Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Okunniga kyrkopolitiker

Det som skrivs nu är ganska gamla uppgifter som jag hittade på den katolska hemsidan www.katolik.nu Här citeras i en artikel Ragnar Bergsten, pastor i Sv. Missionskyrkan och partiombudsman. Denne efterlyser enklare gudstjänster som bland annat innebär att skära ner på nattvardsfirandet. I samma artikel finns ett annat citat där Kerstin Billinger, mångårig socialdemokratisk ledamot av kyrkomötet, säger så här:

"De folkvalda är i princip suveräna att avgöra vad kristendomen går ut på, även om ingen präst råkar finnas i den församlingen".

 

Det är inte säkert att de här båda fortfarande är aktiva i kyrkosammanhang men deras åsikter delas minsann av många inom kyrkan också idag.

 

Kyrkopolitiker som nästan aldrig sätter sin fot i en kyrka om det inte är för att de själva kan få visa upp sig i något sammanhang där det välkomnas eller avtackas en anställd. Nej, de där politikerna ska bort från kyrkan -  de har ingenting där att göra. De är inte ett uns insatta i vad kristendomen är, utan helt vilse och med jättestora brister kunskapsmässigt.

 

Torsdagen den 7 oktober 2010 kl. 20:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.