Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Varför blev det så här?

 

Ja, hur blev det som det blev? Vi hade ju samma förutsättningar en gång. Lekte samma lekar tillsammans, gick i samma skola, lyssnade på samma typ av musik. Men så inträffade händelser av olika slag.

Du försvann till någonstans, var plötsligt bara borta. Och du hamnade i alkohol och knark - nu finns du inte mer. En teckning av en älg påminner om ditt intresse för målning. Och du jobbar visst i Norge.

En annan lämnade engagemanget i kyrkan och påstår att Gud är död. Men du som inte var intresserad av kristna frågor upptäckte kyrkan och gick med där. Och du orkade inte leva längre, tog ditt liv och lämnade allt. Du som hamnade i fängelse kom på andra tankar och fick ett bättre liv.

Och du som alltid ville träffas på sommarkvällarna i ditt hus uppe i storskogen fick så ont om tid att jag inte ens ser dej längre. Flickan från liljekonvaljedungen flyttade och hörde aldrig av sig igen. Du som var aktiv i kyrkan blev så full av familjens och kyrkans betydelse att du inte ville ha några besök mer. Typisk kristendom modell missionskyrkan.

Ni två som var så noga med besök och att lämna blommor drunknade i arbete - så kallad karriär kanske.

Du som trodde allt varade för evigt drabbades av evig glömska och försvann till vem vet vad. Du som oväntat dök upp på orten en sommar försvann i storstadens brus, jobbade ihjäl dej och kom tillbaka - till kyrkogården.

Och jag blev... vadå?

Engagerad i föreningsverksamhet, kristen "på riktigt" men lämnade nästan alla kristna sammanhang på grund av medlemmar som inte borde vara just medlemmar, motståndare till alkohol, fågelskådare som inte orkar ta mej ut dit där fåglarna finns, träffade kända artister som har mycket att lära mer lokala "artister" som tror de är världskändisar.

Men varför och hur kunde allt bli så här???

 

 

Fredagen den 7 augusti 2009 kl. 13:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.