Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Örådet sätter upp nya bostäder

Det är fart på byggandet på Visingsö. 50 bostäder har satts upp utmed öns vandringsleder. Det är statens fastighetsverk som satsat stort på bostadsbyggandet. Men det var behövligt då det varit brist på bostäder under lång tid på ön. De nya bostäderna gör chansen större att fåglar som blåmes och svartvit flugsnappare kommer att häcka på Visingsö. För det handlar alltså om holkar - 50 nya holkar blir det som ö-rådet ska sätta upp.

 

Torsdagen den 30 juni 2011 kl. 23:24

Taggar:

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Musikskapare med bristande kunskap

Ingela "Pling" Forsman uttalade sig i ett TV-program en gång så här: "Det behövs mera profan musik i kyrkan". Varför i hela världen skulle det behövas? Kyrkan kan stå för sin musik med kristna texter - annan musik har tillräckligt många ställen att framföras på.

Uttalandet från schlagertext-författaren visar på att hon inte har något begrepp om vad kyrkan ska vara till för. Jag tycker Ingela "Pling" ska tänka till lite. Är det så  viktigt att kyrkan ska vara så profan som möjligt? Har inte Ingela tänkt på att det är en kristen kyrka? (Ja den verkar ju inte så ofta men ska ju vara). Varför då uttala sig om att få den mer profan.

Jag trodde att Ingela hade vettigare att komma med och är besviken på henne. Har tidigare gillat det hon gör, men detta sänker nivån på henne avsevärt.

 

Söndagen den 26 juni 2011 kl. 15:32

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Precis som vanligt

Konstigt. Det parti som skällt ut mej två gånger (Vänsterpartiet i Tibro), har flera bra åsikter. Senast var partiet emot beslutet att ge Tibros inrednings-och besökscentrum Inredia ett antal extra miljoner, utöver det redan beslutade.

Bra, det ges så mycket pengar till allt möjligt nödvändigt och mindre nödvändigt så det kan räcka. Men det är precis som vanligt, i vissa fall finns det hur mycket pengar som helst. Det behöver röstas fram nya politiker med andra idéer. Men jag kan ju av förståeliga skäl inte ge någon röst till Tibros vänsterparti. Såååå snäll är jag inte...

 

Onsdagen den 22 juni 2011 kl. 20:28

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Skål i kohagen

 

Nu är det dags igen för alkoholvänliga moderaterna under Cecilia Widegrens ledning att propagera för fler ställen där alkohol kan köpas. Det är gårdsförsäljningen som är aktuell och det ska bli så bra enligt Cecilia och Monica Didriksson, ordförande för LRF Skaraborg.

Och enligt dessa alkoholambassadörer väntar flera landsbygdsentreprenörer på att få sälja öl av olika slag. Javisst, svenskarna behöver få flera möjligheter att skaffa sig alkohol för det medför så mycket positivt. Vi har ju alldeles för lite rattonykterhet och våld på grund av alkohol så  av den anledningen är det så klart befogat med gårdsförsäljning.

Hoppas spriten flödar vilt även den här sommaren (trots avsaknaden av nämnda försäljning). Så SKÅL i kohagen alla moderater och lantbrukare!

 

 http://spritpartiet.se

 

 

Måndagen den 20 juni 2011 kl. 21:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Attack mot Djävulen

Ibland blir jag förvånad - mycket förvånad. Helene Sturefelt är präst i Svenka kyrkan och har en blogg där hon skriver mycket bra saker. Vad som förvånar mig är att till och med Svenska kyrkan kan göra jättebra grejer som i detta fallet Helene S.

Ett av de senaste inläggen handlar om hennes kontakt med hårdrockare. I sin kontakt med Vengeance From Beyond (Hämnden från Andra Sidan)skriver Helene direkt till denne hårdrockare som inte verkar vidare tilltalad av den kristna bloggen. Men Helene har skapat en bönering kring Vengeance där de omsluter honom med Guds kärlek.

"Den som vill hämnas är en förlorare, medan den som förlåter och välsignar är en segrare", säger Helene. Hon skriver också "att det är lönlöst att försöka skrämmas med satans namn, han är ju besegrad på korset. Djävulen är beroende av Gud. Djävulen är den ständige förloraren".

Bra Helene Sturefelt!

 

Söndagen den 19 juni 2011 kl. 21:51

Positivt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Upp ur syltburken

I inlägget "Varför vara normal" (publicerat i maj) skrev jag om excentriska människor, att inte hålla sig till det vanliga synsättet, att vara vid sidan av medelpunkten. Men vad hjälper det att prata om det men inte göra så mycket av det.

I dag har jag insett att jag måste ta mej upp ur den mentala syltburken. För där känns det som jag har fastnat och något är det som hindrar mej från att ta mej loss från den kladdiga sylten. Motsatsen till syltburken är innovation har jag läst idag. Och innovation är förändring, förnyelse och utveckling. Det måste göras nåt, ord utan handling är meningslösa...

 

I ett överraskande utfall av energi har jag börjat så smått idag. Men min energi försvinner lätt som sommarvinden och nu gäller det att skärpa sig till 100 procent så den för en gångs skull håller sig kvar. Och det blir svårt - för stimulans och inspiration är för det mesta miltals från min värld i ankdammen Tibro.

 

 

Måndagen den 13 juni 2011 kl. 22:48

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ingen sparkar på en död hund

Tack för alla råd med anledning av kritiken mot mina blogginlägg från vissa håll. Det är så intressant så jag måste delge alla besökare  en del av detta.

"Kritiken betyder ofta att du har väckt människors avundsjuka. Kom ihåg att ingen sparkar på en död hund. Så nu är det bara att spänna upp paraplyet så att regnet inte rinner innanför kragen på dej. Och att fortsätta skriva".

Jo, det finns faktiskt tips för bloggandet också:

"Låt bloggen vara en skildring av din inre värld och det som sker där. Låt den spegla alla de känslor du är medveten om - känslor av kärlek och hat och fruktan. Ta med det som kommer fram i din meditation. Skriv ner dina böner, dina beslut, de små dialoger du håller med dig själv, dina drömmar, dina fantasier, dina reaktioner på händelser och människor. Låt bloggen spegla både din andliga och din psykologiska odyssé.

När du blickar tillbaka och läser den upptäcker du återkommande ämnen och frågor som du kan ha behov av att bearbeta under dina meditationsstunder. Din blogg är ett sätt att samtala med olika sidor av din personlighet".

 Tack för det!

 

 

 

Onsdagen den 8 juni 2011 kl. 23:26

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Dans utan alkohol, går det?

Det går att arrangera danskvällar utan alkohol. Jaså inte? Jo, men det finns bevis på det. På trettondagsafton  i år var det dans till Streaplers i Malmberget och av någon anledning kunde man inte servera någon alkohol. Hur det gick? Jo, de flesta fann sig i situationen och hade till och med riktigt roligt. Det blev en trevlig och städad kväll, enligt några av besökarna. Allt berättat av Boel "Boella" Skarin på hennes blogg på www.fjl.se

 

 

Onsdagen den 1 juni 2011 kl. 22:03

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.