Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Bryt fördomarna

Svensk kristenhet är dränkt i fördomar från alla håll och kanter, skriver Marcus Birro i en krönika i Expressen. Marcus besökte Livets Ords Europakonferens i somras och beskriver den glädje som han upplevde där. Tänk om alla hade så kloka åsikter som Marcus Birro. Han har avråtts från att åka till Livets Ord i Uppsala men han gör det som hans hjärta säger. "Sen kan folk spänna vilka giftigbågar som helst". (Citat).

 

Jag tror som Marcus att hjärtat leder en rätt. Hade själv fördomar om pingstkyrkan en gång. Dit skulle jag aldrig gå för de beter sig så illa, skriker och gapar. En julskyltningssöndag då de hade öppet hus gick jag trots allt dit. Och oj vad fel jag hade. Det var då den bästa kyrka jag hittills hade besökt, dit var man välkommen direkt. Den erfarenheten var ny för mej. Så tro inte på allt som andra säger: prova själv istället.

 

 

Måndagen den 29 april 2013 kl. 23:04

Taggar:

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Atmosfär

Redan telefonsamtalet på morgonen gav negativa vibrationer. Vilken olika slags atmosfär människor för med sig. En del kan till och med sprida ut en viss sorts känsla även per telefon. Senare kom oron in här hemma. Nervositeten vibrerade mellan väggarna. Orsakad av människor som genom sitt sätt att vara också gör andra likadana, det vill säga nervösa, snurriga.

 

De andra, de som sprider lugn, vilken skillnad. Man själv blir också lugn. Så finns de som har glädjen med sig, som gör att man blir glad bara vid tanken på personen i fråga.

 

Kontrollmänniskorna som har stenhård koll på allt de ska göra, allt inprogrammerat på samma sätt hela tiden. Dessa sprider en tråkig atmosfär, som fylld av krav.

Av någon outgrundlig anledning är det de negativa som alltid hör av sig. Ja, de har skrämt iväg alla i sin väg så det är inte så konstigt.

 

 

Måndagen den 29 april 2013 kl. 13:19

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Avfallsnytt stör söndagsfriden

Söndagsmorgon - lugnt och stilla. Det var ju skönt,  men en duns väckte upp mej. In i brevinkastet kommer en tidning "Avfallsnytt". Nä men vad trevligt. Lite läsning om skräp och hantering av avfall. Sköna stilla söndagsmorgon. Inte ens då får man vara ifred för vardagens tråkigheter. Miljötänkandet går till överdrift. Snälla, låt mej få en söndagsmorgon i lugn och stillhet.

 

 

Söndagen den 28 april 2013 kl. 12:44

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Djupfrysta svenskar

Tråkigt. Grannar som blänger precis som jag skulle ha gjort nåt fel. Säga hej, nej gör inte det, kontakt vill vi inte ha. De kan inte vara lyckliga, det ser inte ut så. De är svenskar, jo, svenskar ska vara såna. Hörde nyligen följande: en äldre människa hade någon från hemtjänsten hos sig. Så ringde det på dörren. En vän till nämnda person kommer för att hälsa på. Hemtjänstens svenska representant öppnar. Tittar surt på den besökande och säger (lika surt) : vem är du och vad vill du?

 

Så ett annat exempel. Den här gången är hemtjänstens representant en utländsk kvinna. Det ringer på dörren den här dagen också. Den utländska kvinnan öppnar och ropar glatt till personen som bor i lägenheten: Ester (eller vad människan nu hette) va roligt, du får besök. Lägg märke till skillnad i bemötande. Det svenska folket är tråkigt på många sätt. Kanhända är de förlamade av kylan i vårt land för de verkar som inslagna paket i en frysbox.

 

 

 

Fredagen den 26 april 2013 kl. 13:57

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Svenskarna vet ingenting

Svenskarna går omkring i en inbillad verklighet att kristen tro är något som är borta för längesen. Kanske är så i Sverige men varje dag blir cirka 174000 människor kristna i världen. Eller som pastor Göran Andersson uttrycker det "fattar beslutet att ta emot Jesus i sina liv". I den världsvida kyrkan (i latinamerika och Afrika t.ex.) har det varit en enorm tillväxt de senaste 40 åren. I svenska media har de inte mycket vetskap om detta.

I Egypten var det TV-sändning från ett kristet möte för något år sedan där 70000 ungdomar samlades till bön och lovsång. Det anordnas stora kristna manifestationer där kristna ber för sitt land. Men svenskarna vet ingenting.....

Simon Ådahls låt är aktuell för Sverige idag.

 

 

Torsdagen den 25 april 2013 kl. 21:26

Taggar:

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Barfotaflickan

 Sandie Shaw - för 46 år sedan, den 8 april 1967 - vann hon schlager-EM med låten "Puppet on a string". Denna brittiska sångerska blev känd som barfotaflickan då hon ofta uppträdde barfota på scenen. Sandie Shaw gjorde fler fina låtar och på 80-talet blev hon populär igen då hon gjorde några nya skivor.

Ett smakprov på hur Sandie Shaw lät kommer här.

 

 

Torsdagen den 18 april 2013 kl. 22:41

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Krista Siegfrids - en vinnare

Merry me - det är Finlands bidrag vid semifinalen i European Song Contest 2013. Krista Siegfrids sjunger sin egen låt. Tyvärr har den kritiserats för att stå för en förlegad kvinnosyn. Kvalificerade dumheter är vad det är. Ska det inte gå att sjunga om nånting längre? Feministrörelsen måste vara framme och lägga sig i allt. Och andra rörelser som inte tål mer än sina egna åsikter.

 

Den här låten ska jag rösta på. Finland ska vinna hela ESC. Krista Siegfrids är en trevlig och rolig tjej. Såg henne nyss på TV:s finska nyheter.

 

Tisdagen den 16 april 2013 kl. 12:40

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Aldrig ledig, va bra!

När ska de affärsanställda ha ledigt? Ska de jobba jämt, eller? ICA Supermarket i Tibro gör nu stort väsen av de nya öppettider som införts. Alla dagar 7-22. Det är inte nödvändigt. Jo, på söndagsmorgonen blir det rusning så klart, då vill de flesta handla. De nya öppettiderna firas med underhållning och extraerbjudanden. Ska det bli en extra fest för de anställda? Vilken förmån - att kunna jobba jämt. Visst är väl målet att ha öppet dygnet runt?

 

 

Måndagen den 15 april 2013 kl. 14:02

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vilse i världen

Hallå i cyberrymden! Vilse i världen. Inga släktingar syns till. Finns, jo, någonstans utspridda i periferin. Kontakt? Nää, mycket sällan. Någon dyker upp, oväntat. Var väl meningen, eller? Jo. Hände i går, en anledning till kontakt. Nä, fel nummer. Hittade flera, ringer igen. Mer eller mindre avlägsna släktingar, lever sina liv i storstad, uppe i norr, eller nån annanstans. Vet så lite, lever helt andra liv. Vilse i världen är jag. Möjligheter? Till vad? Jo, det finns möjligheter, chanser till något slags kontakt. Försöka? Jo, gör det ibland. Gör det igen. Gårdagen gav en ny chans. Hallå i cyberrymden!

 

 

Lördagen den 13 april 2013 kl. 16:09

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Meningslös anrättning serveras

De flesta jag känner tittar på meningslösa eller negativa TV-program. Jag söker upp de positiva programmen. Det är konstigt - att vara så ivriga att se allt detta. En titt i TV-tablån visar att nu pågår Fångarna på fortet, Gladiatorerna, Mästarnas mästare och Let´s Dance. Avslutats har, tack och lov), Farmen. Pust säger jag bara. Tröttheten förlamar mej, en hel drös av dåliga, jobbiga program.

Så har vi resten: filmer där människor skjuts, hängs, misshandlas, svordomar bombarderas ut som ett skyfall med hagel i och så kryddar vi hela anrättningen med en lektion i sex. Som dessert smakar det bra med en och annan nyhetssändning.

 

Söndagen den 7 april 2013 kl. 12:24

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.