Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

En svag och kraftlös kyrka

I Skövde kan det bli aktuellt att sälja en kyrka på grund av dålig ekonomi. Det beror bl.a. på att många medlemmar har valt att gå ur kyrkan. Inte konstigt att Svenska kyrkan tappar medlemmar då de är inne på fel väg. En menlös attityd och rädsla för att stöta sig med någon kan inte leda till annat än tillbakagång. "Ett kraftlöst budskap har inte så stor attraktion". (Citat av pastor Linda Bergling). Det kan inte sägas bättre än så!

 

Sv. Kyrkans ledning behöver ta hjälp av OAS-rörelsen. De vet hur man lockar folk att komma, det är deras sommarmöten goda bevis på. Men de har fel åsikter för kyrkans ledning som bara vågar tycka som majoriteten i samhället och som politikerna gör.

 

Att det går dåligt för kyrkan är inte det minsta konstigt, den som går fel väg kan aldrig komma rätt. Ekonomin förresten borde kunna lösas med att sälja skog som kyrkan äger. Men det är förstås viktigare att ha kvar de här träden än att satsa resurserna på den andliga delen.

Kyrkan prioriterar helt uppåt väggarna men tyvärr inte ända upp till himlen.

 

Söndagen den 20 november 2011 kl. 23:03

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.