Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Dansband fyllde grytan

Då Björns orkester spelade på ett köpcenter i Molde fylldes Frälsningsarméns julgryta med pengar. Det är inte ofta den är så full så den måste tömmas men det blev den nu.

En stor ros till Björns orkester som ni kan lyssna till här nedan. Ni kan också se ett klipp från en lokal norsk avise om spelningen på denna länk:  www.rbnett.no sök på Björns orkester.

 

 

 

 

Onsdagen den 22 december 2010 kl. 21:51

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vänliga veckan är här

Mitt i snökaos, förkylning och besvärliga människor upptäcker jag att det är vänliga veckan. Vet inte om den finns kvar, förr var den på hösten men tydligen är den flyttad till julveckan. Träffade idag först på en ung invandrarkille på gatan som frågade om jag har släkt att vara med under julen. På Skövde bibliotek kom sen en man med en halstablett då han hörde min hosta. Och mellan dessa händelser hittade jag ett nytt café som var överraskande trevligt på flera sätt. Det heter Förr och ligger i Skövde. Caféet är kombinerat med en affär som t.o.m. sålde julkort med änglar och Jesusbarnet på. Sådana kort får man leta länge efter vanligtvis.

 

Tisdagen den 21 december 2010 kl. 18:18

Positivt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

JV levererar sanningen om julen

Fick en tidning av Jehovas Vittnen där man får veta "sanningen om julen". Sanning eller ej - det kan ligga mycket sanning i vad de skriver. Men vad har det för betydelse att Jesus,enligt JV, inte är född den 25 december? Vet vi inte exakt dag för hans födelse så

går det ju bra att fira honom den här dagen i alla fall.

Jehovas Vittnen hänvisar till ett flertal högtider med hedniskt ursprung som grund för vårt julfirande. Må så vara. Jag tycker JV och övriga kristna samfund kan diskutera den här frågan tillsammans och se vad de kommer fram till. Vad är det för idé att var för sig bedyra en massa ståndpunkter? Tjafs!

 

Och jag tänker fira Jesu födelse på julen precis som tidigare. Men i Sverige är, tycker jag, julafton mer den heliga ankans dag. Då alla sitter vid tv:n och firar julens huvudperson - Kalle Anka.

 

 

Söndagen den 19 december 2010 kl. 20:20

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Sorgesamma jeppar

Det var öppet hus på en tidningsredaktion. Besökarna satte sig ner och pratade. Fy vilka tråkiga samtal! Tänk att de som var unga på 50-och 60-talen och även senare har blivit precis likadana som sina föräldrar, far-och morföräldrar, tråkiga gamla grannar och så vidare.

Som vuxen försvinner all glädje, allt som varit roligt, allt spännande. Man blir som en urtråkig typisk svensk av sämsta Svensson-modell.

Det byggs hus, repareras, ordnas i trädgårdar. Det suckas över hur mycket som måste göras, bekymren har hopat sig i nattsvarta sjok och allt är dystert.

 

Nej, jag vill aldrig, aldrig bli sån. Vill inte vara med i dessa Lasse Lessen-gäng med alla sorgesamma jeppar (som Tommy Bergs sjunger om). Jag vill aldrig någonsin bli som dom.

Lasse Berghagen sjunger om en pojke som inte blev riktigt vuxen. "Pappa klagade var dag: ska du aldrig bli vuxen? Mamma sa: "Låt vår pojke leka och skratta". Han vill va´en clown, vill sprida glädje som en clown. Då de andra i skolan kom i skolans mössor kom han i blommig hatt.

 

Det finns hopp i den infernaliska tråkigheten. Lasse Berghagen är en som står för hoppet. Pekka Langer var en annan - han blev aldrig vuxen. Petra Lundgren på Skaraborgs Allehanda inger också hopp. Hon skriver ibland ganska barnsliga krönikor i tidningen men hon blir inte tråkig utan vågar vara barnslig.

 

En grupp människor som inte infogat sig i de vuxnas tråkiga mall är konstnärerna. Här vimlar det av idéer som inte hör till det vanliga. De vågar gå en annan väg.

 

Vore det inte för dessa undantag i samhället kunde man lika gärna lägga sig ner och dö.

 

 

Fredagen den 17 december 2010 kl. 19:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Dansbandsmusiker räddades

Nu ni, kommer det ett positivt inlägg i min blogg. Det är ganska sällsynt. Men det här var något som gjorde mig glad. Det finns faktiskt sådant också. Fick sent omsider (ca. ett halvår efteråt) höra att dansbandsmusikern Ulf Gustafsson (fd. Dannys) återfunnits efter att ha varit försvunnen på havet i fyra dygn. Titta på nedanstående länk och läs den spännande berättelsen om skräckdygnen i en liten gummibåt med hajar runt omkring.

kvp.expressen.se/noje/1.1591139/undefined

 

 

 

Fredagen den 3 december 2010 kl. 22:25

Positivt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

God Jul - semletiden är här

Hurra!Nu kan vi köpa lussekatter, pepparkaka och semla på en gång. Vad bra att slå ihop lucia, jul och fastlagstiden i ett. Då slopar vi semlorna då den normala semletiden kommer och äter vanliga bullar då. Kul!

 

Torsdagen den 2 december 2010 kl. 15:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Fikaraster ger effektivitet

Där ser man - det blir andra bullar med rast och en kopp kaffe. I en undersökning med drygt 8000 personer konstateras att fikaraster ger ökad aktivitet på jobbet. Ett avspänt snack kan föda idéer och bygga relationer, säger Viveka Adelswärd, pensionerad professor i kommunikation. Och så har jag hört exempel på arbetsplatser där de anställda knappt får tillåtelse att ta kafferast. Men cheferna ska naturligtvis sitta och vräka sig med både det ena och det andra och håva in pengar till sig själva. Fy!

 

 

Onsdagen den 1 december 2010 kl. 23:02

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.