Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Farligt inslag vid skolavslutning

Bön är farligt! Förbjudet vid skolavslutning i kyrkan. Men det är tillåtet att sjunga psalmen "Den blomstertid nu kommer" för att den är starkt förknippad med traditionen. Jaså, det är ju bönen också. Det finns ingen konsekvens i det hela. Men jag anar orsaken. Bön är farligt. Jag har provat att be och om man tror på ett resultat kan det hända saker.  Så där har vi kanske "Columbi ägg" - Skolverket är rädda för bönen.

 

Torsdagen den 13 juni 2013 kl. 21:38

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ta bort skolavslutningen från kyrkan

 

* Vem ska bestämma vad som framförs i en kyrka? Det gör naturligtvis kyrkan/församlingen. Men det verkar inte så när det är dags för skolavslutning. Inslag som bön och välsignelse är förbjudna. Är det så här ska kyrkan vägra ta emot skolavslutningar. Vill man inte finna sig i kyrkans regler så låt bli att gå till kyrkan. Det är faktiskt frivilligt.

 

* Kyrkoherden i Hjo gör ett bra uttalande då han säger att de som jobbar i kyrkan känner sig förödmjukade. Men han har valt att ta bort den bön som han bett tidigare år. Nej, bort med skolavslutningarna i kyrkan om det inte passar det som bjuds. Det är det bästa, anser jag.

 

Torsdagen den 13 juni 2013 kl. 11:20

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Drar dit vindarna bär

 Det måste hända något - NU! Annars kan jag lika gärna låta allt dö ut till en falnad valborgsmässoeld. Möjligheterna till en förändring har aldrig varit mer gynnsamma än nu.

Nu eller aldrig

Ni gamla, till förbannelse provade recept: jag vill inte ha er längre. Jag ska dra dit vindarna bär. "Definitionen av dumhet är att prova samma recept flera gånger och förvänta sig ett nytt resultat". (Albert Einstein)

Att byta recept är lösningen på problemen. Jo, det är så han menar, Einstein. 

 

 

Onsdagen den 5 juni 2013 kl. 23:53

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Skit i allt eller tro på en annan kraft

Nä, jag missar tydligen en del. Jag tar inte emot Guds kraft som jag kan göra. Evangelisten Roger Larsson menar att en del människor inte tar emot det som Herren erbjuder. Jag är en av dem och därför är jag till viss del en "kristen ateist", en sån som säger sig tro på Gud men inte litar på att Guds löften funkar i praktiken. Roger Larsson påminner om att vi har en stor rikedom att ta till oss och en frihet att gå i gärningar som Gud bereder.

 Två alternativ

Får ta fasta på detta så att jag inte ger upp helt. Just nu finns två alternativ för mej:

ge upp, skit i allt eller tro på den kraft som Roger Larsson påminner om. För min värld är till stor del trist, grå, tom och öde. Mitt i ankdammen, en småstad med storstadsatmosfär i negativ mening.

 

 

Tisdagen den 4 juni 2013 kl. 13:57

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Glädje och ilska i fem år men vad mer?

Har den varit till någon nytta? Min hemsida som den 25 juni fyller fem år. (Nästan 12000 besökare fram till idag, 2 juni 2013). Nån som har haft glädje av cafétesterna? Musiksidan med artister och grupper av olika slag? (Den i särklass mest besökta sidan). Bilderna på folk som deltagit i skilda arrangemang?

Arga

Har någon fått ut något av bloggen? Har någon blivit arg på bloggen? Den sista frågan kan jag besvara själv direkt. Ett fåtal har blivit arga men dessa har å andra sidan blivit ordentligt ilska och upprörda.

Heligt

Att klaga på Tibro, vilket jag alltid har orsak till, är som att komma in på helig mark. Tibro är bäst, kom inte och skriv negativt om den platsen. Då kan man förlora både jobbet och bli betraktad som galen, typ. 

 Får inte rubbas

På bloggen har jag många gånger varit kritisk till kyrkorna i Sverige. Det rör också upp känslorna på vissa. De vill inte rubba tron på den egna församlingens förträfflighet där allt är så underbart och perfekt.

 

Få kommentarer

Men ett flertal har kommenterat min hemsida med positiva ord och att de gärna återkommer med ett besök. Tyvärr är det bara någon procent av besökarna som skriver kommentarer. Så jag efterlyser mer reaktioner på det som finns på sidan.

Skriv! Här och Nu!

För mej har hemsidan betytt mycket. Så jag lägger in en hyllningssång till ugglan på nätet:

 

 

Söndagen den 2 juni 2013 kl. 13:19

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.