Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Ett märkligt liv

 Ett märkligt liv man lever... Jobbet är jag trött på. Tillbringar mina dagar med att gå omkring på en plats där jag inte trivs. Alltför många kontakter med människor som mest är jobbiga och tar en massa energi ifrån mej. Gör mååånga resor till Skövde, en plats som är lika tråkig som Tibro men den är större och det är bra.

 

Önskar att jag vore i norrländska tystnaden eller i storstadens brus med oändligt många fler möjligheter. (Bilden från underbara Nikkaloukta)

 

Men går kvar här hemma i alla fall... Varför?

Jag har alltid hållit mej kvar vid det som jag inte vill ha...

Men...inget och ingen inspirerar till att ändra

på nånting. Slår jag igen dörren om mej så har den inspiration som eventuellt fanns flugit all sin kos.

Det är som sagt ett märkligt liv man lever...

 

 

Torsdagen den 27 september 2012 kl. 12:23

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fult att hjälpa om Gud är inblandad?

Hur tänker Fredrik Segerfeldt (liberal tyckare och tänkare) då han kommenterar PMU:s målsättning (Pingstmissionens biståndsarbete)? På PMUs hemsida  sägs bl.a. att Gud vill upprättelse för skapelsen och att kyrkan har ett ansvar att vara förebild i att bygga ett gott samhälle, där Guds vilja råder. Där alla behandlas lika och där strävan är att ekonomiska resurser ska fördelas rättvist.

 

Jag ser inget fel i detta men det gör Fredrik S. Så här skriver han på sin blogg: "Vad sägs om detta mumbo-jumbo? Ska de verkligen ha tiotals miljoner per år i skattepengar? Undrar om tungotalskurser ingår i verksamheten"?

Makalöst dumt sagt. Då kykorna gör något bra då ska tyckare skriva skit. Detta positiva bör istället tas fram mycket mer i media. Är det därför att Gud är inblandad som det är fult att hjälpa andra människor eller vad???

 

På min blogg är kyrkorna också hårt kritiserade men jag skäller inte på dem då de gör något braMen Fredrik Segerfeldts åsikter kan ju göra att jag tar upp fler positiva saker i kyrkornas värld. Det var väl inte hans mening, men det är ju bara bra. Så det tror vi på.....

www.metrobloggen.se/segerfeldt

 

 

 

 

 

Onsdagen den 26 september 2012 kl. 20:59

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kyrka utan egen profil

Vad är kyrkan? En underhållningslokal? Evert Taube och hans musik var tema i TV-gudstjänsten från Betlehemskyrkan. Taube gjorde jättemycket bra men vad har det i en gudstjänst att göra. Sån musik förekommer i många andra sammanhang och är inte det som förväntas då man ska "gå på gudstjänst" (TV den här gången).

Kyrkan har visst inget eget att komma med, den får ta till annat för att försöka bli populär. Vad har man för orsak att bli medlem i en kyrka som ger samma underhållning som går att få på vilken konsert eller vilket föreningsmöte som helst? Svaret bör bli: INGEN! 

 I TV-gudstjänsten sjöngs en mycket fin text (en bön faktiskt)  av Taube, "Du har kallat mig". Den passade bra i sammanhanget. Kanske enda nyttan med "programmet" var att denna text kan bli mer känd.

 

 

Söndagen den 23 september 2012 kl. 12:58

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ytligt snack på poppisbloggar

De populäraste bloggarna är inte mycket att ha. Mest ytligt snack om mode och smink och allmänt röriga och säger ingenting. Stora bilder och många bilder ska det också vara. Nej, det är inget för mej. Men, undantag finns. Carola Häggqvists blogg hör till dem.

http://blogg.mama.nu/carola

Där finns en del bra och meningsfulla inlägg. Den är just då detta skrivs nominerad till Blogg Awards som en av årets bloggraketer.

Nu kommer väl någon och tror att jag tycker min blogg är så väldans bra. Jo, det klart jag tycker, annars är det ingen idé att ha någon blogg.

 

Torsdagen den 20 september 2012 kl. 23:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Guds ambassadör - ja, nej, kanske....

Det finns människor på denna planet som bara du kan nå, var det någon som sa. Varför? Jo, därför att du bor där du bor och att Gud har gjort dej till den du är. Då ligger det till så att då kan du bli en ambassadör för Gud i den här världen. Nej då, jag tvivlar inte på det, jag kan säkert bli det. Något positivt i kristet avseende finns det på den här hemsidan. Även om kyrkorna får mycket kritik. Men Gud är inte invävd i den kritiken som flera visst tror. Honom har jag inte blivit besviken på än. (Nej, jag tror inte att Gud är en hon eller den fåniga benämningen hen.)

 

"Gud är aldrig frånvarande - det är vi som inte är närvarande". (Ulf Söderlund). Det är därför det inte är så lätt för mej att vara Guds ambassadör. Jag är för det mesta frånvarande, annars skulle det hända saker.

 

Onsdagen den 12 september 2012 kl. 22:37

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En sprucken församling

Ett blad dimper ner i brevinkastet. Någon skriver om den familjära känslan i en kristen församling. Jag reagerar direkt på det. Den familjära känsla som jag bär med mig från min tid i en församling är bara negativ.

Medlemmar som tycks vara släkt allesammans sitter och pratar och har trevligt. De andra, som också finns där, är inte så viktiga. Denna familjeatmosfär är jag gärna utan.

För att förstärka detta råkar jag läsa en andaktsbok som talar om enhet och att sprickor i enheten kan vara farliga. Jo, jag ser framför mej en klippa. Den har sprickor, nästan meterdjupa, det är så jag ser församlingen med få undantag.

 

 

Måndagen den 3 september 2012 kl. 10:27

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.