Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Tog Anna-Lisa kraften från prästerna?

In med fler 90-åringar i kyrkofullmäktige. I Älgarås finns en av de äldsta ledamöterna i Sverige. Det är 93-åriga Anna-Lisa som gör ett mycket klokt uttalande:

"Jag tycker prästerna var svaga som sa ja till samkönade äktenskap."

Men de har varit tillräckligt starka för att få till en ny grundlag i svenska kyrkan. Den lyder:

"Du ska som kyrka inte stöta dig med någon. Allt som luktar kristendom ska neutraliseras för det är säreget." (Enligt Bo Brander - också präst men som tydligen utrustats med mer kraft än flertalet präster i landet.)

 

Torsdagen den 25 mars 2010 kl. 20:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bra sagt av Annika

Annika Eclund (KD) har än en gång förmedlat bra åsikter via en insändare i tidningarna. Hon skriver att familjerna behöver få makt över sin egen vardag. Politiker ska inte, menar hon, bestämma till exempel hur mycket eller lite en förälder får vara hemma med barnen.

 

Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 14:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Folkpark utan alkohol

Vår affärsidé är att inte servera alkohol. Det säger chefen för Brunnsparken i Örebro, Lena Widestrand. Parken har medvetet valt att göra så här. 92 procent av besökarna var för alkoholfritt i en undersökning som gjordes. Där ser man - det går att driva en folkpark utan sprit. Och folket kommer - för att dansa. Och de kända orkestrarna kommer även de....

Bra Lena Widestrand!

 

 

Måndagen den 22 mars 2010 kl. 11:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Småbarns-politiker

 Stackars politiker, ni är som småbarn och håller mest till i lekstugan. Monica Green (s) vill ha sex mellan syskon och ojar sig över att Göran Hägglund (kd) räckt ut tungan åt henne i en debatt. Tänker ni vara kvar i lekstugan på valdagen också?

Ja, inte är någon av er nåt alternativ för mej att rösta på. Nej det blir att söka sig till nyare och fräschare partier. Och som jag sagt förut: rösta på Bakpartiet. Det tar nog ett stort kliv framåt i höst.

 

 

Tisdagen den 16 mars 2010 kl. 22:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kan man lita på Jessica?

Jesus ska styra kyrkan, säger Jessica Rytter, yngst i stiftsstyrelsen i Skaraborg. Ovanligt klokt uttalande för att komma från Svenska kyrkan. Men kan man lita på detta? Tycker verkligen Jessica det? Är det kanske bara ett uttalande som förvanskats i media. Jag undrar och vill gärna ha svar.

 

 

Fredagen den 5 mars 2010 kl. 16:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Varning för svenskfixering

 Visst borde det utdelas en varning för allt för mycket ovationer inför svenska idrottsstjärnor. Det kan verka stötande på våra invandrare av vilka många hejar på andra nationer. För att inte såra dessa bör svenskarna tänka på att hålla inne med de på tok för starka känslor som ges utlopp för då svenskar tävlar i t.ex. OS. Var finns de som är så förskrämda för skolavslutningar i kyrkan? De bör höja sina röster nu då svenskheten i sportsammanhang är långt värre än vid skolavslutningarna.

 

Onsdagen den 3 mars 2010 kl. 21:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

OS för djur eller?

 Idrottsstjärnorna har börjat att liknas vid djur. I en tidning skriks det ut att skidstjärnan Marcus Hellner var hett villebråd då han kom hem från OS i Vancouver. Sporten ligger nog i topp då det handlar om dumma rubriker i tidningarna.

 

 

Onsdagen den 3 mars 2010 kl. 21:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

TV:s inflytande på välmåendet

Televisionen har ett direkt inflytande på tittarens själsliga välmående eller illamående. Det säger Hannu Haukka på Mediemission IRR-TV. Vi ser hur felanvändning av media ofta har haft direkt skadliga konsekvenser, fortsätter han.

Det är precis som Hannu säger. Jag mår inte alls bra av att titta på vissa TV-program. Och de s.k. underhållningsprogrammen i svensk TV är ofta allt annat än underhållning. Jag blir mycket mer underhållen av en del föreläsningar som jag går på. Om det är personer som kan hålla ett trevligt föredrag och det är det ofta. Betydligt roligare än underhållning på TV. 

Med hjälp av Mediemisson IRR-TV har Suomi TV kommit i gång i Finland.

Det föddes en stark längtan i oss att grunda en kanal som skulle bygga upp finländarnas själsliga välmående, säger Hannu Haukka.

Grundprincipen för kanalen är att visa program i enlighet med goda familjevärderingar.

www.suomitv.fi/nettitv

 

Måndagen den 1 mars 2010 kl. 21:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.