Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Vilse i tillvaron

Vilse i tillvaron, så är det bara. Jag lär nog aldrig komma rätt heller. Snurrar runt på samma gator, samma områden med samma människor. Ingenting händer, bara små variationer. Trist, tråkigt, enahanda. Vad hjälper? Är det försent nu? Vet inte. Nää, jag är vilse i tillvaron.

 

Måndagen den 22 oktober 2012 kl. 19:40

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Jukebox of the`50s

Jukebox of the`50s, mycket bra 50-talsshow som elever på Per Brahegymnasiet i Jönköping framförde i slutet av april. Scenen på Jönköpings teater var fylld av musiker, dansare och solister från det estetiska programmet på gymnasiet en söndagseftermiddag då jag var där. Ett Bill Haley-medley, "Walk the line", "Guitar boogie", melodier ur "Sound of music" och "Stand by me" var något av innehållet i showen.

Hur hade dagens ungdomskultur sett ut, om inte 50-talet fått blomma ut och sätta sina tydliga avtryck, är en fråga som ställs i programbladet. Ja, det kan man verkligen fråga sig.

 Här kan ni vara med om en del av showen:

 

 

Lördagen den 20 oktober 2012 kl. 01:13

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nyckelroll för Sverige

"Sverige är ett väldigt kallt land, både vädermässigt och när det gäller relationen med Kristus. Men Gud har en otrolig plan med Sverige. Landet kommer att ha en nyckelroll i Europa de närmaste åren i ett andligt hänseende". Isik Abla, programledare på IBRA-stödda turkiska TV-kanalen kanal Hayat, är det som gör detta uttalande. Svårt att tro det men det behövs verkligen.

 

Torsdagen den 18 oktober 2012 kl. 23:48

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En outsider besökte en outsider

Besöket hos en outsider (en sån som jag) gav mej förklaringen till att flertalet svenskar i mitt bostadsområde inte hälsar på mej. Folk är rädda för en outsider, vet inte vad de ska prata om och vågar inte komma närmare, vill inte ta ställning. Mycket intressant. Tror det stämmer på många men inte alla. Men va skönt att vara en outsider och inte en vanlig svensk, det skulle vara förfärligt tråkigt.

 

Bilden är från konstutställningen "Outsiders" på kulturhuset Jönköping (Samuel Georgsson är konstnären).

 

Onsdagen den 17 oktober 2012 kl. 22:06

Taggar:

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Jag behöver rika Facebook-vänner

Hej ni höga chefer med era lika höga löner! Så uppmuntrande att läsa om att lönerna för er åter har höjts. Högsta lönen för en tjänsteman i västra Götaland är 171000 kronor i månaden. Härligt! Det är så bra för jag kom under läsningen på en superbra idé. Kan vi bli vänner på Facebook kära direktörer och chefer? Då kan vi ju dela på de här pengarna. Jag behöver mera nämligen för jag har inte kommit så högt upp på skalan som ni.

Inte nåt som ni rår för men lite rättvisa skadar inte.

 

Tisdagen den 16 oktober 2012 kl. 12:05

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Facebook - värdefull kontakt eller tidsslukare?

Facebook är toppen på flera vis, jag har fått fatt på vänner från förr som jag inte haft kontakt med på länge till exempel. Men då jag ser hur en del har sex-sjuhundra vänner eller ännu mer börjar jag fundera på vad detta kan ge. Det är helt omöjligt att ha kontakt med alla och ska man verkligen ha vänner som man inte hinner med?

Av mina 71 FB-vänner är det inte många som jag träffar. Vad ger då det här egentligen? Ger det något vettigt som är värt att ta tid till? Visst, något ger det men efter "sju ensamma kvällar" behövs en rejäl funderare över vad man håller på med. Som nyfiken är det strålande, man får veta mycket om människor som man känner. Men...Svårt beslut att ta om Facebook är tillräckligt meningsfullt för att fortsätta med. Och alldeles nyss tryckte jag av misstag in en vänförfrågan. Men den missen ser jag som ett tecken på att det var meningen kontakta denna, också en vän från förr.

 

Torsdagen den 11 oktober 2012 kl. 21:59

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

På fel kurs i livet

 

Sverige - världens mest sekulariserade land - är i mycket stort behov av evangelisation, ser jag i ett blad. Det tror jag säkert. I kväll har jag hört om all tänkbar skit. Människor som är otrogna, brott av olika slag med mera. Det är helt vansinnigt vad livet är skit på många sätt för alltför många människor. Inre mission blir mer och mer nödvändigt i vårt land, läser jag vidare. Ja, verkligen, för något måste vara fel då det ser ut som det gör. Men Gud är ju farligt att komma för nära. Som Birger Thuresson säger på en blogg: "Religionsallergin tycks vara ungefär lika utbredd som pollenallergin".

Jo nog är det så. Men för att få världen bättre är det ingen dum idé att ta med Gud i beräkningen.

 

Måndagen den 8 oktober 2012 kl. 23:49

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vilsna barn

Vilsna barn av en modern tid söker ro och frid, stod det nånstans. Det är tydligt det. Systemkassar bärs av en efter en efter en där jag sitter på caféet och tittar. Till och med en måndagskväll. Vilket nöje. Är det allt som de har funnit i livet? Fattigt...

 

Lördagen den 6 oktober 2012 kl. 16:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

I min fantasivärld

I min fantasivärld lever jag. Skulle skicka iväg min sångtext till den sångerska som passar bäst för den. Jo, jag har skrivit en text, publicerad i en tidning en gång. Gitarren ska ha en sträng påsatt och så ska den stämmas. Inte lätt. Börja spela igen, minnas det jag lärde mej och lära mer.

 

Slänga alla de bloggtips som jag sparat, inte aktuella längre väl...

Och bokläsandet, det kan inte gå så långsamt, kommer ingen vart. Lämna Zoomin och ha en gratistjänst för hemsidan, sparar pengar ju. Bort med mer grejer som är i vägen, inte är till nån nytta. Slänga alla olästa tidningar, kommer aldrig att läsas. Med mera, med mera med mera med mera med mera med mera...............................

 

 

Nu vaknade jag.... det är inte fantasier. Allt är möjligt att genomföra. Men det kräver ännu oanade krafter. Var får jag dem????

 

Måndagen den 1 oktober 2012 kl. 12:24

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.