Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Bybor i Anderna gräver diken för vattenrör

Sommarpraktikanten Renee Lau säger: När byborna gör arbetet tillsammans förstår de att detta är deras anläggning som de själva äger och ansvarar för istället för att känna att "de överlägsna och rika västerlänningarna" än en gång kommer och visar upp sina kunskaper för att hjälpa svaga, fattiga och maktlösa samhällen". Det är radiostationen HCJB:s vattenprojekt hon menar. ( Se mer nedan).

I år är det 75 år sedan stationen började att sända program på svenska, program som inte finns kvar idag.  Men HCJB jobbar vidare på andra sätt. Engelska program sänds bl.a. från Australien via kortvåg och internet. Flera andra verksamhetgrenar ingår i deras arbete, utbildning, hälsovård, undervisning och evangelisation.

www.hcjb.se

I somras jobbade en grupp praktikanter med att gräva diken för vattenrör i en by högt upp i de Ecuadorianska Anderna . Arbetet skedde tillsammans med bybefolkningen i ett av de många vattenprojekten. HCJB hjälper bara byar där folket är villiga att arbeta själva och ställa upp med material och betala en del av kostnaden. Den person som sedan ska sköta vattensystemet utbildas av HCJB.

 

Söndagen den 25 november 2012 kl. 13:01

Taggar:

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Handla i Guds affär

Nu när julhandeln startar, alldeles för tidigt, kan man passa på att handla i Guds affär. Den heter Joffi och finns i Kristianstad. Gunnel Johansson, som äger butiken, säger att det  var en vision från Herren som fick henne att öppna affären för tio år sen. 

Det är Gud själv som ligger bakom  verksamheten. Det är hans affär och jag jobbar här, säger Gunnel i  en intervju i Dagen.

Namnet Joffi är hebreiska och betyder "vad bra". Mycket som säljs i affären är Fair Trade och rättvisemärkt. Det finns också böcker och cd-skivor. Så julhandla i Guds affär!

www.joffi.se

 

 

Måndagen den 19 november 2012 kl. 22:10

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

SVT blundar för det positiva

Jag skäms för att jobba som journalist. Se på SVT:s "nyhet" om frikyrkornas medlemsras. En två år gammal undersökning tas upp nu. Hur vore det att hänga med lite i vad som händer i den kristna världen? Och, naturligtvis, en negativ "nyhet" som ges stort utrymme. I Falun, där tv filmade Frälsningsarméns nedlagda lokal, finns en kyrka, Elsborgskyrkan. De har byggt en 4000 kvadratmeter stor ny lokal och fördubblat medlemsantalet. Kyrkan ligger strax intill där tv filmade.

 

Men nämnde de något om detta? Nej, en positiv frikyrklig nyhet väljer tv att blunda för. SVT behöver en ny ledning. Fy för den här sortens nyhetsrapportering.

 

 

 

Onsdagen den 14 november 2012 kl. 12:07

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.