Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

I köpcentret finns lyckan

Det här är så bra!!! Läser Tommy Hellstens bok "Han som såg längre". Kapitlet om predikan i köpcentret är sååå bra...

Exakt så här är det: sorgsna människor med likgiltiga blickar. Tar några avsnitt som exempel.

 

"Se under inga omständigheter vänliga ut, att skratta är det största tänkbara misstaget. Du som är ensam, kom till inredningsavdelningen, där finns möjlighet att skapa ett likadant hem som kändisarna har. Till ditt hem kan du bjuda in människor som du själv vill göra intryck på. Bjud till cocktailpartyn - det är tillställningar där det talas mycket utan att någonting sägs, det passar dej som hand i handske.

 

Du som bär på hat: klädavdelningens svarta avdelning har allt som är svart som helvetet. Klä dig i mörkrets uniform! Vi erbjuder redskapen för att skapa distans och kyla till andra människor. Du som är rastlös: alkoholen fungerar alltid. Den kan bli din bästa vän, med tiden din enda vän".

 

Predikan avslutas med en lång bön, till Fadern för all lögnaktighet, till den heliga ytligheten. "Stöd oss när vi flyr från stillheten, bombardera oss med skandaler och katastrofer. Gör kyrkorna till döda institutioner där formen är viktigare än innehållet. Heliga villfarelse: stöd alla som saboterar skolarbetet.

Ge oss idag vår dagliga dos av hopplöshet. Din är lögnen, depressionen och självförintelsen. Från evighet till evighet. Amen".

 

 

Fredagen den 15 februari 2013 kl. 13:37

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.