Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Det dolda budskapet

Vi får kolla upp så det här inte stöter sig med andrareligioner, säger trafikingenjör Ingvar Dahl i ett uttalande till radio Kronoberg. Vad det gäller är det dolda kristna budskapet på trafiksignaler vid övergångsställen. Ett finger som pekar uppåt betyder inte bara att man ska trycka för att få grönt ljus. Det är även menat som ett budskap till fotgängarna att det bara finns en väg till Gud, genom Jesus. Dessa ljussignaler tillverkade av Prisma Teknik i Tibro finns i 17 länder och 55 svenska städer.

Ja, det är ju förfärligt om människor från andra religioner skulle reagera negativt på detta. En hand som pekar uppåt kan ju i stort sett betyda vad som helst. Löjligt att ödsla kraft på att klaga på det. Men då finns det energi och tid för de som vill bestämma över allt och alla. Ägna er åt något bättre. Finns det inte viktigare saker för en trafikingenjör att jobba med? Den där handen skadar säkert ingen så ta itu med det som är nödvändigt istället och arbeta med att förbättra trafiksäkerheten.

 

 

 

Måndagen den 25 augusti 2008 kl. 16:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Jag gillar fotboll

Jag gillar fotboll. Ja, jag bryr mej inte så mycket om hur det går resultatmässigt utan det är andra orsaker till mitt intresse. Och jag vill absolut inte att Sverige ska vinna i de sammanhang som de deltager. Det är namnen på alla de platser som syns på tipskuponger och i matcher på TV som lockar. Chelsey, Milan, Palermo, Valencia och Barcelona. Eller inom Sverige - Norrflärke IF,  Ytterhogdals IK eller Wäddö IF. Och så dessa otroliga reportrar på sydamerikanska och spanska radiostationer. Det är annat det än de tråkiga sportreferenterna på svensk radio och TV.

 I helgen spelas Hantverkscupen för tolfte gången på Fagervi IP i Fagersanna utanför Tibro. Det är en cup fö7r 10- åringar med lag från bl.a. Hammarby och Reymersholm. Det är mysigt på Fagervi som ligger på landet mitt ute i naturen. Det tycker Stockholmslagen också. Förutom fotboll tävlas det i dyngkärrekörning, kanotrally och kampsångsskrivande. Och ni har så goa bullar i Fagersanna IF. Kaffe med hembakta bullar på Fagervi- bara det är värt ett besök för en som inte bryr sig om resultaten i matcherna. Men jag gjorde ju också ett reportage för lokaltidningen.    

 

 

Lördagen den 9 augusti 2008 kl. 13:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Politiker behövs inte

Politiker är inte till någon nytta. De kan ägna sig åt något nyttigare som ger resultat. Att skälla på ett annat parti är väl inte någon konst - berätta istället om vad det egna partiet vill. Tidigare röstade jag på det minst dåliga partiet men nu går inte ens det. Det är bara prat och tjatter som inte ger något resultat. För den som är kristen borde kristdemokraterna vara det enda alternativet. Men då de blivit så menlösa att de knappast inte vågar någonting är det bättre att välja Ny Framtid - ett parti som jag tror startades av kd:are mot EU. Men då folk är så rädda att rösta på det som är nytt har de förstås ingen chans att komma in i riksdagen. 

Nej,gå hem och lägg er ni politiker som bara tjänar pengar utan att jobba för dem. Om ni inte redan somnat under ett möte i riksdagen.

 

   

 

Söndagen den 3 augusti 2008 kl. 17:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.