Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Snolle fixade festen

Det här, tycker jag, handlar om ett mycket positivt initiativ. En idé, som nog tog ganska mycket tid, men som ändå genomfördes och blev det som det var tänkt.

Han ordnade födelsedagsfest för kompisen, bjöd in en massa vänner från olika sammanhang, speddwaykompisar, klasskamrater med flera. Han samlade in pengar till en present från de som ville vara med. Presenten var en flaggstång med tillhörande flagga som skulle sättas upp hos födelsedagsbarnet. Festen hölls i en lokal som för några år sedan var teaterlokal för Snickarteatern och innan dess var möbelfabrik.

Lokalen fylldes av gamla vänner som bjöds på smörgåstårta med dryck och senare på kvällen underhölls med 50-60-talsmusik.

 

"Jag försökte stoppa honom och sa att han inte skulle bry sig om min födelsedag, men det gick inte", säger Roger Dahlgren.

Det var Roger som fyllde år, 65 närmare bestämt. Och han som ordnade festen var Sven-Olof Yngve, mera känd under namnet "Snolle".

 

Tidigare på dagen hade Roger också uppvaktats på radio Skaraborg med låten "Hippy hippy shake" med Swinging Blue Jeans.

Flaggstången ska vara uppe vid det här laget men har inte fått nån information om det har skett.

Det var i alla fall en riktig fest det!

 

 

Längst upp: Snolle (i mitten) som ordnade festen och Roger Dahlgren t.h.

Ovan: Roger med syskonen Jeanette och Caroline.

 

 

Tisdagen den 29 maj 2012 kl. 21:54

Positivt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Vi har helt olika liv

Helt olika liv har vi, jag och de andra. Ja, många av de som jag träffar alltså. I dag är det mors dag. Det är föräldrar, barn och barnbarn som ska besökas och uppvaktas. Skulle jag gjort det också? Det blir svårt, till mamma på kyrkogården i så fall. (Av detta blir inget för jag besöker inte denna plats om jag inte behöver). Men om jag ska tro några lottförsäljare från Göteborg så har jag barn. De tyckte jag skulle köpa lotter så jag kan vinna nåt fint till barnen. De där barnen har jag inte hittat men jag tackade lottförsäljarna för att de berättade för mej att jag har barn nånstans. Nu gäller det att hitta dem också.

Men nej, barn och en massa släkt det tar en massa onödig tid som kan användas till annat roligt. För att inte tala om vad tid det går åt till hus och trädgård, nåt som hör till det tråkiga Svensson-livet.

Det är ännu en skillnad mellan mitt och deras liv. Men tänk vad tid jag får till annat, nåt bättre. Jag har ju bara en balkong. Och bilarna som ska putsas så att de glänser som guld. Mera som skiljer mej från dom. Och mera tid för mej till annat.

Men? Vad mycket tid jag har! Jag kan ägna mej åt massor av bra och roliga aktiviteter.

Men? Varför får jag då så kollosalt lite gjort? Det ska jag fundera på nu. Olika liv hade också Ann-Charlotte och Ellinor.

 

 

Måndagen den 28 maj 2012 kl. 11:34

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bingolotto hos Spräjtan

Oh vad glad man blir av katter! Har varit och spelat Bingolotto hos Spräjtan. Hon låg där på mattan och tvättade sig så där fint som bara katter kan göra.

Ingen vinst som vanligt för mej. Men en av fem spelare vann hundra kronor och det får man vara nöjd med. Morsdags-tårta och kaffe gjorde det ju inte sämre.

Jan Bylund har blivit bättre som programledare, i början gillade jag honom inte alls. En del bra musik har det också varit nu ett tag. Idag var det Gunhild Carlings band och Arvingarna som spelade. Casper i Arvingarna har jag träffat, mycket trevlig kille.

Tyvärr har jag ingen bild på Spräjtan där hon tvättar sig så där fint men denna duger också.

 

 

Söndagen den 27 maj 2012 kl. 21:03

Taggar:

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Blir det nya samfundet bättre?

Tittade på tv-gudstjänsten från Gemensam framtids kyrkokonferens, det nya samfund som bildats av missionskyrkan, metodistkyrkan och babtistsamfundet. En kyrkohistorisk händelse då tre samfund blir ett. Jovisst, men blir det något bra?  Kyrkan ska vara en trygg gemenskap, sa pastorn i predikan. Det har väl misslyckats tidigare för det har jag inte märkt mycket av.

Kan det bli bättre med Gemensam Framtid? Tja, hoppas går alltid. Konferensen hölls i ett tält, det kan vara bra att ta upp lite av det gamla. För tältmöten är "ute" i frikyrkorna idag.

För att vara lite positiv så blev jag glad av att se Charlotte Höglund, pastor idag men en gång en populär sångerska. Jag minns när jag tog en bild på henne bland ruttna äpplen utanför Tibro pingstkyrka. Charlotte hade ganska ont om tid och äpplena bara låg där, så det var ingen särskild mening med äpplena.

Efter några rader på Facebook idag så fick jag kommentaren: Strunta i kyrkan. Lita på Jesus, han är bra!

Ja, det är rätt.

Han går aldrig förbi, sjöngs i en sång under gudstjänsten. Den sången var fin, här är den:

 

 

 

Söndagen den 20 maj 2012 kl. 23:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.