Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Mässa med snabbkaffe

Närvaron blir inte så påtaglig då temamässan "Närvaro" anordnas i Häggums kyrka. Möjligen under gudstjänsten med dramagrupp och sång av ny mässmusik. Men sen tar stressen och hetsen över för då serveras stående kyrkkaffe. Är det så bråttom i kyrkan idag och har besökarna så lite ro i kroppen? I själen också kanske? Hinner man inte sätta sig medan man dricker kaffe kan kyrkkaffet slopas helt. Hetsa på i Jesu namn. Amen.

 

 

Fredagen den 30 augusti 2013 kl. 22:35

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Klarar sig kyrkan utan Gud?

Kyrkan är en intresseorganisation för etik och moral säger ett par socialdemokrater i Skövde församling. Så radar de upp många bra saker men tro, gudstjänster och evangelisation nämns inte med ett ord. Det förvånar inte för många av de politiker som vill styra kyrkan besöker den bara då det är välkomst-och avskedsarrangemang. Politiska partier ska bort från kyrkan och framförallt de som inte vill ha mer än lite allmänna positiva värderingar. Är Gud kvar i kyrkan förresten eller har han dött? Kan de klara sig utan honom/henne/hen? Bäst ta till alla alternativ så ingen blir sur på benämningen.

 

 (I dimmolnen kanhända att Gud finns eller har han/hon/hen flyttat ut).

 Jag håller med Rune Hjelm i Frimodig kyrka som säger att kyrkan bör ta människors andliga sökande på djupaste allvar och att mission och evangelisation ska prioriteras igen. Personligen är jag glad över att jag gick ur denna organisation för tio år sen så någon röst i kyrkovalet blir det inte.

 

 

 

Torsdagen den 29 augusti 2013 kl. 22:55

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Sandlådenivå på Bingolotto

Bingolotto har blivit sämre än nånsin. En fnittrig programledare som pratar strunt med tre utvalda gäster. Samtal om vem av tre personer som man vill ha tatuerad på ryggen eller dela tandborste med. Vad är det för lekstuga för småbarn eller vuxna som leker på sandlådenivå? Rörigt i övrigt och inget som lockar till fortsatt spel. Och som ikväll - inte ett enda musikinslag. Nej ta bort programmet.

 

Söndagen den 25 augusti 2013 kl. 22:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tibro deltar i samiska protestaktioner

 

 Sameflaggan är hissad i dag och här i Tibro deltager jag i  protestaktionerna mot gruvdrift i sameland. Inte vet  jag vad som är bäst men jag måste medverka i protesterna mot att gruvdrift är viktigare än renskötsel.

I Kallak utenför Jokkmokk har det varit protestaktioner av bland andra flera samebyar. Jåhkågasska och  och Sirges samebyar hindras att bedriva renskötsel då de inte kan ta sig mellan sommar-och vinterlanden on gruvan blir verklighet. "Ska i en rättsstat gruvindustrin få ödelägga en urfolkskultur trots att det strider mot grundläggande mänskliga rättigheter", säger man i samebyarna.

 

Den svenska regeringen har gett tillstånd till provsprängningar som kommer att börja snarast om de inte redan har gjort det.

 

 

Torsdagen den 22 augusti 2013 kl. 19:05

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Filip och Fredrik jublar över Carolas uttalande

"Det viktigaste som hänt under mina 30 år som artist är de brev jag fått från fans som funnit en tro på Gud genom min sång". Sa Carola på allsången på Skansen. Då blev publiken tyst och programledaren kom av sig. Så får man inte säga i Sverige idag. Oj va farligt!

 

Filip och Fredrik kommenterar detta på sin podcast. De beskriver Sverige som ett ursekulariserat land och lovordar Carola för att hon vågar stå för någonting. Svenskarnas religion är tron på två månaders sommar, säger Filip och Fredrik. Varför inte för en gångs skull jubla över att någon har haft kontakt med ett högre väsen.

Carola och de ovannämnda herrarna är också värda lite jubel för att de vågar gå mot strömmen. Only the dead fish follow the stream.

www.filipochfredrik.com Kolla sista delen av Såsigheten.

 

 

Onsdagen den 21 augusti 2013 kl. 23:18

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ge mer till varje pris - de kristnas metod

Rösten i telefonen kom från en tjej på IBRA Media. Jag är medlem i club IBRA som stöder radio,tv och websändningar med kristna program världen runt. Just nu mycket websändningar för ungdomar i Kairo.

"Du är en av våra trogna gåvogivare och vi tackar dej för det. Du är värdefull för oss, hoppas att du känner det", sa rösten med uttryckslös stämma. Det fanns ingen glädje och

heller ingen tacksamhet i den noga utvalda ramsan av ord. Det var ord utan mening. Slutklämmen var en fråga om jag kunde ge mer pengar.

Nej sa jag. Tycker att engagemang för en jättebra sak också kan gå till överdrift. Att tjata på givare att ge mer är ingen bra metod. Hur skulle Jesus gjort? Tror inte att han gillat de här metoderna och att han haft en betydligt vänligare röst.

 

Torsdagen den 8 augusti 2013 kl. 12:45

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.