Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Småstad i mörker

Mörker, höst, en parkering fylld av bilar. Men var finns människorna? De som äger bilarna? Det är tomt, bara plåtlådorna står där, tyst, öde. Där kommer visst en människa, en sån där som går sin väg utan att se någonting. Nån mening att hälsa på människan? Nä, tror inte det. De som bor här vill inte se nån annan, vet de att det bor nån mer här i området. Nä, verkar inte så. 

Skulle en liten ort vara bättre än storstaden? Det tvivlar jag på. En småstad har det mesta en storstad har, ja, jag menar i negativ bemärkelse. Människor med tomma blickar, det som skulle utmärka storstaden. Det finns här också men det ser inte de som bor här. De trivs med att ha det så här, de har sig själva att tänka på och det är nog. Nej, här kan man leva och dö - utan att någon ser. Jag har bevis på det. Vad finns för anledning att berömma en plats bara för att få fram en falsk bild av verkligheten?

Men är man rik, har hus, bil, båt, sommarstuga, spelar golf, gör årliga utlandsresor, familj och massa släkt då blir visst allt bra. Nä, ta bort skygglapparna för ögonen. Den lilla hålan, som ser så fridfull och trivsam ut, har så mycket annat som inte alls är något att berömma sig av. Ju senare kvällen blir desto tätare blir mörkret omkring mej här. Småstaden är dyster, den är full av mörker, den har inget att ge den som inte trivs med dess tristess. Den har inget att ge, nej bara en mörk kall fasad.

 

 

Lördagen den 10 september 2011 kl. 22:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.