Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Kristen förföljelse i Sverige

 Kristna förföljs i Sverige. Vart har religionsfriheten tagit vägen? Bitte Assarmo skrev i en artikel för några år sen att Sverige idag genomsyras av en ny form av förföljelse av de kristna. (Det har inte blivit bättre.)Arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson förföljs för att hon varit med i Livets Ord men nog är det i själva verket den vanliga kristna tron som är problemet. Det är den som media och andra vill åt.

Annica Eclund, riksdagsledamot för KD, ber i en insändare att Gud ska sända alla skyddsänglar som finns till Elisabeth Svantesson den kommande tiden. Kanske de som motarbetar de kristna också behöver en skyddsängel.

 

Onsdagen den 25 september 2013 kl. 23:23

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Farlig och extrem politiker??

Den nya arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson är farlig, mycket farlig säger media. I en insändare i en lokaltidning beskrivs hon som en extrem kristen som inte representerar resten av de kristna. Jag är mer rädd för de politiker som håller på att förstöra Svenska kyrkan. De om några är extrema. Ett stort fång rosor till c-riksdagsmannen Fredrick Federley som säger att "man får hålla isär sak och person". Det är något som bör tillämpas på många områden.

 

Fredrick tillhör alltså en av de ytterst få kloka politikerna som vi har. Jag har inte samma åsikter som Fredrick i flera frågor och centerpartiet är inget för mej. Men man får skilja på sak och person. Än en gång...

 

Tisdagen den 24 september 2013 kl. 14:42

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Elvaåring slapp gifta sig

 

Elvaåring slapp gifta sig - tack vare ett program  om kvinnors rättigheter från IBRA radio i ett arabisktalande land. Pappan ville tvinga sin elvaåriga dotter att gifta sig men så lyssnade en av flickans kompisar på det här radioprogrammet. Hon sa till flickan: "jag har hört en man på radion tala om att kvinnor faktiskt har rätt att säga nej när någon försöker tvinga dem att gifta sig. Han sa att vi måste kämpa för våra rättigheter". Flickan och några kompisar gick till närmaste domstol och bad om hjälp.

Promenaden tog tre och en halv timme men med domarens hjälp fick pappan  skriva under ett avtal om att flickan skulle få komma tillbaka hem utan att gifta sig. Familjen står nu under domarens uppsikt. Allt på grund av ett program från IBRA radio.

www.ibra.se

 

 

Fredagen den 20 september 2013 kl. 17:56

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Inga fördomar här inte

Blev medveten om att jag också har fördomar ibland. Då jag tittade ut genom köksfönstret tänkte jag: se hur dom går klädda, i långa kjolar, i glittrande färger, schaletter om huvudet. Det är som om man är i Afrika... Men hallå, det är ju det som är intressant, spännande. Sådant såg jag bara på bild förr, hörde på radio, på kortvågsbandet, främmande språk, det som ledde in på dx-hobbyn, spänningen att få kontakt med världen utanför, få brev med exotiska frimärken.

 

Idag finns dessa människor i vår närmaste omgivning. Skulle vi då ta avstånd och missa möjligheterna till kontakt med andra världar och kulturer? Är vi så märkvärdiga i landet Sverige så att det bara är vi som duger? Vi på vår lilla plätt av jorden. Nej, jag vill göra min värld större och ta emot inspiration från länder utanför den instängda verklighet som småstaden kan bli. Gör du detsamma?

 

 

Torsdagen den 19 september 2013 kl. 18:35

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Wallonerna lyser upp förhöstkvällen

Minns då de spelade i Tibro centrum. Wallonerna - dansband från Tibro, tror det var i slutet av 70-talet och början av 80-talet som de höll på. Nu hittade jag en LP med dom och vad bra de var. "Help me  make it through the night" och "Let me be there" är två av skivans låtar. Det var uppiggande i förhöstkvällen. Hittar tyvärr ingen musik på nätet. Men det måste ju nån kunna lägga ut.

Hur många av de fyra medlemmarna som sysslar med musik idag kommer jag inte ihåg men Sven Hammarström gör det i alla fall som ledare för T-kören bland annat.

Så här såg killarna ut för inte så många år sen , de har återförenats flera gånger faktiskt.

 

Torsdagen den 12 september 2013 kl. 19:47

Taggar: ,

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Varning!

Varning! Bryggning av för svagt kaffe kan medföra risk för hörselskador samt skapa dålig stämning. Beprövad kunskap säger att hellre för starkt än för svagt kaffe bör eftersträvas Dock varnas för excesser vid dosering av kaffe.

 

 

Onsdagen den 11 september 2013 kl. 17:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Klokt uttalande inför kyrkovalet

Vi borde ta reda på varför vissa församlingar växer. Det uttalandet från Allan Emrén i Frimodig kyrka är det klokaste jag hört på länge. I Svenska kyrkans information inför kyrkovalet poängteras en mängd saker som gjorts men det verkar inte som de har mycket eget att komma med.

Har inte kyrkan nåt annat att erbjuda än det som finns på andra håll har den inget existensberättigande. Jag blir så less på svenska kyrkan så jag vill helst inte ha nåt med den att göra.

 

Kyrkan lär inte växa med den ledning som den har idag. Nej den kommer sakta men säkert att dö ut. Dagens kyrka är för mej inte trovärdig. Så gör som Allan Emrén säger: ta reda på varför vissa församlingar växer. Där finns kanske lösningen för svenska kyrkans framtid.

 

Tisdagen den 10 september 2013 kl. 23:52

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Politisk kyrka flyter med strömmen

Svenska kyrkan är en märklig organisation som med hjälp av politisk styrning följer med strömmen som en död fisk. På en blogg citeras NP Westerlund (var en radikal präst som Sv. Kyrkan försökte tiga ihjäl).

Denne sa att hedningarna har lagt beslag på kristendomen= de styrande i kyrkan, bl.a. politiker. De lever utan att vittna om, förkunna eller undervisa om det enda nödvändiga som är att älska Gud av hela sitt hjärta, av hela sin själ och hela sitt förstånd. 

Då behövs inte begrepp som synd, frälsning eller nyskapelse. Det duger med demokrati. Och Svenska kyrkan blir folkens förförare.

En uppmärksammad ledare i Svenska Dagbladet med rubriken "Det behövs mer Gud i kyrkan" föranleder en annan bloggare till en kommentar: det verkar som om världen utanför kyrkan förväntar sig att kyrkan ska handla om Gud, medan de som styr Svenska kyrkan intresserar sig för allt, utom just detta.

Mycket, mycket bra synpunkter som förs fram i olika sammanhang. Medan kyrkan flyter vidare i den politiska ankdammen.

 

 

Tisdagen den 3 september 2013 kl. 11:25

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Visa fler delar av din verklighet

På sociala medier delar vi bara med oss av en bråkdel av vår verklighet. Det positiva som händer. Så hör jag flera säga. Men det är inte sant för mej. De år jag varit på Facebook har jag mest spridit ut negativa rapporter från mitt liv.
Är lite annorlunda med det nu, men det bästa bör ju vara att blanda bra och mindre bra. Å andra sidan är det inget fel att notera det roliga som händer, dåliga nyheter får vi från så många andra håll.
 En bild att bli glad av: På väg till Smygehuk för en månad sen hittade jag denna butik.

 

Måndagen den 2 september 2013 kl. 22:39

Taggar:

Positivt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.