Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Var finns Jesusrevolutionen?

I början av 70-talet pågick en Jesusrevolution bland hippies i världen. Men också i Sverige sökte sig ungdomar fram till ett möte med Jesus. Så sa evangelisten Billy Graham för 40 år sedan då han besökte Amsterdam. Jo, det vet jag, det var väl det som blev Jesusfolket här i Sverige om jag minns rätt.

Men hur är det i dag? Finns det någon Jesusrevolution? Det är inte så speciellt mycket med det, tror jag. Jesusmarschen går varje år förstås men syns inte mycket i medierna. Det behövs bättre marknadsföring från kyrkorna. Men då de flesta av dessa är rätt passiva så är det inte lätt att komma ut i TV, radio och tidningar som mest tar fram det negativa som de hittar om kristna.

När blir det Jesusrevolution i det så religiösa Tibro? På 80-talet ville Kyrkefalla-Lasse (Lasse Persson) få igång gatuevangelisation men han flyttade och de övriga i kyrkorna tyckte det var lugnast att sitta kvar bakom kyrkdörrarna och mysa. Och det är det som de mest håller på med i dag också. Ett rykte säger att det pratats om evangelisation på Tibros gator den gångna sommaren. Men nej, inte har jag sett nånting.

Här är en sång som introducerades av Jesusfolket en gång i tiden. Den kan kyrkfolket sjunga på Tibros gator när det är tid för Jesusrevolution.

 

 

Torsdagen den 8 september 2011 kl. 22:27

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.