Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Politisk kyrka flyter med strömmen

Svenska kyrkan är en märklig organisation som med hjälp av politisk styrning följer med strömmen som en död fisk. På en blogg citeras NP Westerlund (var en radikal präst som Sv. Kyrkan försökte tiga ihjäl).

Denne sa att hedningarna har lagt beslag på kristendomen= de styrande i kyrkan, bl.a. politiker. De lever utan att vittna om, förkunna eller undervisa om det enda nödvändiga som är att älska Gud av hela sitt hjärta, av hela sin själ och hela sitt förstånd. 

Då behövs inte begrepp som synd, frälsning eller nyskapelse. Det duger med demokrati. Och Svenska kyrkan blir folkens förförare.

En uppmärksammad ledare i Svenska Dagbladet med rubriken "Det behövs mer Gud i kyrkan" föranleder en annan bloggare till en kommentar: det verkar som om världen utanför kyrkan förväntar sig att kyrkan ska handla om Gud, medan de som styr Svenska kyrkan intresserar sig för allt, utom just detta.

Mycket, mycket bra synpunkter som förs fram i olika sammanhang. Medan kyrkan flyter vidare i den politiska ankdammen.

 

 

Tisdagen den 3 september 2013 kl. 11:25

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.