Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Guds kärlek dansas in av Elisas

Vad ska Elisas i kyrkan att göra? Temat i Ullervads kyrka var kärlek, bland annat mellan människan och Gud. Den 100 medlemmar starka kyrkokören sjöng sånger ur dansbandet Elisas repertoar. Hur många av dessa handlar om kärleken till Gud? Några dansande par skulle visst röra sig i kyrkgången också. Ja, dansa alltså. Vad gör det för nytta i kyrkan? Dansband utan kristna texter kan hålla sig till folkparker och andra dansställen. Men kyrkan har kanske ingenting annat att bjuda på kan man tänka.

 

Söndagen den 24 februari 2013 kl. 22:35

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

De ser världen som en träningslokal

Många ser världen som en enda träningslokal. Det tror jag bestämt om man tittar på alla gym som växer upp överallt. Att gå på gymet verkar ha blivit det viktigaste i mångas liv. Allt handlar om kroppen. Blev påmind om det då jag läste vad Tommy Hellsten skriver om kropp, själ och ande. Hur många tänker på att lyssna till sin ande? Lyssnar man till anden så lyssnar man till Gud, säger Tommy. Men man kan inte höra anden om man inte söker sig till stillheten ibland. Så det lär bli lite knepigt att praktisera detta på ett gym . På gymet finns ingen stillhet, besökarna jagar målmedvetet mot att förbättra sina resulat.

 

 

Onsdagen den 20 februari 2013 kl. 12:43

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ditt liv skapas - medvetet eller omedvetet

I många år skapade jag ett liv som jag inte ville ha. Skapade inte alls men livet skapades ändå, omedvetet. De tankar jag tänkte, de handlingar jag gjorde eller inte gjorde - allt medverkade till det resultat som blev. Det var dåliga tankar, dåliga handlingar, det kunde inte bli ett annat resultat.Trist. Och just i detta nu ser jag resultaten alltför väl. Men, ett senare medvetet skapande har gett andra, mer positiva resultat.

Just nu, idag, finns möjligheten att skapa nya saker. Jag kan själv skapa det som jag vill skapa. Gud är närvarande med hela sin skaparkraft och då kan vad som helst hända. Jag ska skapa det jag innerst inne vill.

Som författaren Tommy Hellsten säger: "Det är bara du själv som med dina falska föreställningar kan sabotera din allra dyrbaraste gåva, det att du själv får skapa ditt eget liv".

 

 

Måndagen den 18 februari 2013 kl. 13:42

Taggar:

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ett riktigt jävla skitprogram

Tredje deltävlingen av Melodifestivalen... vilken skit. En efter en kommer melodierna i samma mollstämda, trista stil. Mumlande sång (eller var det sång?), skrikande sång (eller bara skrik?), arbetsam slitsam sång (State of Drama), gapande välklädda herrar i en riktig jävla schlager. En låttitel som programledaren Gina Dirawi tycktes njuta av, ja hon kände sig till och med manad att påannonsera en riktig jävla ballad lite senare. Visst är det vackert med svordomar men inte alltför trevligt. Ravaillacz d-a schlager stack i alla fall ut lite från de andra låtarna liksom Caroline af Ugglas. Vad skönt med något som är annorlunda och där vann naturligtvis Caroline. De prydliga herrarnas svordomar kan vi vara utan.

För balansens skull var det inte bara djävulen som deltog under kvällen, Gud satt tydligen i publiken. Jag såg skylten: Herregud!

I pausunderhållningen framträdde några töntar från Skellefteå som kallade sig Bisex och försökte göra sig roliga. Bästa låten var den som Gina Dirawi sjöng i pausen. Det får bli kvällens glädjeämne. Sammanfattning: inte en enda låt var värd att rösta på. Och hur mycket av de inringda pengarna använder Radiohjälpen på rätt sätt?

 

 

Lördagen den 16 februari 2013 kl. 21:53

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

I köpcentret finns lyckan

Det här är så bra!!! Läser Tommy Hellstens bok "Han som såg längre". Kapitlet om predikan i köpcentret är sååå bra...

Exakt så här är det: sorgsna människor med likgiltiga blickar. Tar några avsnitt som exempel.

 

"Se under inga omständigheter vänliga ut, att skratta är det största tänkbara misstaget. Du som är ensam, kom till inredningsavdelningen, där finns möjlighet att skapa ett likadant hem som kändisarna har. Till ditt hem kan du bjuda in människor som du själv vill göra intryck på. Bjud till cocktailpartyn - det är tillställningar där det talas mycket utan att någonting sägs, det passar dej som hand i handske.

 

Du som bär på hat: klädavdelningens svarta avdelning har allt som är svart som helvetet. Klä dig i mörkrets uniform! Vi erbjuder redskapen för att skapa distans och kyla till andra människor. Du som är rastlös: alkoholen fungerar alltid. Den kan bli din bästa vän, med tiden din enda vän".

 

Predikan avslutas med en lång bön, till Fadern för all lögnaktighet, till den heliga ytligheten. "Stöd oss när vi flyr från stillheten, bombardera oss med skandaler och katastrofer. Gör kyrkorna till döda institutioner där formen är viktigare än innehållet. Heliga villfarelse: stöd alla som saboterar skolarbetet.

Ge oss idag vår dagliga dos av hopplöshet. Din är lögnen, depressionen och självförintelsen. Från evighet till evighet. Amen".

 

 

Fredagen den 15 februari 2013 kl. 13:37

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Samedagen har firats

Idag har över 20000 samer i Sverige, Norge, Finland och Ryssland firat samernas nationaldag. I Tibro firas den bara av mej, har inte märkt av nånting annat i alla fall. Men hos mej var sameflaggan uppe på balkongen. I TV visades lite från firandet i Norge och bland samerna i Malmö. Ska visst finnas samer också i Västra Götaland. Men var vet jag inte, kanske ska ta reda på det.

TV-programmet om sameartisten Marie Boine, en världsnomad, får jag se på nätet.

 

Onsdagen den 6 februari 2013 kl. 22:49

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.