Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Ett glas till, tack!

Alkoholreklam är viktigt. På 13 år har investeringarna för alkoholreklam ökat från 8 miljoner till 928 miljoner. Enligt Magnus Jägerskog på IQ. Så Spritpartiet behöver sätta igång sin verksamhet igen. Varannan svensk har alkoholproblem. Det största problemet i Sverige idag som det pratas minst om, menar skådespelaren Benny Haag i Spritpartiet. (IQ sprider information och goda exempel på smarta förhållningssätt till alkohol).

 

 

Fredagen den 31 maj 2013 kl. 18:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fångad av sjukgymnasten

Sjukgymnasten håller mej fången. Inlåst i lägenheten. Sex veckor efter halkolyckan blir tre veckor till,  blir fyra veckor till och fyra veckor igen. Över tre månader i fångenskap. Bara korta promenader. Under en och en halv månad har det varit min sjukgymnast som ser till att jag inte kan komma ut. I Tibro som säger sig ha allt finns ingen taxi efter fem, tre timmar på lördag och ingen alls på söndag.

Fånge utan bil

Det går inte att ta sig till bussen om man inte har egen bil eller kan gå dit. Summan av detta blir: från Tibro kan man aldrig komma. Tibro- den fängslande kommunen - är en väl vald slogan för den instängda hålan i Västergötland.

 

 

 

Torsdagen den 30 maj 2013 kl. 17:03

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ungdomar sprider negativa budskap

 Ungdomar tycker livet är meningslöst, var tionde närmare bestämt. Rapporten från Ungdomsbarometern har ingen förklaring till varför det är så. Men jag undrar då jag hör vissa rocklåtar som sprider allt annat än positiva budskap.

Och i Skövde har nyligen anordnats nåt som kallades Kaozfestivalen. Fint namn som sänder ut positiva signaler. Och var det inte en låt på Svensktoppen som uttryckte att livet är meningslöst, lika bra att dö.

Det är inga uppmuntrande texter som hörs, grupper som spelar, festivaler som arrangeras. Inte konstigt att livet blir svårt, svårare än det behöver vara.

Nu ska här spridas glädje!

 

 

Tisdagen den 28 maj 2013 kl. 20:56

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bloggen som sprider sommardoft

Hamnade nyss på en helt underbar blogg: www.coffeeworld.blogg.se Den är fylld av drömmar, längtan, sommarlängtan, underbara beskrivningar av företeelser och händelser. Med många och fina bilder, månadens låtlista bl.a.

Då jag läste Hannas fina texter var det som om sommaren plötsligt kom in genom balkongdörren. Med dofter av vilda blommor, spännande tesorter och mysiga cafébesök.

Detta var precis vad jag behövde denna kväll. Känslorna av sommar var desamma som jag tycker finns i Evert Taubes "Vals på Ängön". Lyssna på den här och gör ett besök på "Coffeworld".

 

 

Måndagen den 27 maj 2013 kl. 21:39

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Det var då när musik var musik

Det var då, som vi spelade de gamla skivorna. Men det var stenkakor, just den tiden när dessa höll på att ersättas av vinylskivorna, ep-och singel. Sugartime, vår version var med Lily Berglund. En av de många inspelningarna av denna låt med en blandning av engelsk och svensk text.

 

 

Det var på landet en bra bit från det lilla samhället med gator, affärer och caféer. En liten värld, min värld. Men också grannbarnens och sommarbarnens, de som kom från storstaden för att uppleva en sommar på landet. Vi spelade spel, fia och spel från tidningar som Lyckoslanten och Kamratposten. Gjorde teckningar av blommor, gubbar och djur. Någon sjöng på en låt, en som vi inte hade på skiva. Piccolissima serenata. För italienska låtar var populära på den tiden.

 

Det var då, så fjärran från dagens musik. Som det står i följande klipp: då musik var musik utan springande clowner på scenen. Jag tillägger: och ingen tävling i att låta så högt och skrikig som möjligt.

 

 

 

Onsdagen den 22 maj 2013 kl. 00:48

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En skotsk herrgård vore bra

Nu  känner jag för en gammal  herrgård i Skottland. Balbirnie House 5 min från Edinburgh passar bra. En privatägd 1700-talsherrgård med fin natur omkring.

www.classicworld.se

Sök sen på herrgårdar - Storbritannien och slutligen Skottland så kan ni se herrgården.

 

 

Måndagen den 13 maj 2013 kl. 20:07

Taggar:

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Johnny Cash i kyrkan

Vilka fina texter Johnny Cash gjorde. Efter att ha sett TV-gudstjänsten med Mikael Billemar och "Prästen och hans vänner" konstaterar jag att de texterna kan inte slås av några andra kristna sångtexter. Se programmet på http://www.svt.se/gudstjanst/se-program/del-10-76

 

 

 

 

 

 kyrkan

 

Söndagen den 5 maj 2013 kl. 12:08

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Alexander Bard på bibelskola

Vad konstigt det kan bli. Tänk er Alexander Bard på bibelskola och övertygad kristen. Jag har svårt för att tänka mej detta. Men som 14-åring gick denne artist på bibelskola. Bengt Johansson, kristen musiker och kompositör, är morbror till Alexander Bard. Det var också Hans Johansson, numera bortgången bibellärare. Alexander Bard blev senare satansdyrkare och levde som prostituerad i Amsterdam bland annat. Hans karriär i musikbranschen är välkänd för de flesta med grupper som t.ex. Army of Lovers.

 

Kan inte låta bli att fundera över hur livet kan ta sådana vändningar. Förstår det inte. Att få höra att Alexander Bard blivit kristen igen det är något jag önskar. Allt är möjligt. Eller hur herr Bard?

 

 

 

Torsdagen den 2 maj 2013 kl. 21:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Första maj på ugglan

1:a Maj och demonstration. I år demonstrerar jag bara här på hemsidan.

* Ja till persontrafik på Karlsborgsbanan. * Starta ett café vid gamla kvarnen i Tibro.

* Bättre artister till Uppåner-festivalen.  * Extra bidrag till Tibros föreningar som inte har  ungdomsverksamhet.

 (Tibro DX-klubb är en av dem).

 

 * Mer bidrag till föreningen Tibro Film och Teater. (Tibrorevyn bl.a)

* Handla i Tempo Fagersanna (innan det läggs ner).

* Rädda Tibroparken. (Bilden: Rolands på scenen).

 

* Ta upp språkcaféerna igen.

 * Minska nyhetssändningarna på radio Skaraborg till en gång i timman

 

 

Onsdagen den 1 maj 2013 kl. 00:36

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.