Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Klokt uttalande av schlagerkompositören

Bra Mikael Wendt (fp)! Det var det bästa du sagt sedan du lämnade schlagerbranschen. Också ett ovanligt bra uttalande från en folkpartist. Mikael skriver i en lokaltidning att det är en farlig väg man vill slå in på om gårdsförsäljning av alkohol blir tillåten. Han menar att det även kan tvinga fram försäljning av alkohol som produceras i andra länder.

Han säger också att allt fler länder hämtar inspiration från den svenska alkoholpolitken för att minska alkoholens skador.

 

Söndagen den 23 januari 2011 kl. 22:52

Positivt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Vad hände med Henriks?

Henriks kvintett tror jag var från Mariestad. Men varför blev de inte kända? Vad hände? Lyssnade på deras LP från 1978 "Vi ska mötas igen". De spelar jättebra och fina låtar. Men det enda jag hört av dom är denna skiva köpt på skivmässa. På omslaget garanteras att endast medlemmar i Henriks medverkar. Ja det behövdes inte flera. De var bra nog ändå.

 

Vet någon vad som hände sen med killarna i orkestern? Tacksam för upplysningar. De kunde gått långt eller kanske gjorde (i andra sammanhang).

En annan kvintett, som blev betydligt mer kända var Tom Nordbloms, även om de inte hamnade på nån topplista. Lyssna här!

 

 

Lördagen den 15 januari 2011 kl. 16:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

Som om ingenting hänt

Vad som än händer så går livet vidare. Som om ingenting hänt. Någon dör, en annan flyttar. Men vad gör det för skillnad för världen i stort? Ingenting. En man som intervjuades på TV hade varit ute för en olycka då bland annat hans fru hade gått bort. Kanske någon mer, minns inte så noga. Mannen kommer tillbaka hem. Där håller grannarna på att klippa gräsmattorna - precis som vanligt. Hade det hänt något hemskt? Nää, det trodde de inte. Dagarna fortsatte som förut, allt var som vanligt. Utom för den hemkomne mannen.

 

Vad har det för betydelse vad man gör eller var man är? Idag drog jag mej undan som indianerna för att "vänta på min själ". Vem märkte det? Ingen, antar jag. Hade jag åkt till Australien eller en avlägsen ö i Söderhavet. Hade någon lyft på ögonbrynen för det. Nää, knappast. Allt går vidare, inga avbrott för att det händer något - för någon - någonstans. Nej, jorden snurrar på och själv kan man försvinna som en vissnad sommarblomma.

 

 

Tisdagen den 11 januari 2011 kl. 23:41

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Klara besked från vilsen kyrka

Kyrkoherden i Karlsborg, Mattias Lindström, ger klara besked. Något som inte händer så ofta i Sv.Kyrkan. Mattias lämnar sitt yrke som präst p.g.a. Svenska kyrkans beslut att ändra synen på äktenskapet och tillåta vigsel av samkönade par. Han säger att han vid prästvigningen för 13 år sedan lovade vara trogen kyrkans bekännelse. Men då ledningen i Sv. Kyrkan ändrar den officiella synen på Bibeln kan han inte stå bakom den tro som kyrkomötet ger uttryck för.

Så skönt att någon kan säga emot de stackars menlösa biskopar och präster som leder denna så kallade kyrka.

Ja, att vara kristen i denna rörelse är väl omöjligt och att vara präst borde vara otänkbart.

 

 

Torsdagen den 6 januari 2011 kl. 17:16

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Uppmanar till mission

Varje vecka läggs en frikyrkoförsamling ner i Sverige, skriver Anders Blåberg i Dagen. Han menar att kristna måste missionera mer i sin närhet och starta nya församlingar. Det finns anledning att flytta till en annan ort, säger Anders, om det behövs för att bilda en ny församling eller att väcka liv i tynande församlingar.

Tråkigt att det är så här. Men kristna i Sverige har väl inga större ambitioner för att sprida ut sin tro. Inte det stora flertalet i alla fall. Det finns ju lysande undantag. Som Pionjärmissionen i Skåne Där är det engagemang som borde tas efter av andra!

 

 

Onsdagen den 5 januari 2011 kl. 20:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Volvo har makten

Volvo Powertrain i Skövde vill bara visa sin makt. De förklarar folk från bemanningsföretag som icke välkomna efter att de skrivit dumma saker på Facebook om företaget. Dumt skrivet var det men som det brukar vara så är den andra parten lika dum. Barnsligt att göra så mot folk på grund av uttalanden som de flesta förstår inte är på fullt allvar.

 

Tisdagen den 4 januari 2011 kl. 21:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.