Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Sorgesamma jeppar

Det var öppet hus på en tidningsredaktion. Besökarna satte sig ner och pratade. Fy vilka tråkiga samtal! Tänk att de som var unga på 50-och 60-talen och även senare har blivit precis likadana som sina föräldrar, far-och morföräldrar, tråkiga gamla grannar och så vidare.

Som vuxen försvinner all glädje, allt som varit roligt, allt spännande. Man blir som en urtråkig typisk svensk av sämsta Svensson-modell.

Det byggs hus, repareras, ordnas i trädgårdar. Det suckas över hur mycket som måste göras, bekymren har hopat sig i nattsvarta sjok och allt är dystert.

 

Nej, jag vill aldrig, aldrig bli sån. Vill inte vara med i dessa Lasse Lessen-gäng med alla sorgesamma jeppar (som Tommy Bergs sjunger om). Jag vill aldrig någonsin bli som dom.

Lasse Berghagen sjunger om en pojke som inte blev riktigt vuxen. "Pappa klagade var dag: ska du aldrig bli vuxen? Mamma sa: "Låt vår pojke leka och skratta". Han vill va´en clown, vill sprida glädje som en clown. Då de andra i skolan kom i skolans mössor kom han i blommig hatt.

 

Det finns hopp i den infernaliska tråkigheten. Lasse Berghagen är en som står för hoppet. Pekka Langer var en annan - han blev aldrig vuxen. Petra Lundgren på Skaraborgs Allehanda inger också hopp. Hon skriver ibland ganska barnsliga krönikor i tidningen men hon blir inte tråkig utan vågar vara barnslig.

 

En grupp människor som inte infogat sig i de vuxnas tråkiga mall är konstnärerna. Här vimlar det av idéer som inte hör till det vanliga. De vågar gå en annan väg.

 

Vore det inte för dessa undantag i samhället kunde man lika gärna lägga sig ner och dö.

 

 

Fredagen den 17 december 2010 kl. 19:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.