Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Utnämningen som kom för sent

En av mina släktingar, Bengt Kindbom, har postumt utnämnts till "Årets Häggumare". Det var han värd. Men varför kunde han inte blivit detta medan han levde? Nu har han definitivt ingen glädje av det. Bengt var i flera år riksdagsman för Centern. Han jobbade mycket för sin hembygd Häggum vilket också står i motiveringen till utnämningen ovan. I 34 år var han ordförande i Häggums hembygdsförening. 

"Hans förmåga att entusiasmera och få andra att växa med sina uppdrag har gjort att Häggum kunnat utvecklas som en levande landsbygd". (Citat från motiveringen till "Årets Häggumare".) 

Men varför inte gett honom denna utnämning tidigare??? 

 

Tisdagen den 29 november 2011 kl. 21:10

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En svag och kraftlös kyrka

I Skövde kan det bli aktuellt att sälja en kyrka på grund av dålig ekonomi. Det beror bl.a. på att många medlemmar har valt att gå ur kyrkan. Inte konstigt att Svenska kyrkan tappar medlemmar då de är inne på fel väg. En menlös attityd och rädsla för att stöta sig med någon kan inte leda till annat än tillbakagång. "Ett kraftlöst budskap har inte så stor attraktion". (Citat av pastor Linda Bergling). Det kan inte sägas bättre än så!

 

Sv. Kyrkans ledning behöver ta hjälp av OAS-rörelsen. De vet hur man lockar folk att komma, det är deras sommarmöten goda bevis på. Men de har fel åsikter för kyrkans ledning som bara vågar tycka som majoriteten i samhället och som politikerna gör.

 

Att det går dåligt för kyrkan är inte det minsta konstigt, den som går fel väg kan aldrig komma rätt. Ekonomin förresten borde kunna lösas med att sälja skog som kyrkan äger. Men det är förstås viktigare att ha kvar de här träden än att satsa resurserna på den andliga delen.

Kyrkan prioriterar helt uppåt väggarna men tyvärr inte ända upp till himlen.

 

Söndagen den 20 november 2011 kl. 23:03

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Jesus värvar prenumeranter

 Jesus värvar prenumeranter till de kristna tidningarna Dagen och Världen i dag. I alla fall om vi får tro Göran Skytte och det gör jag. Det är väldigt få kristna som har någon av tidningarna. Och det är givetvis synd för de är väldigt bra.

Jag har inte heller någon prenumeration. Orsaken är främst att allt som kommer hem till bostaden oftast inte blir läst, åtminstone inte på flera månader. Men jag ska fundera på om jag ska göra en insats så inte jag medverkar till att tidningarna dör.

Jesus vill ju att jag ska (och Göran Skytte).

 

 

Torsdagen den 17 november 2011 kl. 11:22

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Världens bästa klasskamrater

Den ligger kvar där - den gamla skolan. I sjukhusparken i Lidköping. Men idag är det musikskolan som huserar i huset där jag en gång gick i grundskolan. En kort period av mitt liv men en tid som jag alltid kommer att minnas. Att komma som tillfälligt inflyttad skulle vara som gjort för mobbing (ja det var kanske inte så vanligt då men i alla fall...) Men här och då var det raka motsatsen till mobbing. Bättre klasskamrater och lärare finns nog inte. De gjorde verkligen så jag kände mig välkommen från första stund.

Omständigheter vid den tiden gjorde att jag trots allt längtade tillbaka hem. Efteråt förstår jag att om jag varit kvar i Lidköping hade mitt liv blivit helt annorlunda. Jag önskar att min skoltid fått fortsätta på denna plats men.... det är för längesedan försent att göra något åt.

 

 Där är den, världens bästa skola.

 Förra året sökte jag upp en av mina gamla klasskompisar (det borde jag gjort långt tidigare). Vi hade inte träffats sen skoltiden men det blev ett mycket lyckat möte och han kom ihåg att han blivit utvald av "fröken" att ta hand om mig som nykomling.

Under vårt cafébesök den här lördagseftermiddagen berättade han att klassen vid sin senaste återträff pratat om och undrat vart han tog vägen som kom från Tibro. Detta säger allt tycker jag, att efter massor, massor, massor av år minnas en klasskamrat som de endast hade i några månader. Det är helt fantastiskt och visar, enligt mig, att i denna klass gick världens bästa skolkamrater.

 

Tyvärr är några av dem borta nu och det känns jättetråkigt då jag ville träffat dem alla igen. Men får jag inbjudan till nästa klassträff så åker jag och träffar de som finns kvar. Vår lärare Berta Sahlström är vad jag vet inte i livet längre, men hon var liksom hennes elever, något alldeles extra. Böcker, frukt och choklad skickade hon med när jag flyttade hem och samma till julen något år senare.

"Lidköping vinner med hästlängder" stod det i en insändare en gång. Om den gör ja, både i fråga om miljö, skola och människor. Så inte är det konstigt att det är min favoritstad i Skaraborg.

Här är en låt som minner om skoltiden i Lidköping, en låt som vår lärare gillade:

 

 

 

 

 

Onsdagen den 16 november 2011 kl. 12:06

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tro på helvetet i kyrkan

 Jaha, helvetet finns. Men som kristen behöver man inte tro på det. Nähä... Så säger präster och pastorer i en genomförd enkät i tidningen Dagen. Man kan nog vara kristen utan att tro på helvetet men för mej verkar det trots allt lite konstigt. Resultatet av enkäten visar, föga förvånande, att Svenska kyrkans präster menar att då det finns kristna som inte tror på helvetet kan man tydligen vara kristen ändå. Det är till att göra det enkelt för sig i svenska kyrkan.

 

Det som förvånar är att pingstkyrkans pastorer inte tycker det är så viktigt med frågan om helvetet. Men de har visst enligt en expert blivit en "medelklassrörelse". Synd,  för då är de snart i klass med Missionskyrkan (som snart ska ingå i nya "Gemensam framtid").

Frälsningsarmén är det samfund som i enkäten visar att de vet vad de tror på. Här är det inget famlande hit och dit utan klara besked. Hundra procent av de tillfrågade pastorerna (om det kallas så i FA) säger att som kristen ska man tro på helvetet.

 

Torsdagen den 10 november 2011 kl. 12:03

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Alla krossade hjärtans dag

Den 12 november är det "Alla krossade hjärtans dag". Det är den nödvändigaste av alla dagar att fira och slår både mors och fars och allla andra löjliga dagar. Äntligen en dag för oss där ingenting fungerar. En dag som uppmärksammar svinpälsar till vänner som bara försvunnit ur ens liv och skitförnäma tjejer (kvinnor) som tror de äger världen. Fira med ballonger, tårtor, trummor och trumpeter!

 

 

Måndagen den 7 november 2011 kl. 22:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Börjes Colombia

Det här kallar jag positiva nyheter! Se den här korta filmen om Ankarstiftelsen som bygger skolor i Sydamerika och Borneo bland annat. Medverkar gör Börje Erdtman, Lill-Babs, Daniel Kindbom och glada barn i Colombia. Se också bilder från Lill-Babs och Tumbas besök i Tibro där resultatet blev en skola på Borneo. (Finns i galleriet musik).

 

 

Fredagen den 4 november 2011 kl. 14:48

Taggar:

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.