Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Bara rån av kextyp

 Varför skrev du inte om rånet mot banken? Och varför var du inte på plats då den senaste trafikolyckan hände? Det är frågor som jag får då och då när jag jobbar på tidningen. Vadå? Svaret är enkelt: jag är inte intresserad av rån eller olyckor. (Jo om rånen är av kextyp intresserar de mej). Det finns så mycket annat, mer positivt, att skriva om. Så varför älta sig i allt elände som sker. Det är det många andra som gör, både i tidningar, radio och TV.

 

Tisdagen den 22 december 2009 kl. 15:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Gudstjänst i köptemplet

Det är snart söndag. Då åker familjen Svensson på gudstjänst. Varje söndag firas gudstjänst i stadens köptempel. Bilen har putsats både utanpå och inuti, den ska vara fin då man åker till templet. Det är så skönt att få koppla av med att gå runt i de många salar som köptemplet består av.

Alla i familjen har längtat till söndag och det här besöket då man ska leta efter något som man tror att man behöver. Både de vuxna och barnen rusar runt - något måste de väl hitta, men billigt ska det vara. Gud syns inte till - han kanske är ledig i dag. Brukar oftast sitta på kontoret där han räknar ihop hur mycket pengar han har lurat besökarna på.

Ibland står det en person i köptemplet och erbjuder ett pappersfat med något ätbart och en mugg med något drickbart. Det är nästan alltid en kvinna och man förstår att det är en kvinnlig Jesus som bjuder besökarna till nattvard. En del stannar upp och smakar på det som bjuds. Det verkar som om de ber en bön till köptemplets Gud.

"Tack käre gud som ger oss denna söndags stund av frid och ro. Den kommer att ge oss styrka hela veckan. Prisad vare du och vårt köptempel som lyfter upp och berikar oss varje söndag."

Glada och lyckliga beger sig familjen Svensson hemåt igen. Nu ska resten av söndagen firas med de senaste sporthändelserna i TV-soffan. De följs av en halvtimmes uppiggande nyheter och sen är det filmdags. Utvilade och nöjda somnar några framför tv:n. Söndagen är slut och nu blir det att försöka orka med den kommande arbetsveckan. Men med tankar på nästa helg och söndagsgudstjänsten i köptemplet tar man sig igenom det mesta.

"Tack gud för vårt vackra och innehållsrika tempel där vi upplever så mycket lycka varje söndag", säger herr Svensson och går sömnigt upp ur tv-soffan för att gå till sängs.

 

 

Lördagen den 12 december 2009 kl. 23:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Avskaffa Gud direkt

 

KG Hammar är i farten igen, den före detta

ärkebiskopen. Under besöket i S:ta Helena kyrka i Skövde basunerar han ut "Jag tror på människan". Ja vad skulle han annars tro på. Det är ju helt i linje med svenska kyrkans målsättning - att avskaffa Gud och göra sig själva till gudar. Men det går lite för sakta, tycker jag. Än tycks han/hon hänga med här och där i kyrkorna, Gud menar jag. Onödigt

kyrkan har så många andra gudar som vet bättre hur det ska vara i en församling.

 

 

Måndagen den 7 december 2009 kl. 16:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.