Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Jag är en highly sensitive person

 Nu är det bevisat. Jag är en highly sensitive person (HSP). Det betyder att jag tillhör den grupp på 15-20 procent av befolkningen som är högkänsliga. Detta är ett personlighetsdrag som egentligen är positivt fast det ofta kan verka/kännas negativt.

Jag ser mer än andra då jag helt enkelt noterar mer, blir lätt överväldigad då jag upplever intensiva, kaotiska eller nya situationer. En högkänslig person vill helst iaktta innan den ger sig in i en ny situation. I de kulturer där man inte värdesätter känslighet har många högkänsliga personer låg självkänsla. De blir ofta tillsagda att inte vara överkänsliga och uppfattar sig själva som onormala. Jo tack! Normal var det länge sedan jag kände mej.

 Nån tvekan om att jag inte skulle vara en highly sensitive person finns icke. Testet på www.hsperson.se gav 20 ja-svar och 3 nej-svar. Tydligare kan det inte bli.

HSP har börjat diskuteras lite varstans nu, bl.a. på grund av den nyutkomna boken "Drunkna inte i dina känslor" av Doris Dahlin.

Läs författarens blogg http://blogg.passagen.se/dorisdahlin  

 

Tisdagen den 24 april 2012 kl. 22:38

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.