Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Vilsen biskop i vilsen kyrka

Svenska kyrkan går mot sin död. En ny ärkebiskop, Antje Jackelén, verkar vara en vilsekommen själ som kan hjälpa till på vägen. Precis som en politiker vill hon varken säga ja eller nej. En otrolig feghet att inte våga besvara frågor som ställs. Som någon skrev: miljontals medlemmar har rätt att få veta vad hon egentligen tror på.

Valet av ärkebiskop visar på vilka det är som styr i Svenska kyrkan. Bara det blev en kvinna så kan de bortse från allting annat. Göran Skytte säger: "det finns en punkt där en kristen kyrka slutar att vara kristen, då kyrkan blir endast ett hus, ett skelett. Vi tycks nu definitivt närma oss denna punkt".  Ett klokt uttalande!

 

Det finns en anledning att vara medlem i Svenska kyrkan, det är bevarandet av kyrkobyggnaderna. Men det finns också all anledning att gå ur och jag skulle kunna uppmana alla som läser detta till utträde. Men var och en får tänka efter själv.

 

 

Tisdagen den 15 oktober 2013 kl. 23:06

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.