Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Tro på helvetet i kyrkan

 Jaha, helvetet finns. Men som kristen behöver man inte tro på det. Nähä... Så säger präster och pastorer i en genomförd enkät i tidningen Dagen. Man kan nog vara kristen utan att tro på helvetet men för mej verkar det trots allt lite konstigt. Resultatet av enkäten visar, föga förvånande, att Svenska kyrkans präster menar att då det finns kristna som inte tror på helvetet kan man tydligen vara kristen ändå. Det är till att göra det enkelt för sig i svenska kyrkan.

 

Det som förvånar är att pingstkyrkans pastorer inte tycker det är så viktigt med frågan om helvetet. Men de har visst enligt en expert blivit en "medelklassrörelse". Synd,  för då är de snart i klass med Missionskyrkan (som snart ska ingå i nya "Gemensam framtid").

Frälsningsarmén är det samfund som i enkäten visar att de vet vad de tror på. Här är det inget famlande hit och dit utan klara besked. Hundra procent av de tillfrågade pastorerna (om det kallas så i FA) säger att som kristen ska man tro på helvetet.

 

Torsdagen den 10 november 2011 kl. 12:03

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.