Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

LRF:s information gör att jag äcklas av köttätande

LRF (Lantbrukarnas Riksförbund) fick mej att ännu mer än tidigare ogilla att äta kött. Vid olika jippon har de haft visning av djur, för barn mest antar jag. "Kom och titta på djuren och så bjuder vi alla på varm korv". Fy! Jag äcklas av att stå och äta korv och samtidigt titta på djuren, de djur som ännu lever och inte har blivit mat än.

Vad är denna information till för? För mej är det ett mycket bra sätt att avskräckas från köttätande, maten fastnar i halsen och jag känner äckel. Vad det denna reaktion som LRF var ute efter, eller? Tror inte det.

 

 

Tisdagen den 29 oktober 2013 kl. 23:34

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Facebook kan ha sina risker

 

Det kan ha sina risker med Facebook. Man kan bli kristen genom FB. Mwanaishi i Dar es Salaam i Tanzania fick meddelanden från flera personer som alla skrev att Jesus älskade henne. Mwanaishi, som var muslim, tänkte att "det måste vara så att Gud har en plan för mej". Nestory var en av hennes FB-vänner som ibland lade upp inlägg om andliga frågor och som skickat henne ett meddelande.

 

Några dagar och några chatrundor senare hade Mwanaishi blivit övertygad om att hon skulle bli en kristen. Idag är hon medlem av en lokal församling. Men det har varit många utmaningar, människor i hennes omgivning har inte tyckt om att hon blivit kristen.

Ja, Facebook kan ha sina risker....

 

 

Tisdagen den 22 oktober 2013 kl. 15:35

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Så ska en kyrka fungera

 Say no to drugs. Say yes to Life. Vill ni ägna en stund åt nåt positivt? Titta då på gudstjänsten från pingstkyrkan i Helsingborg. Tema samhällsansvar. LP-vänner berättar om hur de kommit ifrån missbruk och annat elände. Och glöm inte titta på barnen från Sri Lanka, Rumänien, Storbritannien med flera länder i flaggparaden. Pingstkyrkan i Helsingborg - en församling med stort arbete bland missbrukare och medlemmar av många nationaliteter.

Så ska en kyrka funka!

www.svt.se/gudstjanst

 

 

 

Söndagen den 20 oktober 2013 kl. 23:09

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En kyrka som framkallar ilska och depression

Biskop Åke Bonnier är nöjd och glad över att Antje Jackelén blir ny ärkebiskop. Han tycker samtliga kandidater var strålande och Jackelén ger han lovord för hennes teologiska kunnande. Hon är en bra representant för kyrkan, basunerar han ut. Ja, det är fantastiskt att Svenska kyrkan representeras av en biskop som inte vet vem som är bäst, Jesus eller Mohammed. Men Sv. kyrkan är nästan inte kristen längre (det säger t.o.m. Kyrkans tidning). Och då är det ju fint att ledningen kan ha Mohammed som ansikte utåt. Hurra, hurra!

 

Antje Jackelén vill leda en kraftfull kyrka. Ska man skratta eller gråta - jag tycker kyrkan är väldigt svag och den saknar nödvändig kraft. Med den nya ärkebiskopen lär säkert inte kraften tillta. Från Kyrkokansliet kommer hyllningar till "den gåva som kyrkan fått" genom Jackelén. Skönt att jag inte är medlem i organisationen. Men det man ser och hör gör mej trots det arg och deprimerad. Är det såna känslor som en "kristen" kyrka ska ge till samhället?

 

Torsdagen den 17 oktober 2013 kl. 16:37

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vilsen biskop i vilsen kyrka

Svenska kyrkan går mot sin död. En ny ärkebiskop, Antje Jackelén, verkar vara en vilsekommen själ som kan hjälpa till på vägen. Precis som en politiker vill hon varken säga ja eller nej. En otrolig feghet att inte våga besvara frågor som ställs. Som någon skrev: miljontals medlemmar har rätt att få veta vad hon egentligen tror på.

Valet av ärkebiskop visar på vilka det är som styr i Svenska kyrkan. Bara det blev en kvinna så kan de bortse från allting annat. Göran Skytte säger: "det finns en punkt där en kristen kyrka slutar att vara kristen, då kyrkan blir endast ett hus, ett skelett. Vi tycks nu definitivt närma oss denna punkt".  Ett klokt uttalande!

 

Det finns en anledning att vara medlem i Svenska kyrkan, det är bevarandet av kyrkobyggnaderna. Men det finns också all anledning att gå ur och jag skulle kunna uppmana alla som läser detta till utträde. Men var och en får tänka efter själv.

 

 

Tisdagen den 15 oktober 2013 kl. 23:06

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Håkan Hellström - en stor artist

Han är verkligen värd priset, västsvenska regionens kulturpris 2013. Vem? Håkan Hellström förstås. "Jag behöver inte renovera huset, behöver inget nytt kaffeporslin". Säger han och skänker pengarna, 100.000 kronor, till sjukhusclownernas verksamhet. Det tycker jag är fantastiskt att ge bort alla pengar till de som behöver det bättre. Håkan Hellströms musik är inte det bästa jag vet. Men han är en artist som visar tacksamhet (det har jag hört på TV då han sjöng i allsång på Skansen). Han är glad och trevlig. Och så detta - ge bort så mycket pengar. Det kallar jag en stor artist.

 

 

Måndagen den 14 oktober 2013 kl. 22:33

Taggar:

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ett älskat svin som inte måste gå till kyrkan

Är jag ett svin så är jag i alla fall ett älskat svin. Älskad av Gud. De sa det på Betakursen i kväll, en kurs i kristen tro. Så länge jag inte sagt nej till Gud har han inte övergett mej. Det sa de också. Det gäller säkert dej med. En väldigt bra kväll var det, men jag tänkte egentligen inte gått dit. Så bra att jag ska fortsätta varje tisdag.

Det är inget tvång att gå till kyrkan varje söndag även fast man är kristen. Men det kan finnas en längtan till det, sa de. Känner jag sällan, men som sagt, kyrkobesöket är inget krav.

Tibros pingstpastor Martin Kvidal och Jonas Gardell är olika i mycket. Gardell har skapat en egen Gud som är som han vill ha den. Kvidal tror på den Gud som beskrivs i Bibeln.

Hur kan då Svenska kyrkan ha Gardell som affischnamn på bokmässan? Det hade pingstpastorn inget svar på. Jag vill gärna få en förklaring på det, men det kan kanske Svenska kyrkan svara på. Men mycket får man veta på Betakurs.

 

Tisdagen den 1 oktober 2013 kl. 23:43

Taggar:

Positivt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.