Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Bryt fördomarna

Svensk kristenhet är dränkt i fördomar från alla håll och kanter, skriver Marcus Birro i en krönika i Expressen. Marcus besökte Livets Ords Europakonferens i somras och beskriver den glädje som han upplevde där. Tänk om alla hade så kloka åsikter som Marcus Birro. Han har avråtts från att åka till Livets Ord i Uppsala men han gör det som hans hjärta säger. "Sen kan folk spänna vilka giftigbågar som helst". (Citat).

 

Jag tror som Marcus att hjärtat leder en rätt. Hade själv fördomar om pingstkyrkan en gång. Dit skulle jag aldrig gå för de beter sig så illa, skriker och gapar. En julskyltningssöndag då de hade öppet hus gick jag trots allt dit. Och oj vad fel jag hade. Det var då den bästa kyrka jag hittills hade besökt, dit var man välkommen direkt. Den erfarenheten var ny för mej. Så tro inte på allt som andra säger: prova själv istället.

 

 

Måndagen den 29 april 2013 kl. 23:04

Taggar:

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Atmosfär

Redan telefonsamtalet på morgonen gav negativa vibrationer. Vilken olika slags atmosfär människor för med sig. En del kan till och med sprida ut en viss sorts känsla även per telefon. Senare kom oron in här hemma. Nervositeten vibrerade mellan väggarna. Orsakad av människor som genom sitt sätt att vara också gör andra likadana, det vill säga nervösa, snurriga.

 

De andra, de som sprider lugn, vilken skillnad. Man själv blir också lugn. Så finns de som har glädjen med sig, som gör att man blir glad bara vid tanken på personen i fråga.

 

Kontrollmänniskorna som har stenhård koll på allt de ska göra, allt inprogrammerat på samma sätt hela tiden. Dessa sprider en tråkig atmosfär, som fylld av krav.

Av någon outgrundlig anledning är det de negativa som alltid hör av sig. Ja, de har skrämt iväg alla i sin väg så det är inte så konstigt.

 

 

Måndagen den 29 april 2013 kl. 13:19

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.