Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

120 barn dog under OS-sändningen

Så många barn dog medan jag tittade på OS en halvtimme. Det råkade vara curling men har egentligen ingen betydelse vad det var för sport. Mitt intresse är i stort sett noll för hela evenemanget. Men då jag gått från TV:n läste jag att det hade hänt något otäckt under tiden vid TV-apparaten.

 120 barn hade dött under dessa 30 minuter.Av brist på rent vatten...

Och inte nog med det - varje minut dör fyra barn i världen av denna orsak. Nej, jag lämnar Os-världen och funderar på vad jag kan göra för att fler människor ska få rent vatten.

Om man nu vågar tro på att Sv.kyrkans internationella arbete inte sköter sin uppgift lika dåligt som Röda korset så kan man ge pengar i årets fasteaktion "Rent vatten ger liv".

Med nya vattentankar som samlar upp regnvatten har många familjer i Brasilien fått rent dricksvatten. I byn Boi i Liberia ger brunnar och vattenpumpar rent vatten tack vare ett utvecklingsprojekt stött av Sv. Kyrkan.

När ni kommit upp ur era TV-soffor: lägg några kronor i fastesparbössan som ni nog fått i brevlådan.

*50 kr. blir till vattenrening

*10 kr. till ett träd i öknen

* 300 kr. räcker till ett enkelt dass

*450 kr. till en vattenpump

 

 

Torsdagen den 25 februari 2010 kl. 23:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Experter som tror de vet bäst

 Vad bra att "experterna" har fel allt emellanåt. I Aftonbladet ondgjorde sig en så kallad expert över bidragen till melodifestivalens delfinal i Göteborg. Bara ett par bidrag var bra nog, de andra var inte värda ett skit. De som senare skulle visa sig bli vinnarna - Timoteij med låten "Kom" - beskrevs som töntiga och liknande uttryck.

Men tänk att denne självutnämnde expert fick se ett av de sämsta bidragen gå vidare direkt till Globen. Det är något som man kan glädja sig över länge.

 

Tisdagen den 23 februari 2010 kl. 22:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vem vill läsa om ett tak som rasat?

Vem bryr sig? Har skrivit i tidningen om ett tak som rasat i dessa snömassornas tid. Men är det så viktigt att få ut i tidningen? Ingen uppmuntrande läsning för någon. Och är det verkligen någon som bryr sig? Bättre att använda tidningarna till något positivt.

Tycker jag.

 

 

Söndagen den 21 februari 2010 kl. 22:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nyval i himlen

Har saxat lite ur en artikel jag hittat på internet, skriven av sign. TL.

Det har inte, som jag trodde i ett av mina senaste blogginlägg, varit val av en ny Gud. Men det planeras nyval i himlen. Några politiker har ihop med kollegor inom media uttryckt misstro mot den odemokratiska processen i det gudomliga beslutsfattandet. En av ärkeänglarna väntas snart träda fram och kungöra vad som ska hända.

Slå tärning om vem ska ställa upp i brist på kompetens bland kandidaterna?

Ett politiskt utskott har frågat sig om det är lämpligt att Gud enväldigt bestämmer i frågor som rör individers, nationers, ja faktiskt hela universums framtid. Det är kanske dags att Gud väljs i ett riktigt demokratiskt val. Förmodligen genom någon bönegrupp nådde dessa tankar ända upp till den himmelska informationscentralen.

Kandidat?

Så nu har ängeln Gabriel börjat agera. Han meddelar att den Allsmäktige bestämt sig för att ställa upp i ett demokratiskt val så som vissa människor önskar. Men då världalltets säkerhet inte får äventyras krävs att alla motkandidater har den kompetens och de kvalifikationer som krävs för jobbet.

Här presenteras minimikraven på kompetens och kvalifikationer som måste ställas på alla kandidater till posten som Gud.

1) Man måste vara till av evighet, inte ha någon början eller något slut.

2)Man måste vara allestädes närvarande.

3)Man måste vara allvetande.

4) Man måste ha liv i sig själv.

5)Man måste på egen hand ha skapat minst ett fungerande universum.

6)Man måste vara fullkomligt rättfärdig och sann. Aldrig ha ljugit eller tänkt en ond tanke.

7) Man måste ha en gränslös, självuppoffrande kärlek. Vara beredd att gå i döden, till och med för sina fiender, om man genom detta skulle kunna rädda dem.

Kandidat?

Ängeln Gabriel avslutar: Det kommande valet kommer nu att tillkännages på jorden. Anmälningar om tilltänkta kandidater skall skickas till den himmelska informationscentralen innan denna evighets utgång. I väntan på kandidater och kommande val fortsätter allt som vanligt.

Blir spännande att se om de som ändrat i vigelsordningen tänker ställa upp i valet av ny Gud. Har de verkligen de kvalifikationer som krävs, undrar jag.

 

 

Lördagen den 20 februari 2010 kl. 17:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ingen röst på Maskrospartiet

 Världen är större än EU och inte tvärtom, säger Miljöpartiet via en text på en "knapp" jag fick nyligen. Det har de alldeles rätt i. Och jag skulle gärna bära den.

Men så läser jag partiets ståndpunkter angående äktenskap och närliggande frågor. Och då vet jag inte om jag överhuvudtaget vill göra någon reklam för MP. Det är en skrämmande läsning och utesluter för alltid en röst från mej på Maskrospartiet.

 

Onsdagen den 17 februari 2010 kl. 21:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Obalans bland kristna och mediefolk

  Varför denna obalans, både bland kristna kyrkor och ickekristna medier? I TV-programmet "Gud i Görlöse" presenterades en pastor från danska väckelserörelsen "Evangelist". Något skumt är det när en pastor tvingar en medlem att hålla tyst efter ett samtal. Likaså då man undanhåller information för media.

En sak hade dock pastorn rätt i: media förfalskar uppgifter. Och i synnerhet då det är kristna det gäller. För det mesta visar sig okunskapen vara stor. Stor är också glädjen att få tala om hur illa de kristna beter sig, antingen det är sant eller ej.

Men jag undrar: varför ska det slå över på vissa kristna, t.ex. i "Evangelist"? Och så denna obalans i medierna. Gör program och reportage om bra kristna händelser också!

 

 

Onsdagen den 17 februari 2010 kl. 21:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Gud har talat

 Svensk kyrkohistoria har skrivits menar DN som har ett reportage från en av de första vigslarna i Sv. Kyrkan mellan ett samkönat par. Där beskrivs hur den gamla vigselordningen har ändrats för att passa i dessa samanhang. Lovprisningens "har du skapat kvinna och man till din avbild" ändras till "människan". Förbönens "evige Gud som när du skapade... människan till man och kvinna" har ändrats till "din avbild". Och vidare: "O, Gud, som har förenat man och kvinna och givit dem din välsignelse" ändras till "O, Gud, som har givit oss människor din välsignelse".

Prästen Christer Staaf, som vigde det aktuella paret, uppges vara den som ändrat i vigselordningen.

Är det han som är den högste Guden? Och när valdes han till detta?

Kan vi från Svenska kyrkan få upplysning om vilken eller vilka i kyrkans ledning som är valda till att vara Gud?

Det är bra att veta, inte minst då man ska be. Är det Christer Staaf som ska tillbes i dag eller är det möjligen ärkebiskop Wejryd? Eller vem? Det är av allt att döma inte de kristnas före detta Gud. Svar önskas!

 

 

Måndagen den 15 februari 2010 kl. 20:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Försvinn all snö!

 Åh, vad jag avskyr det här vintervädret! Nu får det vara slut på snö och kyla. Snön ställer bara till besvär. Det är förenat med livsfara att cykla och att gå är inte mycket bättre. Jag bryr mej inte alls om ifall snön försvinner lagom till sportlovet. Det går inte att ta hänsyn till att barnen ska ha roligt under lovet. För mej är det inte värt att bryta ben och armar för deras skull. Nej, väck all snö så snabbt som det nånsin går.

 

 

Torsdagen den 11 februari 2010 kl. 19:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Blue eyes crying in the rain

Så sorgligt, så sorgligt. Har varit på Elvis-kväll. Bilder och musikvideos från Tupelo där Elvis föddes, från Memphis där han också bodde och från Graceland där han bodde fram till sin död. Intressant, men jag blir så bedrövad.

Eller vad sägs om det här? Hans dröm var att fortsätta sjunga gospel som han gjorde i kyrkan, skolan och med kompisarna. Det blev inte så. Memphis med alla musikklubbar och sådant lockade för mycket och livet förändrades till nåt helt annat. Men han återvände alltid till gospelsångerna och hans Bibel vittnade om att han hade en tro på något större än han själv. Det var understrykningar i hela Biblen, berättade Mari-Anne Danielsson på Godlets Travel som ordnar resor till de platser där Elvis bodde. Ingen av oss skulle orka med ett sånt liv som han levde, sa hon.

Då han hade svårt att sova så läste han ofta böcker på nätterna. Den sista natten läste han "Faces of Jesus". Och på kvällen spelade han på sitt piano "Blue eyes crying in the rain".

Visst är det sorgligt!

Nej, jag avstår nog att göra en resa i Elvis fotspår.

 

http:

 

Torsdagen den 4 februari 2010 kl. 22:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Varför så insnöade?

 Det finns två sorters människor då det handlar om internet. Den ena gruppen är de som tycker det mesta är skit och farligt. De tjatar om att jag skulle aldrig vara med på Facebook eller andra sidor i den stilen. Att blogga tycker de är oerhört fånigt och så vidare i all oändlighett.

Den andra gruppen är de som älskar internet och vill vara med på allt (dit hör flertalet ungdomar bl.a.).

"Motståndarna" till internet är ofta äldre personer. Men varför så envisa? Jag hör inte till ungdomen men man får väl i alla fall se alla fördelar som finns. Eller är de som kommit upp emot 50-årsåldern fullständigt insnöade och kan inte fatta nånting? Dessa bakåtsträvare lägger massor av tid på TV och vet allt om serier som går i denna "oumbärliga" apparat. Nej, jag börjar tro att nånstans efter 45 har vissa blivit fastnaglade vid en TV och de kan inte förstå att det finns något annat medium.

 

 

 

 

 

Onsdagen den 3 februari 2010 kl. 22:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.