Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Nej, nu börjar det igen....

Så var det dags igen....lucia, advent,jul....usch..

Tiden flyger iväg,knappt är sommaren slut förrän alla de här evenemangen kommer. Tidningarna ska fyllas av lucior hit och lucior dit. Tröttsamt, tråkigt och tjatigt. Och sen blir det advents-och julsånger, köpmännens hets inför julklappsköpen. (Konstigt de inte börjat redan). Nej, detta är inget för mej. Nu vill jag helst gå i ide eller resa till varmare länder.

 

Söndagen den 31 oktober 2010 kl. 21:25

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En gång var Tibro fint.....

Det var en gång då Tibro var fint - gamla fina hus med mysiga kaféer med trädgårdsserveringar. Men allt förstördes av politiska hönshjärnor (var visst socialdemokrater den gången.) Några som insett detta är Vänsterpartiet som protesterar mot de höghus som ska byggas snart. De tycker istället att Tibro behöver förskönas efter 60-70-talens rivningar av centrum. Helt rätt! Men Tibro är ju i och för sig redan förstört.

 

Onsdagen den 27 oktober 2010 kl. 22:03

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Pastor Jansson-kyrka

Läser i en tidning om att Svenska kyrkan har något av pastor Jansson över sig. Då stöter de sig inte med någon. Detta är ingen nyhet. Det som märks av kyrkan är det menlösa och kampen för att vara alla till lags.

Peter Ljunggren (organisationen Evangelium till alla folk) skriver: "Jesus har kommit i skymundan. I stället talar man om kristna kulturarv, kristna värderingar,den kristna historien och kristen moral".

Ja, det är ju bra. Men det kanske kan vara lämpligt att nämna Jesus också ibland. Inte för ofta, nej det är riskabelt, men en gång i månaden kan väl gå för sig. Eller? Kan någon bli skrämd då???

 

Fredagen den 15 oktober 2010 kl. 12:41

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Modiga - om det är politiskt korrekt

Det positiva som kommer fram från Svenska kyrkan varar inte länge. Snart kommer det negativa tillbaka. Bra av biskop Eva Brunne som vid riksdagens öppnande talade om människors lika värde. Det är bra att kyrkan någon gång kan visa lite mod.

Men så kommer det fram att Brunne är öppet homosexuell och jag förstår inte hur någon kan arbeta som präst i det fallet. Men det är som vanligt - ta det som passar i Bibeln och glöm eller ändra själv på det övriga.

 

Förresten - kanske det inte var så modigt att predika mot rasism och främlingsfientlighet - det är ju en fråga som är politiskt korrekt. Och då vågar vilken präst som helst uttala sig, om vad som helst. Men i andra frågor som är mera känsliga hör man de vanliga rädda hararna klädda i prästdräkt.

 

Onsdagen den 13 oktober 2010 kl. 14:56

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Okunniga kyrkopolitiker

Det som skrivs nu är ganska gamla uppgifter som jag hittade på den katolska hemsidan www.katolik.nu Här citeras i en artikel Ragnar Bergsten, pastor i Sv. Missionskyrkan och partiombudsman. Denne efterlyser enklare gudstjänster som bland annat innebär att skära ner på nattvardsfirandet. I samma artikel finns ett annat citat där Kerstin Billinger, mångårig socialdemokratisk ledamot av kyrkomötet, säger så här:

"De folkvalda är i princip suveräna att avgöra vad kristendomen går ut på, även om ingen präst råkar finnas i den församlingen".

 

Det är inte säkert att de här båda fortfarande är aktiva i kyrkosammanhang men deras åsikter delas minsann av många inom kyrkan också idag.

 

Kyrkopolitiker som nästan aldrig sätter sin fot i en kyrka om det inte är för att de själva kan få visa upp sig i något sammanhang där det välkomnas eller avtackas en anställd. Nej, de där politikerna ska bort från kyrkan -  de har ingenting där att göra. De är inte ett uns insatta i vad kristendomen är, utan helt vilse och med jättestora brister kunskapsmässigt.

 

Torsdagen den 7 oktober 2010 kl. 20:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Lägg ner Idol

Håkan Hellström skriver i Aftonbladet om Idol-juryn i TV, främst den gamla juryn. Han tycker att de mördar folk psykologiskt, kränker dem och kväver deras drömmar. Håller med honom. De där jurymedlemmarna är elaka och verkar dessutom glädjas över det. Ett sådant program kan inte göra någon nytta eller sprida någon glädje. Lägg ner Idol!

 

 

Lördagen den 2 oktober 2010 kl. 18:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.