågningar och 2 vänförslag på Facebook. En del har legat ganska länge. Jag är glad över att det kommer förfrågningar men är det meningsfullt att ha snart 100 vänner på FB och så ytlig och ofta sporadisk kontakt? Det måste sättas en gräns någonstans. Kontakten med vänner måste naturligtvis inte vara så regelbunden men det känns ofta märkligt denna kontakt över nätet om det inte blir mer än så (även om det åxå är värdefullt ibland).

 

Så nu "skärps" mina regler. Regel nummer 1 och det som "krävs" för ett ja från mej är: ett löfte om en fika på valfritt café (men jag behöver inte alls bli bjuden). Det är inte det som saken handlar om.

Regel nummer 2: återkommande fika nån gång ibland.

Kommer att sända dessa regler till de som skickat vänförfrågningar. Så får vi se vad det leder till.

 

 

Tisdagen den 23 september 2014 kl. 20:45

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Hur kan ett politiskt parti engagera så?

Hur kan folk engagera sig så i ett visst politiskt parti? Det skulle inte jag klara av. Det finns inget parti som jag kan tycka är så fantastiskt bra så jag kan kämpa för deras politik till hundra procent. Kan av samma orsak inte heller bli medlem i något parti.

 Samma med de olika blocken - jag är helt emot vissa saker som alliansen står för liksom jag är med de röd-gröna. Slutsatsen blir att jag ska rösta på ett typiskt mittenparti men nej, det går inte det heller. För de är ganska enfaldiga mittenpartierna.

Bild: Claes Jägevall (FP Tibro).

 

 

Nä, det är bara så att partipolitiskt engagerad kan jag aldrig bli. Och jag undrar vad det är som driver en person till att ställa upp så helhjärtat för ett visst parti?

Första maj-tåg med Ingvar Karlsson i Tibro 2009.

 

Tisdagen den 16 september 2014 kl. 22:52

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Instängda i en fönsterlös skrubb

 Hittade ett par "annonser" som inte går att undanhålla allmänheten.

PLAYSTATIONCAMP:

Under tio dagar låser vi in oss i en fönsterlös skrubb och spelar nätverksspel och äter skräpmat. Välkommen!

Uppdrag 1:

Rädda Jesusbarnet, skjut alla demoner i skallen och hitta hem till himlen.

DOKULÄGER

150 deltagare instängda i en lada i 14 dagar. 45 kameror och 211 mikrofoner registrerar allt. Maten fångar du själv. Personlig sak för alla: Bibel. Varje dag röstas en ledare hem.

Låter så lockande så jag tror jag anmäler mej direkt till båda arrangemangen.

 

Fredagen den 12 september 2014 kl. 15:39

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Festival för frossare i Skövde

 Nu frossar vi på Matfestivalen! Matfestivalen är Skövdes stolthet! Rubriker som syns i media. Är det acceptabelt att slösa med mat på det viset medan tiggarna sitter utanför affärerna i stan? Får tiggarna del av den mat som blir över efter festandet på festivalen? Eller slängs allt detta?

 

Jag har inte gett något till tiggarna (ännu). Det beror på att jag inte vet om det är ligor som snor pengarna eller vart de går. Jag kan kanske ta reda på det men jag tror att arrangörerna av festivalen har betydligt större möjligheter till det än jag har.

 

Det är en jätteorganisation som håller på med frossararrangemanget i stan. Så det är skillnader mellan människor i Skövde, som i en utländsk stad med rika på ett ställe och slum på ett annat. Matfestivalen är dålig reklam för Skövde. Vadå stolthet??

 

 

Lördagen den 30 augusti 2014 kl. 14:34

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Drive-in-relationer - kortare möten i livet

Kvinnan i Paris tunnelbana som var så angelägen om att hjälpa oss, mej och min kompis. Då vi inte visste vilken station vi skulle åka till för att komma till Louvren. Tjejen som hjälpte mej att hitta rätt tåg på stationen i Hallsberg. Killen på tåget från Örebro som jag pratade DX-ing med och som letade fram radiostationer på telefonen. Han som jag träffade i Dalarna och hade haft en piratradiostation. Som  jag lyssnat på och fått QSL-kort från. Hon som jag cyklade runt i Sörmland med en sommar (mandelkubbarna med kaffe i skogen). Er som jag åkte runt i bil med i Dalarna i början av 80-talet, Fryksås fäbodar mm. Alla hör ni dit - drive-in-relationer. Det heter så - dom som man träffat mer eller mindre flyktigt). Thore Skogman, Lilly Berglund och Göte Wilhelmsson, Berit Bohm, Bjarne Lundqvist (f.d. Streaplers), Kjell Hansson (Roslagens vind), Jan Sparring och många andra kändisar.

 

Kompisarna utanför Falköping en sommar en gång, skolkamraterna i Lidköping, de hör också dit. Bland flera andra. Någon har blivit Facebook-vän men de flesta har svept förbi för en längre eller kortare tid och sen... borta....

 

 

Fredagen den 22 augusti 2014 kl. 23:27

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

En humlas dagbok

 Humlan blev omkörd av en eskader bin. Säkert på väg till granntomtens maskrosgräsmatta. Den lågsniffade över blomsterrabatten, landade mjukt på ett lejongap som villigt öppnade sig. Kort tur till en rosenknopp. Kröp in, trångt, fastnade. Lyckades komma ut. Utskrattad av de barnsliga bladlössen. Kvällen ägnades åt lågflygning över trädgårdsmöblerna. Tvåfotingarna fikade. Fick honung till kvällsmat. Låg och drönade hela kvällen. Somnade. Vaknade. Somnade om. Drömde att jag inte kunde lyfta.

(Utdrag ur en humlas dagbok).

 

Torsdagen den 14 augusti 2014 kl. 14:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Facebook egen låt

Facebook har fått en egen låt, med danska Kandis. Den måste vi alla lyssna på!

 

 

Torsdagen den 14 augusti 2014 kl. 13:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Politiker i hönsgårdsdebatt

Det var ett program på TV 1 ikväll som kallades Jobbdebatten. Programmet sändes från hönsgården. Deltagare i debatten var politiker från alla riksdagspartier. Är det nån som tror att folk ska inspireras till att rösta i valet efter ett sådant program? Nä, var man inte trött på politiker innan så hade man chans till det nu. Folk som pratar i munnen på varandra bör inte få vara med i TV (eller radio). Får inte politiker utbildning i samtalsteknik? Om inte så  är de i stort behov av det. Jag ska förresten rösta på ett nytt parti då det blir val. De gamla har skött sig dåligt.

 

 

Söndagen den 10 augusti 2014 kl. 23:38

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

För 20 år sedan tog allt slut

20 år i går sedan sista cafébesöket, 20 år idag sedan den sista kontakten. I tio år hade vi löst Melodikrysset och mycket annat. Men efter den här dagen skulle allt vara slut. En knapp vecka senare var min kompis död. Han hade valt att ta sitt liv. Ganska obegripligt för mej. Men orkar man inte med problemen så kan det gå så, tyvärr.

Detta spelades i Melodikrysset på den tiden:

 

 

Onsdagen den 2 juli 2014 kl. 18:15

Taggar: ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Virus och bakterier på gång

Nu får jag stå och sova. Vanliga sängkläder är inte bra för hälsan. Och kvalster översvämmar lakan, täcken och madrass. Tänk dej hur dessa äckliga varelser krälar omkring i sängen. Enda botemedlet mot det hemska är att köpa en ullbädd. Denna information har jag fått på en resa med ett företag som säljer sådana grejer.

Och tänk dej skedarna som man tar mat med från restaurangernas bufféer - vad bakterier som finns här. Människor tvättar sig inte efter toalettbesök och sprider på så vis mängder av otäcka bakterier. Det finns mer att skrämma upp sig med, men ni orkar nog inte mer än så.

 

 

Tisdagen den 1 juli 2014 kl. 21:58

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Stackars kopian - så blek och grå

Kopian, denna kontrast till alla original, mötte jag på stan igen. Hon sa en gång att jag var ett original. Ja, vad ska man annars vara? I annat fall blir man som hon - en kopia, grå och trist, lite blekt också, men det kanske är brist på sol.

 

Hur känner en sån som hon sig, egentligen?. En kopia av alla andra. Men det finns inte många kopior bland människorna. Hon är ganska ovanlig, kanske är hon ett original själv. Hur det än är så är normalitet ett tragiskt öde. Så jag är glad för att jag inte hör till de normala.

Rasmus Ek är inte heller en kopia. Lyssna får du höra.

 

 

Måndagen den 23 juni 2014 kl. 15:33

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Är det nåt religiöst över fågelskådare?

Tur att jag är fågelskådare (om än inaktiv). En artikel i en gammal tidning får mej att förstå det. Vi har nämligen en uppmaning från Bibeln att bli fågelskådare. "Se på fåglarna under himmelen", står det. Och när Jesus döptes sänkte sig en fågel ner över hans huvud som en bekräftelse på Guds närhet.

En författare kallar fåglarna för änglarnas syskon. Ordet ängel, på grekiska Angelos, betyder budbärare. Det finns många exempel på att fåglarna är Guds budbärare, kan man läsa i den nämnda artikeln.

 Olämplig illustration, kanske, men katter är också fågelskådare.....

 

Söndagen den 22 juni 2014 kl. 11:33

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fruktansvärd händelse vid skolavslutning

 Så hemskt detta är. En pastor (antar jag det var) tilläts tala vid skolavslutningen som hölls i Pingstkyrkan i Skövde. Vad då tillät? Behöver han be om tillstånd i sin egen kyrka? Det är för mej fortfarande efter några år totalt obegripligt varför skolavslutningen ska hållas i en kyrka. När en välsignelse, som det var i det här fallet, ses som så oerhört farlig så håll er borta från kyrkorna.

Kyrkorna ska inte tvingas ställa upp med lokaler till sådant som bara ställer till förtret. Och till råga på allt nämndes Jesus. Är det någonstans han ska nämnas så är det i en kyrka. När nu skollagen inte tillåter religion vid avslutningen så är det enklast om skolavslutningarna är i andra lokaler. Att det ska vara så svårt att förstå.

 

Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 18:57

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bakpartiet

 Nu när det närmar sig val kan det vara idé att publicera Bakpartiets program. Jag tänker inte rösta på något av riksdagspartierna då det finns andra alternativ. När de etablerade partierna inte sköter sig får det vara. Annars är det bättre att avstå röstningen.

Bakpartiet vill lansera ett nytt, eller snarare nygammalt (när man tänker efter faktiskt urgammalt!) sätt att vara politisk på. Filosofi och musikalitet, lyhördhet och känsla för proportioner är viktiga beståndsdelar.
Här följer Bakpartiets viktigaste punkter
• Att vidga det politiska samtalet till att innefatta etiska, filosofiska och existensiella frågor. Politik får inte handla om bara ekonomi.
• Att fungera som broms i ett samhälle som fastnat med foten på gaspedalen.
• Att motverka samhällets växande infantilisering.
• Att uppmärksamma den koncentrerande centripetalkraften i en alltmer centrifugal (splittrad och disträ) värld.
Detta är huvudpunkterna. Men Bakpartiet har också andra brännande frågor i ugnen. T.ex.
• IT-politiken
• Mobiltelefåneriet
• Massmedias ansvarslöshet

 

 

Onsdagen den 14 maj 2014 kl. 22:37

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

JV-besök kräver ställningstagande

Flera besök av Jehovas Vittnen föranleder ett ställningstagande - för eller emot. "Tänk om Jesus kom på besök idag" och "Nu väntar Jesus vid ditt hjärtas dörr" är skivor som jag "råkat" spela vid tillfällen då JV ringt på dörren. Varför? Vet inte. För jag tror inte att det var Jesus som stod utanför dörren. Min kritik mot kyrkor och samfund är känd. Två rörelser som känns helt fel att vara med i för mej som kristen är Jehovas vittnen och Svenska kyrkan. Mina erfarenheter och händelser inom dessa är grund för beslutet.

Övriga samfund ska inte hoppa högt av glädje heller. I samtliga förekommer sånt som inte hör hemma i en kyrka. Tråkigt är det att aldrig kunna tipsa om en bra församling men prova gärna Gud för då kan det hända grejer.

Jag säger som Ulf Lundell: (sångaren) om alla människor upptäckt vad den kristna tron är skulle alla vara kristna.

Tro nu inte att jag ogillar Jehovas vittnens och Svenska kyrkans medlemmar. Det är hur rörelserna styrs som jag är emot.

 

 

Söndagen den 23 mars 2014 kl. 13:43

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Måste jag jubla under OS?

Måste jag jubla tillsammans med alla andra över de svenska OS-gulden? Folk tittar på en som de ser en rymdvarelse. Har du inte sett staffetten? Det ä synd dä för tittar man rycks man med totalt. Jaha, vadå då? Det är kanske bra med att se på OS men det är inte säkert att det som är bra är det bästa. Jag kanske har annat att göra som jag tycker är mer meningsfullt.

 

Skidåkarna är jätteduktiga, det har jag inte tvivlat på. Men det är väl fritt att titta eller att låta bli? Eller är det inte det längre? Och jag känner inga blågula känslor svalla i mej. Måste man det också? Nä, jag vandrar vidare i min norska mössa. Några har sagt att jag bör byta till en svensk under OS. ???? Men... jag klär mej inte efter aktuella sportevenemang. Och inte har jag sett nån annan heller komma i blågult.

 

 

Måndagen den 17 februari 2014 kl. 13:50

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Fort fort - rusa på

Den andra januari skrivs det i ett inlägg på en websida följande: "Julen som för ett tiotal dagar sedan uppfyllde de flesta människors sinnen känns nu väldigt passé och över".

Nä det klart, det är säkrast att rusa iväg snabbt till nästa grej i vårt stressiga samhälle. Ta bort ljusstakar och tomtar så fort det nånsin går men sätt gärna fram dem i september. Rusa fram i ilfart så mår vi alla som bäst.

 

 

Onsdagen den 8 januari 2014 kl. 22:07

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Är vi bäst i världen?

Är vi svenskar bäst i världen? Ska vi leva för oss själva utan att släppa in några andra? Sverige - vår lilla plätt på jorden - är det den som ska styra hela världen? Är vi svenskar så perfekta så vi står över alla andra folk? Vilka befängda idéer som förs fram här och där. Hur kan man bara komma på sådana tankar? Vi kan inte bara tänka på oss själva, som någon sa på TV idag.

 

 

Måndagen den 6 januari 2014 kl. 12:55

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

LRF:s information gör att jag äcklas av köttätande

LRF (Lantbrukarnas Riksförbund) fick mej att ännu mer än tidigare ogilla att äta kött. Vid olika jippon har de haft visning av djur, för barn mest antar jag. "Kom och titta på djuren och så bjuder vi alla på varm korv". Fy! Jag äcklas av att stå och äta korv och samtidigt titta på djuren, de djur som ännu lever och inte har blivit mat än.

Vad är denna information till för? För mej är det ett mycket bra sätt att avskräckas från köttätande, maten fastnar i halsen och jag känner äckel. Vad det denna reaktion som LRF var ute efter, eller? Tror inte det.

 

 

Tisdagen den 29 oktober 2013 kl. 23:34

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

En kyrka som framkallar ilska och depression

Biskop Åke Bonnier är nöjd och glad över att Antje Jackelén blir ny ärkebiskop. Han tycker samtliga kandidater var strålande och Jackelén ger han lovord för hennes teologiska kunnande. Hon är en bra representant för kyrkan, basunerar han ut. Ja, det är fantastiskt att Svenska kyrkan representeras av en biskop som inte vet vem som är bäst, Jesus eller Mohammed. Men Sv. kyrkan är nästan inte kristen längre (det säger t.o.m. Kyrkans tidning). Och då är det ju fint att ledningen kan ha Mohammed som ansikte utåt. Hurra, hurra!

 

Antje Jackelén vill leda en kraftfull kyrka. Ska man skratta eller gråta - jag tycker kyrkan är väldigt svag och den saknar nödvändig kraft. Med den nya ärkebiskopen lär säkert inte kraften tillta. Från Kyrkokansliet kommer hyllningar till "den gåva som kyrkan fått" genom Jackelén. Skönt att jag inte är medlem i organisationen. Men det man ser och hör gör mej trots det arg och deprimerad. Är det såna känslor som en "kristen" kyrka ska ge till samhället?

 

Torsdagen den 17 oktober 2013 kl. 16:37

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vilsen biskop i vilsen kyrka

Svenska kyrkan går mot sin död. En ny ärkebiskop, Antje Jackelén, verkar vara en vilsekommen själ som kan hjälpa till på vägen. Precis som en politiker vill hon varken säga ja eller nej. En otrolig feghet att inte våga besvara frågor som ställs. Som någon skrev: miljontals medlemmar har rätt att få veta vad hon egentligen tror på.

Valet av ärkebiskop visar på vilka det är som styr i Svenska kyrkan. Bara det blev en kvinna så kan de bortse från allting annat. Göran Skytte säger: "det finns en punkt där en kristen kyrka slutar att vara kristen, då kyrkan blir endast ett hus, ett skelett. Vi tycks nu definitivt närma oss denna punkt".  Ett klokt uttalande!

 

Det finns en anledning att vara medlem i Svenska kyrkan, det är bevarandet av kyrkobyggnaderna. Men det finns också all anledning att gå ur och jag skulle kunna uppmana alla som läser detta till utträde. Men var och en får tänka efter själv.

 

 

Tisdagen den 15 oktober 2013 kl. 23:06

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kristen förföljelse i Sverige

 Kristna förföljs i Sverige. Vart har religionsfriheten tagit vägen? Bitte Assarmo skrev i en artikel för några år sen att Sverige idag genomsyras av en ny form av förföljelse av de kristna. (Det har inte blivit bättre.)Arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson förföljs för att hon varit med i Livets Ord men nog är det i själva verket den vanliga kristna tron som är problemet. Det är den som media och andra vill åt.

Annica Eclund, riksdagsledamot för KD, ber i en insändare att Gud ska sända alla skyddsänglar som finns till Elisabeth Svantesson den kommande tiden. Kanske de som motarbetar de kristna också behöver en skyddsängel.

 

Onsdagen den 25 september 2013 kl. 23:23

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Farlig och extrem politiker??

Den nya arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson är farlig, mycket farlig säger media. I en insändare i en lokaltidning beskrivs hon som en extrem kristen som inte representerar resten av de kristna. Jag är mer rädd för de politiker som håller på att förstöra Svenska kyrkan. De om några är extrema. Ett stort fång rosor till c-riksdagsmannen Fredrick Federley som säger att "man får hålla isär sak och person". Det är något som bör tillämpas på många områden.

 

Fredrick tillhör alltså en av de ytterst få kloka politikerna som vi har. Jag har inte samma åsikter som Fredrick i flera frågor och centerpartiet är inget för mej. Men man får skilja på sak och person. Än en gång...

 

Tisdagen den 24 september 2013 kl. 14:42

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Elvaåring slapp gifta sig

 

Elvaåring slapp gifta sig - tack vare ett program  om kvinnors rättigheter från IBRA radio i ett arabisktalande land. Pappan ville tvinga sin elvaåriga dotter att gifta sig men så lyssnade en av flickans kompisar på det här radioprogrammet. Hon sa till flickan: "jag har hört en man på radion tala om att kvinnor faktiskt har rätt att säga nej när någon försöker tvinga dem att gifta sig. Han sa att vi måste kämpa för våra rättigheter". Flickan och några kompisar gick till närmaste domstol och bad om hjälp.

Promenaden tog tre och en halv timme men med domarens hjälp fick pappan  skriva under ett avtal om att flickan skulle få komma tillbaka hem utan att gifta sig. Familjen står nu under domarens uppsikt. Allt på grund av ett program från IBRA radio.

www.ibra.se

 

 

Fredagen den 20 september 2013 kl. 17:56

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Inga fördomar här inte

Blev medveten om att jag också har fördomar ibland. Då jag tittade ut genom köksfönstret tänkte jag: se hur dom går klädda, i långa kjolar, i glittrande färger, schaletter om huvudet. Det är som om man är i Afrika... Men hallå, det är ju det som är intressant, spännande. Sådant såg jag bara på bild förr, hörde på radio, på kortvågsbandet, främmande språk, det som ledde in på dx-hobbyn, spänningen att få kontakt med världen utanför, få brev med exotiska frimärken.

 

Idag finns dessa människor i vår närmaste omgivning. Skulle vi då ta avstånd och missa möjligheterna till kontakt med andra världar och kulturer? Är vi så märkvärdiga i landet Sverige så att det bara är vi som duger? Vi på vår lilla plätt av jorden. Nej, jag vill göra min värld större och ta emot inspiration från länder utanför den instängda verklighet som småstaden kan bli. Gör du detsamma?

 

 

Torsdagen den 19 september 2013 kl. 18:35

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Varning!

Varning! Bryggning av för svagt kaffe kan medföra risk för hörselskador samt skapa dålig stämning. Beprövad kunskap säger att hellre för starkt än för svagt kaffe bör eftersträvas Dock varnas för excesser vid dosering av kaffe.

 

 

Onsdagen den 11 september 2013 kl. 17:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Klokt uttalande inför kyrkovalet

Vi borde ta reda på varför vissa församlingar växer. Det uttalandet från Allan Emrén i Frimodig kyrka är det klokaste jag hört på länge. I Svenska kyrkans information inför kyrkovalet poängteras en mängd saker som gjorts men det verkar inte som de har mycket eget att komma med.

Har inte kyrkan nåt annat att erbjuda än det som finns på andra håll har den inget existensberättigande. Jag blir så less på svenska kyrkan så jag vill helst inte ha nåt med den att göra.

 

Kyrkan lär inte växa med den ledning som den har idag. Nej den kommer sakta men säkert att dö ut. Dagens kyrka är för mej inte trovärdig. Så gör som Allan Emrén säger: ta reda på varför vissa församlingar växer. Där finns kanske lösningen för svenska kyrkans framtid.

 

Tisdagen den 10 september 2013 kl. 23:52

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Politisk kyrka flyter med strömmen

Svenska kyrkan är en märklig organisation som med hjälp av politisk styrning följer med strömmen som en död fisk. På en blogg citeras NP Westerlund (var en radikal präst som Sv. Kyrkan försökte tiga ihjäl).

Denne sa att hedningarna har lagt beslag på kristendomen= de styrande i kyrkan, bl.a. politiker. De lever utan att vittna om, förkunna eller undervisa om det enda nödvändiga som är att älska Gud av hela sitt hjärta, av hela sin själ och hela sitt förstånd. 

Då behövs inte begrepp som synd, frälsning eller nyskapelse. Det duger med demokrati. Och Svenska kyrkan blir folkens förförare.

En uppmärksammad ledare i Svenska Dagbladet med rubriken "Det behövs mer Gud i kyrkan" föranleder en annan bloggare till en kommentar: det verkar som om världen utanför kyrkan förväntar sig att kyrkan ska handla om Gud, medan de som styr Svenska kyrkan intresserar sig för allt, utom just detta.

Mycket, mycket bra synpunkter som förs fram i olika sammanhang. Medan kyrkan flyter vidare i den politiska ankdammen.

 

 

Tisdagen den 3 september 2013 kl. 11:25

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Mässa med snabbkaffe

Närvaron blir inte så påtaglig då temamässan "Närvaro" anordnas i Häggums kyrka. Möjligen under gudstjänsten med dramagrupp och sång av ny mässmusik. Men sen tar stressen och hetsen över för då serveras stående kyrkkaffe. Är det så bråttom i kyrkan idag och har besökarna så lite ro i kroppen? I själen också kanske? Hinner man inte sätta sig medan man dricker kaffe kan kyrkkaffet slopas helt. Hetsa på i Jesu namn. Amen.

 

 

Fredagen den 30 augusti 2013 kl. 22:35

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Klarar sig kyrkan utan Gud?

Kyrkan är en intresseorganisation för etik och moral säger ett par socialdemokrater i Skövde församling. Så radar de upp många bra saker men tro, gudstjänster och evangelisation nämns inte med ett ord. Det förvånar inte för många av de politiker som vill styra kyrkan besöker den bara då det är välkomst-och avskedsarrangemang. Politiska partier ska bort från kyrkan och framförallt de som inte vill ha mer än lite allmänna positiva värderingar. Är Gud kvar i kyrkan förresten eller har han dött? Kan de klara sig utan honom/henne/hen? Bäst ta till alla alternativ så ingen blir sur på benämningen.

 

 (I dimmolnen kanhända att Gud finns eller har han/hon/hen flyttat ut).

 Jag håller med Rune Hjelm i Frimodig kyrka som säger att kyrkan bör ta människors andliga sökande på djupaste allvar och att mission och evangelisation ska prioriteras igen. Personligen är jag glad över att jag gick ur denna organisation för tio år sen så någon röst i kyrkovalet blir det inte.

 

 

 

Torsdagen den 29 augusti 2013 kl. 22:55

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Sandlådenivå på Bingolotto

Bingolotto har blivit sämre än nånsin. En fnittrig programledare som pratar strunt med tre utvalda gäster. Samtal om vem av tre personer som man vill ha tatuerad på ryggen eller dela tandborste med. Vad är det för lekstuga för småbarn eller vuxna som leker på sandlådenivå? Rörigt i övrigt och inget som lockar till fortsatt spel. Och som ikväll - inte ett enda musikinslag. Nej ta bort programmet.

 

Söndagen den 25 augusti 2013 kl. 22:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tibro deltar i samiska protestaktioner

 

 Sameflaggan är hissad i dag och här i Tibro deltager jag i  protestaktionerna mot gruvdrift i sameland. Inte vet  jag vad som är bäst men jag måste medverka i protesterna mot att gruvdrift är viktigare än renskötsel.

I Kallak utenför Jokkmokk har det varit protestaktioner av bland andra flera samebyar. Jåhkågasska och  och Sirges samebyar hindras att bedriva renskötsel då de inte kan ta sig mellan sommar-och vinterlanden on gruvan blir verklighet. "Ska i en rättsstat gruvindustrin få ödelägga en urfolkskultur trots att det strider mot grundläggande mänskliga rättigheter", säger man i samebyarna.

 

Den svenska regeringen har gett tillstånd till provsprängningar som kommer att börja snarast om de inte redan har gjort det.

 

 

Torsdagen den 22 augusti 2013 kl. 19:05

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ge mer till varje pris - de kristnas metod

Rösten i telefonen kom från en tjej på IBRA Media. Jag är medlem i club IBRA som stöder radio,tv och websändningar med kristna program världen runt. Just nu mycket websändningar för ungdomar i Kairo.

"Du är en av våra trogna gåvogivare och vi tackar dej för det. Du är värdefull för oss, hoppas att du känner det", sa rösten med uttryckslös stämma. Det fanns ingen glädje och

heller ingen tacksamhet i den noga utvalda ramsan av ord. Det var ord utan mening. Slutklämmen var en fråga om jag kunde ge mer pengar.

Nej sa jag. Tycker att engagemang för en jättebra sak också kan gå till överdrift. Att tjata på givare att ge mer är ingen bra metod. Hur skulle Jesus gjort? Tror inte att han gillat de här metoderna och att han haft en betydligt vänligare röst.

 

Torsdagen den 8 augusti 2013 kl. 12:45

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Farligt inslag vid skolavslutning

Bön är farligt! Förbjudet vid skolavslutning i kyrkan. Men det är tillåtet att sjunga psalmen "Den blomstertid nu kommer" för att den är starkt förknippad med traditionen. Jaså, det är ju bönen också. Det finns ingen konsekvens i det hela. Men jag anar orsaken. Bön är farligt. Jag har provat att be och om man tror på ett resultat kan det hända saker.  Så där har vi kanske "Columbi ägg" - Skolverket är rädda för bönen.

 

Torsdagen den 13 juni 2013 kl. 21:38

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ta bort skolavslutningen från kyrkan

 

* Vem ska bestämma vad som framförs i en kyrka? Det gör naturligtvis kyrkan/församlingen. Men det verkar inte så när det är dags för skolavslutning. Inslag som bön och välsignelse är förbjudna. Är det så här ska kyrkan vägra ta emot skolavslutningar. Vill man inte finna sig i kyrkans regler så låt bli att gå till kyrkan. Det är faktiskt frivilligt.

 

* Kyrkoherden i Hjo gör ett bra uttalande då han säger att de som jobbar i kyrkan känner sig förödmjukade. Men han har valt att ta bort den bön som han bett tidigare år. Nej, bort med skolavslutningarna i kyrkan om det inte passar det som bjuds. Det är det bästa, anser jag.

 

Torsdagen den 13 juni 2013 kl. 11:20

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Drar dit vindarna bär

 Det måste hända något - NU! Annars kan jag lika gärna låta allt dö ut till en falnad valborgsmässoeld. Möjligheterna till en förändring har aldrig varit mer gynnsamma än nu.

Nu eller aldrig

Ni gamla, till förbannelse provade recept: jag vill inte ha er längre. Jag ska dra dit vindarna bär. "Definitionen av dumhet är att prova samma recept flera gånger och förvänta sig ett nytt resultat". (Albert Einstein)

Att byta recept är lösningen på problemen. Jo, det är så han menar, Einstein. 

 

 

Onsdagen den 5 juni 2013 kl. 23:53

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Skit i allt eller tro på en annan kraft

Nä, jag missar tydligen en del. Jag tar inte emot Guds kraft som jag kan göra. Evangelisten Roger Larsson menar att en del människor inte tar emot det som Herren erbjuder. Jag är en av dem och därför är jag till viss del en "kristen ateist", en sån som säger sig tro på Gud men inte litar på att Guds löften funkar i praktiken. Roger Larsson påminner om att vi har en stor rikedom att ta till oss och en frihet att gå i gärningar som Gud bereder.

 Två alternativ

Får ta fasta på detta så att jag inte ger upp helt. Just nu finns två alternativ för mej:

ge upp, skit i allt eller tro på den kraft som Roger Larsson påminner om. För min värld är till stor del trist, grå, tom och öde. Mitt i ankdammen, en småstad med storstadsatmosfär i negativ mening.

 

 

Tisdagen den 4 juni 2013 kl. 13:57

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Glädje och ilska i fem år men vad mer?

Har den varit till någon nytta? Min hemsida som den 25 juni fyller fem år. (Nästan 12000 besökare fram till idag, 2 juni 2013). Nån som har haft glädje av cafétesterna? Musiksidan med artister och grupper av olika slag? (Den i särklass mest besökta sidan). Bilderna på folk som deltagit i skilda arrangemang?

Arga

Har någon fått ut något av bloggen? Har någon blivit arg på bloggen? Den sista frågan kan jag besvara själv direkt. Ett fåtal har blivit arga men dessa har å andra sidan blivit ordentligt ilska och upprörda.

Heligt

Att klaga på Tibro, vilket jag alltid har orsak till, är som att komma in på helig mark. Tibro är bäst, kom inte och skriv negativt om den platsen. Då kan man förlora både jobbet och bli betraktad som galen, typ. 

 Får inte rubbas

På bloggen har jag många gånger varit kritisk till kyrkorna i Sverige. Det rör också upp känslorna på vissa. De vill inte rubba tron på den egna församlingens förträfflighet där allt är så underbart och perfekt.

 

Få kommentarer

Men ett flertal har kommenterat min hemsida med positiva ord och att de gärna återkommer med ett besök. Tyvärr är det bara någon procent av besökarna som skriver kommentarer. Så jag efterlyser mer reaktioner på det som finns på sidan.

Skriv! Här och Nu!

För mej har hemsidan betytt mycket. Så jag lägger in en hyllningssång till ugglan på nätet:

 

 

Söndagen den 2 juni 2013 kl. 13:19

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Ett glas till, tack!

Alkoholreklam är viktigt. På 13 år har investeringarna för alkoholreklam ökat från 8 miljoner till 928 miljoner. Enligt Magnus Jägerskog på IQ. Så Spritpartiet behöver sätta igång sin verksamhet igen. Varannan svensk har alkoholproblem. Det största problemet i Sverige idag som det pratas minst om, menar skådespelaren Benny Haag i Spritpartiet. (IQ sprider information och goda exempel på smarta förhållningssätt till alkohol).

 

 

Fredagen den 31 maj 2013 kl. 18:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fångad av sjukgymnasten

Sjukgymnasten håller mej fången. Inlåst i lägenheten. Sex veckor efter halkolyckan blir tre veckor till,  blir fyra veckor till och fyra veckor igen. Över tre månader i fångenskap. Bara korta promenader. Under en och en halv månad har det varit min sjukgymnast som ser till att jag inte kan komma ut. I Tibro som säger sig ha allt finns ingen taxi efter fem, tre timmar på lördag och ingen alls på söndag.

Fånge utan bil

Det går inte att ta sig till bussen om man inte har egen bil eller kan gå dit. Summan av detta blir: från Tibro kan man aldrig komma. Tibro- den fängslande kommunen - är en väl vald slogan för den instängda hålan i Västergötland.

 

 

 

Torsdagen den 30 maj 2013 kl. 17:03

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ungdomar sprider negativa budskap

 Ungdomar tycker livet är meningslöst, var tionde närmare bestämt. Rapporten från Ungdomsbarometern har ingen förklaring till varför det är så. Men jag undrar då jag hör vissa rocklåtar som sprider allt annat än positiva budskap.

Och i Skövde har nyligen anordnats nåt som kallades Kaozfestivalen. Fint namn som sänder ut positiva signaler. Och var det inte en låt på Svensktoppen som uttryckte att livet är meningslöst, lika bra att dö.

Det är inga uppmuntrande texter som hörs, grupper som spelar, festivaler som arrangeras. Inte konstigt att livet blir svårt, svårare än det behöver vara.

Nu ska här spridas glädje!

 

 

Tisdagen den 28 maj 2013 kl. 20:56

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bloggen som sprider sommardoft

Hamnade nyss på en helt underbar blogg: www.coffeeworld.blogg.se Den är fylld av drömmar, längtan, sommarlängtan, underbara beskrivningar av företeelser och händelser. Med många och fina bilder, månadens låtlista bl.a.

Då jag läste Hannas fina texter var det som om sommaren plötsligt kom in genom balkongdörren. Med dofter av vilda blommor, spännande tesorter och mysiga cafébesök.

Detta var precis vad jag behövde denna kväll. Känslorna av sommar var desamma som jag tycker finns i Evert Taubes "Vals på Ängön". Lyssna på den här och gör ett besök på "Coffeworld".

 

 

Måndagen den 27 maj 2013 kl. 21:39

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Det var då när musik var musik

Det var då, som vi spelade de gamla skivorna. Men det var stenkakor, just den tiden när dessa höll på att ersättas av vinylskivorna, ep-och singel. Sugartime, vår version var med Lily Berglund. En av de många inspelningarna av denna låt med en blandning av engelsk och svensk text.

 

 

Det var på landet en bra bit från det lilla samhället med gator, affärer och caféer. En liten värld, min värld. Men också grannbarnens och sommarbarnens, de som kom från storstaden för att uppleva en sommar på landet. Vi spelade spel, fia och spel från tidningar som Lyckoslanten och Kamratposten. Gjorde teckningar av blommor, gubbar och djur. Någon sjöng på en låt, en som vi inte hade på skiva. Piccolissima serenata. För italienska låtar var populära på den tiden.

 

Det var då, så fjärran från dagens musik. Som det står i följande klipp: då musik var musik utan springande clowner på scenen. Jag tillägger: och ingen tävling i att låta så högt och skrikig som möjligt.

 

 

 

Onsdagen den 22 maj 2013 kl. 00:48

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Alexander Bard på bibelskola

Vad konstigt det kan bli. Tänk er Alexander Bard på bibelskola och övertygad kristen. Jag har svårt för att tänka mej detta. Men som 14-åring gick denne artist på bibelskola. Bengt Johansson, kristen musiker och kompositör, är morbror till Alexander Bard. Det var också Hans Johansson, numera bortgången bibellärare. Alexander Bard blev senare satansdyrkare och levde som prostituerad i Amsterdam bland annat. Hans karriär i musikbranschen är välkänd för de flesta med grupper som t.ex. Army of Lovers.

 

Kan inte låta bli att fundera över hur livet kan ta sådana vändningar. Förstår det inte. Att få höra att Alexander Bard blivit kristen igen det är något jag önskar. Allt är möjligt. Eller hur herr Bard?

 

 

 

Torsdagen den 2 maj 2013 kl. 21:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Första maj på ugglan

1:a Maj och demonstration. I år demonstrerar jag bara här på hemsidan.

* Ja till persontrafik på Karlsborgsbanan. * Starta ett café vid gamla kvarnen i Tibro.

* Bättre artister till Uppåner-festivalen.  * Extra bidrag till Tibros föreningar som inte har  ungdomsverksamhet.

 (Tibro DX-klubb är en av dem).

 

 * Mer bidrag till föreningen Tibro Film och Teater. (Tibrorevyn bl.a)

* Handla i Tempo Fagersanna (innan det läggs ner).

* Rädda Tibroparken. (Bilden: Rolands på scenen).

 

* Ta upp språkcaféerna igen.

 * Minska nyhetssändningarna på radio Skaraborg till en gång i timman

 

 

Onsdagen den 1 maj 2013 kl. 00:36

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Atmosfär

Redan telefonsamtalet på morgonen gav negativa vibrationer. Vilken olika slags atmosfär människor för med sig. En del kan till och med sprida ut en viss sorts känsla även per telefon. Senare kom oron in här hemma. Nervositeten vibrerade mellan väggarna. Orsakad av människor som genom sitt sätt att vara också gör andra likadana, det vill säga nervösa, snurriga.

 

De andra, de som sprider lugn, vilken skillnad. Man själv blir också lugn. Så finns de som har glädjen med sig, som gör att man blir glad bara vid tanken på personen i fråga.

 

Kontrollmänniskorna som har stenhård koll på allt de ska göra, allt inprogrammerat på samma sätt hela tiden. Dessa sprider en tråkig atmosfär, som fylld av krav.

Av någon outgrundlig anledning är det de negativa som alltid hör av sig. Ja, de har skrämt iväg alla i sin väg så det är inte så konstigt.

 

 

Måndagen den 29 april 2013 kl. 13:19

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Avfallsnytt stör söndagsfriden

Söndagsmorgon - lugnt och stilla. Det var ju skönt,  men en duns väckte upp mej. In i brevinkastet kommer en tidning "Avfallsnytt". Nä men vad trevligt. Lite läsning om skräp och hantering av avfall. Sköna stilla söndagsmorgon. Inte ens då får man vara ifred för vardagens tråkigheter. Miljötänkandet går till överdrift. Snälla, låt mej få en söndagsmorgon i lugn och stillhet.

 

 

Söndagen den 28 april 2013 kl. 12:44

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Djupfrysta svenskar

Tråkigt. Grannar som blänger precis som jag skulle ha gjort nåt fel. Säga hej, nej gör inte det, kontakt vill vi inte ha. De kan inte vara lyckliga, det ser inte ut så. De är svenskar, jo, svenskar ska vara såna. Hörde nyligen följande: en äldre människa hade någon från hemtjänsten hos sig. Så ringde det på dörren. En vän till nämnda person kommer för att hälsa på. Hemtjänstens svenska representant öppnar. Tittar surt på den besökande och säger (lika surt) : vem är du och vad vill du?

 

Så ett annat exempel. Den här gången är hemtjänstens representant en utländsk kvinna. Det ringer på dörren den här dagen också. Den utländska kvinnan öppnar och ropar glatt till personen som bor i lägenheten: Ester (eller vad människan nu hette) va roligt, du får besök. Lägg märke till skillnad i bemötande. Det svenska folket är tråkigt på många sätt. Kanhända är de förlamade av kylan i vårt land för de verkar som inslagna paket i en frysbox.

 

 

 

Fredagen den 26 april 2013 kl. 13:57

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Barfotaflickan

 Sandie Shaw - för 46 år sedan, den 8 april 1967 - vann hon schlager-EM med låten "Puppet on a string". Denna brittiska sångerska blev känd som barfotaflickan då hon ofta uppträdde barfota på scenen. Sandie Shaw gjorde fler fina låtar och på 80-talet blev hon populär igen då hon gjorde några nya skivor.

Ett smakprov på hur Sandie Shaw lät kommer här.

 

 

Torsdagen den 18 april 2013 kl. 22:41

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Aldrig ledig, va bra!

När ska de affärsanställda ha ledigt? Ska de jobba jämt, eller? ICA Supermarket i Tibro gör nu stort väsen av de nya öppettider som införts. Alla dagar 7-22. Det är inte nödvändigt. Jo, på söndagsmorgonen blir det rusning så klart, då vill de flesta handla. De nya öppettiderna firas med underhållning och extraerbjudanden. Ska det bli en extra fest för de anställda? Vilken förmån - att kunna jobba jämt. Visst är väl målet att ha öppet dygnet runt?

 

 

Måndagen den 15 april 2013 kl. 14:02

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vilse i världen

Hallå i cyberrymden! Vilse i världen. Inga släktingar syns till. Finns, jo, någonstans utspridda i periferin. Kontakt? Nää, mycket sällan. Någon dyker upp, oväntat. Var väl meningen, eller? Jo. Hände i går, en anledning till kontakt. Nä, fel nummer. Hittade flera, ringer igen. Mer eller mindre avlägsna släktingar, lever sina liv i storstad, uppe i norr, eller nån annanstans. Vet så lite, lever helt andra liv. Vilse i världen är jag. Möjligheter? Till vad? Jo, det finns möjligheter, chanser till något slags kontakt. Försöka? Jo, gör det ibland. Gör det igen. Gårdagen gav en ny chans. Hallå i cyberrymden!

 

 

Lördagen den 13 april 2013 kl. 16:09

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Meningslös anrättning serveras

De flesta jag känner tittar på meningslösa eller negativa TV-program. Jag söker upp de positiva programmen. Det är konstigt - att vara så ivriga att se allt detta. En titt i TV-tablån visar att nu pågår Fångarna på fortet, Gladiatorerna, Mästarnas mästare och Let´s Dance. Avslutats har, tack och lov), Farmen. Pust säger jag bara. Tröttheten förlamar mej, en hel drös av dåliga, jobbiga program.

Så har vi resten: filmer där människor skjuts, hängs, misshandlas, svordomar bombarderas ut som ett skyfall med hagel i och så kryddar vi hela anrättningen med en lektion i sex. Som dessert smakar det bra med en och annan nyhetssändning.

 

Söndagen den 7 april 2013 kl. 12:24

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Låt KD ta över Tibro kommuns ledning

KD behöver ta över ledningen i Tibro. Då kan det bli järnvägstrafik igen. Jag undrar vem som vet att det inte funkar med Karlsborgsbanan. Vi har ju inte försökt...

Vid informationskvällen om eventuell fortsatt tågtrafik på banan uteblev de inbjudna från Tibro kommun. Oerhört svagt...

Nej, låt KD ta över ledningen!

Rösta på dom i nästa val - varenda Tibrobo. (På riksplanet kan jag inte riktigt säga detsamma, tyvärr, tyvärr....

 

Den igenväxta Karlsborgsbanan.

 

Måndagen den 25 mars 2013 kl. 20:06

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Carola not a dead fish

Melodifestivalen är inte mitt program. Men efter att ha sett andra halvan av kvällens final kommer en del funderingar. Louise Hoffstens "Only the dead fish follow the stream" var den enda låt som passade mej för där kan jag i alla falla ställa upp på titelorden. Och se där - hon fick allt fler röster än förståsigpåarna förutspått.

 

Klippet från festivalen för 30 år sedan då Carola vann med "Främling" gjorde mej riktigt glad. Tänk att programledningen vågade ta med Carolas uttalande efter segern: "jag tackar Gud". Det borde vara alldeles för radikalt i en modern tv-värld. Och det är fantastiskt att Carola efter 30 år i underhållningsbranschen fortfarande kan stå för sin tro och kunde säga till tittarna i kväll: "jag tackar Gud som har hjälpt mej under alla dessa år". Hon är verkligen ingen död fisk som följer med strömmen.

 

Men hur är det med Robin Stjernberg och till en del också Gina och Danny: har de så litet ordförråd att de måste använda svordomar så ofta?

Robin förresten, hoppas han klarar av all framgång, han var ju helt chockad.

 Bilden: Timoteij - tidigare melodifestival-artister.

 

Lördagen den 9 mars 2013 kl. 23:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Guds kärlek dansas in av Elisas

Vad ska Elisas i kyrkan att göra? Temat i Ullervads kyrka var kärlek, bland annat mellan människan och Gud. Den 100 medlemmar starka kyrkokören sjöng sånger ur dansbandet Elisas repertoar. Hur många av dessa handlar om kärleken till Gud? Några dansande par skulle visst röra sig i kyrkgången också. Ja, dansa alltså. Vad gör det för nytta i kyrkan? Dansband utan kristna texter kan hålla sig till folkparker och andra dansställen. Men kyrkan har kanske ingenting annat att bjuda på kan man tänka.

 

Söndagen den 24 februari 2013 kl. 22:35

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

De ser världen som en träningslokal

Många ser världen som en enda träningslokal. Det tror jag bestämt om man tittar på alla gym som växer upp överallt. Att gå på gymet verkar ha blivit det viktigaste i mångas liv. Allt handlar om kroppen. Blev påmind om det då jag läste vad Tommy Hellsten skriver om kropp, själ och ande. Hur många tänker på att lyssna till sin ande? Lyssnar man till anden så lyssnar man till Gud, säger Tommy. Men man kan inte höra anden om man inte söker sig till stillheten ibland. Så det lär bli lite knepigt att praktisera detta på ett gym . På gymet finns ingen stillhet, besökarna jagar målmedvetet mot att förbättra sina resulat.

 

 

Onsdagen den 20 februari 2013 kl. 12:43

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ett riktigt jävla skitprogram

Tredje deltävlingen av Melodifestivalen... vilken skit. En efter en kommer melodierna i samma mollstämda, trista stil. Mumlande sång (eller var det sång?), skrikande sång (eller bara skrik?), arbetsam slitsam sång (State of Drama), gapande välklädda herrar i en riktig jävla schlager. En låttitel som programledaren Gina Dirawi tycktes njuta av, ja hon kände sig till och med manad att påannonsera en riktig jävla ballad lite senare. Visst är det vackert med svordomar men inte alltför trevligt. Ravaillacz d-a schlager stack i alla fall ut lite från de andra låtarna liksom Caroline af Ugglas. Vad skönt med något som är annorlunda och där vann naturligtvis Caroline. De prydliga herrarnas svordomar kan vi vara utan.

För balansens skull var det inte bara djävulen som deltog under kvällen, Gud satt tydligen i publiken. Jag såg skylten: Herregud!

I pausunderhållningen framträdde några töntar från Skellefteå som kallade sig Bisex och försökte göra sig roliga. Bästa låten var den som Gina Dirawi sjöng i pausen. Det får bli kvällens glädjeämne. Sammanfattning: inte en enda låt var värd att rösta på. Och hur mycket av de inringda pengarna använder Radiohjälpen på rätt sätt?

 

 

Lördagen den 16 februari 2013 kl. 21:53

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Samedagen har firats

Idag har över 20000 samer i Sverige, Norge, Finland och Ryssland firat samernas nationaldag. I Tibro firas den bara av mej, har inte märkt av nånting annat i alla fall. Men hos mej var sameflaggan uppe på balkongen. I TV visades lite från firandet i Norge och bland samerna i Malmö. Ska visst finnas samer också i Västra Götaland. Men var vet jag inte, kanske ska ta reda på det.

TV-programmet om sameartisten Marie Boine, en världsnomad, får jag se på nätet.

 

Onsdagen den 6 februari 2013 kl. 22:49

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fjärran från TV-sofforna

TV i Sverige är förtvivlat tråkiga. Det är samma artister som återkommer hela, hela tiden i program efter program. Finns det inga andra? Har bristen på fantasi och variation helt försvunnit bland programmakarna? Jo, visst finns det andra som kunde få synas ibland. Men det är väl bara en önskedröm att detta ska ske.

Lasse Gurell, en gång producent för Svensktoppen, skriver: "Det finns många musikarbetare bakom de få stora, som aldrig sitter i tv-soffor eller får göra Sommar i SR". Lasse nämner en av dessa, Örjan Englund, countrysångare, f.d. medlem i bl.a. popgruppen Maniacs. 2012 gav han ut skivan "Hur det var" och på en låt sjunger han tillsammans med två andra medlemmar i ovanstående grupp. När kommer dom i TV?

 

 

Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 13:08

Taggar: ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Blinda leder blinda

Blinda politiker leder Sverige. Landets befolkning är vilsen och blind. Sammanfattning: blinda leder blinda. Inte konstigt att det ser ut som det gör i Sverige.

 

Torsdagen den 6 december 2012 kl. 21:40

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Passar det inte så lämna kyrkan

Är det skolverket som bestämmer vad som görs i kyrkorna? Varför denna skräck för att ett kristet budskap framförs i kyrkan på skolavslutningen? Vad har skolan i kyrkan att göra om de inte vill ha det som kyrkan är till för? Använd andra lokaler, kära rektorer och andra ansvariga. Att envisas med att ha adventsfirande i kyrkan och samtidigt förbjuda prästen att utöva sitt yrke är oerhört fånigt. Det är vad jag vet frivilligt att gå till kyrkan och passar inte kyrkans budskap så håll er däriftån. Inget att diskutera om.

Det är tur att tidningen Dagen startat ett upprop och föreslår att skollagen ändras. Att några vågar protestera mot den kvalificerade dumhet som skolverket står för.

Skriv på om ni inte gjort det redan!

www.dagen.se/adventsuppropet

 

 

Onsdagen den 5 december 2012 kl. 20:36

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Handla i Guds affär

Nu när julhandeln startar, alldeles för tidigt, kan man passa på att handla i Guds affär. Den heter Joffi och finns i Kristianstad. Gunnel Johansson, som äger butiken, säger att det  var en vision från Herren som fick henne att öppna affären för tio år sen. 

Det är Gud själv som ligger bakom  verksamheten. Det är hans affär och jag jobbar här, säger Gunnel i  en intervju i Dagen.

Namnet Joffi är hebreiska och betyder "vad bra". Mycket som säljs i affären är Fair Trade och rättvisemärkt. Det finns också böcker och cd-skivor. Så julhandla i Guds affär!

www.joffi.se

 

 

Måndagen den 19 november 2012 kl. 22:10

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

SVT blundar för det positiva

Jag skäms för att jobba som journalist. Se på SVT:s "nyhet" om frikyrkornas medlemsras. En två år gammal undersökning tas upp nu. Hur vore det att hänga med lite i vad som händer i den kristna världen? Och, naturligtvis, en negativ "nyhet" som ges stort utrymme. I Falun, där tv filmade Frälsningsarméns nedlagda lokal, finns en kyrka, Elsborgskyrkan. De har byggt en 4000 kvadratmeter stor ny lokal och fördubblat medlemsantalet. Kyrkan ligger strax intill där tv filmade.

 

Men nämnde de något om detta? Nej, en positiv frikyrklig nyhet väljer tv att blunda för. SVT behöver en ny ledning. Fy för den här sortens nyhetsrapportering.

 

 

 

Onsdagen den 14 november 2012 kl. 12:07

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vilse i tillvaron

Vilse i tillvaron, så är det bara. Jag lär nog aldrig komma rätt heller. Snurrar runt på samma gator, samma områden med samma människor. Ingenting händer, bara små variationer. Trist, tråkigt, enahanda. Vad hjälper? Är det försent nu? Vet inte. Nää, jag är vilse i tillvaron.

 

Måndagen den 22 oktober 2012 kl. 19:40

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Jukebox of the`50s

Jukebox of the`50s, mycket bra 50-talsshow som elever på Per Brahegymnasiet i Jönköping framförde i slutet av april. Scenen på Jönköpings teater var fylld av musiker, dansare och solister från det estetiska programmet på gymnasiet en söndagseftermiddag då jag var där. Ett Bill Haley-medley, "Walk the line", "Guitar boogie", melodier ur "Sound of music" och "Stand by me" var något av innehållet i showen.

Hur hade dagens ungdomskultur sett ut, om inte 50-talet fått blomma ut och sätta sina tydliga avtryck, är en fråga som ställs i programbladet. Ja, det kan man verkligen fråga sig.

 Här kan ni vara med om en del av showen:

 

 

Lördagen den 20 oktober 2012 kl. 01:13

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nyckelroll för Sverige

"Sverige är ett väldigt kallt land, både vädermässigt och när det gäller relationen med Kristus. Men Gud har en otrolig plan med Sverige. Landet kommer att ha en nyckelroll i Europa de närmaste åren i ett andligt hänseende". Isik Abla, programledare på IBRA-stödda turkiska TV-kanalen kanal Hayat, är det som gör detta uttalande. Svårt att tro det men det behövs verkligen.

 

Torsdagen den 18 oktober 2012 kl. 23:48

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Jag behöver rika Facebook-vänner

Hej ni höga chefer med era lika höga löner! Så uppmuntrande att läsa om att lönerna för er åter har höjts. Högsta lönen för en tjänsteman i västra Götaland är 171000 kronor i månaden. Härligt! Det är så bra för jag kom under läsningen på en superbra idé. Kan vi bli vänner på Facebook kära direktörer och chefer? Då kan vi ju dela på de här pengarna. Jag behöver mera nämligen för jag har inte kommit så högt upp på skalan som ni.

Inte nåt som ni rår för men lite rättvisa skadar inte.

 

Tisdagen den 16 oktober 2012 kl. 12:05

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Facebook - värdefull kontakt eller tidsslukare?

Facebook är toppen på flera vis, jag har fått fatt på vänner från förr som jag inte haft kontakt med på länge till exempel. Men då jag ser hur en del har sex-sjuhundra vänner eller ännu mer börjar jag fundera på vad detta kan ge. Det är helt omöjligt att ha kontakt med alla och ska man verkligen ha vänner som man inte hinner med?

Av mina 71 FB-vänner är det inte många som jag träffar. Vad ger då det här egentligen? Ger det något vettigt som är värt att ta tid till? Visst, något ger det men efter "sju ensamma kvällar" behövs en rejäl funderare över vad man håller på med. Som nyfiken är det strålande, man får veta mycket om människor som man känner. Men...Svårt beslut att ta om Facebook är tillräckligt meningsfullt för att fortsätta med. Och alldeles nyss tryckte jag av misstag in en vänförfrågan. Men den missen ser jag som ett tecken på att det var meningen kontakta denna, också en vän från förr.

 

Torsdagen den 11 oktober 2012 kl. 21:59

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

På fel kurs i livet

 

Sverige - världens mest sekulariserade land - är i mycket stort behov av evangelisation, ser jag i ett blad. Det tror jag säkert. I kväll har jag hört om all tänkbar skit. Människor som är otrogna, brott av olika slag med mera. Det är helt vansinnigt vad livet är skit på många sätt för alltför många människor. Inre mission blir mer och mer nödvändigt i vårt land, läser jag vidare. Ja, verkligen, för något måste vara fel då det ser ut som det gör. Men Gud är ju farligt att komma för nära. Som Birger Thuresson säger på en blogg: "Religionsallergin tycks vara ungefär lika utbredd som pollenallergin".

Jo nog är det så. Men för att få världen bättre är det ingen dum idé att ta med Gud i beräkningen.

 

Måndagen den 8 oktober 2012 kl. 23:49

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vilsna barn

Vilsna barn av en modern tid söker ro och frid, stod det nånstans. Det är tydligt det. Systemkassar bärs av en efter en efter en där jag sitter på caféet och tittar. Till och med en måndagskväll. Vilket nöje. Är det allt som de har funnit i livet? Fattigt...

 

Lördagen den 6 oktober 2012 kl. 16:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

I min fantasivärld

I min fantasivärld lever jag. Skulle skicka iväg min sångtext till den sångerska som passar bäst för den. Jo, jag har skrivit en text, publicerad i en tidning en gång. Gitarren ska ha en sträng påsatt och så ska den stämmas. Inte lätt. Börja spela igen, minnas det jag lärde mej och lära mer.

 

Slänga alla de bloggtips som jag sparat, inte aktuella längre väl...

Och bokläsandet, det kan inte gå så långsamt, kommer ingen vart. Lämna Zoomin och ha en gratistjänst för hemsidan, sparar pengar ju. Bort med mer grejer som är i vägen, inte är till nån nytta. Slänga alla olästa tidningar, kommer aldrig att läsas. Med mera, med mera med mera med mera med mera med mera...............................

 

 

Nu vaknade jag.... det är inte fantasier. Allt är möjligt att genomföra. Men det kräver ännu oanade krafter. Var får jag dem????

 

Måndagen den 1 oktober 2012 kl. 12:24

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ett märkligt liv

 Ett märkligt liv man lever... Jobbet är jag trött på. Tillbringar mina dagar med att gå omkring på en plats där jag inte trivs. Alltför många kontakter med människor som mest är jobbiga och tar en massa energi ifrån mej. Gör mååånga resor till Skövde, en plats som är lika tråkig som Tibro men den är större och det är bra.

 

Önskar att jag vore i norrländska tystnaden eller i storstadens brus med oändligt många fler möjligheter. (Bilden från underbara Nikkaloukta)

 

Men går kvar här hemma i alla fall... Varför?

Jag har alltid hållit mej kvar vid det som jag inte vill ha...

Men...inget och ingen inspirerar till att ändra

på nånting. Slår jag igen dörren om mej så har den inspiration som eventuellt fanns flugit all sin kos.

Det är som sagt ett märkligt liv man lever...

 

 

Torsdagen den 27 september 2012 kl. 12:23

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fult att hjälpa om Gud är inblandad?

Hur tänker Fredrik Segerfeldt (liberal tyckare och tänkare) då han kommenterar PMU:s målsättning (Pingstmissionens biståndsarbete)? På PMUs hemsida  sägs bl.a. att Gud vill upprättelse för skapelsen och att kyrkan har ett ansvar att vara förebild i att bygga ett gott samhälle, där Guds vilja råder. Där alla behandlas lika och där strävan är att ekonomiska resurser ska fördelas rättvist.

 

Jag ser inget fel i detta men det gör Fredrik S. Så här skriver han på sin blogg: "Vad sägs om detta mumbo-jumbo? Ska de verkligen ha tiotals miljoner per år i skattepengar? Undrar om tungotalskurser ingår i verksamheten"?

Makalöst dumt sagt. Då kykorna gör något bra då ska tyckare skriva skit. Detta positiva bör istället tas fram mycket mer i media. Är det därför att Gud är inblandad som det är fult att hjälpa andra människor eller vad???

 

På min blogg är kyrkorna också hårt kritiserade men jag skäller inte på dem då de gör något braMen Fredrik Segerfeldts åsikter kan ju göra att jag tar upp fler positiva saker i kyrkornas värld. Det var väl inte hans mening, men det är ju bara bra. Så det tror vi på.....

www.metrobloggen.se/segerfeldt

 

 

 

 

 

Onsdagen den 26 september 2012 kl. 20:59

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kyrka utan egen profil

Vad är kyrkan? En underhållningslokal? Evert Taube och hans musik var tema i TV-gudstjänsten från Betlehemskyrkan. Taube gjorde jättemycket bra men vad har det i en gudstjänst att göra. Sån musik förekommer i många andra sammanhang och är inte det som förväntas då man ska "gå på gudstjänst" (TV den här gången).

Kyrkan har visst inget eget att komma med, den får ta till annat för att försöka bli populär. Vad har man för orsak att bli medlem i en kyrka som ger samma underhållning som går att få på vilken konsert eller vilket föreningsmöte som helst? Svaret bör bli: INGEN! 

 I TV-gudstjänsten sjöngs en mycket fin text (en bön faktiskt)  av Taube, "Du har kallat mig". Den passade bra i sammanhanget. Kanske enda nyttan med "programmet" var att denna text kan bli mer känd.

 

 

Söndagen den 23 september 2012 kl. 12:58

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ytligt snack på poppisbloggar

De populäraste bloggarna är inte mycket att ha. Mest ytligt snack om mode och smink och allmänt röriga och säger ingenting. Stora bilder och många bilder ska det också vara. Nej, det är inget för mej. Men, undantag finns. Carola Häggqvists blogg hör till dem.

http://blogg.mama.nu/carola

Där finns en del bra och meningsfulla inlägg. Den är just då detta skrivs nominerad till Blogg Awards som en av årets bloggraketer.

Nu kommer väl någon och tror att jag tycker min blogg är så väldans bra. Jo, det klart jag tycker, annars är det ingen idé att ha någon blogg.

 

Torsdagen den 20 september 2012 kl. 23:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En sprucken församling

Ett blad dimper ner i brevinkastet. Någon skriver om den familjära känslan i en kristen församling. Jag reagerar direkt på det. Den familjära känsla som jag bär med mig från min tid i en församling är bara negativ.

Medlemmar som tycks vara släkt allesammans sitter och pratar och har trevligt. De andra, som också finns där, är inte så viktiga. Denna familjeatmosfär är jag gärna utan.

För att förstärka detta råkar jag läsa en andaktsbok som talar om enhet och att sprickor i enheten kan vara farliga. Jo, jag ser framför mej en klippa. Den har sprickor, nästan meterdjupa, det är så jag ser församlingen med få undantag.

 

 

Måndagen den 3 september 2012 kl. 10:27

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Sunday morning - in my world

Söndag...stilla....tyst....skönt. Vad ska hända? Behöver det hända något? Nu har dom gått tipspromenad, de där som måste ut på morronen. Röra sig, träffa folk. Vadå, måste man? Nää.. Kyrkan, där är dom andra, dom som måste gå dit, har ett behov, ja, har man kanske, men varför till kyrkan en så lugn och tyst sensommarmorgon? Här hemma är det ingen som välkomnar en med en psalmbok i handen, en bok man helst ska sjunga ur. Nä, här hemma kan jag sitta utan påträngande människor som utgår från att jag mår bra, har en trevlig söndag att se fram emot, att jag har mycket jobb på gång, aktiviteter...i en aldrig sinande rad.

 

Nä, såna kyrkobesök ger inte nånting, bara än mindre tro på församlingens berättigande. Alla verkar lyckliga...fullt upptagna med sitt eget, vad angår de mej? Nä, det stilla anonyma bostadsområdet jag befinner mej i är trots allt bättre.

Jag är i min värld, fjärran de ständigt aktiva, glada, morronpigga. Bengt Bergs röst från cd-skivan: ...det är som det är när det gick som det gick... Jo, det gick så.. Det är söndagmorron i min värld...och snart går förmiddag över i eftermiddag. Fortfarande tyst, lugnt, allt snurrar vidare, vad väntar bakom nästa hörn?

 

 

Söndagen den 26 augusti 2012 kl. 14:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Barnstjärnan Christopher idag

Christopher Romberg gjorde succé som barn med sången "Sköna människor". I dag fick jag se honom som vuxen i ett TV-program. Intressant att höra lite mer om honom. Barndomens skivor och Tv med brev innehållande nallar skickade av fans till den unge sångaren har ersatts med ett lugnare liv. Christopher sjunger idag tillsammans med sina syskon, syskonen som alltid varit hans bästa vänner. Som grupp kallar de sig Rombergs.

Det sedda TV-programmet gav inte bara en intressant berättelse. Det visar på vilken dålig kvalité många program har, de är dåligt gjorda, sångsnuttar blandas med rent tjatter av de medverkande och däremellan något mera sansat prat. Behållningen av detta blir ganska svag. Ett bra innehåll hjälper inte om produktionen i sig är dålig. Kan ses på svt Play!

Så här lät Christopher som barn:

 

 

Söndagen den 19 augusti 2012 kl. 12:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Dyster ton i midsommarvinden

Med midsommarvindens sus i de gröna träden nedanför min balkong kom en dyster ton. Det var en ny påminnelse om hur kyrkornas vackra ord om gemenskap fungerar i verkligheten. En bekant i en frikyrkoförsamling ringde, satt ensam hemma och skulle nog göra det resten av midsommaraftonen. "De andra vill helst fira midsommaren för sig själva", en del har rest bort och jag vet inte vem jag kan ringa för att få åka med till nåt midsommarfirande", sa hon.

 Det är precis så det är, församlingens fantastiska gemenskap, så underbart!

 

Tyvärr är det ingen nyhet, det har hänt förr. Jag vet hur många av de kristna är. Trodde att jag skrivit tillräckligt många negativa bloggar om kyrkans liv men nej, regelbundet dyker det upp nya bevis på hur församlingsmedlemmar beter sig.

Det finns "världsligt kristna" och "kristna av världsklass", säger Rick Warren, pastor i Kalifornien. Till de förra hör säkert de ovan citerade. En kristen av världsklass däremot "vaknar upp varje morgon och väntar sig att Gud ska verka genom dem på ett nytt sätt. För att bli en kristen av världsklass måste man tänka om. Man måste ändra perspektiv och attityder".

  Även om man knappt kan tro det så finns det såna också, men de märks inte så ofta. Som icke kyrkomedlem men kristen tycker jag det vore rätt intressant att bli en sådan. "Kristna av världsklass" är de enda på den här planeten som är helt och hållet levande, säger Rick Warren.

 

 

Fredagen den 22 juni 2012 kl. 13:57

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Hemsk upplevelse på skolavslutning

Det är hemskt det här. Jag var på skolavslutning förra veckan, i en kyrka. Och vad hör man? Jo, de nämner Gud. Det var under gemensam sång av psalmen "Den blomstertid nu kommer" som jag hörde detta fruktansvärda. Hur har skolledningen kunnat missa att Gud finns med i texten? För mej var det en förfärlig upplevelse. Tänk alla dessa barn som tvingades höra att det kanske finns en gud. Hu va hemskt!

Sådant här får inte förekomma, barnen kan ju ta skada.

 

Onsdagen den 20 juni 2012 kl. 12:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vi har helt olika liv

Helt olika liv har vi, jag och de andra. Ja, många av de som jag träffar alltså. I dag är det mors dag. Det är föräldrar, barn och barnbarn som ska besökas och uppvaktas. Skulle jag gjort det också? Det blir svårt, till mamma på kyrkogården i så fall. (Av detta blir inget för jag besöker inte denna plats om jag inte behöver). Men om jag ska tro några lottförsäljare från Göteborg så har jag barn. De tyckte jag skulle köpa lotter så jag kan vinna nåt fint till barnen. De där barnen har jag inte hittat men jag tackade lottförsäljarna för att de berättade för mej att jag har barn nånstans. Nu gäller det att hitta dem också.

Men nej, barn och en massa släkt det tar en massa onödig tid som kan användas till annat roligt. För att inte tala om vad tid det går åt till hus och trädgård, nåt som hör till det tråkiga Svensson-livet.

Det är ännu en skillnad mellan mitt och deras liv. Men tänk vad tid jag får till annat, nåt bättre. Jag har ju bara en balkong. Och bilarna som ska putsas så att de glänser som guld. Mera som skiljer mej från dom. Och mera tid för mej till annat.

Men? Vad mycket tid jag har! Jag kan ägna mej åt massor av bra och roliga aktiviteter.

Men? Varför får jag då så kollosalt lite gjort? Det ska jag fundera på nu. Olika liv hade också Ann-Charlotte och Ellinor.

 

 

Måndagen den 28 maj 2012 kl. 11:34

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Blir det nya samfundet bättre?

Tittade på tv-gudstjänsten från Gemensam framtids kyrkokonferens, det nya samfund som bildats av missionskyrkan, metodistkyrkan och babtistsamfundet. En kyrkohistorisk händelse då tre samfund blir ett. Jovisst, men blir det något bra?  Kyrkan ska vara en trygg gemenskap, sa pastorn i predikan. Det har väl misslyckats tidigare för det har jag inte märkt mycket av.

Kan det bli bättre med Gemensam Framtid? Tja, hoppas går alltid. Konferensen hölls i ett tält, det kan vara bra att ta upp lite av det gamla. För tältmöten är "ute" i frikyrkorna idag.

För att vara lite positiv så blev jag glad av att se Charlotte Höglund, pastor idag men en gång en populär sångerska. Jag minns när jag tog en bild på henne bland ruttna äpplen utanför Tibro pingstkyrka. Charlotte hade ganska ont om tid och äpplena bara låg där, så det var ingen särskild mening med äpplena.

Efter några rader på Facebook idag så fick jag kommentaren: Strunta i kyrkan. Lita på Jesus, han är bra!

Ja, det är rätt.

Han går aldrig förbi, sjöngs i en sång under gudstjänsten. Den sången var fin, här är den:

 

 

 

Söndagen den 20 maj 2012 kl. 23:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Jag är en highly sensitive person

 Nu är det bevisat. Jag är en highly sensitive person (HSP). Det betyder att jag tillhör den grupp på 15-20 procent av befolkningen som är högkänsliga. Detta är ett personlighetsdrag som egentligen är positivt fast det ofta kan verka/kännas negativt.

Jag ser mer än andra då jag helt enkelt noterar mer, blir lätt överväldigad då jag upplever intensiva, kaotiska eller nya situationer. En högkänslig person vill helst iaktta innan den ger sig in i en ny situation. I de kulturer där man inte värdesätter känslighet har många högkänsliga personer låg självkänsla. De blir ofta tillsagda att inte vara överkänsliga och uppfattar sig själva som onormala. Jo tack! Normal var det länge sedan jag kände mej.

 Nån tvekan om att jag inte skulle vara en highly sensitive person finns icke. Testet på www.hsperson.se gav 20 ja-svar och 3 nej-svar. Tydligare kan det inte bli.

HSP har börjat diskuteras lite varstans nu, bl.a. på grund av den nyutkomna boken "Drunkna inte i dina känslor" av Doris Dahlin.

Läs författarens blogg http://blogg.passagen.se/dorisdahlin  

 

Tisdagen den 24 april 2012 kl. 22:38

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Lycka är

 Lycka är: att fika på en rastplats i Ytterhogdal!

 

Tycker inte att det behöver sägas mer. Så är det bara!

 

 

Söndagen den 25 mars 2012 kl. 13:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Investera klimatsmart i Latinamerika

På Latinamerika-gruppernas hemsida kan man läsa att AP-fonderna stöder gruvföretag i Peru. Fonderna investerar i många oetiska företag som kränker mänskliga rättigheter och motverkar en hållbar utveckling. Genom Latinamerikagrupperna kan vi protestera och skicka iväg ett färdigskrivet brev till de ansvariga ministrarna. I brevet uppmanas till att göra pensionsfondernas uppdrag tydligare och att investera i något etiskt och hållbart.

www.latinamerikagrupperna.se/ap-fonderna

Gå in där och skriv på!

 

Onsdagen den 21 mars 2012 kl. 17:18

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ondskan kommer från Gud som inte finns

 Hittade en trosbekännelse för ateister: "Det finns ingen Gud och all ondska är hans fel".  Det är en bra åsikt, någon som inte finns orsakar en massa elände.  Hur tror man då? Det vore intressant att få en förklaring till detta.  Men jag vet att ateister har en stark tro - att tro på slumpen är en bedrift av stora mått  då man t.ex. tittar på naturen.  Och så detta nu... ja, man ska aldrig upphöra att förvånas.

 

Tisdagen den 20 mars 2012 kl. 11:06

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Farligt att uppmärksamma!

 Det är absolut sant! Vadå? Jo, att "om någon annan metod hade tillnärmelsevis lika starka positiva och mätbara effekter som kristen omvändelse skulle den få en enorm uppmärksamhet". Det säger pastorn och teologen Stig Öberg. Men nu är det så att då det handlar om något kristet tycks det vara farligt att uppmärksamma det för mycket, om det inte är nåt negativt så klart.

Stig Öberg säger också: "Om Sverige skulle få en omfattande kristen väckelse skulle det förmodligen påverka bl.a. livsstilen hos stora delar av invånarna". Tror jag säkert. Men vi har det ju så bra utan Gud. Eller?

 

Måndagen den 19 mars 2012 kl. 12:50

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Nu dricker vi Tomas Ledin

 Vad ska det vara bra för, att dricka Tomas Ledin ? Två viner med dennes namn finns nu att köpa. Artister som sprider positiv alkoholreklam är inget för mej. Nu hör inte Tomas Ledin till mina favoritartister så för den skull kan det göra det samma. Men det är tråkigt att också Lars Berghagen har varit inne på vinmarknaden, om än med dåligt resultat. Det vin som han lanserade för några år sen försvann snabbt. Va´bra!

Nej annat är det med artister som t.ex. Loreen som tackade nej till champagne efter segern i melodifestivalen 2012. Men förlåt Loreen, låten  gillar jag inte.

 

Söndagen den 18 mars 2012 kl. 12:49

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kungligt barn bra för veckotidningarna

Tänkte häromdagen på hur alla veckotidningar kan klara sig. Men det är väl många som vill läsa de här tidningarna, ser det ut som. Så då är det jättebra att Viktoria födde en dotter så tidningarna får något att skriva om. Ett bra sätt för de svenska veckotidningarna att kunna överleva. I övrigt har jag inget intresse av det kungliga barnet. Det finns annat att engagera sig i för mej.

 

 

Fredagen den 24 februari 2012 kl. 12:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Samma program överallt

 

Det diskuterades TV häromkvällen. De som pratade tyckte att det var så dåligt med svensk TV då de kopierar så många program från andra länder. Allt: Så ska det låta, Bonde söker fru, Idol med mera, är kopior av program som sänds i andra länder. Hur roligt är det? Det sitter människor i många länder och tittar på exakt samma program. Nää, det är inte roligt..

 

Jag tittar bara då jag är hos andra, hemma tar jag ingen tid till sånt. De program som jag vill se är inte populära hos mina vänner. Ett av de bästa programmen är Skavlan, Kobra kan också vara bra liksom K-special. Ett program som jag inte sett än men som troligen är värt att se är Får vi följa med, två reportrar som frågar om de får följa med andra resenärer på deras resa. Kanske ska se det ikväll men då har jag väl redan sett mer än nog hos mina bekanta. Bingolotto (numera ett rent skitprogram) och Så ska det låta (tillför inget av värde).

 

Söndagen den 19 februari 2012 kl. 15:20

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En stjärna föll i Folkets park

Bara blå, blå löften om ett toppenband,ett av Sveriges bästa dansband: Lasse Stefanz. Besvikelsen efter en kväll i Tibroparken med LS är stor. Vad är det för ljud ett dansband av den här klassen kör med? För hög volym är en regel med få undantag men detta konstiga ljud från trummorna som Lasse Stefanz hade, som nåt slags cymbal som hela tiden ger missljud och förstör musiken. Sången var också mycket svår att höra. Mellansnacket? Jag frågar bara: vad sa dom?

OBS! För att undvika alla missförstånd: detta är min högst personliga upplevelse av LS. OBS!

 

Jag känner mej bara besviken, ledsen och arg för att jag förstörde en kväll med detta. Behållningen är noll men måhända lärde jag mej något...

Att de inte ville svara på frågor från lokaltidningen kan jag förstå även om det är tråkigt.

 

LS-shopen med försäljning av skivor med mera gjorde inte min gråa värld till guld igen. Nej, här i brustna hjärtans lager och butik fanns ingentng att hämta,inte ens en bild till minnets arkiv. Men... gråt inga tårar, det kommer säkert nya vårar.

 

En stjärna från himlen föll denna kväll i folkets park.Tårar små tårar på min kind jag ser och Lasse Stefanz dyker ner till botten på min egen dansbandstopp.

 

 

Lördagen den 4 februari 2012 kl. 17:42

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

En behagligt ljummen kyrka

Socialdemokraterna vill att kyrkan ska vara öppen, tillgänglig för alla men inte påträngande provokativ i förkunnelsen och därmed stöta bort någon. Detta ska enligt vad jag såg i en tidning ha stått i partiets valmanifest. Ja, den uppgiften har de lyckats med. En menlös kyrka har det blivit som inte vågar säga nånting som inte passar in i samhället. Jag såg också en kommentar till ovanstående rader ur valmanifestet: "En kyrka som är behagligt ljummen så ingen bränner sig". Nej, är kyrkan som den är idag är det ingen risk att bränna sig - man blir bara trött och frusen.

 

Onsdagen den 1 februari 2012 kl. 11:28

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Årets trevligaste 2011

Nu är de utsedda (av mej) årets trevligaste personer som jag träffat i mitt jobb på Skaraborgs Allehanda. Konkurrensen har varit stenhård, värre än vid 2009 års uttagning, som var den senaste. (Återfinns med särskild rubrik på hemsidan). Tio personer ska det vara men det går bara inte, jag måste ta med tolv för det är många fler som borde finnas med.

Listan publiceras utan inbördes ordning:

Fredrika Blomgren Tibro (anordnade en konsert för Barncancerfonden)

Torbjörn Johansson (ordförande i Tibro tennisklubb)

Stephan Berg (känd låtskrivare, bl.a. åt Carola Häggkvist)

Kenth Wengholm Tibro (jobbar med Gymnasium Skaraborg)

Ingemar Wågerman (medlem av tradjazzgruppen Gota Rivers jazzmen Göteborg)

Helén Rubensson (chef för Swedbank Hjo-Tibro-Karlsborg)

Helén Betyo Tibro (kandidat till Miss World Sweden 2011)

Juhani Ojala (ägare till Bowlinghallen i Tibro)

Göran Skytte (föreläsare. författare och tidigare popmusiker)

Wärne Eriksson (f.d. pastor i Tibro missionskyrka)

Winter Dawn (rockgrupp från Töreboda)

Daniel Gustafsson (pastorsadjunkt i Tibro församling)

 

 

 

Tisdagen den 24 januari 2012 kl. 12:13

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fred och försoning bara för vissa

Så är det i kyrkan. I en tidningsenkät frågas några personer, en turistchef, en politiker och en präst bland annat, om sina önskningar inför det nya året.

Prästens önskningar var detta: Fred och försoning för nationer, familjer och par. Det är dessa som kyrkan prioriterar alltså. Vart har allla singlar tagit vägen då? I kyrkan finns de inte, det  framgår av detta uttalande. Lycka till Svenska kyrkan i era fredssträvanden för noga utvalda grupper.

 

 

Torsdagen den 19 januari 2012 kl. 12:25

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Profitörer och utsugare

"Sverige - fredens och frihetens utpost i en våldsam värld - har blivit hårt och kallt". Så skriver Annica Henriksson i en tidningskrönika. Det märks, här finns ingen barmhärtighet. Var och en tänker på sig och sitt. Makthavare på olika områden som politiker och chefer ser till att de själva och deras företag får det så bra som går. Medmänsklighet vet de inte vad det är, roffa åt sig så mycket som möjligt på andras bekostnad är parollen. Nää, här vill det till att klara sig själv för någon hjälp från dessa profitörer kan man inte räkna med. Fy för den lede!

 

 

 

 

Onsdagen den 18 januari 2012 kl. 22:40

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Medelsvensson utnämner sig till expert

Det skrivs om Systembolagets förslag att få hem alkohol ända till dörren. Och oj vad positivt detta är för de som själva älskar att dricka varenda helg. Det senaste jag såg var en skribent som tror på den inneboende kraften hos varje människa att själv påverka sin vardag och på människan som en förnuftig varelse. Joo, tro det den som vill.. Hur mycket kraft har en missbrukare att påverka sin situation? Och har han verkligen kvar nåt förnuft då det verkligen gäller?

 

Jag träffade häromdagen en som har problem med missbruk och jag tror inte denne kan mobilisera så värst mycket kraft för att hålla drickandet på en "normal" nivå. Men vad gör inte den förståndige MedelSvensson för att rättfärdiga sitt eget drickande.

 

Fredagen den 16 december 2011 kl. 21:39

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Dags att lyssna

Det här inlägget innehåller lite stulna meningar och idéer (tagna på andras bloggar) som passar in väldigt bra på mej. Vad är verkligen viktigt? Tycker att jag håller på med saker som inte betyder så mycket, egentligen.

 

Jag känner mej instängd i mej själv. När kroppen talar om att själen vill något annat, då är det dags att lyssna. Det är något som inte är bra, något som är fel.

Det är mycket som behöver lämnas, föreställningar som var bra tidigare men inte stämmer idag och relationer som inte fungerar längre. Dags att fokusera på det som jag vill bjuda in i mitt liv. Rikta blicken mot det som gör mej glad och vara med och skapa något nytt.

 

 

 

 

 

 

Onsdagen den 7 december 2011 kl. 00:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

M visar rätt väg (för en gångs skull)

Jättebra Moderaterna! Bäst att passa på en av de få gånger det finns anledning att säga nåt bra om Moderaterna. Partiet har bestämt att inte längre ställa upp i kyrkovalen. Det hoppas jag att samtliga partier kommer fram till ett så bra beslut. Kyrkans verksamhet ska inte bestämmas av politiker. Det är medlemmarna som deltar i det kyrkliga livet som ska besluta om den.

 

 

Söndagen den 4 december 2011 kl. 13:07

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fegisar spelar fia

I kväll sitter ett gäng och spelar fia (utan knuff). De går runt spelet med sina pjäser och gör allt som står i deras makt för att inte köra in någon av medspelarna. Varför? Jo, om de knuffar in en av spelarna går han ifrån spelet, sur och tvär, och i värsta fall kastar in tärningen så pjäserna ryker. Observera att det är vuxna, äldre personer det här.

Att delta i ett sådant spel måste betyda att man inte har någon som helst vettig fritidssysselsättning i sitt liv.

 

 

Lördagen den 3 december 2011 kl. 13:20

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Utnämningen som kom för sent

En av mina släktingar, Bengt Kindbom, har postumt utnämnts till "Årets Häggumare". Det var han värd. Men varför kunde han inte blivit detta medan han levde? Nu har han definitivt ingen glädje av det. Bengt var i flera år riksdagsman för Centern. Han jobbade mycket för sin hembygd Häggum vilket också står i motiveringen till utnämningen ovan. I 34 år var han ordförande i Häggums hembygdsförening. 

"Hans förmåga att entusiasmera och få andra att växa med sina uppdrag har gjort att Häggum kunnat utvecklas som en levande landsbygd". (Citat från motiveringen till "Årets Häggumare".) 

Men varför inte gett honom denna utnämning tidigare??? 

 

Tisdagen den 29 november 2011 kl. 21:10

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En svag och kraftlös kyrka

I Skövde kan det bli aktuellt att sälja en kyrka på grund av dålig ekonomi. Det beror bl.a. på att många medlemmar har valt att gå ur kyrkan. Inte konstigt att Svenska kyrkan tappar medlemmar då de är inne på fel väg. En menlös attityd och rädsla för att stöta sig med någon kan inte leda till annat än tillbakagång. "Ett kraftlöst budskap har inte så stor attraktion". (Citat av pastor Linda Bergling). Det kan inte sägas bättre än så!

 

Sv. Kyrkans ledning behöver ta hjälp av OAS-rörelsen. De vet hur man lockar folk att komma, det är deras sommarmöten goda bevis på. Men de har fel åsikter för kyrkans ledning som bara vågar tycka som majoriteten i samhället och som politikerna gör.

 

Att det går dåligt för kyrkan är inte det minsta konstigt, den som går fel väg kan aldrig komma rätt. Ekonomin förresten borde kunna lösas med att sälja skog som kyrkan äger. Men det är förstås viktigare att ha kvar de här träden än att satsa resurserna på den andliga delen.

Kyrkan prioriterar helt uppåt väggarna men tyvärr inte ända upp till himlen.

 

Söndagen den 20 november 2011 kl. 23:03

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Jesus värvar prenumeranter

 Jesus värvar prenumeranter till de kristna tidningarna Dagen och Världen i dag. I alla fall om vi får tro Göran Skytte och det gör jag. Det är väldigt få kristna som har någon av tidningarna. Och det är givetvis synd för de är väldigt bra.

Jag har inte heller någon prenumeration. Orsaken är främst att allt som kommer hem till bostaden oftast inte blir läst, åtminstone inte på flera månader. Men jag ska fundera på om jag ska göra en insats så inte jag medverkar till att tidningarna dör.

Jesus vill ju att jag ska (och Göran Skytte).

 

 

Torsdagen den 17 november 2011 kl. 11:22

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Världens bästa klasskamrater

Den ligger kvar där - den gamla skolan. I sjukhusparken i Lidköping. Men idag är det musikskolan som huserar i huset där jag en gång gick i grundskolan. En kort period av mitt liv men en tid som jag alltid kommer att minnas. Att komma som tillfälligt inflyttad skulle vara som gjort för mobbing (ja det var kanske inte så vanligt då men i alla fall...) Men här och då var det raka motsatsen till mobbing. Bättre klasskamrater och lärare finns nog inte. De gjorde verkligen så jag kände mig välkommen från första stund.

Omständigheter vid den tiden gjorde att jag trots allt längtade tillbaka hem. Efteråt förstår jag att om jag varit kvar i Lidköping hade mitt liv blivit helt annorlunda. Jag önskar att min skoltid fått fortsätta på denna plats men.... det är för längesedan försent att göra något åt.

 

 Där är den, världens bästa skola.

 Förra året sökte jag upp en av mina gamla klasskompisar (det borde jag gjort långt tidigare). Vi hade inte träffats sen skoltiden men det blev ett mycket lyckat möte och han kom ihåg att han blivit utvald av "fröken" att ta hand om mig som nykomling.

Under vårt cafébesök den här lördagseftermiddagen berättade han att klassen vid sin senaste återträff pratat om och undrat vart han tog vägen som kom från Tibro. Detta säger allt tycker jag, att efter massor, massor, massor av år minnas en klasskamrat som de endast hade i några månader. Det är helt fantastiskt och visar, enligt mig, att i denna klass gick världens bästa skolkamrater.

 

Tyvärr är några av dem borta nu och det känns jättetråkigt då jag ville träffat dem alla igen. Men får jag inbjudan till nästa klassträff så åker jag och träffar de som finns kvar. Vår lärare Berta Sahlström är vad jag vet inte i livet längre, men hon var liksom hennes elever, något alldeles extra. Böcker, frukt och choklad skickade hon med när jag flyttade hem och samma till julen något år senare.

"Lidköping vinner med hästlängder" stod det i en insändare en gång. Om den gör ja, både i fråga om miljö, skola och människor. Så inte är det konstigt att det är min favoritstad i Skaraborg.

Här är en låt som minner om skoltiden i Lidköping, en låt som vår lärare gillade:

 

 

 

 

 

Onsdagen den 16 november 2011 kl. 12:06

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tro på helvetet i kyrkan

 Jaha, helvetet finns. Men som kristen behöver man inte tro på det. Nähä... Så säger präster och pastorer i en genomförd enkät i tidningen Dagen. Man kan nog vara kristen utan att tro på helvetet men för mej verkar det trots allt lite konstigt. Resultatet av enkäten visar, föga förvånande, att Svenska kyrkans präster menar att då det finns kristna som inte tror på helvetet kan man tydligen vara kristen ändå. Det är till att göra det enkelt för sig i svenska kyrkan.

 

Det som förvånar är att pingstkyrkans pastorer inte tycker det är så viktigt med frågan om helvetet. Men de har visst enligt en expert blivit en "medelklassrörelse". Synd,  för då är de snart i klass med Missionskyrkan (som snart ska ingå i nya "Gemensam framtid").

Frälsningsarmén är det samfund som i enkäten visar att de vet vad de tror på. Här är det inget famlande hit och dit utan klara besked. Hundra procent av de tillfrågade pastorerna (om det kallas så i FA) säger att som kristen ska man tro på helvetet.

 

Torsdagen den 10 november 2011 kl. 12:03

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Alla krossade hjärtans dag

Den 12 november är det "Alla krossade hjärtans dag". Det är den nödvändigaste av alla dagar att fira och slår både mors och fars och allla andra löjliga dagar. Äntligen en dag för oss där ingenting fungerar. En dag som uppmärksammar svinpälsar till vänner som bara försvunnit ur ens liv och skitförnäma tjejer (kvinnor) som tror de äger världen. Fira med ballonger, tårtor, trummor och trumpeter!

 

 

Måndagen den 7 november 2011 kl. 22:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Varg till varje pris

Varför ska natur-och djurvänner vara så fanatiska? Det här med att plantera in varg på olika ställen i södra Sverige. Jag menar inte att vargen ska utrotas men varför till varje pris få varg på fler platser?

Signaturen "Djurvän" säger i en tidning att de senaste hundra åren har bara två människor dödats av vilda rovdjur.  Nej, det är inte mycket. Men var de här två inte värda nånting då? Om den som skriver detta har två vänner som dödas av varg är dessa då inte värda mer än att de gott kan offras för att vargen till varje pris ska finnas överallt. Det var ju "bara" två människor...

Nu kommer säkert argument om att det finns minst lika farliga hundar. Visst. Men det rättfärdigar inte att placera ut varg både här och där.
Och jag tycker de livsfarliga bestar som en del har bör förbjudas.

Nä, ska naturintresset vara så fanatiskt då vill inte jag tillhöra några naturvänner över huvud taget. Då kan jag lämna både Djurens Rätt och Fågelklubben.

 

Måndagen den 24 oktober 2011 kl. 15:14

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ingen nödvändig lista

Detta är en onödig men rolig lista som jag knyckt på nätet och gjort till min egen.

 

Var tror du att du är/gör om 1 år?

Tror att jag är kvar i Tibro men jobbar med reportage på "Får jag lov". Men hoppas att jag flyttat till Örebro.
 

Vad ångrar du, om något, i livet?

Massor! Vill leva om mitt liv och göra det mesta annorlunda.
 

Hur kommer du att gå klädd i vinter?

I en ny vinterjacka.

 

Vilka 3 saker är du beroende av?

1) Datorn. 2) Vänner. 3) Mobiltelefonen


 Har du någon dold talang?

Se vad människor tänker och vill även om de säger något annat.
 

Vad gjorde du förra helgen? Och vad skall du göra nästa helg?

Hade tråkigt. Nästa helg ska jag på födelsedagsfest.

 

 Vad har du på dig just nu?

Skjorta och jeans.

 

Bästa skönhetsknep?

Att tillbringa mycket tid med att resa, gå på caféer och uppleva fjäll och skärgård. Då blir man pigg till både kropp och själ.


 Vilka är dina dagens planer?

De var då dagen började att fika på second hand och sen att se vad som mera dök upp. Det blev så - men det var tyvärr inte mycket som dök upp....


 Vad äter du helst inte?

Lever, kyckling och skaldjur.


 Nämn 3 bloggar du besöker dagligen?

Bara min egen. Men http://livskrafter.blogspot.com och http://www.jonashelgesson.se är två bloggar som jag gärna läser.


 Har du haft ett förhållande som varat i över ett år?

Nää, så långt har det inte blivit.


 Bästa staden/landet du besökt?

Stockholm. Norge.


 Vilken kändis får du höra att du liknar?

Ulf Ekman (och det stämmer tydligen).
 

Tror du på Gud?

Ja, annars skulle jag inte orka. Det är knappast jag gör det ändå.


 Vad är din största rädsla?

Ensamma cykelturer i mörker och att gå fel i Stockholm.


 Nämn en sak du aldrig provat på:

Supa mig full + tusen andra saker.


 Vilka är dina favoritnamn?

Pojknamn: Conny, Ingemar, Mikael. Flicknamn: Solveig, Rose-Marie, Ann-Marie.
 

Hur/var vill du bo i framtiden?

I en större stad: Örebro eller Stockholm.


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lördagen den 22 oktober 2011 kl. 22:42

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Får präster ljuga?

Journalisten och författaren Göran Skytte skriver om prästen Helle Klein, som han menar vill smutskasta Mats Odell (kd) på grund av politiska skäl. Orsaken är att Odell är medlem i Vallentuna pingstförsamling, som enligt Klein, inte accepterar Darwins evolutionsteori. Göran Skytte har emellertid tagit reda på att församlingen i fråga inte tar ställning i den saken. Det är den enskilde medlemmen som väljer sin ståndpunkt.

Alltså ljuger Helle Klein och det förvånar inte mej ett dugg. Skytte säger också att då det handlar om politik "spelar sanning och vett ingen roll". Så rätt! Många präster i svenska kyrkan inger inte ett uns förtroende, det är ingen nyhet. Men jobba på politiskt ni men ni borde göra det utanför kyrkan.

 Mats Odell vid ett besök i Tibro.

 

Måndagen den 17 oktober 2011 kl. 21:09

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Aldrig Mariestad på en helg

Bor man i Tibro och inte har bil går det inte att ta sig till Mariestad en lördag. Kollade flera turer på lördag morgon/förmiddag och Tibrobussen kom in en eller två minuter efter att bussen till Mariestad hade gått. På söndag förmiddag fick man vänta en timme i Skövde. Det kallar jag bra planering av Västtrafik.

Vad visar detta? Jo, att trafiken på Karlsborgsbanan behöver tas upp igen. Då kanske det funnits åtminstone ett tåg som passat in. Det är bra att Ove Brendelius och andra i föreningen Karlsborgsbanan kämpar för järnvägen. Den föreningen behövs.

 

 

Tisdagen den 11 oktober 2011 kl. 15:38

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Sommarminnen

 Nu är det dags att ta fram sommarminnena när höstmörkret lägger sig över Tibro. Jag längtar tillbaka till Storsand camping i Norge och den ödsliga skogen i Särna.

 

 Till de mysiga gatorna i Röros och restaurangen i Tännforsen där tjejen bakom disken bara använde ett enda ord som svar på frågor. Är det potatis till det här? Jo! Ingår dricka? Jo! Och så vidare....

Jag längtar tillbaka till toppstugan på Åreskutan och kaffet med våfflor som smakade såå bra efter en kilometers promenad på fjället. Ja, jag längtar till och med tillbaka till ICA i Sveg. Vad har väl Tibro som inte Norrland har? Inte mycket....

 

Onsdagen den 5 oktober 2011 kl. 21:44

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

1-0 till Missionskyrkan

1-0 till missionskyrkan som vinner över Svenska kyrkan i söndagens gudstjänster, (iTibro). I missionskyrkan vill man "Se på Jesus" och har det som söndagens tema. I Svenska kyrkan inbjuds till konst-och hantverksgudstjänst. Det blir visning av måleri, textilhantverk och tovning. En betraktelse på temat skaparkraft hinner de med men sen ska det minglas.

 

Medan missionskyrkan fokuserar på Jesus lägger Sv. kyrkan tonvikten på människors skaparkraft. Så den matchen vinner missionskyrkan som också avtackar ungdomspastor Frida Bondesson. Frida har tillfört Tibro missionsförsamling något positivt och det är synd att hon slutar.

Bilden från SMU:s fackeltåg på valborgsmässoafton.

 

Fredagen den 23 september 2011 kl. 15:44

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En glimt av helvetet

Har varit på utbildning för djurrättsaktivister idag. Mycket intressant men till stor del en glimt av helvetet. Eller vad sägs om hönsens tillvaro där en burhöna har en yta stor som ett A4-papper att röra sig på. Detta inkluderar värprede och kombinerat sandbad/sprättyta. Hönan kan inte sträcka på ben eller vingar på den lilla ytan. Sandbadet är viktigt för hönsen för att rengöra fjäderdräkten och få bort parasiter. Det naturliga för hönsen är att ägna 60 procent av sin vakna tid till att sprätta och krafsa.

De flesta värphöns ser aldrig dagsljus. Och de som inte sitter i burar utan är "frigående" inomhus lever sina dagar i stora hangarer med många tusen hönor i gruppen. Trevligt va?

Ska inte säga så mycket mer för tillfället men skickar med en lite uppmuntrande tanke inför nattens sköna drömmar: tuppkycklingar som inte är intressanta ur värpsynpunkt slängs direkt i en kvarn där de mals ner levande.

 

Vill du ha en förändring eller tycker du att det här är OK? Om inte så gå med i Djurens Rätt - Sveriges största djurrättsorganisation som endast arbetar med lagliga metoder. Så kan du också vara med och påverka!

http://www.djurensratt.se

 

 

 

Söndagen den 18 september 2011 kl. 22:00

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Läs ledaren så blir du glad

 Ledare har aldrig varit roliga att läsa i tidningarna. Inte förrän Niclas Lindstrand blev chefredaktör på Skaraborgs Allehanda. Den 29 augusti skriver Niclas om en landsfader med hästsvans, d.v.s. finansminister Anders Borg. Det finns flera saker som är roliga i denna ledare. Bland annat tycker Niclas Lindstrand att den småfjantiga hästsvansen snart borde ha gjort sitt. En mohikanfrisyr kunde pigga upp som omväxling skriver han. Det finns fler exempel på roliga ledare skrivna av Niclas men dem kan vi ta en annan gång.

 

Tisdagen den 13 september 2011 kl. 14:45

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Småstad i mörker

Mörker, höst, en parkering fylld av bilar. Men var finns människorna? De som äger bilarna? Det är tomt, bara plåtlådorna står där, tyst, öde. Där kommer visst en människa, en sån där som går sin väg utan att se någonting. Nån mening att hälsa på människan? Nä, tror inte det. De som bor här vill inte se nån annan, vet de att det bor nån mer här i området. Nä, verkar inte så. 

Skulle en liten ort vara bättre än storstaden? Det tvivlar jag på. En småstad har det mesta en storstad har, ja, jag menar i negativ bemärkelse. Människor med tomma blickar, det som skulle utmärka storstaden. Det finns här också men det ser inte de som bor här. De trivs med att ha det så här, de har sig själva att tänka på och det är nog. Nej, här kan man leva och dö - utan att någon ser. Jag har bevis på det. Vad finns för anledning att berömma en plats bara för att få fram en falsk bild av verkligheten?

Men är man rik, har hus, bil, båt, sommarstuga, spelar golf, gör årliga utlandsresor, familj och massa släkt då blir visst allt bra. Nä, ta bort skygglapparna för ögonen. Den lilla hålan, som ser så fridfull och trivsam ut, har så mycket annat som inte alls är något att berömma sig av. Ju senare kvällen blir desto tätare blir mörkret omkring mej här. Småstaden är dyster, den är full av mörker, den har inget att ge den som inte trivs med dess tristess. Den har inget att ge, nej bara en mörk kall fasad.

 

 

Lördagen den 10 september 2011 kl. 22:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Var finns Jesusrevolutionen?

I början av 70-talet pågick en Jesusrevolution bland hippies i världen. Men också i Sverige sökte sig ungdomar fram till ett möte med Jesus. Så sa evangelisten Billy Graham för 40 år sedan då han besökte Amsterdam. Jo, det vet jag, det var väl det som blev Jesusfolket här i Sverige om jag minns rätt.

Men hur är det i dag? Finns det någon Jesusrevolution? Det är inte så speciellt mycket med det, tror jag. Jesusmarschen går varje år förstås men syns inte mycket i medierna. Det behövs bättre marknadsföring från kyrkorna. Men då de flesta av dessa är rätt passiva så är det inte lätt att komma ut i TV, radio och tidningar som mest tar fram det negativa som de hittar om kristna.

När blir det Jesusrevolution i det så religiösa Tibro? På 80-talet ville Kyrkefalla-Lasse (Lasse Persson) få igång gatuevangelisation men han flyttade och de övriga i kyrkorna tyckte det var lugnast att sitta kvar bakom kyrkdörrarna och mysa. Och det är det som de mest håller på med i dag också. Ett rykte säger att det pratats om evangelisation på Tibros gator den gångna sommaren. Men nej, inte har jag sett nånting.

Här är en sång som introducerades av Jesusfolket en gång i tiden. Den kan kyrkfolket sjunga på Tibros gator när det är tid för Jesusrevolution.

 

 

Torsdagen den 8 september 2011 kl. 22:27

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Drömmar om Hälsingland

Ljusa, långa sommarnätter i Hälsingland, dans i Bergviksparken och Bettans danskaka i caféet. Kan man göra mer än att drömma eller är det möjligt att lämna allt och ge sig iväg? Sommarnätterna är snart slut men i Bergvik är det öppet nästan hela september.

Kanske ska jag följa med ett dansband och skriva artiklar för "Får jag lov"? Är det en chans att komma från Tibro? Nu är det dags att på allvar göra något om inte Tibro ska ta död på mej helt.

Här en inspelning då Jenny Saléns var i Bergviksparken:

 

 

Måndagen den 29 augusti 2011 kl. 21:06

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Höst i ankdammen

Den själlösa rutinen tänker ta sin början igen. Efter sommarens resor välkomnas jag till Tibro av samma slentrian som den jag lämnade. Allt upprepas likt en robotröst från en telefonförsäljare. Samma jobb börjar för alla de som verkar att ha fastnat i ankdammens lera. (Mej själv inräknad) De alltmer mörknande kvällarna träder in i ett samhälle där de flesta tar sig igenom kvällen vid tv-apparaten. Ute är dött, mycket dött. Hösten har redan börjat i vår ankdamm.

Och varför ska vi stackars kommuninvånare dessutom nästan tvingas att vara ambassadörer för detta samhälle? (Kommunledningens idéer!)Jag känner mej tvingad att bo här än ett tag men någon PR-man för Tibro tänker jag inte bli. Allt jag önskar nu är att få ett svar på hur man kan bryta nåt som inte funkar, det vill säga ett boende i Tibro.

För nu vill jag helst bara stoppa allt och hoppa av. Men hur?

 

 

 

Onsdagen den 10 augusti 2011 kl. 13:38

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Frikyrklig soppa klar att serveras

 

Vad blir det då två flummare går samman? Flumkyrkorna Missionskyrkan och baptisterna har gått ihop med metodistkyrkan i släptåg.  Mina förväntningar på detta är bara en soppa lika rörig som den rödgröna i politiken. Tack, men det finns inget behov av detta. Inledningen bjöd på en oändlig diskussion om namnet på den nya anrättningen. Inte ens detta kunde de komma överens om utan att älta till förbannelse.

Men det håller ledningen i arbete så de missar att göra nån nytta, det är bra förstås. Nej, lägg ner de flummiga kyrkorna och satsa på nåt vettigt istället.

 

Söndagen den 31 juli 2011 kl. 15:20

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Förändringsskräck

En del människor är verkligen inte rädda för förändringar. Hörde igår om ett par som flyttat igen från långt norrut i landet till betydligt längre söderut. De har flyttat tidigare också och är vana vid att byta bostadsort.

Det är skillnad mot mej som levt det mesta av livet bland människor som varit livrädda för nästan allting. Gör inte det och inte det, flytta inte - du har det väl bra här - akta dej för det och akta dej för det.

Ja dom här människorna är så fast rotade där de är så bara tanken på förändringar skrämmer dem. Det är inte konstigt att jag också blivit rädd för mycket. Men jag har i alla fall blivit bättre på förändringar trots att flera personer i min närhet gör vad de kan för att stoppa allt som kan rubba det vanliga.

 

Söndagen den 3 juli 2011 kl. 21:44

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Jonas bjuder på gratis musik

Jonas Sandwall gör en annorlunda grej då han låter alla ladda ner hela sitt nya soloalbum gratis från nätet. Han menar att inspelad musik kan vara gratis medan upplevd musik kan få kosta pengar. Jag vet inte vad jag tycker är rätt, men varför ska inte musik vara gratis när det går bra att låna böcker utan kostnad. Vad tycker ni?

 http://jonassandwall.com

 

 

Söndagen den 3 juli 2011 kl. 00:16

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Jag - en figur på museum

Jaa, snart passar jag själv in att stå på museum. Förstod det då jag nyligen var på en utställning på museet om 60-och 70-talet. Här fanns Beatles, Rolling Stones, Sven-Ingvars, Hoola Bandola Band med mera. Då dessa kommit till museet är man själv också så gammal att man kan bli till ett museiföremål. Stå där klädd i 60-talskläder.

Tråkigt är det men det var ju också intressant att se utställningen och minnas tillbaka. Ack ja....

 

Fredagen den 1 juli 2011 kl. 21:53

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Musikskapare med bristande kunskap

Ingela "Pling" Forsman uttalade sig i ett TV-program en gång så här: "Det behövs mera profan musik i kyrkan". Varför i hela världen skulle det behövas? Kyrkan kan stå för sin musik med kristna texter - annan musik har tillräckligt många ställen att framföras på.

Uttalandet från schlagertext-författaren visar på att hon inte har något begrepp om vad kyrkan ska vara till för. Jag tycker Ingela "Pling" ska tänka till lite. Är det så  viktigt att kyrkan ska vara så profan som möjligt? Har inte Ingela tänkt på att det är en kristen kyrka? (Ja den verkar ju inte så ofta men ska ju vara). Varför då uttala sig om att få den mer profan.

Jag trodde att Ingela hade vettigare att komma med och är besviken på henne. Har tidigare gillat det hon gör, men detta sänker nivån på henne avsevärt.

 

Söndagen den 26 juni 2011 kl. 15:32

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Precis som vanligt

Konstigt. Det parti som skällt ut mej två gånger (Vänsterpartiet i Tibro), har flera bra åsikter. Senast var partiet emot beslutet att ge Tibros inrednings-och besökscentrum Inredia ett antal extra miljoner, utöver det redan beslutade.

Bra, det ges så mycket pengar till allt möjligt nödvändigt och mindre nödvändigt så det kan räcka. Men det är precis som vanligt, i vissa fall finns det hur mycket pengar som helst. Det behöver röstas fram nya politiker med andra idéer. Men jag kan ju av förståeliga skäl inte ge någon röst till Tibros vänsterparti. Såååå snäll är jag inte...

 

Onsdagen den 22 juni 2011 kl. 20:28

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Skål i kohagen

 

Nu är det dags igen för alkoholvänliga moderaterna under Cecilia Widegrens ledning att propagera för fler ställen där alkohol kan köpas. Det är gårdsförsäljningen som är aktuell och det ska bli så bra enligt Cecilia och Monica Didriksson, ordförande för LRF Skaraborg.

Och enligt dessa alkoholambassadörer väntar flera landsbygdsentreprenörer på att få sälja öl av olika slag. Javisst, svenskarna behöver få flera möjligheter att skaffa sig alkohol för det medför så mycket positivt. Vi har ju alldeles för lite rattonykterhet och våld på grund av alkohol så  av den anledningen är det så klart befogat med gårdsförsäljning.

Hoppas spriten flödar vilt även den här sommaren (trots avsaknaden av nämnda försäljning). Så SKÅL i kohagen alla moderater och lantbrukare!

 

 http://spritpartiet.se

 

 

Måndagen den 20 juni 2011 kl. 21:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Upp ur syltburken

I inlägget "Varför vara normal" (publicerat i maj) skrev jag om excentriska människor, att inte hålla sig till det vanliga synsättet, att vara vid sidan av medelpunkten. Men vad hjälper det att prata om det men inte göra så mycket av det.

I dag har jag insett att jag måste ta mej upp ur den mentala syltburken. För där känns det som jag har fastnat och något är det som hindrar mej från att ta mej loss från den kladdiga sylten. Motsatsen till syltburken är innovation har jag läst idag. Och innovation är förändring, förnyelse och utveckling. Det måste göras nåt, ord utan handling är meningslösa...

 

I ett överraskande utfall av energi har jag börjat så smått idag. Men min energi försvinner lätt som sommarvinden och nu gäller det att skärpa sig till 100 procent så den för en gångs skull håller sig kvar. Och det blir svårt - för stimulans och inspiration är för det mesta miltals från min värld i ankdammen Tibro.

 

 

Måndagen den 13 juni 2011 kl. 22:48

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ingen sparkar på en död hund

Tack för alla råd med anledning av kritiken mot mina blogginlägg från vissa håll. Det är så intressant så jag måste delge alla besökare  en del av detta.

"Kritiken betyder ofta att du har väckt människors avundsjuka. Kom ihåg att ingen sparkar på en död hund. Så nu är det bara att spänna upp paraplyet så att regnet inte rinner innanför kragen på dej. Och att fortsätta skriva".

Jo, det finns faktiskt tips för bloggandet också:

"Låt bloggen vara en skildring av din inre värld och det som sker där. Låt den spegla alla de känslor du är medveten om - känslor av kärlek och hat och fruktan. Ta med det som kommer fram i din meditation. Skriv ner dina böner, dina beslut, de små dialoger du håller med dig själv, dina drömmar, dina fantasier, dina reaktioner på händelser och människor. Låt bloggen spegla både din andliga och din psykologiska odyssé.

När du blickar tillbaka och läser den upptäcker du återkommande ämnen och frågor som du kan ha behov av att bearbeta under dina meditationsstunder. Din blogg är ett sätt att samtala med olika sidor av din personlighet".

 Tack för det!

 

 

 

Onsdagen den 8 juni 2011 kl. 23:26

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En onödig tidning

Så har den kommit igen - tidningen "Äntligen" - en helt onödig tidning. Den delas ut som reklam, även till mej som undanber mej reklam. Jag vill inte ha den.. Magasinet för en skönare weekend står det. Den tidningen gör inte min weekend ett dugg skönare, tidningen är helt utan intresse. Vad tillför den i mitt liv, utgivare Uno Hufvudsson? Jag behöver inget svar på det för svaret har jag själv: ingenting alls.

 

 

Fredagen den 27 maj 2011 kl. 15:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

Längtar bort

Jag längtar bort, bort från lunchande människor, folk som ska intervjuas och fotas i all oändlighet. . Lunchen är visst det viktigaste då halva förmiddagen har gått.  Att gå ut och luncha som det ju heter är bland det tråkigaste jag vet.  Restauranger, usch.

Det viktigaste på förmiddagen är fikastunden, det är den jag ser fram emot. Men folk tänker bara på mat och så jobb förstås. Tråkiga är dom, det är vad dom är.  Åh, nej, jag vill inte se en massa folk som hela tiden vill vara med på bild,  så kallade viktiga händelser som absolut ska vara med i tidningen.

Människor, människor, människor,  människor, människor..... överallt. Jag längtar ut till tystnaden, ensamheten (kanske inte helt ensam men nästan), suset från storskogen, gökens hoanden eller en skärgårdsvik med glittrande hav, en öde skärgårdsö med lugn och ro.

Snart kommer sommaren - då hoppas jag att den bullrande staden byts ut mot lugn, lugn, lugn...

 

 

Onsdagen den 25 maj 2011 kl. 10:45

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Varför vara normal?

 Livet blir bra mycket roligare om man är excentrisk har jag läst. Förstår det då jag läser exempel på excentriska personer. Hör här: Sällskapet för röda hattar där damer över 50 år klär upp sig i röda hattar och lila kläder. Mr H som har haft samma kläder i tio år. Mr H äger tre hus men bor bara i ett, de andra låter han förfalla. Han har gripits av polisen för att han inte klipper gräset. Orsaken är att han vill att kaninerna ska ha en fristad i hans trädgård.

Ett annat exempel är mannen som gick naken på föreläsningarna på universitet. (De här exemplen kommer från boken "Livets små omvägar" av Regina Brett).

 

En excentrisk person är en som inte följer den allmänna synen eller sättet och uppvisar avvikande värderingar. Excentrikern är belägen utanför medelpunkten eller avlägsnar sig från densamma. Personen kan också beskrivas som originell, bohemisk och asocial. (Det har jag kollat).

Och jag inser förstås att allt detta stämmer in på mej.

 

Men varför vara normal, skriver Regina Brett. Det är enklare men det är inte lika roligt.

Så sant, så gå ut och var excentrisk! Börja idag!

 

 

Torsdagen den 19 maj 2011 kl. 23:05

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Tibro satsar på det viktiga i livet

 

De kör för fort på gatan vid rondellen med plåtbubblan i Tibro, sägs det. Men Tibro kommun har inte råd att sätta upp en fartkamera. Nej, varför skulle de göra det? Det är nog ingen som har nåt emot att det körs vilt på Tibros gator. Det har det gjorts i många år.

Och om någon blir påkörd då och då är ju inte så farligt. Jag tror att majoriteten är gladare över den vackra plåtbubblan och tycker det är väl använda pengar.

 

Ja en del kunde förstås använts till att göra något för de bostadslösa. Flera av dessa kommer att dö inom en nära framtid, enligt ett uttalande från en av de berörda. Men vadå, i Tibro är de inte så noga med lite svinn bland befolkningen. Pengarna som dessa utslagna kunde fått del av gör naturligtvis bättre nytta i form av konstverk som utstrålar glädje till boende och förbipasserande.

 

 

 

Onsdagen den 18 maj 2011 kl. 00:08

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kyrkligt förfall har nått Karlsborg

Desirée Grönvall blir ny komminister i Karlsborg. Hon har mycket bra att säga men tydligen kommer hon att verka för Svenska kyrkans död som så många andra präster. Och se till att även Karlsborg hänger med i nedläggningsprocessen. Hon har en liberal syn i frågan om homovigslar. Och vem är förvånad? De som inte har det får ju snart inte jobba som  präster. Så det är bara att önska lycka till i arbetet med kyrkans nedgång och fall.

Om församlingen har ännu mera tur så kan de kanske få bort det mest kristna från verksamheten. Det som stör de kyrkliga företrädarna, t.ex. detta med att Gud skulle ha något att säga till om i dagens kyrka. Sådant strunt hör, efter vad jag förstått, inte hemma i en modern svensk kyrka.

 

Måndagen den 16 maj 2011 kl. 16:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Borta från världen

Har varit på ett äldreboende. Det gör mej deprimerad. Människor som för ett antal år sedan fanns mitt ute i samhället sitter nu där och lyssnar till den underhållning som bjuds. Inget fel på underhållningen men det gör mej bedrövad att se att människor ska behöva vara instängda på en sån här institution. Borta från världen och det som händer utanför. Och snart är man väl där själv. Jag blir rädd. Men vad att göra...

Jag drömmer mej bort någon annanstans. Ett sätt att glömma det dystra som kommer vid besök på dessa ställen. Försvinner bort, med tåget som just kommer inrusande på Skövde resecentrum. Bort till andra platser - Stockholm, Norrland....

Men hjälper det? Knappast. Bara för en stund, sen är verkligheten där igen. Grym och skrämmande.

 

Torsdagen den 12 maj 2011 kl. 11:57

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Fanatiska djurvänner

Trots att jag är nybliven medlem i Djurens Rätt måste jag protestera mot detta daltande med vargarna. Låt vargarna finnas där de är men försök inte att med alla möjliga medel få dem att sprida ut sig över hela Sverige. Har avstått från skriverier om detta för att inte reta upp folk men nu då en varg nästan gett sig på en mamma med barnvagn har jag fått nog av daltandet från naturvänner. Hunden som också var med dödades av vargen.

 Ska det behöva vara så? Jag är både natur-och djurvän men det finns gränser. Ska man bli helt fanatisk bara för att man tycker om djur? Det finns som sagt var gränser!

 

Torsdagen den 5 maj 2011 kl. 00:13

Taggar: ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ett kyligt Tibro

Tibro förstärker sitt intryck av kyla och tråkighet. Cementkolosserna med ljus och fyllda med vatten "välkomnar" besökare till centrum. En kylig atmosfär sprider sig över torget och de som går vidare in mot Gallerian möts av mest tomma lokaler och före detta skyltfönster.

Så kom då det senaste tillskottet av Tibros utsmyckning och försköning som politikerna kallar det. Det är en s.k. cloud som är placerad i en av rondellerna. Med sitt skal av plåt lyser den emot förbipasserande på gatan. Det är ett kyligt ljus som gör att man känner sig frusen, får en känsla av tristess och undrar vart man har kommit. Vad den föreställer finns det olika uppfattningar om. Någon tror det är en skalbagge andra en takbox. Men det ska visst vara ett moln, sägs det. Tibro visar upp sitt rätta ansikte av en kall ovälkomnande kommun. Brrr... jag ryser och önskar att fortast möjligt ta en buss till Skövde och så ett tåg som för mej vidare mot varmare och mer inbjudande platser i landet.

Om man bor här i detta kalla samhälle: är det konstigt att man längtar bort nån gång?

 

Tisdagen den 3 maj 2011 kl. 15:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Very important person

Såg en svinpäls från missionskyrkan. Konstigt, men fortfarande, minst 16 år sedan jag gick ur denna kyrka, blir jag upprörd över vissa av dessa människor. De som är så fulla av sig själva och sin egen betydelse att de inte ser någonting annat - ingenting annat. Inte hejade de där människorna på mej då jag var medlem och det gör de så klart ännu mindre nu när jag inte är med. Och de ska vara kristna de där. Nää, att se de där människorna gör en tråkig dag ännu tråkigare. Puhh.... 

 

 

Måndagen den 2 maj 2011 kl. 19:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Jävla bra tidning

"Det är fan så mycket enklare". "En jävla massa möjligheter". Fina citat från tidningen "Amos" (som betalas av Svenska kyrkan på din ort, enligt uppgift). Tack för att ni hjälper till att sprida svordomar till svenskarna. Det är en självklar och viktig uppgift för en kyrka. Om jag minns rätt står det till och med i Bibeln att vi ska använda svordomar. Klokt av er att blanda in en del vettiga ord i er tidning och att ni väljer rätt skribenter vars naturliga ordförråd består av en hel del svordomar.

Ett bevis på att ni lyckats med er publikation är att den uppskattas av ateister. (Enligt en spalt med läsarbrev). Så fortsätt på den inslagna linjen och (VIKTIGT!) minska ner på det material som kan uppfattas som kristet. Det kan riskera att Svenska kyrkan uppfattas som en kristen organisation.

 

Fredagen den 29 april 2011 kl. 14:52

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kyrklig tidning skiter i de kristna

Svenska  kyrkans tidning "Amos" bryr sig inte om ifall de kristna är diskriminerade. Men de försvarar de homosexuella och är missnöjda för att inte Vatikanen skriver på FN.s beslut att homosexuella ska skyddas från våld och människorättskränkningar. Naturligtvis ska homosexuella inte utsättas för de här sakerna. Men det ska inte de kristna heller. Och jag skulle vilja säga att de kristna i Sverige hör till de mest  diskriminerade grupperna.

Men den fega Svenska kyrkan vågar inte värna om kristna människor, det som de i första hand bör tänka på. Svenska kyrkan är en sorglig del av den kristna världen. Ja, att kalla den kristen är väl aningen för mycket.

 

Onsdagen den 27 april 2011 kl. 23:10

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Jag har mött en kopia

Träffade en kvinna som skulle förklara för några av sina bekanta att jag var ett original. Oj, tänkte jag. Här har vi alltså en kopia. Vad intressant, henne ska jag titta närmare på. Jo, hon såg ganska blek och tråkig ut. Vad kan man mer begära av en kopia. Och så tråkigt - gå omkring som en kopia. Detta fenomen finns i Tibro, ja var annars. Det är lätt att bli en kopia här men konstigt att jag inte har sett fler. Denna kopia såg ut att vara lite arg också. Kanske man blir arg av att vara en kopia. Det kan ju inte vara roligt. Det förstår jag ju.

 

Onsdagen den 20 april 2011 kl. 22:21

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

MP vill plantera skog i centrala Tibro

Enligt vanligtvis opålitliga källor har Miljöpartiet vaknat till i Tibro igen. På programmet står bland annat detta:

* Bara maskrosor ska planteras i kommunens rabatter...

* En park med enbuskar samt tallar och granar ska anläggas på torget framför Gallerian...

* Gågator ska införas i centrum inom ett avstånd av fem kilometer...

* Endast en bensinmack ska få finnas i kommunen, detta för att minska utsläpp från trafiken...

* Förslag om månggifte föreslås få en testperiod  i Tibro därför att de är så "religiösa" där...

Allt enligt vanligtvis opålitliga källor.

 

 

Tisdagen den 19 april 2011 kl. 19:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bara fotboll

 Det är en otrolig orättvis fördelning av artiklar i tidningarna. Med en onaturlig överdrift för fotboll på sportsidorna. I veckan hade en tidning sex sidor med bara fotboll en dag och fyra dagen efter. Och av bilderna var några i jätteformat. Finns det bara fotboll i skallen på sportjournalister? Och då finns det plats för stora bilder men från vissa andra arrangemang ska bilderna minskas ner till ministorlek så det behövs förstoringsglas för att se vilka som är med på bilden. Inte undra på att min mamma slutade prenumerera på lokaltidningen på grund av för mycket sport.

 

Söndagen den 17 april 2011 kl. 00:03

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Alkohol är livet för moderaterna

Nu då det snart är val igen påmindes jag om en debatt om gårdsförsäljning av alkohol som hölls inför förra valet. Sveriges Blåbandsförbund stod som arrangör. I ett referat från debatten sägs att "Moderaterna har historiskt sett varit mindre alkoholrestriktiva än övriga riksdagspariter". Det tycker jag var att ta till i underkant. Moderaterna är och har varit, till 99 procent, positiva till alkohol i alla sammanhang och till nästan vilket pris som helst.

Ungdomsförbundet (MUF) är inget undanag. De utmärkte sig inför valet 2010 genom att tacka nej till inbjudan till en dialogkväll med de politiska ungdomsförbunden arrangerad av Sveriges Blåbandsungdom. Otrolig feghet vill jag kalla det! Centerns ungdomsförbund (CUF) kom i alla fall dit även om de talade för ett avskaffande av Systembolaget.

En stor röd sosseros tänker jag ge till Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) vilkas mål är både ett narkotika-och ett alkoholfritt samhälle.

 

Fredagen den 15 april 2011 kl. 11:31

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Rösta som jag säger...annars.....

Se där, då var de där igen. Politikerna som tror de ska påtvinga andra sina åsikter. Rösta rött, det är viktigt. Så sa han, mannen som dök upp och störde min dag. Det blixtrade i ögonen av engagemang och en tydlig drift att påverka. Att maten stod på bordet och blev ljummen bekymrade honom inte. Nej, han bara pratade på. Vad han inte förstod det var att hans besök har stor betydelse för om jag ska skriva från sossarnas 1:a maj-demonstration i år. Tänkte göra ett undantag från beslutet att lämna all politik. Sossarna har aldrig klagat någon gång på det jag skrivit. (Till skillnad mot Vänsterpartiet som slog rekord i utskällning förra året.) Men den ivrige mannen som tror att han ska vinna världen med sina stenhårda åsikter tar kål på den lilla lilla energi som jag kunnat haft till den 1 maj. Demonstrera för er själva. Jag tar min tillflykt till någon lugnare plats och jag hoppas den inte inrymmer några politiker.

 

 

 

 

Tisdagen den 12 april 2011 kl. 15:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Så bra Lycke Li

Lycke Li sjöng i Bingolotto i söndags och det var en positiv upplevelse. Hon ska bli Sveriges nästa världsstjärna sägs det. Men själv bryr hon sig inte så mycket om att göra succé och drömmer inte om materiella rikedomar. Det hon hellre vill uppnå är total frihet och avskildhet. Sådana här uttalanden gillar jag!

Hoppas det går bra i fortsättningen för Lycke Li och hennes nya skiva "Wounded rhymes".

 

 

 

Måndagen den 4 april 2011 kl. 20:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Mediamotstånd mot Jesusmarsch

Den 21 maj 2011 anordnas årets Jesusmanifestation i Stockholm. En händelse som tidigare inte intresserat medierna speciellt mycket. Det är inte konstigt säger före detta proffsboxaren Paolo Roberto.

"Medierna är den plats i samhället där det starkaste motståndet mot kristen tro finns".

Han menar att det är skandal att medierna inte bevakar Jesusmanifestationen bättre. Han tycker också att de kristna ska "sticka ut" lite mer och på olika sätt få medierna intresserade.

 www.jesusmanifestationen.se

 

 

Tisdagen den 15 mars 2011 kl. 11:56

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Titti Hahn - en oduglig programledare

Vilket argument Sveriges Radio har för att inte bevaka Jesusmanifestationen i Stockholm! Programledaren för P1-programmet "Människor och tro", Titti Hahn,  säger att "det måste finnas en vidare samhällelig aspekt som berör alla lyssnare. Eller en bärig aktuell fråga eller aktuell problematik för att bevaka detta arrangemang".

 

Titti är, tycker jag, en helt inkompetent programledare för ett program som ska spegla det religiösa livet i Sverige. Byt ut henne omedelbart.

Med 25.000 människor  var Jesusmanifestationen "det enskilt största evenemanget i Kungsträdgården  2010" (enligt programchefen för Park och Evenemang).

Tala om odugliga programledare i Sveriges Radio! Och en lika oduglig radioledning.

 

Måndagen den 14 mars 2011 kl. 19:44

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Varför flyttar ni så?

Alltid har det varit så - de bästa och trevligaste vännerna har flyttat. Redan innan jag började skolan försvann lekkamrater till andra platser. Och visst fortsatte samma sak under skoltiden. Och joodå, även efter skolan fick vänner för sig att flytta, av olika orsaker. Inte har det blivit bättre under åren. Samma fenomen upprepar sig ända in till denna dag. För att inte göra dem ledsna som bor kvar ska det sägas att en del stannar ju faktiskt.

Men med tanke på hur det hela tiden är så vore det kanske bäst att flytta på sig själv också. Försent är det inte fastän en del tycks tro det. Nej, jag kan tänka mej att lämna Tibro. Men blir det bättre? Det är en fråga att fundera över.

 

 

Fredagen den 11 mars 2011 kl. 00:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Dansband istället för Gud

Nu har det gått för långt. Thorleifs orkester berättar om att de blivit som en livsstil för många. De mest hängivna fansen lever med deras musik från det att de går upp på morgonen och tills de lägger sig på kvällen.

En del säger också att de blivit botade från sjukdomar genom Thorleifs musik. Thorleif Thorstensson säger att han får en lite religiös känsla när han hör det här. Ja, orkestern är väl istället för en Gud för de här fanatikerna, antar jag.

Visst vet jag att man kan må bättre av att lyssna på musik (och att spela) men att sjukdomarna försvinner helt tror jag inte alls.

 

 

Lördagen den 5 mars 2011 kl. 13:59

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Omänskliga fabriker

Det behövs en motsvarighet till föreningen "Djurens Rätt". En förening som jobbar för människors rättigheter. Att jobba på en fabrik som helt saknar fönster kan i det närmaste liknas vid höns som är instängda i burar, grisar i trånga boxar mm. Sådana arbetsmiljöer bör förbjudas. Ingen vill väl, om man inte är tvingad, framleva arbetsdagarna i en sådan miljö.

Nej, starta föreningen "Människors Rätt" så fönsterlösa arbetsplatser kan försvinna.

 

 

Fredagen den 4 mars 2011 kl. 15:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nu lämnar jag "vardagsbubblan"

För att få läsa något klokt ska man gå till ungdomssidorna i tidningen. Förstår bara inte var de fått så bra åsikter ifrån, det kan ju knappast vara från föräldrarna.

För tillfället tänker jag på Sara Hjerpe som vill sticka hål på "vardagsbubblan" - där så många lever i dag. "Där människor jäktar fram med grubblerier för vad de ska göra nästa månad".(Citat av Sara.)

 

Liksom Sara tycker jag att folk bör lugna ner sig och göra nåt vettigare. Göra sånt som leder till någonting. Alla småsaker som vi bekymrar oss över kan användas till konstruktiva saker. "Människor svälter där ute, varje dag", säger Sara. Precis: var femte sekund dör ett barn i världen på grund av brist på mat.

I dag är det den 1 mars. Redan för sent att betala hyran upptäcker jag. Men är det hela världen om man glömmer något ibland, undrar Sara. Ja,vad kommer att hända? Det kanske bara är en chans att bli uppsagd och äntligen flytta på sig. Jag bryr mej inte - det går som det går och blir som det blir.Struntsaker, världen är större än Tibro. Jag har viktigare saker att göra idag. Nu lägger jag några kronor i fastesparbössan. Men oj...det dog visst ganska många barn medan jag skrev det här.

 

 

Tisdagen den 1 mars 2011 kl. 18:15

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Har du för många Facebook-vänner?

Vi plottrar bort tiden genom att ständigt vara närvarande, skriver Bodil Jönsson. Berättar var vi är, vad vi gör - på Facebook bland annat. Vi ägnar oss åt småttigheter, lätt-och lagom-uppgifter och  engarerar oss inte mer långsiktigt. Så är det, jag märker det också.

Läste också om en tjej som rensade i sina Facebook-kontakter. Då hon tagit bort såna som hon inte hade nån särskild anledning att ha kvar eller alls umgicks med för övrigt, hade FB-vännerna minskat från ett par tusen till drygt hundra.

Facebook-vännerna ska vara som en vardagsrums-soffa och såna som man kan fika ihop med, menar hon.

Jag känner också att Facebook tar alldeles för mycket tid ibland. Men det är roligt och jag har fått ny kontakt med flera gamla vänner och mer kontakt med sådana som jag inte pratat så mycket med tidigare.

Rensa bland mina Facebook-vänner behöver jag inte göra heller. Jag kan tänka mej att fika ihop med alla 47 som är dagens antal.

 

 

Måndagen den 14 februari 2011 kl. 23:00

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Tolerans bara för egna åsikter

Det är så här det ska gå till alltså. Den som inte har politiskt korrekt åsikt ska diskrimineras. En kristen läkare fick sparken från sitt uppdrag som medicinsk rådgivare åt brittiska regeringen för att han hade "fel" åsikt. Läkaren har i en skrivelse dragit slutsatsen att vid äktenskap med samma kön finns oproportionerligt många pedofiler som även är homosexuella. Han har även påpekat att äktenskapet mellan man och kvinna är förknippat med större glädje, färre depressioner och mindre missbruk av alkohol.

Det är alltså så här det ska gå till: de som kräver fullständig tolerans av kristna är själva så fruktansvärt intoleranta. De tillåter bara sin egen åsikt. Fy!!!!

 

Lördagen den 12 februari 2011 kl. 21:49

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Just nu letar någon efter mat

Det finns mellan hundra och tvåhundra miljoner gatubarn runt om i världen. Just nu går gråtande sjuåriga flickor omkring i trasor för att leta efter mat i soptunnor och avfallshinkar. Läs mer på gluefax.com (Gatubarn i världen). Bara i Sverige finns det tvåtusen hemlösa barn som mer eller mindre lever på gatan. I Stockholm är det trehundra barn.  Se Human Rights Sweden (Gatubarn i Sverige).

 Det är dags att skaffa fadderbarn igen kanske....tyvärr var jag inte nöjd med skötseln av arbetet i de organisationer jag hade tidigare.

 

 

Torsdagen den 3 februari 2011 kl. 19:25

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vad hände med Henriks?

Henriks kvintett tror jag var från Mariestad. Men varför blev de inte kända? Vad hände? Lyssnade på deras LP från 1978 "Vi ska mötas igen". De spelar jättebra och fina låtar. Men det enda jag hört av dom är denna skiva köpt på skivmässa. På omslaget garanteras att endast medlemmar i Henriks medverkar. Ja det behövdes inte flera. De var bra nog ändå.

 

Vet någon vad som hände sen med killarna i orkestern? Tacksam för upplysningar. De kunde gått långt eller kanske gjorde (i andra sammanhang).

En annan kvintett, som blev betydligt mer kända var Tom Nordbloms, även om de inte hamnade på nån topplista. Lyssna här!

 

 

Lördagen den 15 januari 2011 kl. 16:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

Som om ingenting hänt

Vad som än händer så går livet vidare. Som om ingenting hänt. Någon dör, en annan flyttar. Men vad gör det för skillnad för världen i stort? Ingenting. En man som intervjuades på TV hade varit ute för en olycka då bland annat hans fru hade gått bort. Kanske någon mer, minns inte så noga. Mannen kommer tillbaka hem. Där håller grannarna på att klippa gräsmattorna - precis som vanligt. Hade det hänt något hemskt? Nää, det trodde de inte. Dagarna fortsatte som förut, allt var som vanligt. Utom för den hemkomne mannen.

 

Vad har det för betydelse vad man gör eller var man är? Idag drog jag mej undan som indianerna för att "vänta på min själ". Vem märkte det? Ingen, antar jag. Hade jag åkt till Australien eller en avlägsen ö i Söderhavet. Hade någon lyft på ögonbrynen för det. Nää, knappast. Allt går vidare, inga avbrott för att det händer något - för någon - någonstans. Nej, jorden snurrar på och själv kan man försvinna som en vissnad sommarblomma.

 

 

Tisdagen den 11 januari 2011 kl. 23:41

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Uppmanar till mission

Varje vecka läggs en frikyrkoförsamling ner i Sverige, skriver Anders Blåberg i Dagen. Han menar att kristna måste missionera mer i sin närhet och starta nya församlingar. Det finns anledning att flytta till en annan ort, säger Anders, om det behövs för att bilda en ny församling eller att väcka liv i tynande församlingar.

Tråkigt att det är så här. Men kristna i Sverige har väl inga större ambitioner för att sprida ut sin tro. Inte det stora flertalet i alla fall. Det finns ju lysande undantag. Som Pionjärmissionen i Skåne Där är det engagemang som borde tas efter av andra!

 

 

Onsdagen den 5 januari 2011 kl. 20:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Volvo har makten

Volvo Powertrain i Skövde vill bara visa sin makt. De förklarar folk från bemanningsföretag som icke välkomna efter att de skrivit dumma saker på Facebook om företaget. Dumt skrivet var det men som det brukar vara så är den andra parten lika dum. Barnsligt att göra så mot folk på grund av uttalanden som de flesta förstår inte är på fullt allvar.

 

Tisdagen den 4 januari 2011 kl. 21:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

JV levererar sanningen om julen

Fick en tidning av Jehovas Vittnen där man får veta "sanningen om julen". Sanning eller ej - det kan ligga mycket sanning i vad de skriver. Men vad har det för betydelse att Jesus,enligt JV, inte är född den 25 december? Vet vi inte exakt dag för hans födelse så

går det ju bra att fira honom den här dagen i alla fall.

Jehovas Vittnen hänvisar till ett flertal högtider med hedniskt ursprung som grund för vårt julfirande. Må så vara. Jag tycker JV och övriga kristna samfund kan diskutera den här frågan tillsammans och se vad de kommer fram till. Vad är det för idé att var för sig bedyra en massa ståndpunkter? Tjafs!

 

Och jag tänker fira Jesu födelse på julen precis som tidigare. Men i Sverige är, tycker jag, julafton mer den heliga ankans dag. Då alla sitter vid tv:n och firar julens huvudperson - Kalle Anka.

 

 

Söndagen den 19 december 2010 kl. 20:20

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Sorgesamma jeppar

Det var öppet hus på en tidningsredaktion. Besökarna satte sig ner och pratade. Fy vilka tråkiga samtal! Tänk att de som var unga på 50-och 60-talen och även senare har blivit precis likadana som sina föräldrar, far-och morföräldrar, tråkiga gamla grannar och så vidare.

Som vuxen försvinner all glädje, allt som varit roligt, allt spännande. Man blir som en urtråkig typisk svensk av sämsta Svensson-modell.

Det byggs hus, repareras, ordnas i trädgårdar. Det suckas över hur mycket som måste göras, bekymren har hopat sig i nattsvarta sjok och allt är dystert.

 

Nej, jag vill aldrig, aldrig bli sån. Vill inte vara med i dessa Lasse Lessen-gäng med alla sorgesamma jeppar (som Tommy Bergs sjunger om). Jag vill aldrig någonsin bli som dom.

Lasse Berghagen sjunger om en pojke som inte blev riktigt vuxen. "Pappa klagade var dag: ska du aldrig bli vuxen? Mamma sa: "Låt vår pojke leka och skratta". Han vill va´en clown, vill sprida glädje som en clown. Då de andra i skolan kom i skolans mössor kom han i blommig hatt.

 

Det finns hopp i den infernaliska tråkigheten. Lasse Berghagen är en som står för hoppet. Pekka Langer var en annan - han blev aldrig vuxen. Petra Lundgren på Skaraborgs Allehanda inger också hopp. Hon skriver ibland ganska barnsliga krönikor i tidningen men hon blir inte tråkig utan vågar vara barnslig.

 

En grupp människor som inte infogat sig i de vuxnas tråkiga mall är konstnärerna. Här vimlar det av idéer som inte hör till det vanliga. De vågar gå en annan väg.

 

Vore det inte för dessa undantag i samhället kunde man lika gärna lägga sig ner och dö.

 

 

Fredagen den 17 december 2010 kl. 19:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

God Jul - semletiden är här

Hurra!Nu kan vi köpa lussekatter, pepparkaka och semla på en gång. Vad bra att slå ihop lucia, jul och fastlagstiden i ett. Då slopar vi semlorna då den normala semletiden kommer och äter vanliga bullar då. Kul!

 

Torsdagen den 2 december 2010 kl. 15:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Fikaraster ger effektivitet

Där ser man - det blir andra bullar med rast och en kopp kaffe. I en undersökning med drygt 8000 personer konstateras att fikaraster ger ökad aktivitet på jobbet. Ett avspänt snack kan föda idéer och bygga relationer, säger Viveka Adelswärd, pensionerad professor i kommunikation. Och så har jag hört exempel på arbetsplatser där de anställda knappt får tillåtelse att ta kafferast. Men cheferna ska naturligtvis sitta och vräka sig med både det ena och det andra och håva in pengar till sig själva. Fy!

 

 

Onsdagen den 1 december 2010 kl. 23:02

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Lat men glad

En trött och lat men glad 18-årig kille i Skövde har i sina framtidsplaner att skaffa minsta möjliga arbete till högsta möjliga lön. Skönt med någon som inte tänker satsa hela sin tid på jobb. Det måste finnas tid till annat också. Men för många verkar jobbet också vara deras största nöje. Trist!

 

Tisdagen den 30 november 2010 kl. 22:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kyrkliga kärringebakar i Skövde

 Medlemmarna i arbetsgruppen i S:t Markus kyrka i Skövde måste ha brist på idéer till verksamheten. Som förspel till den senaste syauktionen framträdde några kärringar vilka visade sina stora bakar i en som det sägs bejublad föreställning. Skövdepubliken har inga stora krav på underhållning må jag säga. Kärringarna som visade upp sig jobbar inom äldreomsorgen. Töntar är vad dom är!

Håller med den som kommenterade bilden i tidningen från auktionen: Att man skulle behöva se såna kärringebakar från syföreningsauktionen.

 Och den kyrkliga syföreningens arbetsgrupp har väl helt tomt på idéer. Ett tips: var med i Tibrorevyn hela bunten, både sydamer och äldrevårdskärringar. Där passar ni bättre än i kyrkan.

 

 

Tisdagen den 30 november 2010 kl. 17:54

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vad lockar så många till kyrkogården?

Det var ett väldigt åkande till kyrkogårdarna. Ljus ska tändas i tid och otid. Nej, jag åker nästan aldrig till kyrkogården, man blir bara bedrövad. Visst, det är bra att folk tänker på de som gått bort. Men jag tycker det kunde kombineras med ett kyrkobesök också. Att bara gå omkring på kyrkogården och känna dödens vindar svepa omkring sig är inte så vidare uppmuntrande. Som idag t.ex. bar det iväg långt upp i Tivedsskogarna med några jag känner. Efter ljuständningen var det handling på stormarknad som var det stora nöjet. Kanske hade det varit mera glädje att gått in i kyrkan. Är det "rätt" kyrka kan man ju få lite av liv istället för dödens mörker bland gravarna. Och stormarknaden har inte heller så mycket av värde att bjuda på. Nej, jag säger som en kompis sa: jag tror inte att mina föräldrar finns där på kyrkogården. De är någon annanstans......

 http://www.youtube.com/watch?v=2dR5Xf2IWLE&feature=related

 

Söndagen den 14 november 2010 kl. 22:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Sluta klaga på Carola!

Vi tittade på dansbandskampen och en av låtarna som spelades var en Carolalåt. Och vad hände då? Jo, precis som vanligt var det någon som talade om att Carola är bra som sångerska men som person gillar jag henne inte.

Jag blir så less på detta klagande på Carolas åsikter i olika intervjuer. Hon kunde vara lite barnslig förr men hon har massor av bra att säga. Och hon är ett föredöme för andra kristna. Hade de lite mer av hennes mod i kyrkorna skulle mycket se annorlunda ut.

Nu ska jag nog inte begära att mina icke kristna vänner ska uppskatta uttalanden av Carola som rör kristna frågor. De gillar väl bäst att kyrkan är som den är - menlös och ofarlig.

 

 

Söndagen den 14 november 2010 kl. 00:11

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nej, nu börjar det igen....

Så var det dags igen....lucia, advent,jul....usch..

Tiden flyger iväg,knappt är sommaren slut förrän alla de här evenemangen kommer. Tidningarna ska fyllas av lucior hit och lucior dit. Tröttsamt, tråkigt och tjatigt. Och sen blir det advents-och julsånger, köpmännens hets inför julklappsköpen. (Konstigt de inte börjat redan). Nej, detta är inget för mej. Nu vill jag helst gå i ide eller resa till varmare länder.

 

Söndagen den 31 oktober 2010 kl. 21:25

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En gång var Tibro fint.....

Det var en gång då Tibro var fint - gamla fina hus med mysiga kaféer med trädgårdsserveringar. Men allt förstördes av politiska hönshjärnor (var visst socialdemokrater den gången.) Några som insett detta är Vänsterpartiet som protesterar mot de höghus som ska byggas snart. De tycker istället att Tibro behöver förskönas efter 60-70-talens rivningar av centrum. Helt rätt! Men Tibro är ju i och för sig redan förstört.

 

Onsdagen den 27 oktober 2010 kl. 22:03

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Pastor Jansson-kyrka

Läser i en tidning om att Svenska kyrkan har något av pastor Jansson över sig. Då stöter de sig inte med någon. Detta är ingen nyhet. Det som märks av kyrkan är det menlösa och kampen för att vara alla till lags.

Peter Ljunggren (organisationen Evangelium till alla folk) skriver: "Jesus har kommit i skymundan. I stället talar man om kristna kulturarv, kristna värderingar,den kristna historien och kristen moral".

Ja, det är ju bra. Men det kanske kan vara lämpligt att nämna Jesus också ibland. Inte för ofta, nej det är riskabelt, men en gång i månaden kan väl gå för sig. Eller? Kan någon bli skrämd då???

 

Fredagen den 15 oktober 2010 kl. 12:41

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Modiga - om det är politiskt korrekt

Det positiva som kommer fram från Svenska kyrkan varar inte länge. Snart kommer det negativa tillbaka. Bra av biskop Eva Brunne som vid riksdagens öppnande talade om människors lika värde. Det är bra att kyrkan någon gång kan visa lite mod.

Men så kommer det fram att Brunne är öppet homosexuell och jag förstår inte hur någon kan arbeta som präst i det fallet. Men det är som vanligt - ta det som passar i Bibeln och glöm eller ändra själv på det övriga.

 

Förresten - kanske det inte var så modigt att predika mot rasism och främlingsfientlighet - det är ju en fråga som är politiskt korrekt. Och då vågar vilken präst som helst uttala sig, om vad som helst. Men i andra frågor som är mera känsliga hör man de vanliga rädda hararna klädda i prästdräkt.

 

Onsdagen den 13 oktober 2010 kl. 14:56

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Okunniga kyrkopolitiker

Det som skrivs nu är ganska gamla uppgifter som jag hittade på den katolska hemsidan www.katolik.nu Här citeras i en artikel Ragnar Bergsten, pastor i Sv. Missionskyrkan och partiombudsman. Denne efterlyser enklare gudstjänster som bland annat innebär att skära ner på nattvardsfirandet. I samma artikel finns ett annat citat där Kerstin Billinger, mångårig socialdemokratisk ledamot av kyrkomötet, säger så här:

"De folkvalda är i princip suveräna att avgöra vad kristendomen går ut på, även om ingen präst råkar finnas i den församlingen".

 

Det är inte säkert att de här båda fortfarande är aktiva i kyrkosammanhang men deras åsikter delas minsann av många inom kyrkan också idag.

 

Kyrkopolitiker som nästan aldrig sätter sin fot i en kyrka om det inte är för att de själva kan få visa upp sig i något sammanhang där det välkomnas eller avtackas en anställd. Nej, de där politikerna ska bort från kyrkan -  de har ingenting där att göra. De är inte ett uns insatta i vad kristendomen är, utan helt vilse och med jättestora brister kunskapsmässigt.

 

Torsdagen den 7 oktober 2010 kl. 20:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Lägg ner Idol

Håkan Hellström skriver i Aftonbladet om Idol-juryn i TV, främst den gamla juryn. Han tycker att de mördar folk psykologiskt, kränker dem och kväver deras drömmar. Håller med honom. De där jurymedlemmarna är elaka och verkar dessutom glädjas över det. Ett sådant program kan inte göra någon nytta eller sprida någon glädje. Lägg ner Idol!

 

 

Lördagen den 2 oktober 2010 kl. 18:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Spriten tog ännu ett liv

Så var det dags igen...ännu ett offer för droger, alkohol och knark. Den här gången var det en person i min släkt. Jag blir ledsen och arg. Varför???

Tio procent av Sveriges befolkning beräknas ha problem med alkoholen och förutom den drabbade själv finns runt varje högkonsument minst fyra personer som berörs. Ändå hyllas alkoholen överallt. Åker man buss en fredag (eller andra dagar med för den delen) hör man ungdomar som pratar om den kommande helgen. Och vad är det de ser fram emot? Jo, då ska det köpas hem alkohol och åh vad skoj de ska ha.

Är detta det enda roliga de har? Hur roligt är det egentligen? Jag blir bedrövad.

www.blabandet.se

 

Onsdagen den 22 september 2010 kl. 22:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Ohly - ett tjurigt barn

Politiker kan visst bli hur barnsliga som helst. Oerört barnsligt beteende av vänsterledaren Lars Ohly då han på valnatten vägrade att gå in i samma rum som Jimmie Åkesson (Sverigedemokraterna). Att bära sig åt så ger verkligen inte något större förtroende. Som ett tjurigt barn. Oavsett åsikterna om SD så kan ju en partiledare bete sig som en vuxen människa.

 

Tisdagen den 21 september 2010 kl. 21:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Har Gud lämnat kyrkan?

Finns Gud i kyrkan? Nja, det är tveksamt. Hade nyss kontakt med en kvinna, medlem i en pingstförsamling. Hon spred minsann ingen bra PR för de kristna i kyrkornas värld. Och hon är tyvärr inte ensam om detta. Nej, Gud kanske snarare finns bland dem som inte alls tror och aldrig går i kyrkan. Det har jag sett flera exempel på sådana människor som lever ett betydligt mer kristet liv än kyrkfolket.

Vad håller de kristna på med? Gör allt de kan för att "köra bort" folk från församlingarna genom sitt beteende. Jag blir mer och mer trött på kyrkorna (trodde inte det var möjligt, men det är det tydligen).

Hur länge till ska man tro på Gud egentligen? Kanske lyckas dessa människor till och med att ta bort tron. De är på god väg......................

 

Lördagen den 18 september 2010 kl. 23:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Franska leenden

Charlotte Renström skriver i en tidning om en sommar på vift ute i Europa. Om franska leenden och trevliga människor i f.d. Östtyskland och Italien. Men alltsammans slutade snabbt då hon nådde den svenska gränsen. Kritiska stirrande svenskar passerar på gatan utan ett leende eller ett ord. Så sant så, Charlotte.

Hon skriver också "i Sverige läser man bara baksidan av böckerna. Granskar kritiskt omslaget och skriver sedan en recension utan att ens ägna en tanke åt innehållet som lämnas outforskat".

 Och här i Tibro går grannarna omkring som robotar helt upptagna av sig själva och sin egen betydelse. Småstadsmänniskor som tror att de bor i en storstad.

 

 

Torsdagen den 16 september 2010 kl. 19:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Politiker i extas

Politikerna är i extas, gör vad som helst för att få röster. Är de tokigare än tidigare år? De verkar ha tappat all vett och sans inför årets val. Kan de vara lika synliga efter valet också? Då är det väl bara att gömma sig och hitta orsaker till varför de inte genomför det de lovat. Att vara politiker är som det verkar ett lönlöst arbete. Bättre satsa krafterna på något som ger bättre resultat.....

 

Tisdagen den 14 september 2010 kl. 21:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Mångkulturell dag - en bra idé

I Falköping har det anordnats en mångkulturell familjedag med olika aktiviteter. Pensionärsföreningar, kyrkan, studieförbund, IOGT och somaliska föreningen, kurdiska föreningen med flera deltog. Det tycker jag att vi i Tibro också kunde arrangera. DX-klubben passar perfekt in i sammanhanget då vi verkligen är internationella genom vårt lyssnande på hela världen.

 

Lördagen den 11 september 2010 kl. 22:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vem älskar Skövde?

Ja, inte jag i alla fall. Men det gör moderaterna enligt sina valaffischer. Skövde är en tråkig stad. Det enda positiva är att den är "lite" stor och finns skapligt med affärer att välja bland. Men för övrigt är den ful och tråkig. (Undantaget omgivningarna uppåt Billingen). Lidköping vinner med hästlängder, som nån skrev i en insändare för flera år sen. Nej, i Skövde skulle jag aldrig vilja bo.

 

Torsdagen den 9 september 2010 kl. 19:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

KD - det bästa för Tibro

Efter kontakter med flera partier inför valet har  jag insett att Kristdemokraterna är det bästa för Tibro. Trots noll tro på politiker och avsky för politik i allmänhet måste jag lägga min röst på KD i kommunvalet. Det är första gången på många år som jag känner att det här kan jag verkligen rösta på. Jättebra åsikter och förslag.

Kristdemokrater ska styra Tibro!!!

 

Tyvärr räcker det positiva för KD inte till riksdagen, inte ens till landstingsvalet. Men vad är alternativet? Ny Framtid, Landsbygdspartiet eller Spritpartiet som knappt ens visar att de finns.

 

 

Onsdagen den 8 september 2010 kl. 11:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tips inför valet

Valrörelsen gör att mitt blogginlägg från augusti 2009, "Politiska hönshjärnor" är jätteaktuellt. Så leta upp det i arkivet. Det är ingen hjälp för er som inte bestämt vad ni ska rösta på. Men det ger ett tips på ett parti som har alla chanser att gå framåt - nämligen "Bakpartiet".

 

Söndagen den 29 augusti 2010 kl. 22:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En liten sliten maskros

En liten sliten maskros,  här vajar för hårdan vind.

Men ingen märker den sköna, som lyser vid grönan lind.

En liten sliten maskros ej någon plockar i famn. Men ser man noga efter, så är den riktigt grann.

Du lilla slitna maskros,  lys upp vår karga stig. Kan hända att någon ser dej och känner i hjärtat din frid.

(Björn Edwartz) 

 

 

Onsdagen den 21 juli 2010 kl. 13:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Om världen vore en by

 Om hela världen reducerades till en by med 100 invånare och alla proportioner bibehölls bestod byn av:

57 asiater, 21 européer, 14 amerikaner (från Nord-och Sydamerika), 8 afrikaner.

52 var kvinnor, 48 män, 70 ickekristna, 30 kristna, 89 heterosexuella, 11 homosexuella.

6 personer skulle inneha och nyttja 59 procent av alla gemensamma tillgångar och de 6 personerna kom från USA.

80 hade otillräckliga boendeförhållanden, 70 var analfabeter, 50 var undernärda, 1 döende, 2 föddes och 1 hade PC. 1 och bara en har en akademisk examen.

Om man betraktar världen på detta sätt så påvisas nödvändigheten av samhörighet, förståelse, acceptans och utbildning för alla.

Om du vaknar i morgon, frisk, så är du lyckligare lottad än 1 miljon människor som inte kommer att leva nästa vecka.

Om du inte har upplevt ett krig, inte upplevt hunger, fångenskapens ensamhet eller dödskampens smärta så är du lyckligare lottad än 500 miljoner människor här på jorden.

Om det finns mat i ditt kylskåp, om du har ett jobb, om du har tak över huvudet och en säng att sova i, då är du rikare än 75 procent av innevånarna på jorden.

Har du ett konto på en bank, lite pengar i börsen och småslantar i en ask, då tillhör du de rikaste 8 procenten av jordens innebyggare.

Om du läser detta så är du mångdubbelt gynnad, för 1) Någon har tänkt på dig 2)Du tillhör inte de 2 miljarder människor som inte kan läsa 3) Du har en PC

Någon har sagt:

Arbeta, som om du aldrig behövde pengar...

Älska, som om ingen någonsin övergivit någon...

Dansa, som om ingen längtade...

Sjung, som om ingen lyssnade...

Lev, som det vore ett paradis på jorden.

 

 

Onsdagen den 7 juli 2010 kl. 23:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

VM i lek med boll

För att kunna säga att jag tittat i alla fall något på fotbolls-VM tog jag på tv:n. Måste höra de där blåsande människorna i publiken som många blir så störda av. Råkade vara en match mellan Brasilien och Elfenbenskusten. Synd kanske för det lär bli den första och enda match jag ser i detta VM. En tävling för vuxna barn som springer och jagar en boll. Och som inte kan hålla sams utan bråka och bära sig illa åt. Tar man det så allvarligt och inte kan sköta sig så vill jag inte se mer. Lek vidare ni - men det får ni göra utan mej.

 

 

Onsdagen den 23 juni 2010 kl. 22:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Goda nyheter det senaste dygnet

 Solen sken så fint då jag öppnade persiennerna på morgonen och jag hade inte så mycket jobb som väntade.

Lyssnade till cheferna på Prisma Teknik som berättade om en massa barn i Colombia som kommit bort från droger och ett liv på gatan genom kristen verksamhet och fotbollsspel. Kolla gärna:

 www.ankarstiftelsen.se

 

Träffade Mats Odell (kommun-och finansmarknadsminister KD) som trots ont om tid var mycket trevlig.

Fick en väldigt god citronpaj med vaniljsås hos Viola och Ruth. Sedan vann jag över dem i fia.

Sent på kvällen kom jag hem och hittade ett stort kuvert med tre cd-skivor som jag vunnit i Får jag lov´s omröstning om bästa dansband.

Till sist en koll på hemsidan. Inte många besök idag men både Sandra och Rosie hade tittat in. Om ni inte upptäckte de nya bilderna så ligger de i galleri musik och är från Timoteij-Johannas Tibrobesök.

Nu har ett nytt dygn börjat - dags att sova!

 

 

Torsdagen den 3 juni 2010 kl. 00:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Barnsligt beteende

 Vad är det för vänner man har? Spelade fia med två kompisar. Då lägger en av dem av när jag kört in honom. Jag behövde inte ta den pjäsen, tyckte han. Då slutade vi andra spela också. Vuxna som beter sig som barn...Fy vad trött jag blir på sådant beteende. Får sluta att umgås med honom. Det finns andra att vara tillsammans med och så behövs det nya vänner. Vad tycker du som läser detta?

 

Onsdagen den 12 maj 2010 kl. 22:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Hallå, är det någon som läser?

 Hur ska mina budskap på den här hemsidan nå ut till någon? Det finns drygt 20.000 hemsidor bara på Zoomin. Vad det blir om man räknar in alla hemsidor på nätet törs man inte tänka på. Det är musiksidan som är mest besökt hos mej, dagligen hamnar folk där då de söker efter grupper och artister. Den i särklass populäraste bilden sedan mitten av februari i år är den på Johanna i Timoteij. Har legat i topp nästan ända sen dess.

Men är ugglan på nätet till någon nytta....egentligen......?

Vad tycker du?

 

 

Tisdagen den 11 maj 2010 kl. 15:52

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Tänk vilken stark tro!

Önskar att jag hade lika stark tro som ateisterna. Tänk.... att tro på slumpen, att allt kommit till bara av en slump. Det kallar jag tro det.. Ateisterna är de verkligt troende. Jag beundrar dem. Tänk.... att kunna tro så starkt. Man blir helt förstummad....

 

Måndagen den 3 maj 2010 kl. 22:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Njut av vårt fina språk

 Det är fantastiska idrottare vi har (en del). Hör här så fint en spelare kommenterade det efter VM:

"Vi var så djävla bra och nu ska det bli en sjuhelsikes djävla fest. Det var så djävla skönt att slå ryssarna och det var några förbannat bra prestationer som vi gjorde. Det var just ingen som spelade djävla dåligt".

 

Inom teatern har de ett lika trevligt språk. Så här sa en kvinnlig regissör då hon fick en guldbagge:

"Jag är förbannat nöjd och det var några helvetes bra skådespelarprestationer som gjordes. Jag har en sjuhelvetes djävla fin familj som står bakom mej och det är fan vad ni är underbara. Jag är djävligt nöjd och har förbannat fina kompisar att samarbeta med".

Det är ett fint språk - jag njuter!

Och allt det här är hämtat från tidningen "Blå Bandet".

 

Lördagen den 1 maj 2010 kl. 19:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hemligheter på kyrkokonferens

Vad som avhandlades vid påverkanstorgen då Svenska missionskyrkan V. Götaland hade årskonferens är en väl bevarad hemlighet . I referatet från konferensen har skickligt utelämnats frågor som kan störa "friden" för miss.kyrkan. Vad sas om beslut angående samkönade äktenskap? Ja, det kan vi bara ha gissningar om. Som vanligt en feg ledning i detta vilsna samfund.

 

 

Torsdagen den 29 april 2010 kl. 18:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vi Vi Vi

Människor är konstiga, mycket konstiga. De som jobbar i en förening är till 95 procent helt blinda för allt annat än den egna föreningens arbete. Vi har, vi ska, vi har gjort det och det... Och det här är viktigt - det måste med i tidningen den och den dagen. Det händer väl inte mycket just nu...

Bara den egna föreningen eller idrotten existerar i dessa människors huvuden.

Hur vore det att titta ut lite grann.. det kanske händer något mer i denna värld den här dagen..

Men bara kanske. ..

 

Torsdagen den 29 april 2010 kl. 10:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Krav - bara krav

 Fy vilka krav ni har på nättidningen ttela när ni söker en chefredaktör. Och dessa retliga formuleringar: till exempel "som person är du engagerad, strukturerad och strategisk. Ditt ledarskap är tydligt, drivande och bygger på delaktighet och kommunikation". Det här är inget undantag, det finns till och med exempel på värre formuleringar i annonser. Att ha ett sånt här jobb betyder att man inte får tid till något annat än jobb, jobb, jobb..................fram till evighetens morgon. 

Det är inte konstigt att så många blir utbrända och sjuka av för hårda krav på arbetet. Nej, fy och usch. Och över de som skriver dessa annonser sitter en högre chef, som troligen har det ganska skönt. Denne jobbar säkert inte ihjäl sig. Nej, denna person tar bara emot tusenlapp efter tusenlapp, reser på dyra semesterresor utomlands som han/hon ofta skryter om för sina underlydande. När ska vi få bort såna här parasiter från deras höga positioner? (Jag blir så lack så jag nästan ruggar som hönan sa i filmen om Petson och Findus.)

 

Tisdagen den 20 april 2010 kl. 12:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Heja Vänstern i Tibro

Det händer en del i Vänstern i Tibro. Medan de övriga partierna står fastnitade som kolosser i leran är det liv och rörelse i Vänsterpartiet. Se bara till att ni inte blir lika förstelnade som de andra då de nya representanterna (Fredrik Molin, förstanamn på listan bl.a.) kommer in i kommunfullmäktige. Synd att jag inte kan rösta på er. För att göra detta behövs helt förändrade åsikter från ert parti i vissa frågor.

 

Tisdagen den 20 april 2010 kl. 12:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Varför ger jag inte upp?

Finns det nån som är lika trött på jobbet som jag är? Inga artiklar blir skrivna om det är inte är absolut nödvändigt att det ska göras. Suttit och tittat på datorskärmen i en timme utan att få något gjort. Lyssnade på Golub "Rooster Blues" men inte det heller hjälpte. Vem som helst som är så less på nånting lägger väl av och hittar på något annat. Men inte jag, nej då, bara fortsätter och fortsätter. Utan intresse eller engagemang. Men snart ger jag upp..

 

Onsdagen den 14 april 2010 kl. 16:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Lura djävulen

Har just läst en artikel av Samira Karakurt. Det hon skriver är bl.a. att jorden som vi lever på är i djävulens händer. Men Samira tipsar om vad man kan göra när allt känns svårt och man helst vill glömma verkligheten. Sjung lovsånger, säger hon och tillägger att lovsång är nåt starkt och mäktigt. Vill du vara riktigt fri så sjung lovsång. Men det är också bra att sjunga då man är glad. Bland de lovsånger som Samira rekommenderar väljer jag nedanstånde. Så....lyssna och sjung med!

 

 

Torsdagen den 8 april 2010 kl. 22:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Humanister i Skaraborg - Så roligt då

Vad roligt detta var då - Humanisterna har bildat en Skaraborgsavdelning. Det måste vara ett tråkigt liv att inte ha något att tro på mer än människan. Den är verkligen inte ett skit att tro på. Opåtliga, svekfulla, egoistiska och elaka till 50 procent. Tänk att vuxna människor kan gå på humanisternas budskap. Det är helt sanslöst.

 

 

 

Fredagen den 2 april 2010 kl. 13:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Svenskarna firar äggen

 Sorgligt...endast fem av femton barn i förskoleåldern vet varför man firar påsk. Enligt en enkät i tidningen Metro. Flera tror att påsken firas för att man ska äta ägg, vara påskkärring eller för att påskharen kommer. Men trots allt, fem av de tillfrågade visste den verkliga anledningen, att Jesus dog och uppstod.

 

 

Fredagen den 2 april 2010 kl. 13:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tog Anna-Lisa kraften från prästerna?

In med fler 90-åringar i kyrkofullmäktige. I Älgarås finns en av de äldsta ledamöterna i Sverige. Det är 93-åriga Anna-Lisa som gör ett mycket klokt uttalande:

"Jag tycker prästerna var svaga som sa ja till samkönade äktenskap."

Men de har varit tillräckligt starka för att få till en ny grundlag i svenska kyrkan. Den lyder:

"Du ska som kyrka inte stöta dig med någon. Allt som luktar kristendom ska neutraliseras för det är säreget." (Enligt Bo Brander - också präst men som tydligen utrustats med mer kraft än flertalet präster i landet.)

 

Torsdagen den 25 mars 2010 kl. 20:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bra sagt av Annika

Annika Eclund (KD) har än en gång förmedlat bra åsikter via en insändare i tidningarna. Hon skriver att familjerna behöver få makt över sin egen vardag. Politiker ska inte, menar hon, bestämma till exempel hur mycket eller lite en förälder får vara hemma med barnen.

 

Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 14:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Folkpark utan alkohol

Vår affärsidé är att inte servera alkohol. Det säger chefen för Brunnsparken i Örebro, Lena Widestrand. Parken har medvetet valt att göra så här. 92 procent av besökarna var för alkoholfritt i en undersökning som gjordes. Där ser man - det går att driva en folkpark utan sprit. Och folket kommer - för att dansa. Och de kända orkestrarna kommer även de....

Bra Lena Widestrand!

 

 

Måndagen den 22 mars 2010 kl. 11:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Småbarns-politiker

 Stackars politiker, ni är som småbarn och håller mest till i lekstugan. Monica Green (s) vill ha sex mellan syskon och ojar sig över att Göran Hägglund (kd) räckt ut tungan åt henne i en debatt. Tänker ni vara kvar i lekstugan på valdagen också?

Ja, inte är någon av er nåt alternativ för mej att rösta på. Nej det blir att söka sig till nyare och fräschare partier. Och som jag sagt förut: rösta på Bakpartiet. Det tar nog ett stort kliv framåt i höst.

 

 

Tisdagen den 16 mars 2010 kl. 22:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kan man lita på Jessica?

Jesus ska styra kyrkan, säger Jessica Rytter, yngst i stiftsstyrelsen i Skaraborg. Ovanligt klokt uttalande för att komma från Svenska kyrkan. Men kan man lita på detta? Tycker verkligen Jessica det? Är det kanske bara ett uttalande som förvanskats i media. Jag undrar och vill gärna ha svar.

 

 

Fredagen den 5 mars 2010 kl. 16:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Varning för svenskfixering

 Visst borde det utdelas en varning för allt för mycket ovationer inför svenska idrottsstjärnor. Det kan verka stötande på våra invandrare av vilka många hejar på andra nationer. För att inte såra dessa bör svenskarna tänka på att hålla inne med de på tok för starka känslor som ges utlopp för då svenskar tävlar i t.ex. OS. Var finns de som är så förskrämda för skolavslutningar i kyrkan? De bör höja sina röster nu då svenskheten i sportsammanhang är långt värre än vid skolavslutningarna.

 

Onsdagen den 3 mars 2010 kl. 21:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

OS för djur eller?

 Idrottsstjärnorna har börjat att liknas vid djur. I en tidning skriks det ut att skidstjärnan Marcus Hellner var hett villebråd då han kom hem från OS i Vancouver. Sporten ligger nog i topp då det handlar om dumma rubriker i tidningarna.

 

 

Onsdagen den 3 mars 2010 kl. 21:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

TV:s inflytande på välmåendet

Televisionen har ett direkt inflytande på tittarens själsliga välmående eller illamående. Det säger Hannu Haukka på Mediemission IRR-TV. Vi ser hur felanvändning av media ofta har haft direkt skadliga konsekvenser, fortsätter han.

Det är precis som Hannu säger. Jag mår inte alls bra av att titta på vissa TV-program. Och de s.k. underhållningsprogrammen i svensk TV är ofta allt annat än underhållning. Jag blir mycket mer underhållen av en del föreläsningar som jag går på. Om det är personer som kan hålla ett trevligt föredrag och det är det ofta. Betydligt roligare än underhållning på TV. 

Med hjälp av Mediemisson IRR-TV har Suomi TV kommit i gång i Finland.

Det föddes en stark längtan i oss att grunda en kanal som skulle bygga upp finländarnas själsliga välmående, säger Hannu Haukka.

Grundprincipen för kanalen är att visa program i enlighet med goda familjevärderingar.

www.suomitv.fi/nettitv

 

Måndagen den 1 mars 2010 kl. 21:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

120 barn dog under OS-sändningen

Så många barn dog medan jag tittade på OS en halvtimme. Det råkade vara curling men har egentligen ingen betydelse vad det var för sport. Mitt intresse är i stort sett noll för hela evenemanget. Men då jag gått från TV:n läste jag att det hade hänt något otäckt under tiden vid TV-apparaten.

 120 barn hade dött under dessa 30 minuter.Av brist på rent vatten...

Och inte nog med det - varje minut dör fyra barn i världen av denna orsak. Nej, jag lämnar Os-världen och funderar på vad jag kan göra för att fler människor ska få rent vatten.

Om man nu vågar tro på att Sv.kyrkans internationella arbete inte sköter sin uppgift lika dåligt som Röda korset så kan man ge pengar i årets fasteaktion "Rent vatten ger liv".

Med nya vattentankar som samlar upp regnvatten har många familjer i Brasilien fått rent dricksvatten. I byn Boi i Liberia ger brunnar och vattenpumpar rent vatten tack vare ett utvecklingsprojekt stött av Sv. Kyrkan.

När ni kommit upp ur era TV-soffor: lägg några kronor i fastesparbössan som ni nog fått i brevlådan.

*50 kr. blir till vattenrening

*10 kr. till ett träd i öknen

* 300 kr. räcker till ett enkelt dass

*450 kr. till en vattenpump

 

 

Torsdagen den 25 februari 2010 kl. 23:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Experter som tror de vet bäst

 Vad bra att "experterna" har fel allt emellanåt. I Aftonbladet ondgjorde sig en så kallad expert över bidragen till melodifestivalens delfinal i Göteborg. Bara ett par bidrag var bra nog, de andra var inte värda ett skit. De som senare skulle visa sig bli vinnarna - Timoteij med låten "Kom" - beskrevs som töntiga och liknande uttryck.

Men tänk att denne självutnämnde expert fick se ett av de sämsta bidragen gå vidare direkt till Globen. Det är något som man kan glädja sig över länge.

 

Tisdagen den 23 februari 2010 kl. 22:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vem vill läsa om ett tak som rasat?

Vem bryr sig? Har skrivit i tidningen om ett tak som rasat i dessa snömassornas tid. Men är det så viktigt att få ut i tidningen? Ingen uppmuntrande läsning för någon. Och är det verkligen någon som bryr sig? Bättre att använda tidningarna till något positivt.

Tycker jag.

 

 

Söndagen den 21 februari 2010 kl. 22:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nyval i himlen

Har saxat lite ur en artikel jag hittat på internet, skriven av sign. TL.

Det har inte, som jag trodde i ett av mina senaste blogginlägg, varit val av en ny Gud. Men det planeras nyval i himlen. Några politiker har ihop med kollegor inom media uttryckt misstro mot den odemokratiska processen i det gudomliga beslutsfattandet. En av ärkeänglarna väntas snart träda fram och kungöra vad som ska hända.

Slå tärning om vem ska ställa upp i brist på kompetens bland kandidaterna?

Ett politiskt utskott har frågat sig om det är lämpligt att Gud enväldigt bestämmer i frågor som rör individers, nationers, ja faktiskt hela universums framtid. Det är kanske dags att Gud väljs i ett riktigt demokratiskt val. Förmodligen genom någon bönegrupp nådde dessa tankar ända upp till den himmelska informationscentralen.

Kandidat?

Så nu har ängeln Gabriel börjat agera. Han meddelar att den Allsmäktige bestämt sig för att ställa upp i ett demokratiskt val så som vissa människor önskar. Men då världalltets säkerhet inte får äventyras krävs att alla motkandidater har den kompetens och de kvalifikationer som krävs för jobbet.

Här presenteras minimikraven på kompetens och kvalifikationer som måste ställas på alla kandidater till posten som Gud.

1) Man måste vara till av evighet, inte ha någon början eller något slut.

2)Man måste vara allestädes närvarande.

3)Man måste vara allvetande.

4) Man måste ha liv i sig själv.

5)Man måste på egen hand ha skapat minst ett fungerande universum.

6)Man måste vara fullkomligt rättfärdig och sann. Aldrig ha ljugit eller tänkt en ond tanke.

7) Man måste ha en gränslös, självuppoffrande kärlek. Vara beredd att gå i döden, till och med för sina fiender, om man genom detta skulle kunna rädda dem.

Kandidat?

Ängeln Gabriel avslutar: Det kommande valet kommer nu att tillkännages på jorden. Anmälningar om tilltänkta kandidater skall skickas till den himmelska informationscentralen innan denna evighets utgång. I väntan på kandidater och kommande val fortsätter allt som vanligt.

Blir spännande att se om de som ändrat i vigelsordningen tänker ställa upp i valet av ny Gud. Har de verkligen de kvalifikationer som krävs, undrar jag.

 

 

Lördagen den 20 februari 2010 kl. 17:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ingen röst på Maskrospartiet

 Världen är större än EU och inte tvärtom, säger Miljöpartiet via en text på en "knapp" jag fick nyligen. Det har de alldeles rätt i. Och jag skulle gärna bära den.

Men så läser jag partiets ståndpunkter angående äktenskap och närliggande frågor. Och då vet jag inte om jag överhuvudtaget vill göra någon reklam för MP. Det är en skrämmande läsning och utesluter för alltid en röst från mej på Maskrospartiet.

 

Onsdagen den 17 februari 2010 kl. 21:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Obalans bland kristna och mediefolk

  Varför denna obalans, både bland kristna kyrkor och ickekristna medier? I TV-programmet "Gud i Görlöse" presenterades en pastor från danska väckelserörelsen "Evangelist". Något skumt är det när en pastor tvingar en medlem att hålla tyst efter ett samtal. Likaså då man undanhåller information för media.

En sak hade dock pastorn rätt i: media förfalskar uppgifter. Och i synnerhet då det är kristna det gäller. För det mesta visar sig okunskapen vara stor. Stor är också glädjen att få tala om hur illa de kristna beter sig, antingen det är sant eller ej.

Men jag undrar: varför ska det slå över på vissa kristna, t.ex. i "Evangelist"? Och så denna obalans i medierna. Gör program och reportage om bra kristna händelser också!

 

 

Onsdagen den 17 februari 2010 kl. 21:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Gud har talat

 Svensk kyrkohistoria har skrivits menar DN som har ett reportage från en av de första vigslarna i Sv. Kyrkan mellan ett samkönat par. Där beskrivs hur den gamla vigselordningen har ändrats för att passa i dessa samanhang. Lovprisningens "har du skapat kvinna och man till din avbild" ändras till "människan". Förbönens "evige Gud som när du skapade... människan till man och kvinna" har ändrats till "din avbild". Och vidare: "O, Gud, som har förenat man och kvinna och givit dem din välsignelse" ändras till "O, Gud, som har givit oss människor din välsignelse".

Prästen Christer Staaf, som vigde det aktuella paret, uppges vara den som ändrat i vigselordningen.

Är det han som är den högste Guden? Och när valdes han till detta?

Kan vi från Svenska kyrkan få upplysning om vilken eller vilka i kyrkans ledning som är valda till att vara Gud?

Det är bra att veta, inte minst då man ska be. Är det Christer Staaf som ska tillbes i dag eller är det möjligen ärkebiskop Wejryd? Eller vem? Det är av allt att döma inte de kristnas före detta Gud. Svar önskas!

 

 

Måndagen den 15 februari 2010 kl. 20:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Försvinn all snö!

 Åh, vad jag avskyr det här vintervädret! Nu får det vara slut på snö och kyla. Snön ställer bara till besvär. Det är förenat med livsfara att cykla och att gå är inte mycket bättre. Jag bryr mej inte alls om ifall snön försvinner lagom till sportlovet. Det går inte att ta hänsyn till att barnen ska ha roligt under lovet. För mej är det inte värt att bryta ben och armar för deras skull. Nej, väck all snö så snabbt som det nånsin går.

 

 

Torsdagen den 11 februari 2010 kl. 19:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Blue eyes crying in the rain

Så sorgligt, så sorgligt. Har varit på Elvis-kväll. Bilder och musikvideos från Tupelo där Elvis föddes, från Memphis där han också bodde och från Graceland där han bodde fram till sin död. Intressant, men jag blir så bedrövad.

Eller vad sägs om det här? Hans dröm var att fortsätta sjunga gospel som han gjorde i kyrkan, skolan och med kompisarna. Det blev inte så. Memphis med alla musikklubbar och sådant lockade för mycket och livet förändrades till nåt helt annat. Men han återvände alltid till gospelsångerna och hans Bibel vittnade om att han hade en tro på något större än han själv. Det var understrykningar i hela Biblen, berättade Mari-Anne Danielsson på Godlets Travel som ordnar resor till de platser där Elvis bodde. Ingen av oss skulle orka med ett sånt liv som han levde, sa hon.

Då han hade svårt att sova så läste han ofta böcker på nätterna. Den sista natten läste han "Faces of Jesus". Och på kvällen spelade han på sitt piano "Blue eyes crying in the rain".

Visst är det sorgligt!

Nej, jag avstår nog att göra en resa i Elvis fotspår.

 

http:

 

Torsdagen den 4 februari 2010 kl. 22:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Varför så insnöade?

 Det finns två sorters människor då det handlar om internet. Den ena gruppen är de som tycker det mesta är skit och farligt. De tjatar om att jag skulle aldrig vara med på Facebook eller andra sidor i den stilen. Att blogga tycker de är oerhört fånigt och så vidare i all oändlighett.

Den andra gruppen är de som älskar internet och vill vara med på allt (dit hör flertalet ungdomar bl.a.).

"Motståndarna" till internet är ofta äldre personer. Men varför så envisa? Jag hör inte till ungdomen men man får väl i alla fall se alla fördelar som finns. Eller är de som kommit upp emot 50-årsåldern fullständigt insnöade och kan inte fatta nånting? Dessa bakåtsträvare lägger massor av tid på TV och vet allt om serier som går i denna "oumbärliga" apparat. Nej, jag börjar tro att nånstans efter 45 har vissa blivit fastnaglade vid en TV och de kan inte förstå att det finns något annat medium.

 

 

 

 

 

Onsdagen den 3 februari 2010 kl. 22:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Allergisk mot TV-tittande

Inte ens ett bra TV-program kan man titta på utan att det blir problem... Såg ett av mina få TV-program här hemma - "Istället för sommar" där Tom Alandh spelade upp filminslag med personer han mött under 40 år. Det var verkligen bra men så sorgligt. Nästan inga av de intervjuade finns i livet längre. Nacka Skoglund, Cornelis Wresjwijk, Bosse Högberg bland andra. Och så några mindre kända människor som tagit livet av sig av olika orsaker. Vaknade på natten efter och mådde faktiskt dåligt. Så mycket sorgligt i ett och samma program. Nää,  jag  tål nog inte TV...

 

Lördagen den 30 januari 2010 kl. 22:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

11.000 uppmuntringar

Så sorgligt med all denna uppskattning - för sent! Det skriver pastor Britta Bolmenäs i Tibro missionskyrkas tidning i samband med all uppskattning för boxaren Ingemar Johansson efter hans död. Hon undrar hur många av dessa goda ord som han fick höra medan han levde. Det undrar jag med, var förmodligen inte så många.

Britta Bolmenäs tycker inte att man ska vänta till begravningen och ösa beröm över en människa.

Jag har vid ett par tillfällen fått frågan om jag ska vara med och ge nåt till en människa som gått bort. Har inte funderat länge på svaret - ett nej - eftersom jag inte hört av mej till personen ifråga då denne levde. Varför då ge sig till känna när människan är död. Meningslöst!

Hennes förslag är att alla Tibrobor sa något gott till någon annan en gång per vecka. Det blir 11.000 uppmuntringar i veckan.  Bra förslag! Vem vill du uppmuntra, undrar Britta.

 

En idé är kanske att göra en lista som jag har här på hemsidan, "Årets trevligaste". Måhända blir någon lite uppmuntrad?

 

 

 

Fredagen den 29 januari 2010 kl. 00:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Föreläser om fantasier

 Staffan Ullstrand har tilldelats en rad priser för sitt vetenskapliga skrivande. Vid en föreläsning på Högskolan i Skövde ska han tala om sin bok "Darwins idé - den bästa idé som någon någonsin har haft". Jaha, det ska man tro... Inte ens Darwin själv trodde helt på sin teori om evolutionen. Kan man bortse från det? Kan en professor emeritus, som Ullstrand är, bortse från det?

"Att anta att ögat kunnat formas av naturligt urval, verkar i högsta grad absurt, det erkänner jag villigt". (Citat av Darwin.)

Fred Hoyle - professor i astronomi - säger: "Sannolikheten att döda ting som sammansätts skulle kunna forma liv är en på 1040 000.. Det är tillräckligt för att begrava Darwin och hela evolutionsteorin".

Men Staffan Ullstrand åker omkring och försöker få folk att tro på Darwins fantasier..

 

Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 19:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Missbrukad tradition

En god semlestund önskar landets bagare i en broschyr som finns utlagd på kaféerna. Semlorna är en tradition sedan 1500-talet säger de också. Men de nämner inte ett ord om att traditionen kommit av sig helt. Redan i advent såldes det semlor och nu efter att julen dansats ut tar bagarna extra sats. För semlorna är ju så efterlängtade. Kanske det, men om bagarna är så måna om att hålla på traditioner bör de inte starta semlesäsongen så okristligt tidigt. Jag tror att de mer värnar om att tjäna så mycket pengar som möjligt på människors verkliga eller inbillade behov av semlor. Det går väl att vänta lite längre med försäljningen i alla fall. Innan det är dags att "bita en ängel i benet". Ja, det är så en konditor i Falköping beskriver ätandet av den mjuka och gräddiga bullen.

 

Torsdagen den 14 januari 2010 kl. 20:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Världen är full av godhet

Håller med Annica Eclund som i en debattartikel skriver att världen är full av goda gärningar. Men att det oftast är de dåliga händelserna som tas fram i media. Hon efterlyser en summering av 2000-talets första decennium med människors berättelser om all godhet som de mött i mötet med människor. (Annica är distriktsordförande för Kristdemokraterna i Skaraborg).

Gå gärna in på min sida "Positiva nyheter" och få lite omväxling till allt det negativa.

 

 

Söndagen den 10 januari 2010 kl. 14:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bara rån av kextyp

 Varför skrev du inte om rånet mot banken? Och varför var du inte på plats då den senaste trafikolyckan hände? Det är frågor som jag får då och då när jag jobbar på tidningen. Vadå? Svaret är enkelt: jag är inte intresserad av rån eller olyckor. (Jo om rånen är av kextyp intresserar de mej). Det finns så mycket annat, mer positivt, att skriva om. Så varför älta sig i allt elände som sker. Det är det många andra som gör, både i tidningar, radio och TV.

 

Tisdagen den 22 december 2009 kl. 15:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Gudstjänst i köptemplet

Det är snart söndag. Då åker familjen Svensson på gudstjänst. Varje söndag firas gudstjänst i stadens köptempel. Bilen har putsats både utanpå och inuti, den ska vara fin då man åker till templet. Det är så skönt att få koppla av med att gå runt i de många salar som köptemplet består av.

Alla i familjen har längtat till söndag och det här besöket då man ska leta efter något som man tror att man behöver. Både de vuxna och barnen rusar runt - något måste de väl hitta, men billigt ska det vara. Gud syns inte till - han kanske är ledig i dag. Brukar oftast sitta på kontoret där han räknar ihop hur mycket pengar han har lurat besökarna på.

Ibland står det en person i köptemplet och erbjuder ett pappersfat med något ätbart och en mugg med något drickbart. Det är nästan alltid en kvinna och man förstår att det är en kvinnlig Jesus som bjuder besökarna till nattvard. En del stannar upp och smakar på det som bjuds. Det verkar som om de ber en bön till köptemplets Gud.

"Tack käre gud som ger oss denna söndags stund av frid och ro. Den kommer att ge oss styrka hela veckan. Prisad vare du och vårt köptempel som lyfter upp och berikar oss varje söndag."

Glada och lyckliga beger sig familjen Svensson hemåt igen. Nu ska resten av söndagen firas med de senaste sporthändelserna i TV-soffan. De följs av en halvtimmes uppiggande nyheter och sen är det filmdags. Utvilade och nöjda somnar några framför tv:n. Söndagen är slut och nu blir det att försöka orka med den kommande arbetsveckan. Men med tankar på nästa helg och söndagsgudstjänsten i köptemplet tar man sig igenom det mesta.

"Tack gud för vårt vackra och innehållsrika tempel där vi upplever så mycket lycka varje söndag", säger herr Svensson och går sömnigt upp ur tv-soffan för att gå till sängs.

 

 

Lördagen den 12 december 2009 kl. 23:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Avskaffa Gud direkt

 

KG Hammar är i farten igen, den före detta

ärkebiskopen. Under besöket i S:ta Helena kyrka i Skövde basunerar han ut "Jag tror på människan". Ja vad skulle han annars tro på. Det är ju helt i linje med svenska kyrkans målsättning - att avskaffa Gud och göra sig själva till gudar. Men det går lite för sakta, tycker jag. Än tycks han/hon hänga med här och där i kyrkorna, Gud menar jag. Onödigt

kyrkan har så många andra gudar som vet bättre hur det ska vara i en församling.

 

 

Måndagen den 7 december 2009 kl. 16:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vem bryr sig?

Så var alla dx-tidningarna, Eter-Aktuellt från början av 90-talet och fram till 2007 inplockade i mappar. En kartong mindre som står i vägen och bättre ordning i skåpet.

Men vad betyder det egentligen? Vem bryr sig? Alla har nog av sitt eget och bryr sig inte alls om ifall jag har ordning eller kaos i mina grejer. Och om hundra år betyder det ännu mindre. Det är för min egen skull det känns skönt att få ordning i all röran i lägenheten. För någon annan har det ingen betydelse och ingen har heller något intresse av att ta del i om jag gjort något åt det eller inte.

 

Tisdagen den 17 november 2009 kl. 00:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Gå med i kyrkan och lek Gud

  De har roligt i kyrkan. Det populäraste för tillfället är att leka Gud. Och det syns som det är en riktigt rolig lek. Den dag då kyrkomötet beslutade att också samkönade par ska kunna gifta sig i svenska kyrkan utbrister man i tidningarna "detta var en glädjens dag för kyrkan". Man kanske ska gå med i kyrkan igen nu då det blivit så kul att var och en kan bestämma vad som ska stå i Bibeln. Jag ska fundera över vad mera som behöver ändras i texterna. Med tiden kan det ju bli en helt ny Bibel med svenska kyrkans regler för ett kristet liv. En bok där experterna i kyrkans ledning (inkluderat kyrkomötets expertis) kan visa att det behövs faktiskt ingen mera Gud än de själva. För det är så det är om inte alla förstått det redan.

 

 

Måndagen den 2 november 2009 kl. 20:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Direkt från djävulen

Söndagen gick åt till att jaga virus på datorn. Och det var nästan omöjligt att bli av det, allt elände som kommit in. Hur kan någon hålla på med att lägga in sån skit bara för att förstöra för andra? Och dessutom försöka lura till sig pengar genom att erbjuda virusskydd. Luspudlar! Men det här kom nog direkt från djävulen. 

 

 

Måndagen den 2 november 2009 kl. 20:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Prova innan ni uttalar er

  Återigen ett samtal om att det religiösa bryr vi oss inte om. Det är så mycket konstigt inom det området, fusk och hemligheter. Och jag håller med om det - jag har blivit mycket, mycket besviken på kristna människor. I kyrkorna talas det en massa vackra ord om hur fantastiskt det är i vår församling och vilken underbar gemenskap man har. Men i verkligheten är detta alltför ofta bara tomma ord.

Trots det blir jag så irriterad på dem som inte ser något annat än det negativa i kyrkornas värld. Det går att skilja på kyrkornas medlemmar och den kristna tron. För det är inte Gud ni ser då ni tittar på människornas beteende och liv. Jag har inte blivit besviken på Gud (ännu). Det går att ha en tro fast man är negativ till kyrkorna men det verkar vara svårt för de flesta att inse detta.

Så prova istället och se om det funkar! Jag är trött på ert tjatande om att det religiösa är ingenting för mej. Ni vet ju så lite om det ni pratar om, det hörs tydligt i alla era samtal.

 

 

 

Söndagen den 18 oktober 2009 kl. 12:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Kardemummabullens Dag

Fira Kardemummabullens dag, nu på söndag kanske, den 4 oktober. Varför ska detta vara Kanelbullens dag? Kardemummabullar är ju mycket godare men den tycks inte ha nån egen dag. Ännu.

Varför inte införa det? Någon som har förslag på en lämplig dag?

 

 

Fredagen den 2 oktober 2009 kl. 18:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Evangelium enligt biskoparna

Predikar prästen evangelium för er? Den frågan ställde biskopen förr till församlingsmedlemmarna då han kom på visitation. Det brukar man inte göra nu. Så sägs i kyrkobladet för Tibro/Ransbergs församlingar.

Nää, det skulle vara pinsamt om den frågan ställdes vid den nu förestående biskopsvisitationen i bland annat Tibro. För det evangeliet som predikas idag, inte minst av biskoparna, är till vissa delar ett evangelium som prästerna själva har funderat ut. Sen sägs en konstig sak i nämnda blad. "Biskopen har ett särskilt ansvar för att evangeliet om Kristus förmedlas rent". Jaså. Då har väl biskoparna skrotat det ansvaret idag, om inte sköts det utan synligt ansvar.

Hoppsan! Ser nu att det som jag citerat skrivs av biskop Erik Aurelius i Skara stift. Med risk för att bli anmäld av både den ena och den andra måste jag säga att de ledande i Sv. kyrkan uttalar sig minst sagt märkligt.

 

 

Torsdagen den 1 oktober 2009 kl. 19:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Flummiga missionskyrkan

Tidningen Sändaren verkar att ges ut av en förfallen kyrka. Missionskyrkan är ju en av dem som står bakom tidningen och det är ingen nyhet att denna kyrka är flummig och vilsen. Det har den varit länge. Men det är trots allt konstigt att man i tidningens ledare hänvisar till hur det är i samhället idag och med hänsyn till det tycker man har rätt att ändra på vad som sägs i Bibeln. Bland annat säger ledarskribenten: "det är fegt och fel att kyrkorna avsäger sig vigselrätten". Men det är inte fegt att själva bestämma vad som är rätt och fel i Bibeln? Fega stackare är vad ni är hela bunten!

 

 

Lördagen den 26 september 2009 kl. 17:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Har Svenska kyrkan fått en ny Gud?

Hur dumt får en ärkebiskop bete sig? Finns nog ingen övre (eller undre) gräns för det. Kyrkomötet har inletts och ärkebiskop Anders Wejryd säger glatt att Svenska kyrkan gör en teologisk pionjärinsats genom sitt engagemang i äktenskapsfrågan. Motståndet mot samkönade äktenskap är nog bara en generationsfråga, tror biskopen och samma uppfattning har en annan tvivelaktig expert på området.

Jag trodde att svenska kyrkan höll sig till de regler som de har fått i Bibeln men det är visst självutnämnda gudar som bestämmer i den organisationen. Kanske att den riktige Guden till och med är på gång att avskaffas genom ett beslut på kyrkomötet. Ja, den Guden kanske dödförklarades redan innan mötet i något slags styrelsemöte där bara Svenska kyrkans egna nya gudar deltog.

Vissa som kommenterat mitt utträde ur denna kyrka tycker jag ska gå med igen. Men efter Anders Wejryds senaste uttalande lär det dröja innan jag gör det. Det går inte att vara kristen och samtidigt vara medlem i en kyrka som styrs av sådana galenpannor.

 

 

 

Torsdagen den 24 september 2009 kl. 22:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vinge flyger fel

 Prästen Karin Långström-Vinge välkomnar alla som vill gifta sig i kyrkan enligt den kristna vigselordningen. Intressant! När de samma vecka från OAS-rörelsen citerar Bibeln där det står i Matteus 19:4-6: "Därför skall en man lämna sin far och mor för att leva med sin hustru och de två skall bli ett".  Det är Jesus som säger så. Enligt OAS-rörelsen ska detta bibelord nu strykas ur vigselordningen. Och det är ju följdriktigt, menar de, då man inte kan citera själva grundordet som gör det könsneutrala äktenskapet till en motsägelse. Och det här fattar väl alla att de i OAS har rätt.

Nej, Karin Långström-Vinge gör det uppenbarligen inte. För hur kan hon då välkomna alla att gifta sig enligt kristen vigselordning. Denna ursprungliga ordning kommer ju inte att finnas.

Ett gott råd: Undersök om inte flygriktningen har kommit ur kurs en aning. Det vill till att flyga rätt, också om man fortfarande är på jakt efter sanningen, som Karin säger sig vara.

 

Fredagen den 18 september 2009 kl. 15:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Annorlunda

Annorlunda människor - vilken tur att de finns. Men det verkar inte som de där vanliga, tråkiga människsorna finns kvar längre. Jag menar de som kommer hem från jobbet på eftermiddagen, äter, sätter sig framför tv:n och sedan är fast där nästan hela kvällen. Va´skönt det då. Alla tycks vara annorlunda idag på ett eller annat sätt. Och det är ju underbart!

 

 

Söndagen den 13 september 2009 kl. 14:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bort med politiken i kyrkovalet

 Det är de som är aktiva i kyrkan som ska bestämma över vad kyrkan gör, inte en samling politiker som i många fall inte vet mycket om kyrkan. Och framförallt aldrig eller mycket, mycket sällan sätter sin fot i en kyrka. Framförallt inte på gudstjänster. Det är mest då det ska välkomnas och avtackas någon som det passar att vara med.

Läste att ingen av riksdagspartierna har några åsikter i teologiska frågor. Vad har de då med kyrkan att göra?

Så har vi Mona Sahlin, enligt uppgift ateist och inte medlem av Svenska kyrkan, som tycker kyrkovalet är mycket viktigt och försöker värva röster. Är man varken medlem eller tror på det kyrkan står för är det bättre att hålla sig därifrån. Hon tillför nog inte någonting alls, snarare förstör. Om man ska rösta i kyrkovalet är det bara frimodig kyrka som är tänkbart.

www.frimodigkyrka.se

Men jag får inte deltaga då jag gått ur denna organisation på väg att rasa samman i ruiner.

 

 

 

Fredagen den 11 september 2009 kl. 17:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tacka kyrkan - inte Gud

Nu är det alltså bevisat - i Svenska kyrkan är det sig själv och kyrkan som man tillber.

"Samkönade par ska tagas emot med glädje i kyrkan, äntligen är det dags för alla! Låt oss tacka oss själva och kyrkan för det", utropar en socialdemokratisk kandidat till kyrkovalet.

Ja, jag kan ju förstå det på sätt och vis för det lär ju inte vara Gud som öppnat för denna form av äktenskap. Då måste man är klart tacka någon annan.

 

Tisdagen den 8 september 2009 kl. 22:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Politiska hönshjärnor laddar för val

 Det politiska tjattret inför valet har startat och jag hoppas jag slipper ha något med partierna att göra. För politiker har vi, vad jag förstår, inget behov av.

 

Socialdemokraterna: som har en ledare vilken tror hon ska leda Sverige när hon inte ens kan klara sitt eget liv.

 

Folkpartiet: ni som vänder er efter vart vinden blåser.

 

Moderaterna: Alkohol är livet - låt den flöda fritt överallt och i alla sammanhang.

 

Centern: ni vet aldrig vad ni vill, era stackare.

 

Kristdemokraterna: akta er för en alltför kristen profil, fegisar.

 

Vänsterpartiet: partiet som inte har kunnat  hålla sams ens på lokal nivå.

 

Miljöpartiet: gå ihop med Vänstern ni - där passar ni bäst.

 

Sverigedemokraterna: ett lögnaktigt partiprogram som inte fungerar i verkligheten.

 

Piratpartiet: styr Europa ni med ert omfattande program.

 

Ny Framtid: ge ingen närmare förklaring till vad ni vill för då går det inte att rösta på er heller.

Landsbygdspartiet: ???? Stort frågetecken! Ni går faktiskt att rösta på. Men inte i år tydligen för då ska man helst sätta upp sitt eget namn. Och jag tänker inte engagera mig politiskt i den närmaste framtiden.

Spritpartiet: Förordar blanka röstsedlar vilket gör det till ännu ett dåligt alternativ.

Övriga småpartier: ni är kastade i glömskans hav.

 Nej gå med i Bakpartiet istället. Det kommer säkert att gå framåt. Ni hittar partiprogram, jästbok, smarriga recept, digital container mm om ni googlar på bakpartiet. 

 

 

   "Hjärnan är en underbar maskin. Den börjar arbeta när man stiger upp på morgonen och stannar inte förrän man blir politiker".

 

Måndagen den 17 augusti 2009 kl. 14:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Sälj era hus, latoxar

   Vad ska ni yngre husägare ha en villa för när ni inte kan sköta era trädgårdar själva? Det ber ni folk om hjälp med gräsklippning och allt möjligt annat som behöver göras. Sådana som redan är så upptagna att de inte hinner med sina egna hus. Fy skäms alla yngre villaägare för eran lathet! Det är förstås lite märkvärdigt att bo i egen villa men se då till att ni klarar av skötseln av trädgården själva.

 

 

Lördagen den 15 augusti 2009 kl. 14:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Varför blev det så här?

 

Ja, hur blev det som det blev? Vi hade ju samma förutsättningar en gång. Lekte samma lekar tillsammans, gick i samma skola, lyssnade på samma typ av musik. Men så inträffade händelser av olika slag.

Du försvann till någonstans, var plötsligt bara borta. Och du hamnade i alkohol och knark - nu finns du inte mer. En teckning av en älg påminner om ditt intresse för målning. Och du jobbar visst i Norge.

En annan lämnade engagemanget i kyrkan och påstår att Gud är död. Men du som inte var intresserad av kristna frågor upptäckte kyrkan och gick med där. Och du orkade inte leva längre, tog ditt liv och lämnade allt. Du som hamnade i fängelse kom på andra tankar och fick ett bättre liv.

Och du som alltid ville träffas på sommarkvällarna i ditt hus uppe i storskogen fick så ont om tid att jag inte ens ser dej längre. Flickan från liljekonvaljedungen flyttade och hörde aldrig av sig igen. Du som var aktiv i kyrkan blev så full av familjens och kyrkans betydelse att du inte ville ha några besök mer. Typisk kristendom modell missionskyrkan.

Ni två som var så noga med besök och att lämna blommor drunknade i arbete - så kallad karriär kanske.

Du som trodde allt varade för evigt drabbades av evig glömska och försvann till vem vet vad. Du som oväntat dök upp på orten en sommar försvann i storstadens brus, jobbade ihjäl dej och kom tillbaka - till kyrkogården.

Och jag blev... vadå?

Engagerad i föreningsverksamhet, kristen "på riktigt" men lämnade nästan alla kristna sammanhang på grund av medlemmar som inte borde vara just medlemmar, motståndare till alkohol, fågelskådare som inte orkar ta mej ut dit där fåglarna finns, träffade kända artister som har mycket att lära mer lokala "artister" som tror de är världskändisar.

Men varför och hur kunde allt bli så här???

 

 

Fredagen den 7 augusti 2009 kl. 13:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nej Britta Bolmenäs

 Sommaren är inte slut innan juli månads utgång. Det tycker pastor Britta Bolmenäs i tidningen "Missionskyrkan". Dumheter att redan så tidigt dra upp alla höstens tråkigheter som t.ex. skolstarten. Det är alltför vanligt att redan så här dags på sommaren oja sig över att "nu är det snart höst igen" och "nu blir det mörkare och mörkare för varje dag. Var glad över att sommaren fortfarande pågår!

Men det är väl ni som älskar era jobb och skolor och bara längtar tillbaka till vardagen igen. För min del är jag trött på vardagens tråkigheter, trista jobb på lokaltidningen med kommunalt tjafs, företag som antingen lägger ner eller utökar. Allt lika jobbigt att skriva om. Nej, det är dags att inrikta allt skrivande på kyrko-och föreningsverksamhet och lite artistbesök emellanåt. Och inte blir något bättre av att som i tidningen "Missionskyrkan" befästa sommarens slut när den inte alls är det.

 

Måndagen den 3 augusti 2009 kl. 20:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Katt gjorde Norra Vånga strömlöst

Så bra att Kvänum Energi satsade på att rädda en katt som inte kunde ta sig ner från en elstolpe. Hela samhället blev utan ström i en kvart. Men ingen verkar ha klagat. Om katten kommit åt

10000-voltsledningen nedanför honom hade det gått illa,säger man på elbolaget.

 

 

Tisdagen den 30 juni 2009 kl. 16:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Förstörda blommor och döda djur

 

En insändare i Skaraborgs Allehanda klagar på Skövde kommun som ägnar sig åt slåtter och tar bort både prästkragar och dödar djur. En söndersliten igelkottunge går runt sin döda mamma och en död harunge ligger i gräset, söndersliten. Allt orsakat av kommunens nitiska slåttermän.

Så här var det då jag bodde på landet för många, många år sedan. Den snåla grannen såg till så att minsta plätt jord skulle användas och brydde sig inte ett dugg om att ett stånd vita blåklockor också följde med. Stigen där det växte massor av vilda ängsblommor,  som funnits så länge jag kunde minnas, plöjdes upp. Allt skulle bort så man fick ut så många kronor som möjligt (helst också ören). Fy för sådana människor utan tanke på annat än sig själva - bara tänker på att allt ska vara lönsamt. Vad tillför dessa små plättar av mark? Knappast någonting. Usch!

 

 

 

Torsdagen den 25 juni 2009 kl. 00:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Har moderaterna nyktrat till?

Hurra moderaterna! För andra gången på kort tid kan jag säga något positivt om er. Moderatkvinnorna har ett par gånger skrivit debattartiklar som inte upphöjer alkoholen vilket annars är vanligt i detta parti. Bra! Fortsätt så.

 

 

Torsdagen den 18 juni 2009 kl. 22:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Midsommarhelgen är räddad

Åhhh,vad hemskt.Vi kunde blivit utan midsommarsnapsen. Oroliga röster höjdes för denna fara som hotade nyligen. Ja,man undrar hur det skulle gått. Det hade väl knappast blivit midsommar, allt annat är ju ointressant. Men vilken lycka! Strejken vid ett av Systembolagets lager är slut. Alla svenskar och även andra nationaliteter kan lugnt förbereda sig på denna underbara dryck som snapsen är. Och ännu härligare blir det om man senare under kvällen dricker lite (mycket)mer. Helst så mycket så att man somnar in och slipper ifrån allt det andra tråkiga som midsommaren bjuder på. Och kanske kan det också leda till några bråk eller slagsmål, någon knivskärning eller ett antal  våldtäkter. Och för att lyckan ska vara fullständig kan de påverkade bilförarna också köra ihjäl en eller annan människa på väg genom den ljusa sommarnatten.

 

Torsdagen den 18 juni 2009 kl. 19:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Mullsjökvartetten räddade dagen

Med musik så går det att klara den här dagen också. Men utan den hade det kanske inte gått. Det blev Mullsjökvartetten som räddade dagen den här gången med sin gamla LP från 1970. Så är det bara att hoppas på att kunna hålla ögonen öppna när nationaldagen firas i Balteryd. Missionskyrkans musikkår spelar och det betydde tidigare stor risk för att somna. Den vaggviseliknande musiken var ett riktigt sömnmedel för publiken, i alla fall tyckte jag det.

Men det fanns hopp - vartannat år kom pingstkyrkans blåsorkester och väckte upp alla som somnade året innan. Skillnaden mellan de båda orkestrarna var uppenbar. På senare år har något hänt med missionskyrkans blåsare (kanske den nya dirigenten som dök upp från ingenstans) och det går nu bra att hålla sig vaken hela tiden som firandet pågår.

För övrigt har väl nationaldagsfirandet i Tibro fastnat i hjulspår från femtiotalet. Förutsägbart och enahanda. Ack ja!

 

 

Lördagen den 6 juni 2009 kl. 12:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

TACK CECILIA WIDEGREN

Nu ska jag skriva något positivt om moderaterna. Detta tack vare Cecilia Widegrens debattartikel i Skaraborgs Allehanda nyligen. Hon vill att experter och beslutsfattare i Sverige ska avgöra fåglarnas levnadsvillkor och att inte byråkrater i Bryssel ska bestämma över fågellivet i Sverige. Bra! Jag vet inte när jag sa något positivt om moderaterna senast - detta parti som i 99 fall av 100 gör allt de kan för att alkoholen ska bli så lättillgänglig som möjligt. Så tack Cecilia Widegren för att du kom med ditt inlägg om fåglarna.

 

 

Fredagen den 5 juni 2009 kl. 19:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Jag fick en idé

 

Alla människor har något att berätta, skriver Jonas von Essen i en krönika i Skaraborgs Allehanda. Det sa redan Tibros lokalredaktör Lena Thulin i början av 1980-talet. Och jag har märkt att de har rätt. Det gav mig en idé alldeles nyss: jag ska låta folk jag känner få medverka på min hemsida och säga lite bra saker. För det gör de faktiskt då och då. Lika bra att börja redan idag så inte mina vänners kloka åsikter försvinner i tomma intet. För det vore synd! 

 

 

Onsdagen den 27 maj 2009 kl. 13:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Svenska kyrkan förbereder manifestation för ledningen?

I Jesusmanifestationen i Stockholm nyligen deltog inte Sv.Kyrkan officiellt. Varför det då? När de flesta samfund, inklusive Katolska kyrkan deltager, vad har då Sv. Kyrkan för orsak att avstå. Vem vill de manifestera? Är det ärkebiskopen eller någon annan högt uppsatt människa? Att det var folk från kyrkan som fanns med ändå var förstås bra. Men vad är det för människor som leder denna flummiga organisation?

Problem har de gott om i Sv. kyrkan. Ett sådant är enligt en präst i Stockholm att många präster ser som sin huvuduppgift att föra ut det kristna budskapet. Ja, det är konstigt som alla väl förstår. Inte ska en kyrka hålla på med sådant som den egentligen är till för. Den ska naturligtvis engagera sig i allt möjligt annat som andra föreningar och sammanslutningar är mycket bättre på. Förekommer samma fenomen även inom idrotten, kanske? En fotbollsklubb kanske också har problem med att ledarna ser som sin huvuduppgift att ordna fotbollsmatcher och sprida ut fotbollen som sport till folk i samhället. Det vore ju bättre att de sysslade med något som inte har anknytning till fotboll. Om de har sådana funderingar har de mycket att lära av Sv. kyrkan. Ja, nu väntar vi på att den svenska kyrkan ska anordna en stor manifestation för de styrande i organisationen och helst med så mycket politik inblandat som möjligt. Kanske också utan Jesus....

 

 

Tisdagen den 5 maj 2009 kl. 12:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

STORSTADSLIV

 

Jag bor i en storstad. Här lever var och en sitt eget liv. I mitt bostadsområde flyttar folk ut och dör innan man ens vet att de flyttat in. Förra våren satt grannen nedanför min balkong ute och solade. Nu ett år senare är han död. Vad hände? Ingen vet...

I en lägenhet på andra våningen gapade plötsligt fönstren tomma. Den som bott där var visst också död. Jaså? Honom kände jag ju en gång för länge sedan. Men inte visste jag att han bodde här.

Tibro är som en storstad och vill vara det. Det tyckte även studenterna från Göteborgs universitet då de besökte oss och såg hur politikerna förstört och rivit nästan alla fina gamla hus.

Men en Galleria har vi som väl snart inte har några affärer kvar. Redan är flera fönster tomma och lokaler utrymda. Tibro - en storstad i utveckling.

 

 

 

 

 

Onsdagen den 29 april 2009 kl. 22:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Viljelösa ankor engagerar

 

  Snart är det dags för ankjoggar igen på olika platser. Detta evenemang lockar massor av människor som med stort engagemang följer ett gäng flytande gula plastankor genom vattnet. Ankor som flyter med strömmen. Allt som flyter med strömmen är egentligen ganska fånigt. Viljelösa ankor av plast är det stora nöjet för många. Konstigt! Är det vad dessa människor tycker är viktigt i livet? Må så vara att det handlar om att samla in pengar till bra ändamål men ett ganska meningslöst nöje ändå.

 

 

Onsdagen den 15 april 2009 kl. 21:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Har jag makt alltså?

                              

Bloggarnas makt ökar allt mer stod det i en tidning. Det var intressant - då har jag alltså makt när jag bloggar här. Det bör ju tas tillvara på flera sätt, bland annat genom att skriva sådant som man vill ska påverka andra människor. Hemsidan behöver därmed flera besökare och det har jag inte varit så bra på att se till. En konstig grej förresten att endast en av mina bekanta bloggar och ingen har för närvarande någon hemsida. Bortsett från ett fåtal som sköter olika föreningssidor. Förmodligen tillhör jag fel åldersgrupp. Som om det skulle ha någon betydelse i det här fallet. Jag ska i alla fall utnyttja mina möjligheter att påverka!

 

 

 

 

 

Fredagen den 3 april 2009 kl. 17:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Gå och göm dej Åke Tråk!

 Måste folk klä sig så tråkigt? Grå kostym, färglös skjorta, svarta sockar och skor i samma mörka färg. Lite äldre män är ju de värsta . Har de tappat tron på allting och inbillar sig att det blir bättre av denna trista klädsel? Vad är det för fel med lite färger att pigga upp sig med? Jag blir så trött på de här tråkmånsarna som drar ner humöret på andra också. Om någon sån där "grånisse" råkar läsa det här så svara gärna varför ni ser ut som ni gör.

 

 

Söndagen den 8 mars 2009 kl. 00:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Missionshuset vid vägen

 

Hönsavägen ligger där mörk och spöklik. Ingen åker väl frivilligt denna hemska väg från Tibro mot Mariestad om man inte har bil. Mörk, skrämmande skog och fortkörande bilar, massor av långtradare. Men det finns en ljuspunkt utmed denna dystra väg - missionshuset. Överraskande och mycket välkommet dyker det upp en lyktstolpe och en ljus byggnad. Det är missionshuset i Kroppetorp. Oftast öde sent på kvällen men annars med stor och livlig verksamhet. Vilken tur att det finns här för att göra Hönsavägen lite lättare att åka.

 

Lördagen den 21 februari 2009 kl. 00:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En dag i februari

 

Knappast något av det som skulle blivit gjort blev det denna dag.  Men efter en titt på Jessica Klingstedts hemsida förstår jag att det kanske inte var så tokigt ändå.  Det behövs säkert dagar då man lämnar allt det som "borde" göras och bara tar vara på dagen och gör roliga saker.

En ny kaffebryggare inköptes och invigdes med kardemummabullar och katalaner. Det var mysigt och trevligt.  Och att gå i affärer i Skövde några timmar kan också kännas roligt ibland. Nu då klockan närmar sig tiden för alla nattsuddare som ugglor, katter och mej kan det vara dags för en koll av bandinspelningen från WFAN, en radiostation i Canada som jag lyssnade på i Lursäng i höstas.  Brevet till stationen måste skickas iväg snarast om jag ska få något kort till min samling av radiostationer.

 

Tisdagen den 3 februari 2009 kl. 21:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hallå radio Skaraborg!

Snart ska jag göra mitt eget sommarprogram. Jag väntar bara på att radio Skaraborg ska höra av sig. Då ska jag spela min egen musik som sällan eller aldrig spelas på radio. Men radio Skaraborg: varför vänta? Hör av er i dag! För snart är min dröm om ett sommarprogram verklighet. Annars går det också med radio Väst eller radio Örebro. Jag väntar!

 

 

Lördagen den 17 januari 2009 kl. 17:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Varför rädd för en Gud som inte finns?

I en krönika i Kyrkans tidning sägs det att en kulturjournalist i en tidning förskräckts över att kristendomen har kommit tillbaka. Då undrar jag vad denne journalist är rädd för. Förmodligen tror han inte själv på någon Gud och vad finns det då för anledning att vara rädd. Rädd för något som inte finns! Vad föranleder detta? Någon som har en aning?

 

Lördagen den 8 november 2008 kl. 16:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Det dolda budskapet

Vi får kolla upp så det här inte stöter sig med andrareligioner, säger trafikingenjör Ingvar Dahl i ett uttalande till radio Kronoberg. Vad det gäller är det dolda kristna budskapet på trafiksignaler vid övergångsställen. Ett finger som pekar uppåt betyder inte bara att man ska trycka för att få grönt ljus. Det är även menat som ett budskap till fotgängarna att det bara finns en väg till Gud, genom Jesus. Dessa ljussignaler tillverkade av Prisma Teknik i Tibro finns i 17 länder och 55 svenska städer.

Ja, det är ju förfärligt om människor från andra religioner skulle reagera negativt på detta. En hand som pekar uppåt kan ju i stort sett betyda vad som helst. Löjligt att ödsla kraft på att klaga på det. Men då finns det energi och tid för de som vill bestämma över allt och alla. Ägna er åt något bättre. Finns det inte viktigare saker för en trafikingenjör att jobba med? Den där handen skadar säkert ingen så ta itu med det som är nödvändigt istället och arbeta med att förbättra trafiksäkerheten.

 

 

 

Måndagen den 25 augusti 2008 kl. 16:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Jag gillar fotboll

Jag gillar fotboll. Ja, jag bryr mej inte så mycket om hur det går resultatmässigt utan det är andra orsaker till mitt intresse. Och jag vill absolut inte att Sverige ska vinna i de sammanhang som de deltager. Det är namnen på alla de platser som syns på tipskuponger och i matcher på TV som lockar. Chelsey, Milan, Palermo, Valencia och Barcelona. Eller inom Sverige - Norrflärke IF,  Ytterhogdals IK eller Wäddö IF. Och så dessa otroliga reportrar på sydamerikanska och spanska radiostationer. Det är annat det än de tråkiga sportreferenterna på svensk radio och TV.

 I helgen spelas Hantverkscupen för tolfte gången på Fagervi IP i Fagersanna utanför Tibro. Det är en cup fö7r 10- åringar med lag från bl.a. Hammarby och Reymersholm. Det är mysigt på Fagervi som ligger på landet mitt ute i naturen. Det tycker Stockholmslagen också. Förutom fotboll tävlas det i dyngkärrekörning, kanotrally och kampsångsskrivande. Och ni har så goa bullar i Fagersanna IF. Kaffe med hembakta bullar på Fagervi- bara det är värt ett besök för en som inte bryr sig om resultaten i matcherna. Men jag gjorde ju också ett reportage för lokaltidningen.    

 

 

Lördagen den 9 augusti 2008 kl. 13:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Politiker behövs inte

Politiker är inte till någon nytta. De kan ägna sig åt något nyttigare som ger resultat. Att skälla på ett annat parti är väl inte någon konst - berätta istället om vad det egna partiet vill. Tidigare röstade jag på det minst dåliga partiet men nu går inte ens det. Det är bara prat och tjatter som inte ger något resultat. För den som är kristen borde kristdemokraterna vara det enda alternativet. Men då de blivit så menlösa att de knappast inte vågar någonting är det bättre att välja Ny Framtid - ett parti som jag tror startades av kd:are mot EU. Men då folk är så rädda att rösta på det som är nytt har de förstås ingen chans att komma in i riksdagen. 

Nej,gå hem och lägg er ni politiker som bara tjänar pengar utan att jobba för dem. Om ni inte redan somnat under ett möte i riksdagen.

 

   

 

Söndagen den 3 augusti 2008 kl. 17:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Jag är mobbad

 

 Varför ska alla lägga sig i vad jag gör eller hur jag är? Jag skiter fullständigt i vad ni gör.  Varför ska du alltid ha en kasse med dig? Ska du dricka kaffe nu - det gör man ju på morgonen.  Tittar du inte på TV? Men vad gör du då? Ta på dej vinterkläder du så du inte fryser. Det blåser ju så kallt. Det går an för er som har bil, ni kan plocka in alla grejer i den. Och titta ni på TV dygnet runt om ni vill men lägg er inte i hur jag gör.  Sitt i solen tills ni torkar ut eller gå nakna om ni är så förfärligt varma.

 Tänk så mycket tid ni lägger ner på att ordna med andra. Men om det verkligen behövs då är ni inte så snabba att göra något. Jag vet att jag inte behöver bry mig om dessa människor som tror att de vet bäst i alla lägen. Men det är helt klart - jag är mobbad!

 

Onsdagen den 30 juli 2008 kl. 10:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Sköna trista sommarsöndag

 

 Sommarmorgonen gryr. Nåt speciellt med en söndagsmorgon på sommaren. Lugnt, tyst och nästan som det var på landet en gång för länge sedan. Men blir söndagen så skön som denna  morgon verkar lova? Knappast, söndagar kan vara ytterst trista med vänner som tycks ha förts bort av sommarvinden. Jodå, söndagen den 29 juni 2008 blev det sistnämnda. Det roligaste i dag var att få jobba lite med min nya hemsida. Diska, städa och kolla om Australien eller Nya Zeeland hördes på radion gjorde jag faktiskt också mellan turerna till kaffebryggaren och bullarna från konditoriet i Öxnehaga.

Dumt att klaga - söndagen blev trots allt ganska bra och nu ska jag åka ut för att se om Bertil kan hålla sig hemma en söndagskväll efter sitt födelsedagsfirande de senaste dagarna. 

Hur har din sommarsöndag varit? Du som läser det här.

Nu sticker jag från datorn.

 

 

Söndagen den 29 juni 2008 kl. 19:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017