Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Flummiga missionskyrkan

Tidningen Sändaren verkar att ges ut av en förfallen kyrka. Missionskyrkan är ju en av dem som står bakom tidningen och det är ingen nyhet att denna kyrka är flummig och vilsen. Det har den varit länge. Men det är trots allt konstigt att man i tidningens ledare hänvisar till hur det är i samhället idag och med hänsyn till det tycker man har rätt att ändra på vad som sägs i Bibeln. Bland annat säger ledarskribenten: "det är fegt och fel att kyrkorna avsäger sig vigselrätten". Men det är inte fegt att själva bestämma vad som är rätt och fel i Bibeln? Fega stackare är vad ni är hela bunten!

 

 

Lördagen den 26 september 2009 kl. 17:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Har Svenska kyrkan fått en ny Gud?

Hur dumt får en ärkebiskop bete sig? Finns nog ingen övre (eller undre) gräns för det. Kyrkomötet har inletts och ärkebiskop Anders Wejryd säger glatt att Svenska kyrkan gör en teologisk pionjärinsats genom sitt engagemang i äktenskapsfrågan. Motståndet mot samkönade äktenskap är nog bara en generationsfråga, tror biskopen och samma uppfattning har en annan tvivelaktig expert på området.

Jag trodde att svenska kyrkan höll sig till de regler som de har fått i Bibeln men det är visst självutnämnda gudar som bestämmer i den organisationen. Kanske att den riktige Guden till och med är på gång att avskaffas genom ett beslut på kyrkomötet. Ja, den Guden kanske dödförklarades redan innan mötet i något slags styrelsemöte där bara Svenska kyrkans egna nya gudar deltog.

Vissa som kommenterat mitt utträde ur denna kyrka tycker jag ska gå med igen. Men efter Anders Wejryds senaste uttalande lär det dröja innan jag gör det. Det går inte att vara kristen och samtidigt vara medlem i en kyrka som styrs av sådana galenpannor.

 

 

 

Torsdagen den 24 september 2009 kl. 22:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vinge flyger fel

 Prästen Karin Långström-Vinge välkomnar alla som vill gifta sig i kyrkan enligt den kristna vigselordningen. Intressant! När de samma vecka från OAS-rörelsen citerar Bibeln där det står i Matteus 19:4-6: "Därför skall en man lämna sin far och mor för att leva med sin hustru och de två skall bli ett".  Det är Jesus som säger så. Enligt OAS-rörelsen ska detta bibelord nu strykas ur vigselordningen. Och det är ju följdriktigt, menar de, då man inte kan citera själva grundordet som gör det könsneutrala äktenskapet till en motsägelse. Och det här fattar väl alla att de i OAS har rätt.

Nej, Karin Långström-Vinge gör det uppenbarligen inte. För hur kan hon då välkomna alla att gifta sig enligt kristen vigselordning. Denna ursprungliga ordning kommer ju inte att finnas.

Ett gott råd: Undersök om inte flygriktningen har kommit ur kurs en aning. Det vill till att flyga rätt, också om man fortfarande är på jakt efter sanningen, som Karin säger sig vara.

 

Fredagen den 18 september 2009 kl. 15:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Annorlunda

Annorlunda människor - vilken tur att de finns. Men det verkar inte som de där vanliga, tråkiga människsorna finns kvar längre. Jag menar de som kommer hem från jobbet på eftermiddagen, äter, sätter sig framför tv:n och sedan är fast där nästan hela kvällen. Va´skönt det då. Alla tycks vara annorlunda idag på ett eller annat sätt. Och det är ju underbart!

 

 

Söndagen den 13 september 2009 kl. 14:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bort med politiken i kyrkovalet

 Det är de som är aktiva i kyrkan som ska bestämma över vad kyrkan gör, inte en samling politiker som i många fall inte vet mycket om kyrkan. Och framförallt aldrig eller mycket, mycket sällan sätter sin fot i en kyrka. Framförallt inte på gudstjänster. Det är mest då det ska välkomnas och avtackas någon som det passar att vara med.

Läste att ingen av riksdagspartierna har några åsikter i teologiska frågor. Vad har de då med kyrkan att göra?

Så har vi Mona Sahlin, enligt uppgift ateist och inte medlem av Svenska kyrkan, som tycker kyrkovalet är mycket viktigt och försöker värva röster. Är man varken medlem eller tror på det kyrkan står för är det bättre att hålla sig därifrån. Hon tillför nog inte någonting alls, snarare förstör. Om man ska rösta i kyrkovalet är det bara frimodig kyrka som är tänkbart.

www.frimodigkyrka.se

Men jag får inte deltaga då jag gått ur denna organisation på väg att rasa samman i ruiner.

 

 

 

Fredagen den 11 september 2009 kl. 17:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tacka kyrkan - inte Gud

Nu är det alltså bevisat - i Svenska kyrkan är det sig själv och kyrkan som man tillber.

"Samkönade par ska tagas emot med glädje i kyrkan, äntligen är det dags för alla! Låt oss tacka oss själva och kyrkan för det", utropar en socialdemokratisk kandidat till kyrkovalet.

Ja, jag kan ju förstå det på sätt och vis för det lär ju inte vara Gud som öppnat för denna form av äktenskap. Då måste man är klart tacka någon annan.

 

Tisdagen den 8 september 2009 kl. 22:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.