Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Politiska hönshjärnor laddar för val

 Det politiska tjattret inför valet har startat och jag hoppas jag slipper ha något med partierna att göra. För politiker har vi, vad jag förstår, inget behov av.

 

Socialdemokraterna: som har en ledare vilken tror hon ska leda Sverige när hon inte ens kan klara sitt eget liv.

 

Folkpartiet: ni som vänder er efter vart vinden blåser.

 

Moderaterna: Alkohol är livet - låt den flöda fritt överallt och i alla sammanhang.

 

Centern: ni vet aldrig vad ni vill, era stackare.

 

Kristdemokraterna: akta er för en alltför kristen profil, fegisar.

 

Vänsterpartiet: partiet som inte har kunnat  hålla sams ens på lokal nivå.

 

Miljöpartiet: gå ihop med Vänstern ni - där passar ni bäst.

 

Sverigedemokraterna: ett lögnaktigt partiprogram som inte fungerar i verkligheten.

 

Piratpartiet: styr Europa ni med ert omfattande program.

 

Ny Framtid: ge ingen närmare förklaring till vad ni vill för då går det inte att rösta på er heller.

Landsbygdspartiet: ???? Stort frågetecken! Ni går faktiskt att rösta på. Men inte i år tydligen för då ska man helst sätta upp sitt eget namn. Och jag tänker inte engagera mig politiskt i den närmaste framtiden.

Spritpartiet: Förordar blanka röstsedlar vilket gör det till ännu ett dåligt alternativ.

Övriga småpartier: ni är kastade i glömskans hav.

 Nej gå med i Bakpartiet istället. Det kommer säkert att gå framåt. Ni hittar partiprogram, jästbok, smarriga recept, digital container mm om ni googlar på bakpartiet. 

 

 

   "Hjärnan är en underbar maskin. Den börjar arbeta när man stiger upp på morgonen och stannar inte förrän man blir politiker".

 

Måndagen den 17 augusti 2009 kl. 14:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Sälj era hus, latoxar

   Vad ska ni yngre husägare ha en villa för när ni inte kan sköta era trädgårdar själva? Det ber ni folk om hjälp med gräsklippning och allt möjligt annat som behöver göras. Sådana som redan är så upptagna att de inte hinner med sina egna hus. Fy skäms alla yngre villaägare för eran lathet! Det är förstås lite märkvärdigt att bo i egen villa men se då till att ni klarar av skötseln av trädgården själva.

 

 

Lördagen den 15 augusti 2009 kl. 14:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Varför blev det så här?

 

Ja, hur blev det som det blev? Vi hade ju samma förutsättningar en gång. Lekte samma lekar tillsammans, gick i samma skola, lyssnade på samma typ av musik. Men så inträffade händelser av olika slag.

Du försvann till någonstans, var plötsligt bara borta. Och du hamnade i alkohol och knark - nu finns du inte mer. En teckning av en älg påminner om ditt intresse för målning. Och du jobbar visst i Norge.

En annan lämnade engagemanget i kyrkan och påstår att Gud är död. Men du som inte var intresserad av kristna frågor upptäckte kyrkan och gick med där. Och du orkade inte leva längre, tog ditt liv och lämnade allt. Du som hamnade i fängelse kom på andra tankar och fick ett bättre liv.

Och du som alltid ville träffas på sommarkvällarna i ditt hus uppe i storskogen fick så ont om tid att jag inte ens ser dej längre. Flickan från liljekonvaljedungen flyttade och hörde aldrig av sig igen. Du som var aktiv i kyrkan blev så full av familjens och kyrkans betydelse att du inte ville ha några besök mer. Typisk kristendom modell missionskyrkan.

Ni två som var så noga med besök och att lämna blommor drunknade i arbete - så kallad karriär kanske.

Du som trodde allt varade för evigt drabbades av evig glömska och försvann till vem vet vad. Du som oväntat dök upp på orten en sommar försvann i storstadens brus, jobbade ihjäl dej och kom tillbaka - till kyrkogården.

Och jag blev... vadå?

Engagerad i föreningsverksamhet, kristen "på riktigt" men lämnade nästan alla kristna sammanhang på grund av medlemmar som inte borde vara just medlemmar, motståndare till alkohol, fågelskådare som inte orkar ta mej ut dit där fåglarna finns, träffade kända artister som har mycket att lära mer lokala "artister" som tror de är världskändisar.

Men varför och hur kunde allt bli så här???

 

 

Fredagen den 7 augusti 2009 kl. 13:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nej Britta Bolmenäs

 Sommaren är inte slut innan juli månads utgång. Det tycker pastor Britta Bolmenäs i tidningen "Missionskyrkan". Dumheter att redan så tidigt dra upp alla höstens tråkigheter som t.ex. skolstarten. Det är alltför vanligt att redan så här dags på sommaren oja sig över att "nu är det snart höst igen" och "nu blir det mörkare och mörkare för varje dag. Var glad över att sommaren fortfarande pågår!

Men det är väl ni som älskar era jobb och skolor och bara längtar tillbaka till vardagen igen. För min del är jag trött på vardagens tråkigheter, trista jobb på lokaltidningen med kommunalt tjafs, företag som antingen lägger ner eller utökar. Allt lika jobbigt att skriva om. Nej, det är dags att inrikta allt skrivande på kyrko-och föreningsverksamhet och lite artistbesök emellanåt. Och inte blir något bättre av att som i tidningen "Missionskyrkan" befästa sommarens slut när den inte alls är det.

 

Måndagen den 3 augusti 2009 kl. 20:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.