Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

LP-kontakten ger nytt liv

Det finns ett stort antal LP-kontakter i Sverige. En av dem är den i Tibro där det ikväll bjudits på julbord med mycket julmat, musik och allsång. LP-kontakterna arbetar med att hjälpa människor med drog-och alkoholproblem till ett nytt och drogfritt fungerande liv. Grunden i verksamheten är den kristna tron. 

"Det finns inga hopplösa fall", säger föreståndaren Kalle Rönngård.  

Och han har sett flera bevis på det.

Några bilder från kvällens julbord kommer här. (Mer om LP kan ni läsa på www.lp-verksamheten.se

 

Undre bilden visar Birgitta och Anders Binnberg  som mottog en fin julkorg tillsammans med flera andra som jobbat mycket med LP under året.

 

 

Måndagen den 17 december 2012 kl. 23:32

Taggar:

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nykter dans i Lillhärdal

Nu har jag läst det igen - danstillställningar som är nyktra och som ändå får publik. Emma Jönses har satt igång Härjedalens dansklubb. Klubben har anknytning till Vuxenskolan och de danskurser som Emma är ledare för. Hon vill gärna att deltagarna går ut på vanlig dans också. Dessa danser ordnas på Folkets hus i Lillhärdal men förutsättningen för att vara med är att man dansar nykter. Och det ser ut att funka. Bra Emma Jönses!

Kanske har Ligan spelat där. En av medlemmarna i det bandet kommer från Sveriges högst belägna by - Högvålen i Härjedalen. Där jag var förra sommaren.

 

 

 

 

Söndagen den 9 december 2012 kl. 00:08

Taggar:

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Blinda leder blinda

Blinda politiker leder Sverige. Landets befolkning är vilsen och blind. Sammanfattning: blinda leder blinda. Inte konstigt att det ser ut som det gör i Sverige.

 

Torsdagen den 6 december 2012 kl. 21:40

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Passar det inte så lämna kyrkan

Är det skolverket som bestämmer vad som görs i kyrkorna? Varför denna skräck för att ett kristet budskap framförs i kyrkan på skolavslutningen? Vad har skolan i kyrkan att göra om de inte vill ha det som kyrkan är till för? Använd andra lokaler, kära rektorer och andra ansvariga. Att envisas med att ha adventsfirande i kyrkan och samtidigt förbjuda prästen att utöva sitt yrke är oerhört fånigt. Det är vad jag vet frivilligt att gå till kyrkan och passar inte kyrkans budskap så håll er däriftån. Inget att diskutera om.

Det är tur att tidningen Dagen startat ett upprop och föreslår att skollagen ändras. Att några vågar protestera mot den kvalificerade dumhet som skolverket står för.

Skriv på om ni inte gjort det redan!

www.dagen.se/adventsuppropet

 

 

Onsdagen den 5 december 2012 kl. 20:36

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.