Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Har Svenska kyrkan fått en ny Gud?

Hur dumt får en ärkebiskop bete sig? Finns nog ingen övre (eller undre) gräns för det. Kyrkomötet har inletts och ärkebiskop Anders Wejryd säger glatt att Svenska kyrkan gör en teologisk pionjärinsats genom sitt engagemang i äktenskapsfrågan. Motståndet mot samkönade äktenskap är nog bara en generationsfråga, tror biskopen och samma uppfattning har en annan tvivelaktig expert på området.

Jag trodde att svenska kyrkan höll sig till de regler som de har fått i Bibeln men det är visst självutnämnda gudar som bestämmer i den organisationen. Kanske att den riktige Guden till och med är på gång att avskaffas genom ett beslut på kyrkomötet. Ja, den Guden kanske dödförklarades redan innan mötet i något slags styrelsemöte där bara Svenska kyrkans egna nya gudar deltog.

Vissa som kommenterat mitt utträde ur denna kyrka tycker jag ska gå med igen. Men efter Anders Wejryds senaste uttalande lär det dröja innan jag gör det. Det går inte att vara kristen och samtidigt vara medlem i en kyrka som styrs av sådana galenpannor.

 

 

 

Torsdagen den 24 september 2009 kl. 22:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.