Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Katt gjorde Norra Vånga strömlöst

Så bra att Kvänum Energi satsade på att rädda en katt som inte kunde ta sig ner från en elstolpe. Hela samhället blev utan ström i en kvart. Men ingen verkar ha klagat. Om katten kommit åt

10000-voltsledningen nedanför honom hade det gått illa,säger man på elbolaget.

 

 

Tisdagen den 30 juni 2009 kl. 16:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Förstörda blommor och döda djur

 

En insändare i Skaraborgs Allehanda klagar på Skövde kommun som ägnar sig åt slåtter och tar bort både prästkragar och dödar djur. En söndersliten igelkottunge går runt sin döda mamma och en död harunge ligger i gräset, söndersliten. Allt orsakat av kommunens nitiska slåttermän.

Så här var det då jag bodde på landet för många, många år sedan. Den snåla grannen såg till så att minsta plätt jord skulle användas och brydde sig inte ett dugg om att ett stånd vita blåklockor också följde med. Stigen där det växte massor av vilda ängsblommor,  som funnits så länge jag kunde minnas, plöjdes upp. Allt skulle bort så man fick ut så många kronor som möjligt (helst också ören). Fy för sådana människor utan tanke på annat än sig själva - bara tänker på att allt ska vara lönsamt. Vad tillför dessa små plättar av mark? Knappast någonting. Usch!

 

 

 

Torsdagen den 25 juni 2009 kl. 00:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Har moderaterna nyktrat till?

Hurra moderaterna! För andra gången på kort tid kan jag säga något positivt om er. Moderatkvinnorna har ett par gånger skrivit debattartiklar som inte upphöjer alkoholen vilket annars är vanligt i detta parti. Bra! Fortsätt så.

 

 

Torsdagen den 18 juni 2009 kl. 22:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Midsommarhelgen är räddad

Åhhh,vad hemskt.Vi kunde blivit utan midsommarsnapsen. Oroliga röster höjdes för denna fara som hotade nyligen. Ja,man undrar hur det skulle gått. Det hade väl knappast blivit midsommar, allt annat är ju ointressant. Men vilken lycka! Strejken vid ett av Systembolagets lager är slut. Alla svenskar och även andra nationaliteter kan lugnt förbereda sig på denna underbara dryck som snapsen är. Och ännu härligare blir det om man senare under kvällen dricker lite (mycket)mer. Helst så mycket så att man somnar in och slipper ifrån allt det andra tråkiga som midsommaren bjuder på. Och kanske kan det också leda till några bråk eller slagsmål, någon knivskärning eller ett antal  våldtäkter. Och för att lyckan ska vara fullständig kan de påverkade bilförarna också köra ihjäl en eller annan människa på väg genom den ljusa sommarnatten.

 

Torsdagen den 18 juni 2009 kl. 19:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Mullsjökvartetten räddade dagen

Med musik så går det att klara den här dagen också. Men utan den hade det kanske inte gått. Det blev Mullsjökvartetten som räddade dagen den här gången med sin gamla LP från 1970. Så är det bara att hoppas på att kunna hålla ögonen öppna när nationaldagen firas i Balteryd. Missionskyrkans musikkår spelar och det betydde tidigare stor risk för att somna. Den vaggviseliknande musiken var ett riktigt sömnmedel för publiken, i alla fall tyckte jag det.

Men det fanns hopp - vartannat år kom pingstkyrkans blåsorkester och väckte upp alla som somnade året innan. Skillnaden mellan de båda orkestrarna var uppenbar. På senare år har något hänt med missionskyrkans blåsare (kanske den nya dirigenten som dök upp från ingenstans) och det går nu bra att hålla sig vaken hela tiden som firandet pågår.

För övrigt har väl nationaldagsfirandet i Tibro fastnat i hjulspår från femtiotalet. Förutsägbart och enahanda. Ack ja!

 

 

Lördagen den 6 juni 2009 kl. 12:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

TACK CECILIA WIDEGREN

Nu ska jag skriva något positivt om moderaterna. Detta tack vare Cecilia Widegrens debattartikel i Skaraborgs Allehanda nyligen. Hon vill att experter och beslutsfattare i Sverige ska avgöra fåglarnas levnadsvillkor och att inte byråkrater i Bryssel ska bestämma över fågellivet i Sverige. Bra! Jag vet inte när jag sa något positivt om moderaterna senast - detta parti som i 99 fall av 100 gör allt de kan för att alkoholen ska bli så lättillgänglig som möjligt. Så tack Cecilia Widegren för att du kom med ditt inlägg om fåglarna.

 

 

Fredagen den 5 juni 2009 kl. 19:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.