Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Stackars kopian - så blek och grå

Kopian, denna kontrast till alla original, mötte jag på stan igen. Hon sa en gång att jag var ett original. Ja, vad ska man annars vara? I annat fall blir man som hon - en kopia, grå och trist, lite blekt också, men det kanske är brist på sol.

 

Hur känner en sån som hon sig, egentligen?. En kopia av alla andra. Men det finns inte många kopior bland människorna. Hon är ganska ovanlig, kanske är hon ett original själv. Hur det än är så är normalitet ett tragiskt öde. Så jag är glad för att jag inte hör till de normala.

Rasmus Ek är inte heller en kopia. Lyssna får du höra.

 

 

Måndagen den 23 juni 2014 kl. 15:33

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Är det nåt religiöst över fågelskådare?

Tur att jag är fågelskådare (om än inaktiv). En artikel i en gammal tidning får mej att förstå det. Vi har nämligen en uppmaning från Bibeln att bli fågelskådare. "Se på fåglarna under himmelen", står det. Och när Jesus döptes sänkte sig en fågel ner över hans huvud som en bekräftelse på Guds närhet.

En författare kallar fåglarna för änglarnas syskon. Ordet ängel, på grekiska Angelos, betyder budbärare. Det finns många exempel på att fåglarna är Guds budbärare, kan man läsa i den nämnda artikeln.

 Olämplig illustration, kanske, men katter är också fågelskådare.....

 

Söndagen den 22 juni 2014 kl. 11:33

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fruktansvärd händelse vid skolavslutning

 Så hemskt detta är. En pastor (antar jag det var) tilläts tala vid skolavslutningen som hölls i Pingstkyrkan i Skövde. Vad då tillät? Behöver han be om tillstånd i sin egen kyrka? Det är för mej fortfarande efter några år totalt obegripligt varför skolavslutningen ska hållas i en kyrka. När en välsignelse, som det var i det här fallet, ses som så oerhört farlig så håll er borta från kyrkorna.

Kyrkorna ska inte tvingas ställa upp med lokaler till sådant som bara ställer till förtret. Och till råga på allt nämndes Jesus. Är det någonstans han ska nämnas så är det i en kyrka. När nu skollagen inte tillåter religion vid avslutningen så är det enklast om skolavslutningarna är i andra lokaler. Att det ska vara så svårt att förstå.

 

Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 18:57

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.