Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Allergisk mot TV-tittande

Inte ens ett bra TV-program kan man titta på utan att det blir problem... Såg ett av mina få TV-program här hemma - "Istället för sommar" där Tom Alandh spelade upp filminslag med personer han mött under 40 år. Det var verkligen bra men så sorgligt. Nästan inga av de intervjuade finns i livet längre. Nacka Skoglund, Cornelis Wresjwijk, Bosse Högberg bland andra. Och så några mindre kända människor som tagit livet av sig av olika orsaker. Vaknade på natten efter och mådde faktiskt dåligt. Så mycket sorgligt i ett och samma program. Nää,  jag  tål nog inte TV...

 

Lördagen den 30 januari 2010 kl. 22:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

11.000 uppmuntringar

Så sorgligt med all denna uppskattning - för sent! Det skriver pastor Britta Bolmenäs i Tibro missionskyrkas tidning i samband med all uppskattning för boxaren Ingemar Johansson efter hans död. Hon undrar hur många av dessa goda ord som han fick höra medan han levde. Det undrar jag med, var förmodligen inte så många.

Britta Bolmenäs tycker inte att man ska vänta till begravningen och ösa beröm över en människa.

Jag har vid ett par tillfällen fått frågan om jag ska vara med och ge nåt till en människa som gått bort. Har inte funderat länge på svaret - ett nej - eftersom jag inte hört av mej till personen ifråga då denne levde. Varför då ge sig till känna när människan är död. Meningslöst!

Hennes förslag är att alla Tibrobor sa något gott till någon annan en gång per vecka. Det blir 11.000 uppmuntringar i veckan.  Bra förslag! Vem vill du uppmuntra, undrar Britta.

 

En idé är kanske att göra en lista som jag har här på hemsidan, "Årets trevligaste". Måhända blir någon lite uppmuntrad?

 

 

 

Fredagen den 29 januari 2010 kl. 00:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Föreläser om fantasier

 Staffan Ullstrand har tilldelats en rad priser för sitt vetenskapliga skrivande. Vid en föreläsning på Högskolan i Skövde ska han tala om sin bok "Darwins idé - den bästa idé som någon någonsin har haft". Jaha, det ska man tro... Inte ens Darwin själv trodde helt på sin teori om evolutionen. Kan man bortse från det? Kan en professor emeritus, som Ullstrand är, bortse från det?

"Att anta att ögat kunnat formas av naturligt urval, verkar i högsta grad absurt, det erkänner jag villigt". (Citat av Darwin.)

Fred Hoyle - professor i astronomi - säger: "Sannolikheten att döda ting som sammansätts skulle kunna forma liv är en på 1040 000.. Det är tillräckligt för att begrava Darwin och hela evolutionsteorin".

Men Staffan Ullstrand åker omkring och försöker få folk att tro på Darwins fantasier..

 

Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 19:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Missbrukad tradition

En god semlestund önskar landets bagare i en broschyr som finns utlagd på kaféerna. Semlorna är en tradition sedan 1500-talet säger de också. Men de nämner inte ett ord om att traditionen kommit av sig helt. Redan i advent såldes det semlor och nu efter att julen dansats ut tar bagarna extra sats. För semlorna är ju så efterlängtade. Kanske det, men om bagarna är så måna om att hålla på traditioner bör de inte starta semlesäsongen så okristligt tidigt. Jag tror att de mer värnar om att tjäna så mycket pengar som möjligt på människors verkliga eller inbillade behov av semlor. Det går väl att vänta lite längre med försäljningen i alla fall. Innan det är dags att "bita en ängel i benet". Ja, det är så en konditor i Falköping beskriver ätandet av den mjuka och gräddiga bullen.

 

Torsdagen den 14 januari 2010 kl. 20:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Världen är full av godhet

Håller med Annica Eclund som i en debattartikel skriver att världen är full av goda gärningar. Men att det oftast är de dåliga händelserna som tas fram i media. Hon efterlyser en summering av 2000-talets första decennium med människors berättelser om all godhet som de mött i mötet med människor. (Annica är distriktsordförande för Kristdemokraterna i Skaraborg).

Gå gärna in på min sida "Positiva nyheter" och få lite omväxling till allt det negativa.

 

 

Söndagen den 10 januari 2010 kl. 14:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.