Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

En onödig tidning

Så har den kommit igen - tidningen "Äntligen" - en helt onödig tidning. Den delas ut som reklam, även till mej som undanber mej reklam. Jag vill inte ha den.. Magasinet för en skönare weekend står det. Den tidningen gör inte min weekend ett dugg skönare, tidningen är helt utan intresse. Vad tillför den i mitt liv, utgivare Uno Hufvudsson? Jag behöver inget svar på det för svaret har jag själv: ingenting alls.

 

 

Fredagen den 27 maj 2011 kl. 15:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

Längtar bort

Jag längtar bort, bort från lunchande människor, folk som ska intervjuas och fotas i all oändlighet. . Lunchen är visst det viktigaste då halva förmiddagen har gått.  Att gå ut och luncha som det ju heter är bland det tråkigaste jag vet.  Restauranger, usch.

Det viktigaste på förmiddagen är fikastunden, det är den jag ser fram emot. Men folk tänker bara på mat och så jobb förstås. Tråkiga är dom, det är vad dom är.  Åh, nej, jag vill inte se en massa folk som hela tiden vill vara med på bild,  så kallade viktiga händelser som absolut ska vara med i tidningen.

Människor, människor, människor,  människor, människor..... överallt. Jag längtar ut till tystnaden, ensamheten (kanske inte helt ensam men nästan), suset från storskogen, gökens hoanden eller en skärgårdsvik med glittrande hav, en öde skärgårdsö med lugn och ro.

Snart kommer sommaren - då hoppas jag att den bullrande staden byts ut mot lugn, lugn, lugn...

 

 

Onsdagen den 25 maj 2011 kl. 10:45

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Varför vara normal?

 Livet blir bra mycket roligare om man är excentrisk har jag läst. Förstår det då jag läser exempel på excentriska personer. Hör här: Sällskapet för röda hattar där damer över 50 år klär upp sig i röda hattar och lila kläder. Mr H som har haft samma kläder i tio år. Mr H äger tre hus men bor bara i ett, de andra låter han förfalla. Han har gripits av polisen för att han inte klipper gräset. Orsaken är att han vill att kaninerna ska ha en fristad i hans trädgård.

Ett annat exempel är mannen som gick naken på föreläsningarna på universitet. (De här exemplen kommer från boken "Livets små omvägar" av Regina Brett).

 

En excentrisk person är en som inte följer den allmänna synen eller sättet och uppvisar avvikande värderingar. Excentrikern är belägen utanför medelpunkten eller avlägsnar sig från densamma. Personen kan också beskrivas som originell, bohemisk och asocial. (Det har jag kollat).

Och jag inser förstås att allt detta stämmer in på mej.

 

Men varför vara normal, skriver Regina Brett. Det är enklare men det är inte lika roligt.

Så sant, så gå ut och var excentrisk! Börja idag!

 

 

Torsdagen den 19 maj 2011 kl. 23:05

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Tibro satsar på det viktiga i livet

 

De kör för fort på gatan vid rondellen med plåtbubblan i Tibro, sägs det. Men Tibro kommun har inte råd att sätta upp en fartkamera. Nej, varför skulle de göra det? Det är nog ingen som har nåt emot att det körs vilt på Tibros gator. Det har det gjorts i många år.

Och om någon blir påkörd då och då är ju inte så farligt. Jag tror att majoriteten är gladare över den vackra plåtbubblan och tycker det är väl använda pengar.

 

Ja en del kunde förstås använts till att göra något för de bostadslösa. Flera av dessa kommer att dö inom en nära framtid, enligt ett uttalande från en av de berörda. Men vadå, i Tibro är de inte så noga med lite svinn bland befolkningen. Pengarna som dessa utslagna kunde fått del av gör naturligtvis bättre nytta i form av konstverk som utstrålar glädje till boende och förbipasserande.

 

 

 

Onsdagen den 18 maj 2011 kl. 00:08

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kyrkligt förfall har nått Karlsborg

Desirée Grönvall blir ny komminister i Karlsborg. Hon har mycket bra att säga men tydligen kommer hon att verka för Svenska kyrkans död som så många andra präster. Och se till att även Karlsborg hänger med i nedläggningsprocessen. Hon har en liberal syn i frågan om homovigslar. Och vem är förvånad? De som inte har det får ju snart inte jobba som  präster. Så det är bara att önska lycka till i arbetet med kyrkans nedgång och fall.

Om församlingen har ännu mera tur så kan de kanske få bort det mest kristna från verksamheten. Det som stör de kyrkliga företrädarna, t.ex. detta med att Gud skulle ha något att säga till om i dagens kyrka. Sådant strunt hör, efter vad jag förstått, inte hemma i en modern svensk kyrka.

 

Måndagen den 16 maj 2011 kl. 16:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Borta från världen

Har varit på ett äldreboende. Det gör mej deprimerad. Människor som för ett antal år sedan fanns mitt ute i samhället sitter nu där och lyssnar till den underhållning som bjuds. Inget fel på underhållningen men det gör mej bedrövad att se att människor ska behöva vara instängda på en sån här institution. Borta från världen och det som händer utanför. Och snart är man väl där själv. Jag blir rädd. Men vad att göra...

Jag drömmer mej bort någon annanstans. Ett sätt att glömma det dystra som kommer vid besök på dessa ställen. Försvinner bort, med tåget som just kommer inrusande på Skövde resecentrum. Bort till andra platser - Stockholm, Norrland....

Men hjälper det? Knappast. Bara för en stund, sen är verkligheten där igen. Grym och skrämmande.

 

Torsdagen den 12 maj 2011 kl. 11:57

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Fanatiska djurvänner

Trots att jag är nybliven medlem i Djurens Rätt måste jag protestera mot detta daltande med vargarna. Låt vargarna finnas där de är men försök inte att med alla möjliga medel få dem att sprida ut sig över hela Sverige. Har avstått från skriverier om detta för att inte reta upp folk men nu då en varg nästan gett sig på en mamma med barnvagn har jag fått nog av daltandet från naturvänner. Hunden som också var med dödades av vargen.

 Ska det behöva vara så? Jag är både natur-och djurvän men det finns gränser. Ska man bli helt fanatisk bara för att man tycker om djur? Det finns som sagt var gränser!

 

Torsdagen den 5 maj 2011 kl. 00:13

Taggar: ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ett kyligt Tibro

Tibro förstärker sitt intryck av kyla och tråkighet. Cementkolosserna med ljus och fyllda med vatten "välkomnar" besökare till centrum. En kylig atmosfär sprider sig över torget och de som går vidare in mot Gallerian möts av mest tomma lokaler och före detta skyltfönster.

Så kom då det senaste tillskottet av Tibros utsmyckning och försköning som politikerna kallar det. Det är en s.k. cloud som är placerad i en av rondellerna. Med sitt skal av plåt lyser den emot förbipasserande på gatan. Det är ett kyligt ljus som gör att man känner sig frusen, får en känsla av tristess och undrar vart man har kommit. Vad den föreställer finns det olika uppfattningar om. Någon tror det är en skalbagge andra en takbox. Men det ska visst vara ett moln, sägs det. Tibro visar upp sitt rätta ansikte av en kall ovälkomnande kommun. Brrr... jag ryser och önskar att fortast möjligt ta en buss till Skövde och så ett tåg som för mej vidare mot varmare och mer inbjudande platser i landet.

Om man bor här i detta kalla samhälle: är det konstigt att man längtar bort nån gång?

 

Tisdagen den 3 maj 2011 kl. 15:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Very important person

Såg en svinpäls från missionskyrkan. Konstigt, men fortfarande, minst 16 år sedan jag gick ur denna kyrka, blir jag upprörd över vissa av dessa människor. De som är så fulla av sig själva och sin egen betydelse att de inte ser någonting annat - ingenting annat. Inte hejade de där människorna på mej då jag var medlem och det gör de så klart ännu mindre nu när jag inte är med. Och de ska vara kristna de där. Nää, att se de där människorna gör en tråkig dag ännu tråkigare. Puhh.... 

 

 

Måndagen den 2 maj 2011 kl. 19:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.