Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Festival för frossare i Skövde

 Nu frossar vi på Matfestivalen! Matfestivalen är Skövdes stolthet! Rubriker som syns i media. Är det acceptabelt att slösa med mat på det viset medan tiggarna sitter utanför affärerna i stan? Får tiggarna del av den mat som blir över efter festandet på festivalen? Eller slängs allt detta?

 

Jag har inte gett något till tiggarna (ännu). Det beror på att jag inte vet om det är ligor som snor pengarna eller vart de går. Jag kan kanske ta reda på det men jag tror att arrangörerna av festivalen har betydligt större möjligheter till det än jag har.

 

Det är en jätteorganisation som håller på med frossararrangemanget i stan. Så det är skillnader mellan människor i Skövde, som i en utländsk stad med rika på ett ställe och slum på ett annat. Matfestivalen är dålig reklam för Skövde. Vadå stolthet??

 

 

Lördagen den 30 augusti 2014 kl. 14:34

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bra jobbat av Lill-Babs

Lill-Babs har samlat in mycket pengar till olika projekt. Ankarstiftelsen är något som hon engagerar sig i. Då hon var i Tibro för några år sedan tillsammans med Sven Tumba blev det så mycket pengar att man kunde bygga en skola på Borneo.

Bilden är från Tibro och visar Lill-Babs, Daniel Kindbom och Sven Tumba. Sen berättar Lill-Babs om sitt arbete.

 

 

 

 

 

 

 

 

Söndagen den 24 augusti 2014 kl. 22:51

Taggar:

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Drive-in-relationer - kortare möten i livet

Kvinnan i Paris tunnelbana som var så angelägen om att hjälpa oss, mej och min kompis. Då vi inte visste vilken station vi skulle åka till för att komma till Louvren. Tjejen som hjälpte mej att hitta rätt tåg på stationen i Hallsberg. Killen på tåget från Örebro som jag pratade DX-ing med och som letade fram radiostationer på telefonen. Han som jag träffade i Dalarna och hade haft en piratradiostation. Som  jag lyssnat på och fått QSL-kort från. Hon som jag cyklade runt i Sörmland med en sommar (mandelkubbarna med kaffe i skogen). Er som jag åkte runt i bil med i Dalarna i början av 80-talet, Fryksås fäbodar mm. Alla hör ni dit - drive-in-relationer. Det heter så - dom som man träffat mer eller mindre flyktigt). Thore Skogman, Lilly Berglund och Göte Wilhelmsson, Berit Bohm, Bjarne Lundqvist (f.d. Streaplers), Kjell Hansson (Roslagens vind), Jan Sparring och många andra kändisar.

 

Kompisarna utanför Falköping en sommar en gång, skolkamraterna i Lidköping, de hör också dit. Bland flera andra. Någon har blivit Facebook-vän men de flesta har svept förbi för en längre eller kortare tid och sen... borta....

 

 

Fredagen den 22 augusti 2014 kl. 23:27

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Musikaliskt äventyr för Doug Seegers

Läser om Doug Seegers, den hemlöse gatumusikanten i Nashville. Att TV-teamet från Jills veranda träffade på just honom när de gick ut på stan. Det är fantastiskt. Förvånad blir jag också då jag läser reportaget i "Får jag lov". De nämner Gud flera gånger. Doug som citeras, visst, men det är inte var dag som en svensk tidning vågar föra fram nåt så positivt som har med tro att göra.

Doug berättar att han bad till Gud om att bli fri från sitt drogmissbruk. Idag säger han: "Herren har verkligen låtit sitt ansikte lysa över mej, det här äventyret måste vara Herrens gåva till mej".

Äventyret innebär t.ex. en skivinspelning som legat i topp på Itunes, medverkan i Allsång på Skansen och nu skivsläpp i USA. I juli/augusti turné i Sverige.

Fantastiskt! Och tack Lina Haskel på "Får jag lov" för en jättebra artikel!

 

 

 

Torsdagen den 21 augusti 2014 kl. 11:51

Taggar:

Positivt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En humlas dagbok

 Humlan blev omkörd av en eskader bin. Säkert på väg till granntomtens maskrosgräsmatta. Den lågsniffade över blomsterrabatten, landade mjukt på ett lejongap som villigt öppnade sig. Kort tur till en rosenknopp. Kröp in, trångt, fastnade. Lyckades komma ut. Utskrattad av de barnsliga bladlössen. Kvällen ägnades åt lågflygning över trädgårdsmöblerna. Tvåfotingarna fikade. Fick honung till kvällsmat. Låg och drönade hela kvällen. Somnade. Vaknade. Somnade om. Drömde att jag inte kunde lyfta.

(Utdrag ur en humlas dagbok).

 

Torsdagen den 14 augusti 2014 kl. 14:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Facebook egen låt

Facebook har fått en egen låt, med danska Kandis. Den måste vi alla lyssna på!

 

 

Torsdagen den 14 augusti 2014 kl. 13:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Politiker i hönsgårdsdebatt

Det var ett program på TV 1 ikväll som kallades Jobbdebatten. Programmet sändes från hönsgården. Deltagare i debatten var politiker från alla riksdagspartier. Är det nån som tror att folk ska inspireras till att rösta i valet efter ett sådant program? Nä, var man inte trött på politiker innan så hade man chans till det nu. Folk som pratar i munnen på varandra bör inte få vara med i TV (eller radio). Får inte politiker utbildning i samtalsteknik? Om inte så  är de i stort behov av det. Jag ska förresten rösta på ett nytt parti då det blir val. De gamla har skött sig dåligt.

 

 

Söndagen den 10 augusti 2014 kl. 23:38

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.