Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

1-0 till Missionskyrkan

1-0 till missionskyrkan som vinner över Svenska kyrkan i söndagens gudstjänster, (iTibro). I missionskyrkan vill man "Se på Jesus" och har det som söndagens tema. I Svenska kyrkan inbjuds till konst-och hantverksgudstjänst. Det blir visning av måleri, textilhantverk och tovning. En betraktelse på temat skaparkraft hinner de med men sen ska det minglas.

 

Medan missionskyrkan fokuserar på Jesus lägger Sv. kyrkan tonvikten på människors skaparkraft. Så den matchen vinner missionskyrkan som också avtackar ungdomspastor Frida Bondesson. Frida har tillfört Tibro missionsförsamling något positivt och det är synd att hon slutar.

Bilden från SMU:s fackeltåg på valborgsmässoafton.

 

Fredagen den 23 september 2011 kl. 15:44

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Gud i fängelset

Varje år blir cirka 2000 personer kristna i Rwanda:s fängelser. Nyligen var det dopförrättning då över 500 av de intagna döptes. I fängelset har de tid att lyssna på radio och då bl.a. IBRA radio som sänder kristna program.

"Jag blev förvandlad där i fängelset", säger Michael som var inblandad i folkmordet 1994.

I dag försörjer han sig på ett hederligt sätt i ett trädplanteringsprojekt.

Gå gärna in på IBRA:s hemsida: www.ibra.se

 

 

Torsdagen den 22 september 2011 kl. 19:33

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En glimt av helvetet

Har varit på utbildning för djurrättsaktivister idag. Mycket intressant men till stor del en glimt av helvetet. Eller vad sägs om hönsens tillvaro där en burhöna har en yta stor som ett A4-papper att röra sig på. Detta inkluderar värprede och kombinerat sandbad/sprättyta. Hönan kan inte sträcka på ben eller vingar på den lilla ytan. Sandbadet är viktigt för hönsen för att rengöra fjäderdräkten och få bort parasiter. Det naturliga för hönsen är att ägna 60 procent av sin vakna tid till att sprätta och krafsa.

De flesta värphöns ser aldrig dagsljus. Och de som inte sitter i burar utan är "frigående" inomhus lever sina dagar i stora hangarer med många tusen hönor i gruppen. Trevligt va?

Ska inte säga så mycket mer för tillfället men skickar med en lite uppmuntrande tanke inför nattens sköna drömmar: tuppkycklingar som inte är intressanta ur värpsynpunkt slängs direkt i en kvarn där de mals ner levande.

 

Vill du ha en förändring eller tycker du att det här är OK? Om inte så gå med i Djurens Rätt - Sveriges största djurrättsorganisation som endast arbetar med lagliga metoder. Så kan du också vara med och påverka!

http://www.djurensratt.se

 

 

 

Söndagen den 18 september 2011 kl. 22:00

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Läs ledaren så blir du glad

 Ledare har aldrig varit roliga att läsa i tidningarna. Inte förrän Niclas Lindstrand blev chefredaktör på Skaraborgs Allehanda. Den 29 augusti skriver Niclas om en landsfader med hästsvans, d.v.s. finansminister Anders Borg. Det finns flera saker som är roliga i denna ledare. Bland annat tycker Niclas Lindstrand att den småfjantiga hästsvansen snart borde ha gjort sitt. En mohikanfrisyr kunde pigga upp som omväxling skriver han. Det finns fler exempel på roliga ledare skrivna av Niclas men dem kan vi ta en annan gång.

 

Tisdagen den 13 september 2011 kl. 14:45

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Småstad i mörker

Mörker, höst, en parkering fylld av bilar. Men var finns människorna? De som äger bilarna? Det är tomt, bara plåtlådorna står där, tyst, öde. Där kommer visst en människa, en sån där som går sin väg utan att se någonting. Nån mening att hälsa på människan? Nä, tror inte det. De som bor här vill inte se nån annan, vet de att det bor nån mer här i området. Nä, verkar inte så. 

Skulle en liten ort vara bättre än storstaden? Det tvivlar jag på. En småstad har det mesta en storstad har, ja, jag menar i negativ bemärkelse. Människor med tomma blickar, det som skulle utmärka storstaden. Det finns här också men det ser inte de som bor här. De trivs med att ha det så här, de har sig själva att tänka på och det är nog. Nej, här kan man leva och dö - utan att någon ser. Jag har bevis på det. Vad finns för anledning att berömma en plats bara för att få fram en falsk bild av verkligheten?

Men är man rik, har hus, bil, båt, sommarstuga, spelar golf, gör årliga utlandsresor, familj och massa släkt då blir visst allt bra. Nä, ta bort skygglapparna för ögonen. Den lilla hålan, som ser så fridfull och trivsam ut, har så mycket annat som inte alls är något att berömma sig av. Ju senare kvällen blir desto tätare blir mörkret omkring mej här. Småstaden är dyster, den är full av mörker, den har inget att ge den som inte trivs med dess tristess. Den har inget att ge, nej bara en mörk kall fasad.

 

 

Lördagen den 10 september 2011 kl. 22:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Var finns Jesusrevolutionen?

I början av 70-talet pågick en Jesusrevolution bland hippies i världen. Men också i Sverige sökte sig ungdomar fram till ett möte med Jesus. Så sa evangelisten Billy Graham för 40 år sedan då han besökte Amsterdam. Jo, det vet jag, det var väl det som blev Jesusfolket här i Sverige om jag minns rätt.

Men hur är det i dag? Finns det någon Jesusrevolution? Det är inte så speciellt mycket med det, tror jag. Jesusmarschen går varje år förstås men syns inte mycket i medierna. Det behövs bättre marknadsföring från kyrkorna. Men då de flesta av dessa är rätt passiva så är det inte lätt att komma ut i TV, radio och tidningar som mest tar fram det negativa som de hittar om kristna.

När blir det Jesusrevolution i det så religiösa Tibro? På 80-talet ville Kyrkefalla-Lasse (Lasse Persson) få igång gatuevangelisation men han flyttade och de övriga i kyrkorna tyckte det var lugnast att sitta kvar bakom kyrkdörrarna och mysa. Och det är det som de mest håller på med i dag också. Ett rykte säger att det pratats om evangelisation på Tibros gator den gångna sommaren. Men nej, inte har jag sett nånting.

Här är en sång som introducerades av Jesusfolket en gång i tiden. Den kan kyrkfolket sjunga på Tibros gator när det är tid för Jesusrevolution.

 

 

Torsdagen den 8 september 2011 kl. 22:27

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.