Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Dyster ton i midsommarvinden

Med midsommarvindens sus i de gröna träden nedanför min balkong kom en dyster ton. Det var en ny påminnelse om hur kyrkornas vackra ord om gemenskap fungerar i verkligheten. En bekant i en frikyrkoförsamling ringde, satt ensam hemma och skulle nog göra det resten av midsommaraftonen. "De andra vill helst fira midsommaren för sig själva", en del har rest bort och jag vet inte vem jag kan ringa för att få åka med till nåt midsommarfirande", sa hon.

 Det är precis så det är, församlingens fantastiska gemenskap, så underbart!

 

Tyvärr är det ingen nyhet, det har hänt förr. Jag vet hur många av de kristna är. Trodde att jag skrivit tillräckligt många negativa bloggar om kyrkans liv men nej, regelbundet dyker det upp nya bevis på hur församlingsmedlemmar beter sig.

Det finns "världsligt kristna" och "kristna av världsklass", säger Rick Warren, pastor i Kalifornien. Till de förra hör säkert de ovan citerade. En kristen av världsklass däremot "vaknar upp varje morgon och väntar sig att Gud ska verka genom dem på ett nytt sätt. För att bli en kristen av världsklass måste man tänka om. Man måste ändra perspektiv och attityder".

  Även om man knappt kan tro det så finns det såna också, men de märks inte så ofta. Som icke kyrkomedlem men kristen tycker jag det vore rätt intressant att bli en sådan. "Kristna av världsklass" är de enda på den här planeten som är helt och hållet levande, säger Rick Warren.

 

 

Fredagen den 22 juni 2012 kl. 13:57

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.