Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Världens bästa klasskamrater

Den ligger kvar där - den gamla skolan. I sjukhusparken i Lidköping. Men idag är det musikskolan som huserar i huset där jag en gång gick i grundskolan. En kort period av mitt liv men en tid som jag alltid kommer att minnas. Att komma som tillfälligt inflyttad skulle vara som gjort för mobbing (ja det var kanske inte så vanligt då men i alla fall...) Men här och då var det raka motsatsen till mobbing. Bättre klasskamrater och lärare finns nog inte. De gjorde verkligen så jag kände mig välkommen från första stund.

Omständigheter vid den tiden gjorde att jag trots allt längtade tillbaka hem. Efteråt förstår jag att om jag varit kvar i Lidköping hade mitt liv blivit helt annorlunda. Jag önskar att min skoltid fått fortsätta på denna plats men.... det är för längesedan försent att göra något åt.

 

 Där är den, världens bästa skola.

 Förra året sökte jag upp en av mina gamla klasskompisar (det borde jag gjort långt tidigare). Vi hade inte träffats sen skoltiden men det blev ett mycket lyckat möte och han kom ihåg att han blivit utvald av "fröken" att ta hand om mig som nykomling.

Under vårt cafébesök den här lördagseftermiddagen berättade han att klassen vid sin senaste återträff pratat om och undrat vart han tog vägen som kom från Tibro. Detta säger allt tycker jag, att efter massor, massor, massor av år minnas en klasskamrat som de endast hade i några månader. Det är helt fantastiskt och visar, enligt mig, att i denna klass gick världens bästa skolkamrater.

 

Tyvärr är några av dem borta nu och det känns jättetråkigt då jag ville träffat dem alla igen. Men får jag inbjudan till nästa klassträff så åker jag och träffar de som finns kvar. Vår lärare Berta Sahlström är vad jag vet inte i livet längre, men hon var liksom hennes elever, något alldeles extra. Böcker, frukt och choklad skickade hon med när jag flyttade hem och samma till julen något år senare.

"Lidköping vinner med hästlängder" stod det i en insändare en gång. Om den gör ja, både i fråga om miljö, skola och människor. Så inte är det konstigt att det är min favoritstad i Skaraborg.

Här är en låt som minner om skoltiden i Lidköping, en låt som vår lärare gillade:

 

 

 

 

 

Onsdagen den 16 november 2011 kl. 12:06

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.