Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Spriten tog ännu ett liv

Så var det dags igen...ännu ett offer för droger, alkohol och knark. Den här gången var det en person i min släkt. Jag blir ledsen och arg. Varför???

Tio procent av Sveriges befolkning beräknas ha problem med alkoholen och förutom den drabbade själv finns runt varje högkonsument minst fyra personer som berörs. Ändå hyllas alkoholen överallt. Åker man buss en fredag (eller andra dagar med för den delen) hör man ungdomar som pratar om den kommande helgen. Och vad är det de ser fram emot? Jo, då ska det köpas hem alkohol och åh vad skoj de ska ha.

Är detta det enda roliga de har? Hur roligt är det egentligen? Jag blir bedrövad.

www.blabandet.se

 

Onsdagen den 22 september 2010 kl. 22:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Ohly - ett tjurigt barn

Politiker kan visst bli hur barnsliga som helst. Oerört barnsligt beteende av vänsterledaren Lars Ohly då han på valnatten vägrade att gå in i samma rum som Jimmie Åkesson (Sverigedemokraterna). Att bära sig åt så ger verkligen inte något större förtroende. Som ett tjurigt barn. Oavsett åsikterna om SD så kan ju en partiledare bete sig som en vuxen människa.

 

Tisdagen den 21 september 2010 kl. 21:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Har Gud lämnat kyrkan?

Finns Gud i kyrkan? Nja, det är tveksamt. Hade nyss kontakt med en kvinna, medlem i en pingstförsamling. Hon spred minsann ingen bra PR för de kristna i kyrkornas värld. Och hon är tyvärr inte ensam om detta. Nej, Gud kanske snarare finns bland dem som inte alls tror och aldrig går i kyrkan. Det har jag sett flera exempel på sådana människor som lever ett betydligt mer kristet liv än kyrkfolket.

Vad håller de kristna på med? Gör allt de kan för att "köra bort" folk från församlingarna genom sitt beteende. Jag blir mer och mer trött på kyrkorna (trodde inte det var möjligt, men det är det tydligen).

Hur länge till ska man tro på Gud egentligen? Kanske lyckas dessa människor till och med att ta bort tron. De är på god väg......................

 

Lördagen den 18 september 2010 kl. 23:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Franska leenden

Charlotte Renström skriver i en tidning om en sommar på vift ute i Europa. Om franska leenden och trevliga människor i f.d. Östtyskland och Italien. Men alltsammans slutade snabbt då hon nådde den svenska gränsen. Kritiska stirrande svenskar passerar på gatan utan ett leende eller ett ord. Så sant så, Charlotte.

Hon skriver också "i Sverige läser man bara baksidan av böckerna. Granskar kritiskt omslaget och skriver sedan en recension utan att ens ägna en tanke åt innehållet som lämnas outforskat".

 Och här i Tibro går grannarna omkring som robotar helt upptagna av sig själva och sin egen betydelse. Småstadsmänniskor som tror att de bor i en storstad.

 

 

Torsdagen den 16 september 2010 kl. 19:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Politiker i extas

Politikerna är i extas, gör vad som helst för att få röster. Är de tokigare än tidigare år? De verkar ha tappat all vett och sans inför årets val. Kan de vara lika synliga efter valet också? Då är det väl bara att gömma sig och hitta orsaker till varför de inte genomför det de lovat. Att vara politiker är som det verkar ett lönlöst arbete. Bättre satsa krafterna på något som ger bättre resultat.....

 

Tisdagen den 14 september 2010 kl. 21:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Mångkulturell dag - en bra idé

I Falköping har det anordnats en mångkulturell familjedag med olika aktiviteter. Pensionärsföreningar, kyrkan, studieförbund, IOGT och somaliska föreningen, kurdiska föreningen med flera deltog. Det tycker jag att vi i Tibro också kunde arrangera. DX-klubben passar perfekt in i sammanhanget då vi verkligen är internationella genom vårt lyssnande på hela världen.

 

Lördagen den 11 september 2010 kl. 22:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vem älskar Skövde?

Ja, inte jag i alla fall. Men det gör moderaterna enligt sina valaffischer. Skövde är en tråkig stad. Det enda positiva är att den är "lite" stor och finns skapligt med affärer att välja bland. Men för övrigt är den ful och tråkig. (Undantaget omgivningarna uppåt Billingen). Lidköping vinner med hästlängder, som nån skrev i en insändare för flera år sen. Nej, i Skövde skulle jag aldrig vilja bo.

 

Torsdagen den 9 september 2010 kl. 19:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

KD - det bästa för Tibro

Efter kontakter med flera partier inför valet har  jag insett att Kristdemokraterna är det bästa för Tibro. Trots noll tro på politiker och avsky för politik i allmänhet måste jag lägga min röst på KD i kommunvalet. Det är första gången på många år som jag känner att det här kan jag verkligen rösta på. Jättebra åsikter och förslag.

Kristdemokrater ska styra Tibro!!!

 

Tyvärr räcker det positiva för KD inte till riksdagen, inte ens till landstingsvalet. Men vad är alternativet? Ny Framtid, Landsbygdspartiet eller Spritpartiet som knappt ens visar att de finns.

 

 

Onsdagen den 8 september 2010 kl. 11:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.