Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Jag kom till sista mötet

Tänk att jag kom till det femte mötet med Hembygdsföreningens bokkommitté. Det sista innan årsboken ska tryckas, och jag hade fått allt klart till sista dagen för manusstopp. Ett trevligt slut på mitt uppdrag, kaffe med smörgås och kaka plus en fin utsikt från höjden. Dags att tacka för mej i en kommitté där jag inte haft nån motivation att göra nåt. 

Men jag kan ändra mej igen - allt som ger en tillräcklig personlig vinning kan jag fortsätta med. Och det kan ge en del nästa år, faktiskt.... Man får tänka på sig själv i första hand. För det gör de flesta....... Några måsten ska jag inte ha. "Alla måste framkallar en känsla av press. Som en följd av att man låter sig styras av krafter utanför det egna jaget bidrar alla måste alltid till att på ett eller annat sätt störa de mänskliga relationerna".

Så det så, för det har jag läst.

 

 

 

 

 

Tisdagen den 30 september 2014 kl. 22:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Star of Hope ser till att det händer

Helhjärtat för romerna är ett projekt med Star of Hope (Hoppets stjärna). De har i mer än 40 år byggt sin bistånds-och utvecklingsverksamhet på att hjälpa behövande på plats i sina hemländer. I första hand inriktat på barn med funktionsnedsättning och deras närmaste. I byn Slobocea har misären som fanns för tio år sen helt förändrats genom ett socialt och kyrkligt arbete. Nu är ett par andra byar på gång.

Lennart Eriksson, internationellt ansvarig för Hoppets stjärna, har för sina insatser erhållit Rumäniens högsta civila utmärkelse med tillhörande riddartitel.

I ett brev skriver Hoppets stjärna: det råder förlamning kring den här frågan både i Bukarest och Stockholm. Men i Hoppets stjärna kan det hända saker.

 

Söndagen den 28 september 2014 kl. 23:20

Taggar:

Positivt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Mina regler för att bli Facebookvän

Nu har jag 16 vänförfrågningar och 2 vänförslag på Facebook. En del har legat ganska länge. Jag är glad över att det kommer förfrågningar men är det meningsfullt att ha snart 100 vänner på FB och så ytlig och ofta sporadisk kontakt? Det måste sättas en gräns någonstans. Kontakten med vänner måste naturligtvis inte vara så regelbunden men det känns ofta märkligt denna kontakt över nätet om det inte blir mer än så (även om det åxå är värdefullt ibland).

 

Så nu "skärps" mina regler. Regel nummer 1 och det som "krävs" för ett ja från mej är: ett löfte om en fika på valfritt café (men jag behöver inte alls bli bjuden). Det är inte det som saken handlar om.

Regel nummer 2: återkommande fika nån gång ibland.

Kommer att sända dessa regler till de som skickat vänförfrågningar. Så får vi se vad det leder till.

 

 

Tisdagen den 23 september 2014 kl. 20:45

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Om vi inte står för någonting

Läser om vad som händer då vi inte står för någonting. Då förlorar vi saltets kraft och ljusets frukt. Vi blir inte relevanta. Människor lägger inte märke till oss och få vill lyssna till oss. Och vi kan falla för allt.

Det är säkert sant. Men det är inte så lätt jämt då man tycker annorlunda än de allra flesta.

 

 

Söndagen den 21 september 2014 kl. 23:06

Taggar:

Positivt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Hur kan ett politiskt parti engagera så?

Hur kan folk engagera sig så i ett visst politiskt parti? Det skulle inte jag klara av. Det finns inget parti som jag kan tycka är så fantastiskt bra så jag kan kämpa för deras politik till hundra procent. Kan av samma orsak inte heller bli medlem i något parti.

 Samma med de olika blocken - jag är helt emot vissa saker som alliansen står för liksom jag är med de röd-gröna. Slutsatsen blir att jag ska rösta på ett typiskt mittenparti men nej, det går inte det heller. För de är ganska enfaldiga mittenpartierna.

Bild: Claes Jägevall (FP Tibro).

 

 

Nä, det är bara så att partipolitiskt engagerad kan jag aldrig bli. Och jag undrar vad det är som driver en person till att ställa upp så helhjärtat för ett visst parti?

Första maj-tåg med Ingvar Karlsson i Tibro 2009.

 

Tisdagen den 16 september 2014 kl. 22:52

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Instängda i en fönsterlös skrubb

 Hittade ett par "annonser" som inte går att undanhålla allmänheten.

PLAYSTATIONCAMP:

Under tio dagar låser vi in oss i en fönsterlös skrubb och spelar nätverksspel och äter skräpmat. Välkommen!

Uppdrag 1:

Rädda Jesusbarnet, skjut alla demoner i skallen och hitta hem till himlen.

DOKULÄGER

150 deltagare instängda i en lada i 14 dagar. 45 kameror och 211 mikrofoner registrerar allt. Maten fångar du själv. Personlig sak för alla: Bibel. Varje dag röstas en ledare hem.

Låter så lockande så jag tror jag anmäler mej direkt till båda arrangemangen.

 

Fredagen den 12 september 2014 kl. 15:39

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Bakpartiet - står för balans och musikalitet

De som inte bestämt hur de ska rösta än har all anledning att testa Bakpartiet. Ett radikalt alternativ med en sokratisk politik som hävdar att frågor om livstempo, mänsklig närhet (gärna på konditorier) och eftertanke är minst lika viktiga som någonsin ekonomi och industriell tillväxt. Färdriktningen är viktigare än färdsätt och höghastighet.

 

Avståndet mellan filosofi och politik är för stort, den rasande snabba utvecklingen är omusikalisk, inriktningen på enbart materiella realiteter är oskön. Och sist men inte minst: vi måste höja bullenivån. En av partiets viktigaste punkter är: att fungera som en broms i ett samhälle som har fastnat med foten på gaspedalen.

Se mer på: http://www.common.se/horatius/bakpartiet

 

 

 

 

 

Onsdagen den 10 september 2014 kl. 20:43

Taggar:

Positivt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

kyrkan Tibro musik politik Gud kyrkor TV kristen vänner kristna LP Facebook fåglar skolavslutning blogg alkohol människor Yttrandefrihet protest dans livet Lill-Babs sport Sverige förändring

Kategorier

Allmänt

Positivt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

www.zoomin.se: Nyheter & feed

www.nyligen.se

Påtopp.se

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.