Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Prova innan ni uttalar er

  Återigen ett samtal om att det religiösa bryr vi oss inte om. Det är så mycket konstigt inom det området, fusk och hemligheter. Och jag håller med om det - jag har blivit mycket, mycket besviken på kristna människor. I kyrkorna talas det en massa vackra ord om hur fantastiskt det är i vår församling och vilken underbar gemenskap man har. Men i verkligheten är detta alltför ofta bara tomma ord.

Trots det blir jag så irriterad på dem som inte ser något annat än det negativa i kyrkornas värld. Det går att skilja på kyrkornas medlemmar och den kristna tron. För det är inte Gud ni ser då ni tittar på människornas beteende och liv. Jag har inte blivit besviken på Gud (ännu). Det går att ha en tro fast man är negativ till kyrkorna men det verkar vara svårt för de flesta att inse detta.

Så prova istället och se om det funkar! Jag är trött på ert tjatande om att det religiösa är ingenting för mej. Ni vet ju så lite om det ni pratar om, det hörs tydligt i alla era samtal.

 

 

 

Söndagen den 18 oktober 2009 kl. 12:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Kardemummabullens Dag

Fira Kardemummabullens dag, nu på söndag kanske, den 4 oktober. Varför ska detta vara Kanelbullens dag? Kardemummabullar är ju mycket godare men den tycks inte ha nån egen dag. Ännu.

Varför inte införa det? Någon som har förslag på en lämplig dag?

 

 

Fredagen den 2 oktober 2009 kl. 18:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Evangelium enligt biskoparna

Predikar prästen evangelium för er? Den frågan ställde biskopen förr till församlingsmedlemmarna då han kom på visitation. Det brukar man inte göra nu. Så sägs i kyrkobladet för Tibro/Ransbergs församlingar.

Nää, det skulle vara pinsamt om den frågan ställdes vid den nu förestående biskopsvisitationen i bland annat Tibro. För det evangeliet som predikas idag, inte minst av biskoparna, är till vissa delar ett evangelium som prästerna själva har funderat ut. Sen sägs en konstig sak i nämnda blad. "Biskopen har ett särskilt ansvar för att evangeliet om Kristus förmedlas rent". Jaså. Då har väl biskoparna skrotat det ansvaret idag, om inte sköts det utan synligt ansvar.

Hoppsan! Ser nu att det som jag citerat skrivs av biskop Erik Aurelius i Skara stift. Med risk för att bli anmäld av både den ena och den andra måste jag säga att de ledande i Sv. kyrkan uttalar sig minst sagt märkligt.

 

 

Torsdagen den 1 oktober 2009 kl. 19:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.