Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Jag är en highly sensitive person

 Nu är det bevisat. Jag är en highly sensitive person (HSP). Det betyder att jag tillhör den grupp på 15-20 procent av befolkningen som är högkänsliga. Detta är ett personlighetsdrag som egentligen är positivt fast det ofta kan verka/kännas negativt.

Jag ser mer än andra då jag helt enkelt noterar mer, blir lätt överväldigad då jag upplever intensiva, kaotiska eller nya situationer. En högkänslig person vill helst iaktta innan den ger sig in i en ny situation. I de kulturer där man inte värdesätter känslighet har många högkänsliga personer låg självkänsla. De blir ofta tillsagda att inte vara överkänsliga och uppfattar sig själva som onormala. Jo tack! Normal var det länge sedan jag kände mej.

 Nån tvekan om att jag inte skulle vara en highly sensitive person finns icke. Testet på www.hsperson.se gav 20 ja-svar och 3 nej-svar. Tydligare kan det inte bli.

HSP har börjat diskuteras lite varstans nu, bl.a. på grund av den nyutkomna boken "Drunkna inte i dina känslor" av Doris Dahlin.

Läs författarens blogg http://blogg.passagen.se/dorisdahlin  

 

Tisdagen den 24 april 2012 kl. 22:38

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ruth 84 år på blogg och Facebook

Har ni hört talas om Ruth Landh? Inte? Hon är något alldeles speciellt, började blogga i fjol vid 84 års ålder. I bloggen blandar hon händelser i vardagen med minnen från sitt liv. Barnbarnen har hjälpt henne att komma igång med bloggen och även med Facebook. "Men, säger Ruth, andra i min ålder är ingen idé att prata med om detta. De förstår ingenting". Om Facebook säger hon: "flera i min ålder skulle vara med där. De vet inte vad de går miste om". Så ska det låta. Det är annat det än många som inte alls är så gamla men som tror att de inte har nån som helst nytta av internet. Läs Ruths blogg på http://litenfikastund.blogspot.se

 

Söndagen den 22 april 2012 kl. 17:27

Taggar:

Positivt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Kanske finns ett hopp

"Se hur hela himlen ljusnar, vinden känns så skön. Kanske finns ett hopp ändå, jag ber en stilla bön". En fin lördagsförmiddag med utställning av några konstnärer, däribland en avlägsen släkting. Trevliga människor i kaffehörnan på second hand till ackompanjemang av "Londonderry air" och annan fin musik på piano. Diskussion om att vara med i en församling. Vill jag ha ett mer radikalt alternativ erbjöds pingstkyrkan. Och ska jag gå med i nån kyrka igen är pingst helt klart ett av de bästa alternativen.

"Pingstkyrkan - en fin familj" (citat). Nej, det litar jag inte på, har haft för många negativa erfarenheter av kyrkorna för att våga tro på det. Men det är värt ett försök, att ta vara på chanserna.  Så kanske...

 

 

 

Lördagen den 14 april 2012 kl. 21:29

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.