Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Klarar sig kyrkan utan Gud?

Kyrkan är en intresseorganisation för etik och moral säger ett par socialdemokrater i Skövde församling. Så radar de upp många bra saker men tro, gudstjänster och evangelisation nämns inte med ett ord. Det förvånar inte för många av de politiker som vill styra kyrkan besöker den bara då det är välkomst-och avskedsarrangemang. Politiska partier ska bort från kyrkan och framförallt de som inte vill ha mer än lite allmänna positiva värderingar. Är Gud kvar i kyrkan förresten eller har han dött? Kan de klara sig utan honom/henne/hen? Bäst ta till alla alternativ så ingen blir sur på benämningen.

 

 (I dimmolnen kanhända att Gud finns eller har han/hon/hen flyttat ut).

 Jag håller med Rune Hjelm i Frimodig kyrka som säger att kyrkan bör ta människors andliga sökande på djupaste allvar och att mission och evangelisation ska prioriteras igen. Personligen är jag glad över att jag gick ur denna organisation för tio år sen så någon röst i kyrkovalet blir det inte.

 

 

 

Torsdagen den 29 augusti 2013 kl. 22:55

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.